X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Tak, u mnie wchodzą w grę głównie weekendy. Wrzesień też mam strasznie napięty. W domu kolejny remont ( D jest rak szczęśliwy, że nasze ciche dni trwają od wymyślenia tego remontu czyli od soboty 😅).
    Czekamy teraz na podłogę jeszcze do salonu.

Ogólnie to jak to ja... Rano w sobotę wstałam (pierwszy wolny weekend bez żadnych zleceń), popatrzyłam na salon. Zapakowałam dzieciaka i pojechałam do sklepu budowlanego i tak się zaczęło 😅

Dodatkowo kręcę małe biznesiki w zakresie remontowym u innych i jeszcze mam kilka zleceń na wrzesień więc pierwszy termin myślę w połowie października chyba.
    Odezwę się najwyżej jeszcze.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 3 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Masakra z tą przychodnia. Niestety teraz nigdy nie wiadomo co z terminami przyjęcia do lekarza i innych instytucji. Taka gra w ciemno.

Matko jaka straszna pogoda 😥 jestem nią tak umęczona, że szok. Jedno siedzę przed kompem. A akurat mam dwa tyg w biurze więc ostatkami sił mrugam powiekami tak mi się spać chce.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy w poradni. Matka liczyła na cud, prosiłam mówiłam etc ale nic z tego Robert to Robert zero współpracy choc patrzył na pania i jej zabawy zachęcające, nawet sie uśmiechnnął do niej ahhhhhh
    i co mam czekac na opinie będzie po 14.09 i szukac psychiatry dziecięcego!
    z ta opinia do niego a potem do niej jeśli się zdecydujemy na tego psychiatre.
    Z ich strony to wszystko - jej zdaniem Robert ma cechy autyzmu, może tak ma bo jednak jest to inne dziecko niż dziecko z autyzmem........
    Pytam ktoś nie ma takich cech? spoko ja mam wrażenie że ten autyzm u dzieci jest naciągany.....
    Opowiedziałam mężowi i przekazałam co mówiła zaczął się śmiać.
    Także nic nie wiem i nic dalej nie będzie z tej diagnozy szkoda :-(
    psychiatre rozważe mam jeszcze kilka dni bo i tak musze czekac na opinie.

kamcia robią co chca widzę w tych poradniach, przychodniach :-(
    powariowali
    Jak oczko Piotrusia?
    jak ekipa? ty juz spokojniejsza?:-)

pogoda okropna, męcząca......
    Ja czekam na email od dyrekcji szkoły prawdopodobnie nie wpuszczą mi dziecka przed 6:45 do szkoły wrrrrrrrrr
    znowu bedę sie spoóźniać kombinować żeby zdązyć odebrać ich a teraz większy problem bo męża wogóle praktycznie nie mam w domu. wrrrrr
    Rozważam opcję żeby ją nauczyć samej wychodzić do szkoły.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie
    kiedys adhd
    teraz modny autyzm
    nie rozumiem tylko o co chodzi z psychiatta?

z okiem nie odpisałam...
    2 dni później nie było sladu po oku, po opucliznie pojawiły sie miejsca ugryzienia XD wczesniej ich nie było nawet widac
    ale jeszcze podaje syrop

w poradni badaja pracownika pod katem koroaswirusa stad w tym tyg zajecia odwołane
    od wyniku pewnie zaleza kolejne tyg ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia psychiatra ma stwierdzic/potwierdzic czy on tak ma czy faktycznie to cechy autyzmu wyda swoje zalecenia, opinie i wtedy uzyskamy poimoc z poradni bo na ta chwile tylko tyle moga zrobic w tej poradni.
    Tak masz racje kiedys adhd za czasów nawet mojej Werki.
    a to dobrze, że wszystko ok z oczkiem Piotrusia. Trzymam kciuki ,żeby szybko przyjeli.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ma co? Z tym jedzeniem? Czy jeszcze coś?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ona by oceniła jego zachwoanie czyt histerie, podczas złości ucieka w jedno miejsce, nie współparcuje np w przedszkolu (nie zawsze). o nie jedzeniu cisza.......a przecież w tym mkontekscie poszłam tam

wiesz wydaje mi sie ze jest rozpieszczony na maksa i tyle trzeba ukócić mu, zrobić bardziej go samodzielnym, zacznie wiecej mówić wyrażac swoje emocje i bedzie ok. takie jest moje zdanie ale poczytam o tych cechcach autyzmu zobacze co piszą

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pytalam, sama się pogubilam jak to od niejedzenia przeszło do psychiatry
    W sumie u nas pod kątem autyzmu bada właśnie poradnia. Ale to byl zespół czteroosobowy , byl w tym neurolog np ale obok, osobno
    Ale znam chłopca u którego autyzm stwierdzono po terapiach właśnie w poradnii po
    Jakiś specjalista (nie pamiętam czy neurolog czy kto)tylko spojrzal na Jasia i juz wiedział. A oburzajaca w tym była poradnia która jakby wiedziała ale nic nie mówiła z premedytacja o autyzmie a mamie byłoby łatwiej o pomoc z taką chociażby wstępną diagnozą
    Więc poradnia poradni nie równa
    Rownoczesnie pamietam kilkanascie mam które uslyszaly "autyzm " W związku z mową dziecka i mialy w tym kierunku się diagnozowac. 100% znanych mi tych przypadków się nie potwierdzilo
    Zachowania że spektrum autyzmu kazdy przejawia ale wlasnie kwestia ile jak decyduje z czym ma się do czynienia
    No i u nas wstepnie też nie bylo drugiego zaburzenia by lapac się na wczesne wspomaganie rozwoju
    Potem zalapalismy się na program za zyciem ale jak ten ruszyl tak zamkneli wszystko
    Potem neurolog dal papier by pomóc ale koronaswirus
    Jak miało ruszyc tak dziś odwolali
    Więc dziwię się że wasza poradnia nic nie chce działać teraz przed psychiatra

I majac do czynienia w pracy z dziecmi po psychiatrach to jedno zaywazylam...na poziomie dzieciecym malo mówią, malo diagnozuja (chyba że po drodze byl szpital)bo nie chca piętnować dziecka
    A jak dziecko osiąga pelnoletnosc to psychiatra dla doroslych jak piorun uderza z diagnozą

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 3 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Może to nie stricte autyzm a np zaspel Aspergera albo inaczej...zachowania że spectrum Aspergera. D kuzyna syn ma takie akcje: napady złości, agresja, brak współpracy z innymi dziećmi, pozna mowa a jednocześnie ponadprzeciętną inteligencja: 5 latek mówi płynnie w 3 językach, liczy (dodaje wysokie liczby) itd.
    Oni też nie chcieli przyjąć tego do wiadomości, karali młodego za te zachowania itd. (mimo, że ona przedszkolanka). Z tego co wiem nadal do nich nie dociera, że dziecko ma "problemy". Mówią, że jest rozbestwiony. On twierdzi, że syn jest zdolny ale nieusluchany
    .
    Niby chodzą do psychologa itd i nadal dziecko diagnozują. Trwa to już rok.
    Oczywiście ja nic nie sugeruję bo to nie moja działka.
    Możliwe, że Robert potrzebuje czegos. Pytanie czego, ale uważam, że od tego jest kompetentny specjalista. I jakoś nie uważam, by po kilku spotkaniach wysunąć wnioski o autyzmie. Trzeba chyba czasu. Łatkę dziecku łatwo przypiąć.

żabka04 lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że diagnozę swoją stawiają po nie całej 1h wizyty i to po jednej wizycie to brak mi słów!
    Jaja sobie robią.

Poczytam o tym co natko napisałaś.

Teraz muszę ochłonąć i przemyśleć jak zorganizować poranki.
    Odp mi że szkoły że nie może moje dziecko wejść do szkoły szybciej kretynizm za nim ogłosili pandemie dzieci normalnie wchodziły A teraz ku****A zarazają? Czy co?!
    W tym przypadku będę się spóźniac do pracy i muszę w ten sam dzień odrobić co koliduje z odbiorem ich obojga później.
    Już nie wspomnę w razie tragedia na drodze jestem pewna że nauczyciel nie poczeka na mnie tylko uruchomi procedury.
    Na dodatek jak zawsze ma z szedł swoją brygada i wiedzieliśmy jak pracuje to mogłam coś zaplanować np odrobić ten czas kiedy zwalnialam się z pracy co by zdążyć A wiedziałam że jego nie ma i ja muszę odebrać dxieci A teraz kierownik rzuca to jak chce.
    Ale mam nerwy i ochotę zadzwonić do tego kierownika (znam go) .
    Zostaje mi werke usamodzielnic i chyba sama będzie chodzić do szkoły bo wyjścia nie mam.
    Lepsze to niż ma sama siedzieć pod szkołą i czekać na panią ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 14:05

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pisalam że testy testami i różne rzeczy pokazują
    Jest taki zestaw pytan
    Kazdy by odp na jakieś twierdzaco. Kwestia ile takich odp i jakie
    Bo u nas też np agresja
    Czy różnie ze współpraca z dziecmi
    Łatka autyzmu nad nami zawsze będzie
    Ale czy jest czy nie poradnia stara się coś robić A nie odsyłać

U nas ostatnio 9-latka zdiagnozowali
    Autyzm ma kilka stopni
    No i te inne "odmiany " jak z.aspergela
    Moda na autyzm też tym się objawia że teraz latwo łatkę przypiac A kiedyś tego w ogóle nie stwierdzano i ile osób z tym żyje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przypomniało mi się z tym Jasiem
    Jasiu też długo nie mowil
    Ale on mówił i przestał
    Gdyby nawet mi o tym wspomnieli to bym autyzm sugerowala (plus inne znam szczegoly)
    Takie ewidentne "objawy"a pani przemilczala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam odebrać werke i osobiście poszłam do p. Dyrektor.
    Nawet w drodze wyjątku nie może wpuścić mojego dziecka bo cyt" waszą jej procedury covidowe "!
    Jaja sobie robią.
    No nic zostaje szybka nauka dziecka aby samo wychodziło do szkoły ewentualnie kombinowanie z pracą swoją ahhhhh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Współczuję
    Liczę na szybkie zakończenie cyrkow

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy do logopedy na nfz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, Kamcia
    Czytam czytam i nie wierze!
    Oni tak sobie w ciągu 1h spotkania stwierdzili ze Robertowi potrzebny psychiatra ?
    Ja się nke znam ale bardziej logiczne wydaje mi się podejście jakie było u Piotrusia :
    Popraw mnie Kamcia jak źle pameitam, ale mieliście kilka spkan, komisji, kilka osób itd nie?

Teraz wszędzie autyzm
    A Ty widzisz u niego jakieś dziwne zachowania ? Jak na tle grupy w przedszkolu ?

Kamcia
    Wiadomo ze test będzie pozytywny..i zamkną
    Eh...
    Jak się ludzie nie obudza i nie zaczna buntować to testy będą obowizkawe, założą profile typu „paszport zdrowia” i zmusza do szczepionki :/
    Masakra !!!!

Natka
    O dla mnie październik tez super ;)
    Daj znać !!
    Ooo to widzę ze szaleństwo remontowe trwa dalej ;)
    Siper ! Pochwal się koniecznie !
    Pracujecie teraz z domu czy w biurze ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własie nie narzekam na diagnostyke Piotrusia
    bo na jednym spotkaniu sie nie skończyło, jak był "niepewny" filmiki nagrywałam, pani (w tym przypadku logopeda bo ona koordynuje zespół) na prosbe przedszkolanki przyszła do przedszkola go obserwowac w gru[pie, teraz ta przedszkolanka mówiła ze poprosi o jakies wskazówki
    Piotrus jest "nierówny"
    pewne sfery sa do przodu, inne do tyłu, w grupie srednio (i tu chca popracowac) ale nikt mi teraz nie zgłaszał zachowan(agresji np), po prostu woli z boku obserwowac i sie uczyc(od starszych), na zdjeciach z sali zawsze jest w srodku (tzn nie jest na uboczu)
    sama widze zachowania ze spektrum autyzmu, i-stwierdzam-Piotrek ma to po mnie ...
    a pewne nerwy sama wiem, ze są w wyniku niemoznosci mówienia...jak jest zły (wsciekły) nawet nie umie powiedziec "pic"
    denerwuje sie jak cos powie a ja nie rozumiem

mnie cieszy ze u nas dialog przedszkole i poradnia-ja i przedszkole-ja i poradnia jest ciagle (gdy nie ma koronosciemy oczywiscie)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzata i pieróg ze szpinakiem 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 17:43

żabka04, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah tak po jednej wizycie dokładnie 1h zasugerowała że jeśli na następnej wizycie cyt szansie tak samo się zachowa to będzie musiała nas wysłać do psychiatry.
    I tak było właśnie dzisiaj po 30min braku współpracy Roberta powiedziala żeby udać się do psychiatry bo ona uważa że ma cechy psychiatry.
    W przedszkolu jak przychodziłam po niego nie raz byłam świadkiem bo podgladalam to że sprzątal w grupie z dziećmi, bawił się z dziećmi, sam siedział przy stoliku, na forach z żłobka i przedszkola uczestniczył w grupie w zajęciach, tylko na podejście pani i zwrócenie uwagi był ryk histeria ale tak też robił w domu.
    Myślę że tu związek z tym jedzeniem miały żeby zobaczymy.
    Czytałam o autyzmie czytałam o tym co natko pisała może z kazdego zaburzenia przypisalabym jedno zachowanie.
    Ale wydaje mi się że każdy z nas ma jakieś cechy autyzmu!czy się mylę?

Będę obserwować jak się nie poprawi gdzieś za pół roku pójdę do tego psychiatry ale innego typowo co jest od diagnozy autyzmu i zobaczymy.

Kamcia u nas tak samo jest jak nie zrozumiemy co mówi to jest afera ale to normalne .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Małgonia
    Ciotka całuje 😘😘😘😘😘😘

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 4685 4686 4687 4688 4689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ