X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję super wieści:-)

Ja żałuję że dotknęłam tych krokietow bardzo teraz cierpię flaki mi skręca i brzuch wysadzilo jak w 6 mcu:-(

Mychakruszyna ja właśnie się tak czuję jakby walec przejechal po mnie :-(
    Hahahha pocieszny twój mąż:-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj mąż mnie powalił....mówię mu ze czuje się jakby mnie walec przejechał...a on na to - walec ? Niemożliwe, walec nie da rady ciężarówce...

hahaha padłam :D :D

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Gratulacje Anulka :) Super tak popatrzeć na Swojego Skarba :))) Fajnie, że wszystko OK.

Kurcze moje cycki też już przeginają :D Ciągle rosną a nigdy nie miałam małych.... Stanik już tylko jeden dobry został.

Szkoda, że u mnie tych warsztatów nie ma :/ Najbliżej mam do Lublina ale to ponad 60km... A to trwa jeden dzień czy jakoś kilka dni? Orientujecie się?

Moja opryszczka już ładnie przyschła. Chyba po czosnku. Zakupiłam też dzisiaj plasterki... Zawsze to zaklejone i mniejsze prawdopodobieństwo, że się gdzieś przeniesie... Niech znika na zawsze :)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta dziekuje za link :)

Kornelia85 przykro mi, mam nadzieje, ze coreczka dzielnie znosi i nie drapie dodatkowo tych placow? biedactwo ;/ Kolezanki corka po urodzeniu juz miala stwierdzona atopowa skore i polozne polecily jej kapac mala w balneum. Trzymam kciuki za wizytę! serduszko musi być i juz:)

Ksosia widzę, że bobovita już zawitała u Was w domku hihi smakosz :D

Anulka gratuluje! oby same takie wiesci :D przyznaj sie, co tam wcinasz ze tak rosnie hihi

Kasia1987 tam na stronie w linku jest opisany temat warsztatow i czas trwania, od 17.00 do 20.30 :)

Co do wanienek to mi spodobala sie taka jaka zobaczylam na zywo i w praktyce u kolezanki:
    https://babynet.pl/ceba-suzi-zestaw-kapielowy-susi-p-8218.html
    Jest na stojaku, 2w1 z przewijakiem, polka do potrzebnych rzeczy pod spodem, jest to na kolkach i z wezykiem do odprowadzenia wody - zachwycila mnie ona choc do tanich nie nalezy.. Kolezanka mowila, ze pozyczy choc zastanawiam sie gdzie bede ja trzymac i czy nie lepiej zwykly przewijak na lozeczko polozyc, zeby miejsce oszczedzic..hmm..

A powiedzcie, warto sobie ta pilke do cwiczen w domu kupic?? zastanawiam sie, bo przydaloby sie troche ruchu jak przejde na l4 :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat teraz można w biedronce taką piłkę zakupić

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a orientujesz sie w jakiej jest cenie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o obiad – bełt z ryżem i wiórkami mięsa z surówką z marchewki - dziękuję postoję :D :D Dobrze, że mama mi dostarczyła pulpeciki z kaszą i buraczkami :D

A mnie podobają się wózki Bebetto Holland i chyba na taki będę polować, albo zaszalejemy i kupimy nowy, a co w końcu to pierwsze, wyczekane dzieciątko :)

Kornelia 85 Trzymam kciuki :) A córci odstaw na czas ataku AZS gluten i mleczne produkty, powinno złagodzić podrażnienia.

Anulka01 Super wieści <3 Inaczej być nie mogło! Buziaczki dla Maleństwa :*

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Właśnie właśnie, gdzie takie targi??

Dziewczyny, mam pytanie apropo karmienia. Zastanawialyscie sie jak będziecie karmiły? Czy butla czy cycem?
    Czy moze któraś z Was znała/zna przypadek jakiejś mamy, która miała/ma borelioze?
    Mnie kleszcz zaraził ponad 5 lat temu. Ale nadal współczynniki IGm wskazują dwukrotnie podniesiona normę.
    I mam straszny dylemat. Bo niby nie ma jakiś jawnych przesłanek, ze dziecko sie nie zarazi, ale są tez przypadki, z w mleku matki znaleziono krętki bolerii.
    Podobno u dziecka moze to wywołać sepsę.

A pytałaś zakaźnika albo ginekologa co myśli na ten temat? I bierzesz jakieś leki jeszcze, czy kuracja już zakończona?

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisałam się - a co :D I tak siedzę na zwolnieniu więc wskazane się ruszyć gdzieś dalej :) U mnie 18 marca.
    A doczytałyście, że akceptując regulamin zgadzacie się na wykorzystanie wizerunku ze zdjęć robionych na warsztatach :) np do reklamy, gazety bądź strony iternetowej :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    ooo a orientujesz sie w jakiej jest cenie?

Już sprawdziłam
    7.99 i 19.99 :)

mmargol lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta droższa ma średnice 65cm

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Już sprawdziłam
    7.99 i 19.99 :)
    suuper dzieki, wlasnie dzwonilam do meza bo wraca z pracy i ma mi ja kupic :D :D :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cena przystępna i w komplecie z pompką :)

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pracy kupiłam sobie tzw "klękosiad". Ma ładny wygląd i nie obciąża się kręgosłup, także do pracy biurowej jak znalazł. Moja szefowa nie oponowała, jak sobie do gabinetu wstawiłam. A na piłce w domu... siedzę jak coś oglądam lub na komputerze pracuję :)

mmargol lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    A zapisałam się - a co :D I tak siedzę na zwolnieniu więc wskazane się ruszyć gdzieś dalej :) U mnie 18 marca.
    A doczytałyście, że akceptując regulamin zgadzacie się na wykorzystanie wizerunku ze zdjęć robionych na warsztatach :) np do reklamy, gazety bądź strony iternetowej :)
    czyli zawrotna kariera przed nami... :D

Żabcia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki dzidzio ma 2raczki i nóżki , nosek, 5cm, serduszko skocznie bije, skakalo i mahalo rączką. A u mnie +0,5kg. Dzidzia juz o 2dni mlodsza,11t4d wg USG

Cordy, mmargol, żabka04, blablabla, szpilka, Pysiaczek89, claudiuszek, slodka100, Anulka01, martta, alinka, Bee85, AniaLewandowska, Sabina, malgorzalka, megg, maluutka90, Behemottka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja wiec proszę o dopisanie mnie do listy :)

czytam ... i czytam ... i końca nie widać :P

na poprzednim wątku to czasami się udzielałam ale za to w miarę możliwości czasowych starałam się czytać na bieżąco co tam napisaliście.

co do zdjęcia USG to go nie posiadam (na wizyty chodzę na NFZ i mój gin nie daje zdjęć USG) ale mam założona kartę przebiegu ciąży (ale zdjęć, danych osobowych oraz nr tel na forach nie umieszczam do publicznej wiadomości-rożne dziwne rzeczy się dzieją). jedynymi danymi jakie mogę podać to ze mój nick to moje 2 imiona w języku angielskim oraz ze jestem z Trzcianki ( powiat czarnkowsko-trzcianecki)

abonamentu na BBF nie zamierzam wykopywać-co jest dla mnie ważne to jest w standardowym abonamencie i to za darmo.

choć niedługo skończę 30 lat (w połowie marca mam urodziny) jestem po raz 1 w ciąży (zaczęliśmy starania od maja ubiegłego roku)
    terminy porodu to mam 2 rożne z OM wychodzi mi 10 września 2016 a z USG 17 września 2016. jak się spytałam czemu tak rożne daty to odpowiedział ze to z względu na mój dość długi cykl menstruacyjny (40-48 dni)

wizytę u gin miałam dzisiaj. według USG to jestem w 9 tyg i 3 dniu ciąży a tak poza tym wszytko ok, bąbel rośnie i ja się czuje dobrze. gin na wizycie wystawił mi tylko kontynuacje L4 i wypisał skierowanie na badania laboratoryjne z krwi i moczu. następną wizyte u gin mam 17 marca.

żabka04, mmargol, szpilka, Pysiaczek89, slodka100, Anulka01, Strazaczka1990, Skali89 lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak Super :) Aktywne te nasze pociechy :) to dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:37

AISAK lubi tę wiadomość

Już razem <3

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kobietki dzidzio ma 2raczki i nóżki , nosek, 5cm, serduszko skocznie bije, skakalo i mahalo rączką. A u mnie +0,5kg. Dzidzia juz o 2dni mlodsza,11t4d wg USG
    SUPER :D

AISAK, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK extra! ciocie zadowolone z takich informacji :)

AISAK, claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ