X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję super wieści:-)

Ja żałuję że dotknęłam tych krokietow bardzo teraz cierpię flaki mi skręca i brzuch wysadzilo jak w 6 mcu:-(

Mychakruszyna ja właśnie się tak czuję jakby walec przejechal po mnie :-(
    Hahahha pocieszny twój mąż:-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj mąż mnie powalił....mówię mu ze czuje się jakby mnie walec przejechał...a on na to - walec ? Niemożliwe, walec nie da rady ciężarówce...

hahaha padłam :D :D

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Gratulacje Anulka :) Super tak popatrzeć na Swojego Skarba :))) Fajnie, że wszystko OK.

Kurcze moje cycki też już przeginają :D Ciągle rosną a nigdy nie miałam małych.... Stanik już tylko jeden dobry został.

Szkoda, że u mnie tych warsztatów nie ma :/ Najbliżej mam do Lublina ale to ponad 60km... A to trwa jeden dzień czy jakoś kilka dni? Orientujecie się?

Moja opryszczka już ładnie przyschła. Chyba po czosnku. Zakupiłam też dzisiaj plasterki... Zawsze to zaklejone i mniejsze prawdopodobieństwo, że się gdzieś przeniesie... Niech znika na zawsze :)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta dziekuje za link :)

Kornelia85 przykro mi, mam nadzieje, ze coreczka dzielnie znosi i nie drapie dodatkowo tych placow? biedactwo ;/ Kolezanki corka po urodzeniu juz miala stwierdzona atopowa skore i polozne polecily jej kapac mala w balneum. Trzymam kciuki za wizytę! serduszko musi być i juz:)

Ksosia widzę, że bobovita już zawitała u Was w domku hihi smakosz :D

Anulka gratuluje! oby same takie wiesci :D przyznaj sie, co tam wcinasz ze tak rosnie hihi

Kasia1987 tam na stronie w linku jest opisany temat warsztatow i czas trwania, od 17.00 do 20.30 :)

Co do wanienek to mi spodobala sie taka jaka zobaczylam na zywo i w praktyce u kolezanki:
    https://babynet.pl/ceba-suzi-zestaw-kapielowy-susi-p-8218.html
    Jest na stojaku, 2w1 z przewijakiem, polka do potrzebnych rzeczy pod spodem, jest to na kolkach i z wezykiem do odprowadzenia wody - zachwycila mnie ona choc do tanich nie nalezy.. Kolezanka mowila, ze pozyczy choc zastanawiam sie gdzie bede ja trzymac i czy nie lepiej zwykly przewijak na lozeczko polozyc, zeby miejsce oszczedzic..hmm..

A powiedzcie, warto sobie ta pilke do cwiczen w domu kupic?? zastanawiam sie, bo przydaloby sie troche ruchu jak przejde na l4 :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat teraz można w biedronce taką piłkę zakupić

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a orientujesz sie w jakiej jest cenie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o obiad – bełt z ryżem i wiórkami mięsa z surówką z marchewki - dziękuję postoję :D :D Dobrze, że mama mi dostarczyła pulpeciki z kaszą i buraczkami :D

A mnie podobają się wózki Bebetto Holland i chyba na taki będę polować, albo zaszalejemy i kupimy nowy, a co w końcu to pierwsze, wyczekane dzieciątko :)

Kornelia 85 Trzymam kciuki :) A córci odstaw na czas ataku AZS gluten i mleczne produkty, powinno złagodzić podrażnienia.

Anulka01 Super wieści <3 Inaczej być nie mogło! Buziaczki dla Maleństwa :*

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Właśnie właśnie, gdzie takie targi??

Dziewczyny, mam pytanie apropo karmienia. Zastanawialyscie sie jak będziecie karmiły? Czy butla czy cycem?
    Czy moze któraś z Was znała/zna przypadek jakiejś mamy, która miała/ma borelioze?
    Mnie kleszcz zaraził ponad 5 lat temu. Ale nadal współczynniki IGm wskazują dwukrotnie podniesiona normę.
    I mam straszny dylemat. Bo niby nie ma jakiś jawnych przesłanek, ze dziecko sie nie zarazi, ale są tez przypadki, z w mleku matki znaleziono krętki bolerii.
    Podobno u dziecka moze to wywołać sepsę.

A pytałaś zakaźnika albo ginekologa co myśli na ten temat? I bierzesz jakieś leki jeszcze, czy kuracja już zakończona?

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapisałam się - a co :D I tak siedzę na zwolnieniu więc wskazane się ruszyć gdzieś dalej :) U mnie 18 marca.
    A doczytałyście, że akceptując regulamin zgadzacie się na wykorzystanie wizerunku ze zdjęć robionych na warsztatach :) np do reklamy, gazety bądź strony iternetowej :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    ooo a orientujesz sie w jakiej jest cenie?

Już sprawdziłam
    7.99 i 19.99 :)

mmargol lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta droższa ma średnice 65cm

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Już sprawdziłam
    7.99 i 19.99 :)
    suuper dzieki, wlasnie dzwonilam do meza bo wraca z pracy i ma mi ja kupic :D :D :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cena przystępna i w komplecie z pompką :)

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pracy kupiłam sobie tzw "klękosiad". Ma ładny wygląd i nie obciąża się kręgosłup, także do pracy biurowej jak znalazł. Moja szefowa nie oponowała, jak sobie do gabinetu wstawiłam. A na piłce w domu... siedzę jak coś oglądam lub na komputerze pracuję :)

mmargol lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    A zapisałam się - a co :D I tak siedzę na zwolnieniu więc wskazane się ruszyć gdzieś dalej :) U mnie 18 marca.
    A doczytałyście, że akceptując regulamin zgadzacie się na wykorzystanie wizerunku ze zdjęć robionych na warsztatach :) np do reklamy, gazety bądź strony iternetowej :)
    czyli zawrotna kariera przed nami... :D

Żabcia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki dzidzio ma 2raczki i nóżki , nosek, 5cm, serduszko skocznie bije, skakalo i mahalo rączką. A u mnie +0,5kg. Dzidzia juz o 2dni mlodsza,11t4d wg USG

Cordy, mmargol, żabka04, blablabla, szpilka, Pysiaczek89, claudiuszek, slodka100, Anulka01, martta, alinka, Bee85, AniaLewandowska, Sabina, malgorzalka, megg, maluutka90, Behemottka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja wiec proszę o dopisanie mnie do listy :)

czytam ... i czytam ... i końca nie widać :P

na poprzednim wątku to czasami się udzielałam ale za to w miarę możliwości czasowych starałam się czytać na bieżąco co tam napisaliście.

co do zdjęcia USG to go nie posiadam (na wizyty chodzę na NFZ i mój gin nie daje zdjęć USG) ale mam założona kartę przebiegu ciąży (ale zdjęć, danych osobowych oraz nr tel na forach nie umieszczam do publicznej wiadomości-rożne dziwne rzeczy się dzieją). jedynymi danymi jakie mogę podać to ze mój nick to moje 2 imiona w języku angielskim oraz ze jestem z Trzcianki ( powiat czarnkowsko-trzcianecki)

abonamentu na BBF nie zamierzam wykopywać-co jest dla mnie ważne to jest w standardowym abonamencie i to za darmo.

choć niedługo skończę 30 lat (w połowie marca mam urodziny) jestem po raz 1 w ciąży (zaczęliśmy starania od maja ubiegłego roku)
    terminy porodu to mam 2 rożne z OM wychodzi mi 10 września 2016 a z USG 17 września 2016. jak się spytałam czemu tak rożne daty to odpowiedział ze to z względu na mój dość długi cykl menstruacyjny (40-48 dni)

wizytę u gin miałam dzisiaj. według USG to jestem w 9 tyg i 3 dniu ciąży a tak poza tym wszytko ok, bąbel rośnie i ja się czuje dobrze. gin na wizycie wystawił mi tylko kontynuacje L4 i wypisał skierowanie na badania laboratoryjne z krwi i moczu. następną wizyte u gin mam 17 marca.

żabka04, mmargol, szpilka, Pysiaczek89, slodka100, Anulka01, Strazaczka1990, Skali89 lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak Super :) Aktywne te nasze pociechy :) to dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:37

AISAK lubi tę wiadomość

Już razem <3

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kobietki dzidzio ma 2raczki i nóżki , nosek, 5cm, serduszko skocznie bije, skakalo i mahalo rączką. A u mnie +0,5kg. Dzidzia juz o 2dni mlodsza,11t4d wg USG
    SUPER :D

AISAK, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK extra! ciocie zadowolone z takich informacji :)

AISAK, claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ