X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Po wczorajszych rozmowach z mężem na temat wózka dla bąbelka :-) doszliśmy do ładu że kupimy nowy chyba że gdzieś tam trafi się używany ale nówka i taki co się podoba to może się skusimy.
    Więc dziś przypadkowo trafiłam na reklamę wózka Anex sport zakochałam się :-)
    Czy któraś z was albo waszych znajomych go miała potrzebuje opini na necie przeczytałam już wszystkie.
    Pozostaje mi jeszcze pomacac w sklepie i porównać do innych.

Ale wam zazdraszczam wypadów tak daleko:-)

Mój mąż postanowił w nasza rocznicę kafelki położyć na obudowę wanny:-(
    Ma jeszcze okazję iść do pracy w sobotę ale nie wiem czy pójdzie.
    Ja chciałam na basen pojechać :-(
    Zobaczymy jak to będzie.
    Teraz idę do sklepu trzeba jakieś skromne jedzenie na swieta w domu zrobić bo w niedziele i poniedzialek będziemy się gościć u rodziców.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty:-)
    Miłego dnia:-))

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ej, bedzie dobrze chyba. A wędliny jadasz? U mnie wędlin tez zabraniają, bo listeria, ale ginekolog moja powiedziała, ze nie dajmy sie zwariować.

Wędliny od czasu do czasu i kabanosy ciagle, tak mi sie chce...dzieki Behemotko, moze na wizycie spytam swojej dla świetego spokoju :p no i dowiem sie skąd był ten głupi oscyp, ale watpię ze zpodejrzanego źrodła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:48

Behemottka lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co na nic nie narzekam, wszystkie dolegliwości to dla mnie słodkość, bo przypominają o tym Bączku w środku:) nawet jak zdarzy mi się zwymiotować to jak głupia cieszę się i przybijam piątkę z mężem;);) ha wariatka!
    Jedynie martwienie się mnie martwi tj. nie podoba się.

m.k.83, Broszka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem pewnie mnie nawet nie zauważyłyście, bo napisałam tylko jednego posta. Przyszłam dziś na dłużej. :)

Ja miałam kilka razy uczucie wyraźnego ruchu dziecka, ale zdecydowanie częściej odczuwam bulgoczące jelita. :P A w pierwszej ciąży do 20 tyg. nie umiałam nic wyczuć, tak więc luz mamuśki. :)

Dzisiaj znów darmowe jabłka u mnie. Tym razem nie zapomnę pojechać! :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Proszę o kciuki przed dzisiejszą wizytą.

Miłego dnia wszystkim:)

Angela89, Pauka, żabka04, _izunia_, haneczka, mychakruszyna, mysza0406, martta, A_n_k_a_80, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Behemottka, nikt Ci nie zagwarantuje, jak TY się będziesz czuła. Jedna biega do samego końca, druga już umiera w II trymestrze ;)
    Reakcji organizmu nie przewidzisz. Natomiast Ty sama wyglądasz na osobę, która się nie cacka nad każdą pierdą (za przeproszeniem ;) ), więc klep, póki czas!!!!!! :))))))

Pauka, nie dajmy się zwariować... Z dobrego był źródła? No to nic Wam nie będzie ;)
    O tych serach się przewijało już kilka razy - chodzi o to, że są groźne sery z mleka niepasteryzowanego. Ale większość tego, co jest na rynku, nawet, jeśli kiedyś była robiona z NIEpasteryzowanego, to teraz jest pasteryzowana. A jak już się podda działaniu temperatury, to już w ogóle ;)
    Ja tam ostatnio nie wytrzymałam i kupiłam krewetki. No już nie mogłam po prostu, aaaaaaaa..... Wyszłam z założenia, że teraz są taaakie procedury, że nie sądzę, by coś im było. W piątek przyłożę sondę i pewnie znowu mi Ziutek pomacha w klimacie: "HELLOOOOOO, czego mnie znowu budzisz??? ;) ". Wiadomo, że ta jedna porcja może się okazać TĄ NIEDOBRĄ, ale serio... nie sądzę, by coś się mogło stać, jak ze źródła sensownego ;)

Dziekuje Bratku za głos zdrowego rozsądku, wiesz czasem matka uczepi sie jednej myśli i sobie w głowie ją wałkuje wykańczając sie przy tym nerwowo...czuje żenić nam nie bedzie, ale oczywiście strachy w głowie robią swoje :)

Bratek lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, ja na Alasce nigdy nie byłam, ale w ciąży to i owszem i powiem Ci, że drugi trymestr, a szczególnie druga połowa był dla mnie najłaskawszy i czułam się najlepiej. Dlatego też planujemy wakacje w drugiej połowie czerwca. Zapytaj lekarza, ale myślę, że nie powinno być przeciwwskazań, tylko nie szalej z tymi emerytami za bardzo. :)

Behemottka, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka, ja jadłam jak byłam w Karpaczu i nawet mi przez myśl nie przeszło, że mi nie wolno. Nic Wam nie będzie z fasolką. :)

Pauka lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Haneczko, ja wlasnie tez nawet nie pomyslałam, a wczoraj czytałam jakis artykuł i taki psikus ze niby nie mozna...ale trzymam sie tego, co piszesz, bedzie ok :)

M.k trzymam kciuki! Bedzie dobrze :)

Dziewczyny 18 tydzien? Jak to sie dziene ze ciagle mnie tak wyprzedzacie? Gonie gonie i nie moge dogonić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:02

m.k.83, haneczka lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka i mnie to wynik bzykania na mikolaja :D

18 tydzien to juz prawie polowa!!!

Macioszczyczka, Pauka, haneczka, _izunia_, mysza0406, m.k.83, Behemottka, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mnie rozbija...;/ Tak mi się chce spać, masakra.

My wczoraj zaczęliśmy 17tc ;)

A za 3 tygodnie na L4... Ale się wyśpię!

A_n_k_a_80, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Trzeba było się pośpieszyć, a nie tak w Święta. HIhi

Pauka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muchakruszyna wysłałam ci zaproszenie mam pytanko do Ciebie :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

No wlasnie spóźniliśmy sie troche, ani na Mikołaja ani w swieta nie mielismy szans :p w ogole ledwie sie załapałam na wrzesniowki, ale udało sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:13

Behemottka lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dziś oficjalnie jestem na L4 :)

Mam pytanie a jak się ma latanie samolotem do ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ide do kosmetyczki na full relax. Gdybym bie byla cykorem zrobilabym jeszcze mikrodermabrazje, ale zostane przy stopach i regulacje brwi :)))
    Aaa!!! I kupilam zaslony w pepco! Biore sie zaraz za prasowanie i odnawiam sypialnie :)
    Wczoraj maz przywiozl katalog lazienek z castoramy. Zaczelam plakac patrzac na nasza...:)
    Ach... Gdyby jeszcze pieniadze wlatywaly szybciej niz wiecej...

Ania91, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie można do 36 tc, niektóre linie lotnicze wymagają zaświadczenia od 28 bądź 34 tc. Zawsze warto mieć na wszelki wypadek. Szczególnie w języku angielskim.

I na odprawie wchodzisz szybciej! :P I możesz wybrać miejsce. Najlepiej koło wyjścia ewakuacyjnego, jest full miejsca

Angela89 lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wlasnie dotarlo do mine ze miesiac caly mi zlecial od ostatniej wizyty. Jeszcze tylko 9 dni I kolejne usg
    Jak narazie szukam sposobu na zawiany kark :(

74700tc7xapwpc4i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Trzeba było się pośpieszyć, a nie tak w Święta. HIhi
    Mnie dopiero wzięło po Sylwestrze :P ale każda okazja na bobasa jest dobra :D

Lusia8998, Pauka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    Witam wlasnie dotarlo do mine ze miesiac caly mi zlecial od ostatniej wizyty. Jeszcze tylko 9 dni I kolejne usg
    Jak narazie szukam sposobu na zawiany kark :(

Mi jeszcze 3 tygodnie zostało. Pierwszy tydzień po wizycie szybko leci, ale te 3 następne... Masakra.

Rozrzewać musisz kark. Spytaj Strazaczka1990

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ