WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię kapuśniak i na wieczór skrzydełka i pałki z kuraka w ziołach. Tylko się boję w jakim stanie mój R przyjedzie do domu bo coś za dużo razy chodzi dziś do sklepu w stolicy. Nie zdaje sobie sprawy że mam wgląd do konta czy jak ? Zadzwonię za godzinę i go sprawdzę bo coś mi śmierdzi alkolibacją po-pracy na odległość :(

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też brzydko i pochmurnie. Na obiad spaghetti po meksykańsku. Przed chwilą poczułam 4 takie wyraźne pyki po prawej stronie tak 8cm pod pępkiem blisko miejsca gdzie najlepiej słyszymy serduszko :) W końcu jestem pewna! Mąż sobie wyjeżdża na mecz więc będę się pykami cieszyła niestety sama...Fajnie, że Wam się można pochwalić :*

haneczka, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, dziś jestem leniwa, więc na obiad robię paluszki rybne z frytkami i mizerią :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My,drogie Ciocie :D rośniemy w bardzo szybkim tempie
    Nie śmiac się z szelek ;p Tato pożyczył bo córce spodnie w kroku wisialy
    Siostra stwierdziła,że wyglądam jak pulpet...Fotka za 3 dni zostanie usunięta..

14cb4g3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:35

Behemottka, Lusia8998, żabka04, Ania91, Skali89, Malutka92, Angela89, haneczka, m.k.83, Pysiaczek89, violett, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj mąż lubi ryż z jabłkami, jemu sie wydaje, ze to "zdrowa żywność"... Jakbym zaserwowała na obiad to jako główne danie i jeszcze by mnie pochwalił, ze jakie mniam jedzonko :D Ech, i to jest syn lekarzy... Tylko słodkie ;)

Magdziulla - dziękuje za komplementa. U mnie z polszczyzna nie tak źle, bo ja w Polsce chowana, polskiego mam męża i do Polski jeździmy tak raz, dwa razy w roku :).

Ktoś pisał o położeniu macicy - jak Myziak myzia, to tak wlasnie 10 cm pod pępkiem i tam tez znajduje jego serducho. Zaimplementowal sie bardzo wysoko, co chwaliła sonografka już dwukrotnie :D

Na wycieczkę jedziemy, bilety kupione, samoloty zarezerwowane :). Aaaaaaa, to mi przypomina... na wybór siedzenia w samolocie bym absolutnie nie liczyła. Za wyjście ewakuacyjne sie już teraz dopłaca, tak od roku chyba, z $80, bo że to niby miejsce premium, plus mogą z takiego wywalić, jesli uznają, ze brzuch jest przeciwwskazaniem do zarządzania ewakuacją i operowania drzwiami. Moze LOT ma inne zasady, bo u nich nie można sie checkinowac online.

Ech, idę kończyć włosy... Znowu do pracy... Ale dzisiaj piszą egzamin, wiec mam ostatnia godzinę luzik :)

Strazaczka1990, haneczka, m.k.83, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja jakbym zrobiła swojemu Sławkowi.To znając go foch by był i zapki dwie chińskie wsypal by do miski zalał woda i tak zjadł: )

Nie będzie takiej potrzeby, bo zupkę robię- krem z brokułów. :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż będzie od wyjścia ewakuacyjnego. Ja będę obok ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ja robię kapuśniak i na wieczór skrzydełka i pałki z kuraka w ziołach. Tylko się boję w jakim stanie mój R przyjedzie do domu bo coś za dużo razy chodzi dziś do sklepu w stolicy. Nie zdaje sobie sprawy że mam wgląd do konta czy jak ? Zadzwonię za godzinę i go sprawdzę bo coś mi śmierdzi alkolibacją po-pracy na odległość :(
    W sensie, że jest na kacu, czy, że pije? Ale jak ma dzisiaj wrócić to chyba musi być trzeźwy? :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka fajny ten twój brzuszek :)kurcze a ja mam wrażenie ze od czasu kiedy tu brzuch wrzuciłam zamiast rosnąć on maleje:/ bo dziś rano miałam taki jak przed ciąża...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 23 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia pare dni temu miałam to samo.Myślałam że szlak mnie trafi jak mój Sławek przylazł w stanie upojena alkoholowego. Ja wiem kiedy chlasta, bo słysze przez słuchawke jak z ni rozmiwiam przez tel ...Da się poznać...

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    W sensie, że jest na kacu, czy, że pije? Ale jak ma dzisiaj wrócić to chyba musi być trzeźwy? :)

W sensie ze wypije, wraca ale z kolegą i pewnie autobusem bo coś im samochód szfankowac zaczal :)

dev269pps__.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Lusia pare dni temu miałam to samo.Myślałam że szlak mnie trafi jak mój Sławek przylazł w stanie upojena alkoholowego. Ja wiem kiedy chlasta, bo słysze przez słuchawke jak z ni rozmiwiam przez tel ...Da się poznać...

Haha staraczka skąd ja to znam. Jedzie chłop na tydzień albo 2 do roboty, chcesz się nim nacieszyć a tu doopa przez wielkie O później kac morderca fochy i szaleństwo. Jak ten mój idiot się nie uspokoi ze swoimi szalejami to go rozerwę na strzępy albo po prostu wyjdę z domu nie wiem gdzie i mnie już nie zobaczy.
    Czytałam co pisałaś u nas zaczyna być to nagminne bo kolega bo znajomy bo problemy kuźwa jak by tylko nasza rodzina miała masę problemów się zachowuje.

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Termin masz prawidłowy. Polowkowe się robi 18-22 . W pierwszej ciąży robiłam w 19 + a prywatnie 23+ i wtedy lekarz dokładnie corcie pomierzyl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 23 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Haha staraczka skąd ja to znam. Jedzie chłop na tydzień albo 2 do roboty, chcesz się nim nacieszyć a tu doopa przez wielkie O później kac morderca fochy i szaleństwo. Jak ten mój idiot się nie uspokoi ze swoimi szalejami to go rozerwę na strzępy albo po prostu wyjdę z domu nie wiem gdzie i mnie już nie zobaczy.
    Czytałam co pisałaś u nas zaczyna być to nagminne bo kolega bo znajomy bo problemy kuźwa jak by tylko nasza rodzina miała masę problemów się zachowuje.
    spokojnie urwie mu sie to jak z dziecko mu się urodzi Kochana.Ale musisz z nim porozmawiać,że tak nie może być.Rozumiem raz czy dwa z kumplami się napić ale nie tak często

Lusia8998, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    spokojnie urwie mu sie to jak z dziecko mu się urodzi Kochana.Ale musisz z nim porozmawiać,że tak nie może być.Rozumiem raz czy dwa z kumplami się napić ale nie tak często

mam nadzieję czekam zobaczę co dzisiaj będzie jak wróci do domu bo jak boga kocham i wam to mówię że jak mnie kilka dni nie będzie na bbf to poszłam w pizdziam spać pod most :)

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia
    Jego trzeba wysłać pod most!

Lusia8998, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja sie chyba za wcześnie umówiłam na połówkowe.
    Na 19t2. Lekarz powiedział, ze 20. tydzień, ale dla niego 20. to skończony 20.
    Stwierdził nawet wczoraj ze jesteśmy teraz w 14. czyli tym przejściowym miedzy trymastrami.
    A ja sie z drugiego trymestru cieszę juz od półtora tygodnia ;)

Pewnie zostanie ten 25 kwietnia, ale będę sie wahać :)
    U mnie połówkowe każą robić dokładnie miedzy 18 a 20 tygodniem. Ja idę w równym dziewiętnastym.

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    mam nadzieję czekam zobaczę co dzisiaj będzie jak wróci do domu bo jak boga kocham i wam to mówię że jak mnie kilka dni nie będzie na bbf to poszłam w pizdziam spać pod most :)
    nie rób głupstw bo osobiście się przejade do Ciebie ;D nawet jakbym miała rowerem przyjechać;D .Wymyśl mu kare...:D jego pod most a nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:11

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos połówkowego - w Polsce tez każą Wam robić hormony rożne z krwi przed tym badaniem? U mnie to dalsza cześć diagnostyki prenatalnej... Hmmmmmmm, kolejny nerwik.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ