X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię kapuśniak i na wieczór skrzydełka i pałki z kuraka w ziołach. Tylko się boję w jakim stanie mój R przyjedzie do domu bo coś za dużo razy chodzi dziś do sklepu w stolicy. Nie zdaje sobie sprawy że mam wgląd do konta czy jak ? Zadzwonię za godzinę i go sprawdzę bo coś mi śmierdzi alkolibacją po-pracy na odległość :(

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też brzydko i pochmurnie. Na obiad spaghetti po meksykańsku. Przed chwilą poczułam 4 takie wyraźne pyki po prawej stronie tak 8cm pod pępkiem blisko miejsca gdzie najlepiej słyszymy serduszko :) W końcu jestem pewna! Mąż sobie wyjeżdża na mecz więc będę się pykami cieszyła niestety sama...Fajnie, że Wam się można pochwalić :*

haneczka, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, dziś jestem leniwa, więc na obiad robię paluszki rybne z frytkami i mizerią :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My,drogie Ciocie :D rośniemy w bardzo szybkim tempie
    Nie śmiac się z szelek ;p Tato pożyczył bo córce spodnie w kroku wisialy
    Siostra stwierdziła,że wyglądam jak pulpet...Fotka za 3 dni zostanie usunięta..

14cb4g3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:35

Behemottka, Lusia8998, żabka04, Ania91, Skali89, Malutka92, Angela89, haneczka, m.k.83, Pysiaczek89, violett, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mąż lubi ryż z jabłkami, jemu sie wydaje, ze to "zdrowa żywność"... Jakbym zaserwowała na obiad to jako główne danie i jeszcze by mnie pochwalił, ze jakie mniam jedzonko :D Ech, i to jest syn lekarzy... Tylko słodkie ;)

Magdziulla - dziękuje za komplementa. U mnie z polszczyzna nie tak źle, bo ja w Polsce chowana, polskiego mam męża i do Polski jeździmy tak raz, dwa razy w roku :).

Ktoś pisał o położeniu macicy - jak Myziak myzia, to tak wlasnie 10 cm pod pępkiem i tam tez znajduje jego serducho. Zaimplementowal sie bardzo wysoko, co chwaliła sonografka już dwukrotnie :D

Na wycieczkę jedziemy, bilety kupione, samoloty zarezerwowane :). Aaaaaaa, to mi przypomina... na wybór siedzenia w samolocie bym absolutnie nie liczyła. Za wyjście ewakuacyjne sie już teraz dopłaca, tak od roku chyba, z $80, bo że to niby miejsce premium, plus mogą z takiego wywalić, jesli uznają, ze brzuch jest przeciwwskazaniem do zarządzania ewakuacją i operowania drzwiami. Moze LOT ma inne zasady, bo u nich nie można sie checkinowac online.

Ech, idę kończyć włosy... Znowu do pracy... Ale dzisiaj piszą egzamin, wiec mam ostatnia godzinę luzik :)

Strazaczka1990, haneczka, m.k.83, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja jakbym zrobiła swojemu Sławkowi.To znając go foch by był i zapki dwie chińskie wsypal by do miski zalał woda i tak zjadł: )

Nie będzie takiej potrzeby, bo zupkę robię- krem z brokułów. :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż będzie od wyjścia ewakuacyjnego. Ja będę obok ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ja robię kapuśniak i na wieczór skrzydełka i pałki z kuraka w ziołach. Tylko się boję w jakim stanie mój R przyjedzie do domu bo coś za dużo razy chodzi dziś do sklepu w stolicy. Nie zdaje sobie sprawy że mam wgląd do konta czy jak ? Zadzwonię za godzinę i go sprawdzę bo coś mi śmierdzi alkolibacją po-pracy na odległość :(
    W sensie, że jest na kacu, czy, że pije? Ale jak ma dzisiaj wrócić to chyba musi być trzeźwy? :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka fajny ten twój brzuszek :)kurcze a ja mam wrażenie ze od czasu kiedy tu brzuch wrzuciłam zamiast rosnąć on maleje:/ bo dziś rano miałam taki jak przed ciąża...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 23 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia pare dni temu miałam to samo.Myślałam że szlak mnie trafi jak mój Sławek przylazł w stanie upojena alkoholowego. Ja wiem kiedy chlasta, bo słysze przez słuchawke jak z ni rozmiwiam przez tel ...Da się poznać...

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    W sensie, że jest na kacu, czy, że pije? Ale jak ma dzisiaj wrócić to chyba musi być trzeźwy? :)

W sensie ze wypije, wraca ale z kolegą i pewnie autobusem bo coś im samochód szfankowac zaczal :)

dev269pps__.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Lusia pare dni temu miałam to samo.Myślałam że szlak mnie trafi jak mój Sławek przylazł w stanie upojena alkoholowego. Ja wiem kiedy chlasta, bo słysze przez słuchawke jak z ni rozmiwiam przez tel ...Da się poznać...

Haha staraczka skąd ja to znam. Jedzie chłop na tydzień albo 2 do roboty, chcesz się nim nacieszyć a tu doopa przez wielkie O później kac morderca fochy i szaleństwo. Jak ten mój idiot się nie uspokoi ze swoimi szalejami to go rozerwę na strzępy albo po prostu wyjdę z domu nie wiem gdzie i mnie już nie zobaczy.
    Czytałam co pisałaś u nas zaczyna być to nagminne bo kolega bo znajomy bo problemy kuźwa jak by tylko nasza rodzina miała masę problemów się zachowuje.

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Termin masz prawidłowy. Polowkowe się robi 18-22 . W pierwszej ciąży robiłam w 19 + a prywatnie 23+ i wtedy lekarz dokładnie corcie pomierzyl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Haha staraczka skąd ja to znam. Jedzie chłop na tydzień albo 2 do roboty, chcesz się nim nacieszyć a tu doopa przez wielkie O później kac morderca fochy i szaleństwo. Jak ten mój idiot się nie uspokoi ze swoimi szalejami to go rozerwę na strzępy albo po prostu wyjdę z domu nie wiem gdzie i mnie już nie zobaczy.
    Czytałam co pisałaś u nas zaczyna być to nagminne bo kolega bo znajomy bo problemy kuźwa jak by tylko nasza rodzina miała masę problemów się zachowuje.
    spokojnie urwie mu sie to jak z dziecko mu się urodzi Kochana.Ale musisz z nim porozmawiać,że tak nie może być.Rozumiem raz czy dwa z kumplami się napić ale nie tak często

Lusia8998, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    spokojnie urwie mu sie to jak z dziecko mu się urodzi Kochana.Ale musisz z nim porozmawiać,że tak nie może być.Rozumiem raz czy dwa z kumplami się napić ale nie tak często

mam nadzieję czekam zobaczę co dzisiaj będzie jak wróci do domu bo jak boga kocham i wam to mówię że jak mnie kilka dni nie będzie na bbf to poszłam w pizdziam spać pod most :)

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia
    Jego trzeba wysłać pod most!

Lusia8998, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)
    U mnie połówkowe każą robić dokładnie miedzy 18 a 20 tygodniem. Ja idę w równym dziewiętnastym.

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    mam nadzieję czekam zobaczę co dzisiaj będzie jak wróci do domu bo jak boga kocham i wam to mówię że jak mnie kilka dni nie będzie na bbf to poszłam w pizdziam spać pod most :)
    nie rób głupstw bo osobiście się przejade do Ciebie ;D nawet jakbym miała rowerem przyjechać;D .Wymyśl mu kare...:D jego pod most a nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:11

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos połówkowego - w Polsce tez każą Wam robić hormony rożne z krwi przed tym badaniem? U mnie to dalsza cześć diagnostyki prenatalnej... Hmmmmmmm, kolejny nerwik.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ