WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Jak to nie mają co mierzyć? Nawet długości dziecka nie mierzą ile urosło?
Tak poza tym to często masz mieć wizyty. Wiesz z jakiego powodu? Ja raz na dwa tyg. i raz w miesiącu morfologia i mocz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:43
-
martta wrote:dzięki dziewczyny, dużo to dla mnie znaczy! wierze, że im więcej dobrych myśli i energii wokół niej jutro będzie tym lepiej wszystko pójdzie. Wiem, że naiwne to, ale jakoś się trzeba ratować.
martta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mówiłam że między 14 a 18 tc nie robi się pomiarów. Dlatego ostatnio nie znalazłam cennika dla swojego usg w 17 tc. Okazało się jednak, że dzidzia wszystko pokazała i dała się pomierzyc oraz przeliczyć jak na usg polowkowym. I tak to usg lekarz potraktował. Ale był bardzo zdziwiony ze w tym tygodniu ciąży dało się tyle zobaczyć
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Ja ci powiem, że na ostatnim usg jakbym nie poprosiła o kontrolne sprawdzenie serduszek i tętna ze względu na wcześniejsze przeboje to lekarz skupiłby się tylko na pomiarze wód i obserwacji owodni. Mój chłop się zapytał czy duże są i wtedy ich zmierzył. Z resztą lekarz był po usg bardzo wygadany i mi poopowiadał dlaczego i po co mam to usg częściej i na czym się najbardziej skupiają w jednokosmówkowej ciąży. Mówi,że powinno być teraz usg co dwa tyg by w razie czego móc działać jak się wkradnie ten nieszczęsny TTTS ( operować można po 18-19 tyg).
Tak poza tym to często masz mieć wizyty. Wiesz z jakiego powodu? Ja raz na dwa tyg. i raz w miesiącu morfologia i mocz.u mnie mocz i morfologia właśnie co 3 tyg. i dłuższe usg. A te krótkie to co tydzień, ale na następnej wizycie zapytam czy tak do końca ciąży czy jak..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:48
-
pirelka wrote:Chyba ocena tych wód płodowych mi sie przypomniało, ale nic więcej co mówiła nie pamiętam
u mnie mocz i morfologia właśnie co 3 tyg. i dłuższe usg. A te krótkie to co tydzień, ale na następnej wizycie zapytam czy tak do końca ciąży czy jak..
Dobrze, że często bo będziesz kontrolowana na bieżąco.
-
martta, kciuki za Mamę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ania Lewandowska, są różne szkoły. Ja od razu dostałam Euthyrox 50 (TSH powyżej 6,0). Nie było żadnych skoków, negatywnych reakcji etc.
Behemottka - jakiś przyjazny z Ciebie stworek, tak z facjaty
A nasza stomatolog nie mogła się dziś nadziwić, że u nas już 16.tydzień. Mówi, że kompleeeetnie nie widać))))
martta lubi tę wiadomość
-
Ksosiu ja mam wizytę 20.04
Anka fale domowych detektorów są bardzo słabiutkie i nie szkodzą maluszkom. Oczywiście sami producenci dmuchają na zimne i zalecają używanie detektora max 3 razy dziennie chyba po 10 min. Więc spokojnie mozna codziennie korzystać
A mnie znowu głowa boliMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Dziś jestem z siebie dumna. Zrobiłam prawie wszystko co planowałam+ umyłam i odkurzyłam podłogi. Na centrum handlowe na sam widok reaguje bólem brzucha. Kupiłam bieliznę-staniki 75F... no i oczywiście looooooody w McDonalds
Chciałam wejść do Rossmana, bo widziałam na FB, że mają Misie-Szumisie, chciałam sobie je pomacać i zobaczyć jak wyglądają na żywo, ale mój ból brzucha ciągnął mnie do samochodu. Za to jak wróciłam do domu, odpoczęłam godzinkę i zrobiłam pyszną pizzę, a potem posprzątałam. Chyba te piękne popołudniowe słońce tak na mnie pozytywnie podziałało.
Ahh no i moja paczka z H&M już jest w drodze, mam nadzieję, że jutro dojedzieSwoją drogą, myślałam, ze oferta wyprzedaży obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, specjalnie dzisiaj weszłam, a tu guzik. Wszystko w cenach regularnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:45
Sabina, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny