X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Po wczorajszych rozmowach z mężem na temat wózka dla bąbelka :-) doszliśmy do ładu że kupimy nowy chyba że gdzieś tam trafi się używany ale nówka i taki co się podoba to może się skusimy.
    Więc dziś przypadkowo trafiłam na reklamę wózka Anex sport zakochałam się :-)
    Czy któraś z was albo waszych znajomych go miała potrzebuje opini na necie przeczytałam już wszystkie.
    Pozostaje mi jeszcze pomacac w sklepie i porównać do innych.

Ale wam zazdraszczam wypadów tak daleko:-)

Mój mąż postanowił w nasza rocznicę kafelki położyć na obudowę wanny:-(
    Ma jeszcze okazję iść do pracy w sobotę ale nie wiem czy pójdzie.
    Ja chciałam na basen pojechać :-(
    Zobaczymy jak to będzie.
    Teraz idę do sklepu trzeba jakieś skromne jedzenie na swieta w domu zrobić bo w niedziele i poniedzialek będziemy się gościć u rodziców.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty:-)
    Miłego dnia:-))

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ej, bedzie dobrze chyba. A wędliny jadasz? U mnie wędlin tez zabraniają, bo listeria, ale ginekolog moja powiedziała, ze nie dajmy sie zwariować.

Wędliny od czasu do czasu i kabanosy ciagle, tak mi sie chce...dzieki Behemotko, moze na wizycie spytam swojej dla świetego spokoju :p no i dowiem sie skąd był ten głupi oscyp, ale watpię ze zpodejrzanego źrodła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:48

Behemottka lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co na nic nie narzekam, wszystkie dolegliwości to dla mnie słodkość, bo przypominają o tym Bączku w środku:) nawet jak zdarzy mi się zwymiotować to jak głupia cieszę się i przybijam piątkę z mężem;);) ha wariatka!
    Jedynie martwienie się mnie martwi tj. nie podoba się.

m.k.83, Broszka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem pewnie mnie nawet nie zauważyłyście, bo napisałam tylko jednego posta. Przyszłam dziś na dłużej. :)

Ja miałam kilka razy uczucie wyraźnego ruchu dziecka, ale zdecydowanie częściej odczuwam bulgoczące jelita. :P A w pierwszej ciąży do 20 tyg. nie umiałam nic wyczuć, tak więc luz mamuśki. :)

Dzisiaj znów darmowe jabłka u mnie. Tym razem nie zapomnę pojechać! :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Proszę o kciuki przed dzisiejszą wizytą.

Miłego dnia wszystkim:)

Angela89, Pauka, żabka04, _izunia_, haneczka, mychakruszyna, mysza0406, martta, A_n_k_a_80, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Behemottka, nikt Ci nie zagwarantuje, jak TY się będziesz czuła. Jedna biega do samego końca, druga już umiera w II trymestrze ;)
    Reakcji organizmu nie przewidzisz. Natomiast Ty sama wyglądasz na osobę, która się nie cacka nad każdą pierdą (za przeproszeniem ;) ), więc klep, póki czas!!!!!! :))))))

Pauka, nie dajmy się zwariować... Z dobrego był źródła? No to nic Wam nie będzie ;)
    O tych serach się przewijało już kilka razy - chodzi o to, że są groźne sery z mleka niepasteryzowanego. Ale większość tego, co jest na rynku, nawet, jeśli kiedyś była robiona z NIEpasteryzowanego, to teraz jest pasteryzowana. A jak już się podda działaniu temperatury, to już w ogóle ;)
    Ja tam ostatnio nie wytrzymałam i kupiłam krewetki. No już nie mogłam po prostu, aaaaaaaa..... Wyszłam z założenia, że teraz są taaakie procedury, że nie sądzę, by coś im było. W piątek przyłożę sondę i pewnie znowu mi Ziutek pomacha w klimacie: "HELLOOOOOO, czego mnie znowu budzisz??? ;) ". Wiadomo, że ta jedna porcja może się okazać TĄ NIEDOBRĄ, ale serio... nie sądzę, by coś się mogło stać, jak ze źródła sensownego ;)

Dziekuje Bratku za głos zdrowego rozsądku, wiesz czasem matka uczepi sie jednej myśli i sobie w głowie ją wałkuje wykańczając sie przy tym nerwowo...czuje żenić nam nie bedzie, ale oczywiście strachy w głowie robią swoje :)

Bratek lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, ja na Alasce nigdy nie byłam, ale w ciąży to i owszem i powiem Ci, że drugi trymestr, a szczególnie druga połowa był dla mnie najłaskawszy i czułam się najlepiej. Dlatego też planujemy wakacje w drugiej połowie czerwca. Zapytaj lekarza, ale myślę, że nie powinno być przeciwwskazań, tylko nie szalej z tymi emerytami za bardzo. :)

Behemottka, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka, ja jadłam jak byłam w Karpaczu i nawet mi przez myśl nie przeszło, że mi nie wolno. Nic Wam nie będzie z fasolką. :)

Pauka lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Haneczko, ja wlasnie tez nawet nie pomyslałam, a wczoraj czytałam jakis artykuł i taki psikus ze niby nie mozna...ale trzymam sie tego, co piszesz, bedzie ok :)

M.k trzymam kciuki! Bedzie dobrze :)

Dziewczyny 18 tydzien? Jak to sie dziene ze ciagle mnie tak wyprzedzacie? Gonie gonie i nie moge dogonić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:02

m.k.83, haneczka lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka i mnie to wynik bzykania na mikolaja :D

18 tydzien to juz prawie polowa!!!

Macioszczyczka, Pauka, haneczka, _izunia_, mysza0406, m.k.83, Behemottka, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mnie rozbija...;/ Tak mi się chce spać, masakra.

My wczoraj zaczęliśmy 17tc ;)

A za 3 tygodnie na L4... Ale się wyśpię!

A_n_k_a_80, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Trzeba było się pośpieszyć, a nie tak w Święta. HIhi

Pauka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muchakruszyna wysłałam ci zaproszenie mam pytanko do Ciebie :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

No wlasnie spóźniliśmy sie troche, ani na Mikołaja ani w swieta nie mielismy szans :p w ogole ledwie sie załapałam na wrzesniowki, ale udało sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:13

Behemottka lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dziś oficjalnie jestem na L4 :)

Mam pytanie a jak się ma latanie samolotem do ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ide do kosmetyczki na full relax. Gdybym bie byla cykorem zrobilabym jeszcze mikrodermabrazje, ale zostane przy stopach i regulacje brwi :)))
    Aaa!!! I kupilam zaslony w pepco! Biore sie zaraz za prasowanie i odnawiam sypialnie :)
    Wczoraj maz przywiozl katalog lazienek z castoramy. Zaczelam plakac patrzac na nasza...:)
    Ach... Gdyby jeszcze pieniadze wlatywaly szybciej niz wiecej...

Ania91, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie można do 36 tc, niektóre linie lotnicze wymagają zaświadczenia od 28 bądź 34 tc. Zawsze warto mieć na wszelki wypadek. Szczególnie w języku angielskim.

I na odprawie wchodzisz szybciej! :P I możesz wybrać miejsce. Najlepiej koło wyjścia ewakuacyjnego, jest full miejsca

Angela89 lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wlasnie dotarlo do mine ze miesiac caly mi zlecial od ostatniej wizyty. Jeszcze tylko 9 dni I kolejne usg
    Jak narazie szukam sposobu na zawiany kark :(

74700tc7xapwpc4i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Trzeba było się pośpieszyć, a nie tak w Święta. HIhi
    Mnie dopiero wzięło po Sylwestrze :P ale każda okazja na bobasa jest dobra :D

Lusia8998, Pauka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    Witam wlasnie dotarlo do mine ze miesiac caly mi zlecial od ostatniej wizyty. Jeszcze tylko 9 dni I kolejne usg
    Jak narazie szukam sposobu na zawiany kark :(

Mi jeszcze 3 tygodnie zostało. Pierwszy tydzień po wizycie szybko leci, ale te 3 następne... Masakra.

Rozrzewać musisz kark. Spytaj Strazaczka1990

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ