WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczynyyyy,
ja tu troche ze wstydliwym pytaniem: czy ktoras z was moze walczyla/walczy z grzybica w ciazy?
Bylam kilka razy na basenie i koniecHardkor totalny, dostalam leki od lekarza, ale mam wrazenie ze nie dzialaja, nast wizyte mam dop za tydzien.
Ktos, cos?
((((((((
-
nick nieaktualnyAnia91 wrote:Dziewczyny nie mam pomysłu na obiad
chciałabym coś bez mięsnego bo do sklepu nie pojade bo mój nie zostawił pieniędzy a wszystko zamrożone i nie zdążę rozmrozić mam ziemniaki jajka sałate hmm i mizerie z wczoraj nie mam pojęcia co zrobić
ja jestem weganka - polecam: jadlonomia.com
Ania91, m.k.83, Bratek lubią tę wiadomość
-
malgorzalka wrote:Dziewczynyyyy,
ja tu troche ze wstydliwym pytaniem: czy ktoras z was moze walczyla/walczy z grzybica w ciazy?
Bylam kilka razy na basenie i koniecHardkor totalny, dostalam leki od lekarza, ale mam wrazenie ze nie dzialaja, nast wizyte mam dop za tydzien.
Ktos, cos?
((((((((
w pierwszej ciąży dopadło mnie i brałam nystatynę, u mnie 1 opakowanie wystarczyło do wyleczenia i grzybica nie wróciła już w ciązy. Nawet w tej -
Dzień dobry
Ania91 moje kondolencje i kuruj się.
Dzierzba mi lekarka mówiła, żeby brać paracetamol przy temp. powyżej 38. Tak jak dziewczyny pisały gorączka jest bardziej niebezpieczna niż tabletka. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja jeszcze żadnych bulgotek nie czuje. Tak myślałam, że w piątek jakieś takie uczucie miałam ale to tylko przez chwilę, tak jakby nad prawym jajnikiem. To było tylko raz więc może to jednak jeszcze nie to.
Nie mogę się doczekać wizyty bo to już miesiąc minął a ja żadnych objawów ciążowych nie mam poza sennością i zmęczeniem. Trochę się martwie czy jest wszystko ok, ale na jutro już jestem umówiona.
Jeśli chodzi o preparaty na rozstępy to wcześniej używałam mama mia z ziajki a teraz zmianiłam na taki krem z perfecty. Mimo smarowania ziają zaczęły się pojawiać i dlatego zmieniłam.
Gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluchów i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Lecę posprzątać trochę bo jeszcze nic na święta nie ruszone... ale dzisiaj się zamierzam zebrać, więc uciekam
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
Chyba tez zrobię jajko z mizerią smaka mi narobiłyście:) u mnie słońce wyszło, wiec chyba sie przejde do pracy z L4, choc jakos nie chce mi się odpowiadać na milion pytań jak się czuję...1, 2 os. ok, ale nie 20 i kazda po kolei pyta;/ chyba po prostu idę na spacer:)
-
nick nieaktualny
-
Szatan mnie opętał ze zgodziłam sie na ten wyjazd nad morze przed świetami! Młody jest tak zaropialy ze chyba na antybiotyku wyląduje. Jedziemy dzisiaj do lekarza, zobaczymy co powie:( super święta:(
Erytrytol jest najlepszym zamiennikiem cukru. Nie ma żadnych efektów ubocznych. Mało słodki;)
A mnie znów głowa boli:(Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyTeż się zastanawiałam nad położeniem maluszka, bo ja go czuję bardzo nisko, lekko nad kością łonową, to możliwe?
W sumie tam mam najmniej tłuszczyku, wiec może dlatego w tamtych partiach coś czuję, a już wyżej nie. A dziecko już dość długie, to może tak się wyciąga?
-
Ja na leżąco czuję maluszka tak z 10cm poniżej pępka bardziej z prawej strony. Mam uczucie jakby mi ktoś kamień na brzuch położył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:13
Strazaczka1990, violett, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość
-
U mnie na obiad zdecydowanie mięsnie.
Bitki wołowe z buraczkami zasmażanymi.
Uwielbiam od zawsze. Ulubione danie dzieciństwa i tak za mną chodziło, ze zamówiłam u rodziców kawał dobrej wołowiny i wczoraj odebrałam.
Juz Pyrkaja
Jakoś mi tak dzisiaj dobrze. I za brzuszek sie łapie i sie uśmiecham i to słońce za oknem. Wiosna idzie!
Choć zimno jeszcze.Ania91, violett, m.k.83, _izunia_, Bratek, mmargol, martta, Gumcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie podsłuchałam maluszka powiem Wam, że to jest świetna sprawa z tym detektorem tętna u mnie jest równe 10 cm pod pępkiem bardziej po lewej stronie
musiałam wziąć apap na tą głowe, ale przynajmniej czuje się o niebo lepiej i mogę zacząć pomalutku robić obiad jak tylko syn skończy jeść 2 śniadanie, on zawsze wszystko zje, ale strasznie powoli około 30-60 min męczące to jest
-
Dziewczyny ja dzisiaj mimo pogody jestem taka osowiała że po pobraniu krwi i porannych zakupach dopiero co wstałam, a miałam sprzątnąć duży pokój i zrobić obiad bo mój R wraca dziś do domu a nie w piątek. I dalej nie mam mocy. Chyba wypicie jednej kawy od 24 stycznia nie zaszkodzi klusce ?
Bez kawy nie dam rady zrobić dosłownie nic.
-
mychakruszyna wrote:Zaakceptowane:)
A psik witam się z mega kataremale mam nadzieje że minie wkrótce.
Haneczka lepsze szybkie USG niż wcale jak u mojego mimo ze miesiąc temu tam bylam. Ale śmiałam się ze na początku miałam 3 USG to juz limit na nfz przekroczylam.
Dziewczyny wczoraj znajoma pracujaca w rejestracji dużej przychodni powiedziała że żeby dostać becikowe trzeba prowadzić ciążę na nfz. Czy to prawda? 1 raz słyszę bo co to za różnica skąd mam dokumentację ważne ze jest..
Na nfz zrobią Ci najpewniej dopiero połówkowe. A z tym becikowym to bzdura.Ja zaświadczenie miałam z luxmedu i becikowe dostałam.
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny