WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja od dziś oficjalnie jestem na L4 :)

Mam pytanie a jak się ma latanie samolotem do ciąży?

Macierzyński plus urlop się skończył? :) Tylko Ty się nie wyśpisz na L4 z Martynką. Skądś to znam. Pobudka 6 gór 7 rano, a potem oczy na zapałki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Mnie dopiero wzięło po Sylwestrze :P ale każda okazja na bobasa jest dobra :D

Haneczka wyślesz mi na maila tą tabelkę co wszystkim udostępniasz:P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wizyty, to ja mam zwykłą wizytę 31.03 już i znów będę miała szybkie usg jak na każdej wizycie. Ksosia, wpiszesz mi?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Haneczka wyślesz mi na maila tą tabelkę co wszystkim udostępniasz:P

Jasne, tylko podaj maila :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Macierzyński plus urlop się skończył? :) Tylko Ty się nie wyśpisz na L4 z Martynką. Skądś to znam. Pobudka 6 gór 7 rano, a potem oczy na zapałki.
    jak nie wyspie :)właśnie znów jej się poprzestawialo wstaje o 7 a śpi maks od 20 więc nie jest źle wstaje wyspana. O 7 wstaje funkcjonuje do 8 i idzie jeszcze na godzinę spać. Mam nadzieję że drugie takim śpiochem będzie choć trochę. Urlop skończyłam więc czas na l4

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłam Ci zaproszenie, zaakceptuj wyślę Ci na priv :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ogólnie można do 36 tc, niektóre linie lotnicze wymagają zaświadczenia od 28 bądź 34 tc. Zawsze warto mieć na wszelki wypadek. Szczególnie w języku angielskim.

I na odprawie wchodzisz szybciej! :P I możesz wybrać miejsce. Najlepiej koło wyjścia ewakuacyjnego, jest full miejsca
    Dziękuję, właśnie tak się zastanawiałam do kiedy latać można. Mąż chciał nas do mojej mamy wysłać ale tam nie bezpiecznie po drugie mam za częste wizyty :(

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!
    Trzymam dziś za wszystkie wizytujące kciuki ;) No u mnie to wyszło tak ze 4-6 dni przed Świętami:)
    Obudziłam się dziś w fatalnym stanie :( mam zatkany nos, lekki kaszel głowa mi pęka i ledwo gadam czuje, że siedzi mi coś na gardle istna masakra :/ wiedziałam, że syn mnie zarazi, ale on miał tylko uporczywy kaszel, który mu przechodzi, ból głowy ze dwa razy i odrobinę kataru o ja biedna wiedziałam że tak będzie a na dodatek jutro mam jeszcze pogrzeb dziadka bo zmarł wczoraj w śnie ale to już taki wiek był. Ech zjem serek waniliowy wypije kakao z miodem i do łóżka...
    Mój się zdziwi jak wróci z pracy :/

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dziękuję, właśnie tak się zastanawiałam do kiedy latać można. Mąż chciał nas do mojej mamy wysłać ale tam nie bezpiecznie po drugie mam za częste wizyty :(

Ja się orientowałam, ze względu na tą naszą spóźnioną podróż poślubną.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam syrop z miodem, cebula i czosnkiem.
    Ogolnie nie lubie takich specyfikow ale mi naprawde pomoglo. Taki glupi okres teraz ..:/ ni to zimo-jesien ni wiosna....:(

A syropek slodziutki i smaczny :)

Ania91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Dzień dobry mamusie!
    Trzymam dziś za wszystkie wizytujące kciuki ;) No u mnie to wyszło tak ze 4-6 dni przed Świętami:)
    Obudziłam się dziś w fatalnym stanie :( mam zatkany nos, lekki kaszel głowa mi pęka i ledwo gadam czuje, że siedzi mi coś na gardle istna masakra :/ wiedziałam, że syn mnie zarazi, ale on miał tylko uporczywy kaszel, który mu przechodzi, ból głowy ze dwa razy i odrobinę kataru o ja biedna wiedziałam że tak będzie a na dodatek jutro mam jeszcze pogrzeb dziadka bo zmarł wczoraj w śnie ale to już taki wiek był. Ech zjem serek waniliowy wypije kakao z miodem i do łóżka...
    przykro mi z powodu dziadka:( i kuruj się

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! 500 stron moje drogie Panie!:)

Angela89, Strazaczka1990, Behemottka, Pauka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Idealną Nianię i brzuch mnie boli ze śmiechu. ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wow! 500 stron moje drogie Panie!:)

nasze drugie 500 stron :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    jak nie wyspie :)właśnie znów jej się poprzestawialo wstaje o 7 a śpi maks od 20 więc nie jest źle wstaje wyspana. O 7 wstaje funkcjonuje do 8 i idzie jeszcze na godzinę spać. Mam nadzieję że drugie takim śpiochem będzie choć trochę. Urlop skończyłam więc czas na l4

No u nas tak samo od 20:00 do 7:00 śpi młodziak, z pobudką na mleko. Ale ja mimo, że chodzę spać o 22:00 to po 9 godzinach jestem niewyspana! Ciąża jest dziwna. :) Oj ja na Artka też nie mogę narzekać, pięknie spał od zawsze, oby drugie było podobne. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Oglądam Idealną Nianię i brzuch mnie boli ze śmiechu. ;)
    Te programy paradokumentalne to jest patologia :P

kamciaelcia, Strazaczka1990, m.k.83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    No u nas tak samo od 20:00 do 7:00 śpi młodziak, z pobudką na mleko. Ale ja mimo, że chodzę spać o 22:00 to po 9 godzinach jestem niewyspana! Ciąża jest dziwna. :) Oj ja na Artka też nie mogę narzekać, pięknie spał od zawsze, oby drugie było podobne. :)
    To może jednak Martyna siedzi u Ciebie w brzuchu niby brak energi świadczy o dziewczynce. Ja przy małej w ciągu dnia umiałam spać po 2 godziny i O 21 znów iść spać. Teraz za to wręcz przeciwnie dużo energi mam

haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Dzień dobry mamusie!
    Strasznie mi przykro :(
    Moj dziadek ma 94 lata i trzyma sie niezłe, ale wiemy ze to taki wiek, ze nigdy nie wiadomo.
    Bardzo czeka na prawnuka (bądź prawnuczkę), bo to pierwsze dziecko w rodzinie. Tradycyjnie późno zaczynali w tej rodzinie rozmnażanie.

Ania91 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, zaakceptowałam już. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To może jednak Martyna siedzi u Ciebie w brzuchu niby brak energi świadczy o dziewczynce. Ja przy małej w ciągu dnia umiałam spać po 2 godziny i O 21 znów iść spać. Teraz za to wręcz przeciwnie dużo energi mam

Tak, tak! Mów tak do mnie :D Ja już nawet różowe pościele oglądam dla mojej Martynki:P

Z Arturkiem nie byłam senna nic a nic, tylko mdłości, a teraz mogłabym po 13 godzin na dobę przesypiać. Więc może coś jest w tym, co mówisz. :)

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ