X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na połówkowe idę w 21t1d, tak też mi kazała gin ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, wyłączam sie idę do pracy :) pa pa

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A propos połówkowego - w Polsce tez każą Wam robić hormony rożne z krwi przed tym badaniem? U mnie to dalsza cześć diagnostyki prenatalnej... Hmmmmmmm, kolejny nerwik.

TO pewnie tzw test potrojny tzn afp bhcg i jakiś tam hormon (ale z głowy wyleciało)
    Ciekawe czy mi zrobią tylko usg czy potrójny. ..
    A do kiedy u was legalna aborcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, i uwaga moja córcia zamieniła się jednak w synusia - siurak na 99% ;) wszystko książkowo i wzorowo choć dziś dzidziuś mniej aktywny jak ostatnio wypiął się tyłkiem i nie chciał współpracować ;)

kamciaelcia, Angela89, Malutka92, Strazaczka1990, pirelka, m.k.83, żabka04, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, violett, Bratek, Sabina, Anulka01, Skali89, AniaLewandowska, Behemottka, mmargol, _izunia_, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam w 20+6 dni.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam 20 + 2
    Sama termin ustalalam mogłam wybrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    A może jeszcze siuraczek się odmienić? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Jestem po wizycie, i uwaga moja córcia zamieniła się jednak w synusia - siurak na 99% ;) wszystko książkowo i wzorowo choć dziś dzidziuś mniej aktywny jak ostatnio wypiął się tyłkiem i nie chciał współpracować ;)

A to psikus. Mam nadzieje że u mnie zostanie siurak mój doktor 2 razy niby potwierdził ale na 80-90 % wczoraj synek zasłonił się pępowiną i doktor powiedział że nic nie widzi i nie może powiedzieć że na pewno to synek :D Ale że jak mówił 2 razy że tak to pewnie siurak jest. Dobrze że byłam jeszcze wcześniej u innego lekarza i ten powiedział że na 100% więc chyba dwóch się nie pomyliło :D Oby :D

Strazaczka1990, maluutka90 lubią tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    nie rób głupstw bo osobiście się przejade do Ciebie ;D nawet jakbym miała rowerem przyjechać;D .Wymyśl mu kare...:D jego pod most a nie

kamciaelcia żeby to takie łatwe było :)

Kary nie działają nic nie działa dobra uciekam bo już wszystko zrobiłam co miałam zrobić idę na górę legnąć się w bety trochę zanim ten szaleniec przyjedzie do domu :)

dev269pps__.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Strazaczka fajny ten twój brzuszek :)kurcze a ja mam wrażenie ze od czasu kiedy tu brzuch wrzuciłam zamiast rosnąć on maleje:/ bo dziś rano miałam taki jak przed ciąża...
    Tez mialam takie kilka dni ze mi sie wydawalo ze maleje, lekarz mowi ze to ok.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)
    Masz ten sam teemin co ja i ten sam czas ciazy bedzie git :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    W sensie ze wypije, wraca ale z kolegą i pewnie autobusem bo coś im samochód szfankowac zaczal :)

No to już gorzej. Dobrze, że mój jeździ autem z innego miasta, to mu nawet takie pomysły do głowy nie przychodzą. Jak nie zasłuży, to obiad zjedz sama, a jemu zupkę chińską- za karę:P

Strazaczka1990, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)
    Mi powiedział, że w 22 tyg mam przyjść.

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A to psikus. Mam nadzieje że u mnie zostanie siurak mój doktor 2 razy niby potwierdził ale na 80-90 % wczoraj synek zasłonił się pępowiną i doktor powiedział że nic nie widzi i nie może powiedzieć że na pewno to synek :D Ale że jak mówił 2 razy że tak to pewnie siurak jest. Dobrze że byłam jeszcze wcześniej u innego lekarza i ten powiedział że na 100% więc chyba dwóch się nie pomyliło :D Oby :D

Ja tam już nie wiem komu wierzyć bo tydzień temu na prenatalnych miała być córka a dziś synek ;) choć siurka widziałam, ale może to pipka opuchnięta ;) hihi zobaczymy za miesiac ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ja tam już nie wiem komu wierzyć bo tydzień temu na prenatalnych miała być córka a dziś synek ;) choć siurka widziałam, ale może to pipka opuchnięta ;) hihi zobaczymy za miesiac ;)
    Najlepiej widoczny i najbardziej potwierdzona płeć będzie pewnie na połówkowym. U mnie dwóch mówi tak samo na szczęście. Przy córce dopiero w 16 tc potwierdzili jakoś. Dziewczynkę bardzo trudno określić.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:

No i dlatego moj lekarz nie chciał diagnozować płci na genetycznym. Powiedział tylko, że statystycznie 60% dziewczynka, a 40% chłopiec. :) Cieszysz się, że synuś?

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi ze polowkowe mam miec 19ty+2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:46

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brokułowa krem wyszła mniammmmmmm <3 Posypię ją tartym serkiem jeszcze. Mężu ucieszył się przez tel., bo dawno nie było takiej zupki. Więc mój ryż z jabłkami spokojnie dziś przejdzie. Będę żyć :P

Moja przyjaciółka z Wrocławia ma dziś urodziny i chciałam jej zrobić niespodziankę i zgarnąć ją po pracy i pójść w tany :P No wiadomo, z brzuchem bardzo nie zaszaleję, ale przynajmniej wyrwę się z domku, męża z synkiem zostawię, niech se radzi! Zaraz urodzę drugie i znów z niemowlakiem utknę w tych Obornikach. :P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pu mnie skoro już widział przy usg dowcipnym samą dupkę i zawartość między nogami to chyba na 100% co? Inaczej by w kartę nie wpisywał, że córka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:47

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku po wizycie. U dzidzi wszystko dobrze, 140g, doktor cały czas podczas badania mówiła na nią kluseczka, a to chyba nie jest duża waga? Nie chciałabym urodzic klocka. Tak jak myslałam muszę suplementować żelazo, póki co będę piła ten Floradix do nastepnej wizyty, i mam zrobic przed badania, jak nie pomoże to dostanę coś innego.
    Chciałam kupic coś dla malutkiej, ale mąż mnie odwiódł, powiedział że po połówkowym zaczniemy, a póki co skończylo się na zakupach dla mnie:)Zjadłam wielki obiadek, ravioli 4 sery w sosie pomidorowym, do tego kawał ryby i jestem happy:)
    A pochwale się kilkoma moimi łupami(3 koszule i kilka bluzek kupiłam), mąż mówił bierz pókim dobry, potem wszystka kasa na małą będzie szła. Nie cytujcie proszę zdj. bo z buźką, potem usunę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:28

haneczka, żabka04, Strazaczka1990, Sabina, Anulka01, A_n_k_a_80, Behemottka, mmargol, violett, martta lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ