X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj mimo pogody jestem taka osowiała że po pobraniu krwi i porannych zakupach dopiero co wstałam, a miałam sprzątnąć duży pokój i zrobić obiad bo mój R wraca dziś do domu a nie w piątek. I dalej nie mam mocy. Chyba wypicie jednej kawy od 24 stycznia nie zaszkodzi klusce ? :) Bez kawy nie dam rady zrobić dosłownie nic.

Ja pijam kawę codziennie:) bez niej nie funkcjonuje. Kropce to wcale nie przeszkadza;)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj mimo pogody jestem taka osowiała że po pobraniu krwi i porannych zakupach dopiero co wstałam, a miałam sprzątnąć duży pokój i zrobić obiad bo mój R wraca dziś do domu a nie w piątek. I dalej nie mam mocy. Chyba wypicie jednej kawy od 24 stycznia nie zaszkodzi klusce ? :) Bez kawy nie dam rady zrobić dosłownie nic.

Ja pije jedną sypaną rano i jedną rozpuszczalną po południu jak mam kiepski dzień.

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że 1 kawa nie zaszkodzi :) ja wczoraj zamówilam detektor i mam nadzieję ze dojdzie przed świętami choć raczej nie ma szans :/ ale juz chciałabym się upewnić czy maluch ma się ok:)

Moj maluszek bardziej z prawej strony bo był poczęty z prawego jajnika:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 23 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    No u mnie wczoraj było z lewej. Dzisiaj ma parcie na prawą.

I na dodatek wyskoczy mi chyba opryszczka bo mnie broda swędzi.

Ja mam od 2 dni na ustach :/ boli na szczęście schodzi powoli:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idę parzyć haha i brać się za robotę :)

Też się zastanawiałam nad detektorem może po świętach zamówię bo czekanie na kolejne wizyty mnie drażni.

dev269pps__.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Szatan mnie opętał ze zgodziłam sie na ten wyjazd nad morze przed świetami! Młody jest tak zaropialy ze chyba na antybiotyku wyląduje. Jedziemy dzisiaj do lekarza, zobaczymy co powie:( super święta:(
    Erytrytol jest najlepszym zamiennikiem cukru. Nie ma żadnych efektów ubocznych. Mało słodki;)
    A mnie znów głowa boli:(
    Biedny synuś :( Ja myślałam, że Wy na jakieś Kanary pojechaliście, ciepłe morze, palmy :) A tu widzę nasz zimny Bałtyk. Brrr

Anulka01 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzień dobry :)

Fotke z brzuchem dla Was już mam.Specjalnie z twarzą zrobilam by "co nie które widziały" wiecie o co chodzi :) dodam jak wróce około 14do domu :) bo nie umiem przez telefon

Musisz wyluzować i olać niedowiarków. :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    U mnie na obiad zdecydowanie mięsnie.
    Bitki wołowe z buraczkami zasmażanymi.
    Uwielbiam od zawsze. Ulubione danie dzieciństwa i tak za mną chodziło, ze zamówiłam u rodziców kawał dobrej wołowiny i wczoraj odebrałam.
    Juz Pyrkaja :)
    Jakoś mi tak dzisiaj dobrze. I za brzuszek sie łapie i sie uśmiecham i to słońce za oknem. Wiosna idzie!
    Choć zimno jeszcze.
    Ale super masz obiad :D Nierealny u mnie. Bo nie mam wołowiny, a tym bardziej rozbitej ani buraków, które i tak gotowałyby się 3 godziny, ale może na niedzielę taki zrobię.:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z targu z wielką skrzynką jabłek za free. :P Nabrałam jeszcze trochę innego gatunku do kartonu. Więc dziś na obiad nie wypada zrobić nic innego jak tylko ryż z jabłkami! :)

mychakruszyna, Ulfenstein, violett, Strazaczka1990, m.k.83, Lusia8998, Bratek, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Twój mąż, ale moj za ryż z jabłkami na obiad by mnie wyśmiał. ;)

Na kolacje to by mu pasowało. :P

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziewczynyyyy,

ja tu troche ze wstydliwym pytaniem: czy ktoras z was moze walczyla/walczy z grzybica w ciazy?

Bylam kilka razy na basenie i koniec :( Hardkor totalny, dostalam leki od lekarza, ale mam wrazenie ze nie dzialaja, nast wizyte mam dop za tydzien.

Ktos, cos?

:(((((((((

Ja lecze grzybka nystatyna i zobaczymy efekty bo tak sie zastanawiam czy to aby pomaga lekarz mnie zbada i oceni wydzieline.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 13:37

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png

Wysłany: 23 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Moj to ewentualnie na podwieczorek zjadlby:P zastanawiam się co mi powie na jajko dziś...bo obiad bezmięsny to nie obiad :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Mój też mnie wyśmieje :P Ale może jak zrobię do tego zupę to jakoś przejdzie. Nie mam weny, ani mięsa rozmrożonego. :P A jajek najemy się jeszcze w Wielkanoc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam wyniki moczu (ok), morfologii (lekko podwyższone i zaniżone parametry: neutrofile i limfocyty) i AFP, tu doznałam szoku bo mam 34 ng/ml a normę mam podaną do 8!!! Ale doczytałam w necie i normy w ciąży są zupełnie inne.. Bosze jak denerwuje mnie, że na wyniku zaznaczają, że jest ciążą a normy są dla osób nieciężarnych.. jak są Wasze doświadczenia?
    Czekam jeszcze na glukozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 13:57

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno czosnek trzeba przykładać, torebkę z czarną herbatą, miętą lub melisą. Ja dzisiaj bede zwalczała. Ewentualnie jak masz sudocrem

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja mam od 2 dni na ustach :/ boli na szczęście schodzi powoli:)
    Ja mam bardzo często opryche na ustach .Mi pomaga liść aloesu na drugi dzień już strupek jest

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Ja jakbym zrobiła swojemu Sławkowi.To znając go foch by był i zapki dwie chińskie wsypal by do miski zalał woda i tak zjadł: )

Lusia8998, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na opryszczke pomagają też okłady z NaCl 0,9% ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia octenisept jest wiruso- bakerio - grzybobojczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ