X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jestem z Tobą <3

martta lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam trochę o domowych sposobach na opryszczkę i patrzcie co znalalazłam..."Mocz – opryszczkę można posmarować wacikiem nasączonym własnym moczem".... chyba się nie skuszę ;-) a fuuu ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta będę ciepło myślała o Tobie i Twojej mamie :) Na pewno wszystko pójdzie idealnie!
    Dziewczyny chorowitki nie łazić tylko do łóżek! Ale fakt faktem ze zaczyna się sezon alergii i cieżko bedzie przeżyć bez wspomagaczy...

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ogólnie jakoś zniesmaczona jestem trochę po wizycie. Niby badanie na fotelu było, usg też, ale takie szybkie bez pomiarów, bez zdjęć i opisu. Nie wiem nawet jaką mają długość ani nic..
    Ogólnie z wynikami krwi i z badań ok. Płeć na razie 50/50.
    Teraz za to mam się zjawiać co tydzień na 10 min, a co 3 tyg. na normalnie dłuższe wizyty :/

Żabcia_, Dzierzba, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, violett, AniaLewandowska, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    dzięki dziewczyny, dużo to dla mnie znaczy! wierze, że im więcej dobrych myśli i energii wokół niej jutro będzie tym lepiej wszystko pójdzie. Wiem, że naiwne to, ale jakoś się trzeba ratować.
    Będzie na pewno wszystko dobrze! Kciuki mocno zaciśnięte!

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz dziękuje za wsparcie
    claudiuszek dobrze, ze nie poszłaś, to na pewno straszne przeżycie i emocje :/
    pirelka trochę niefajnie fakt, ale najważniejsze, że z maluchami wszystko ok :)

o148p07w5riqasy7.png

Wysłany: 31 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    czytam trochę o domowych sposobach na opryszczkę i patrzcie co znalalazłam..."Mocz – opryszczkę można posmarować wacikiem nasączonym własnym moczem".... chyba się nie skuszę ;-) a fuuu ;-)
    Tez o tym słyszałam :) ja stosowalam mocz ale na rany na palcach..jak mialam,lub zastrzaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:27

Wysłany: 31 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka norma cukru dla kobiet w ciąży?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja po wizycie, ogólnie jakoś zniesmaczona jestem trochę po wizycie. Niby badanie na fotelu było, usg też, ale takie szybkie bez pomiarów, bez zdjęć i opisu. Nie wiem nawet jaką mają długość ani nic..
    Ogólnie z wynikami krwi i z badań ok. Płeć na razie 50/50.
    Teraz za to mam się zjawiać co tydzień na 10 min, a co 3 tyg. na normalnie dłuższe wizyty :/
    Teraz to za bardzo nie mają co mierzyć na usg, raczej chodzi o kontrolę wód płodowych pod kątem TTTS, tak mi gin tłumaczył. Ja mam mieć co dwa tygodnie usg do 24 tyg bo do tego czasu jest największe ryzyko.

pirelka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 31 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Martta ja też trzymam kciuki!!!Będzie dobrze!
    Wracajcie dziewczyny do zdrowia!!! U nas panuje rotawirus-mam nadzieję, że nie złapałam tego świństwa jak byłam w labo robić badania.
    Ja zmagam się z opryszczką- wyczytałam, że okłady z melisy działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo więc testuję, jutro wypróbuję rumianek i cytrynę- też piszą, że pomaga.
    Dzisiaj jakiś taki dzień melancholijny...był pokropek dzeciątka Szwagierki- ja nie poszłam bo teściowa mi nie pozwoliła-i trochę mi ulżyło bo nie wiem czy dałabym radę uczetniczyć w czymś takim ;( za duży stres...
    Pomaga też torebka z herbaty i Aloes jak masz

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jaka norma cukru dla kobiet w ciąży?
    na czczo 70-90

Wysłany: 31 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    na czczo 70-90
    Ja mam 97 ;o

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Teraz to za bardzo nie mają co mierzyć na usg, raczej chodzi o kontrolę wód płodowych pod kątem TTTS, tak mi gin tłumaczył. Ja mam mieć co dwa tygodnie usg do 24 tyg bo do tego czasu jest największe ryzyko.
    Jak to nie mają co mierzyć? Nawet długości dziecka nie mierzą ile urosło? :O

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka mnie picie glukozy fuuu

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja mam 97 ;o
    Ja miałam pierwszy cukier 92 i dostałam skierowanie na krzywą cukrową, bo był już powyżej normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:50

Strazaczka1990, claudiuszek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Czeka mnie picie glukozy fuuu
    nie jest tak źle :) mnie kolejne czeka po 20 tym tyg.

Wysłany: 31 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja wczoraj miałam to samo.Mierzyła ale pomiarów nie podała ani zdjęcia.Zwalyzla mnie i plec podala.Była wściekła bo pappy nie zrobiłam.I że to na moja odpowiedzialność .Boze nie chcialam to nie chcialam.Chyba zmienie gina.Stwierdziła że USG mogliśmy tu zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:35

Wysłany: 31 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja miałam pierwszy cukier 92 i dostałam skierowanie na krzywą cukrową, bo był już powyżej normy.
    Ale nie masz cukrzycy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Pirelka ja wczoraj miałam to samo.Mierzyła ale pomiarów nie podała ani zdjęcia.Zwalyzla mnie i plec podala.Była wściekła bo pappy nie zrobiłam.I że to na moja odpowiedzialność .Boze nie chcialam to nie chcialak.Chyba zmienie gina.Stwierdziła że USG mogliśmy tu zrobić.
    No to moja nie mierzyła, tylko patrzyła na serduszka i płeć. Nic nie podała z pomiarów, zdjęć też nie drukowała :/ następnym razem zapytam o wielkość dzieci.

Nie lubię takich fochowatych lekarzy :/ jak możesz to zmień..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:36

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ