X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ale nie masz cukrzycy ?
    Nie, krzywa wyszła super :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jak to nie mają co mierzyć? Nawet długości dziecka nie mierzą ile urosło? :O
    Ja ci powiem, że na ostatnim usg jakbym nie poprosiła o kontrolne sprawdzenie serduszek i tętna ze względu na wcześniejsze przeboje to lekarz skupiłby się tylko na pomiarze wód i obserwacji owodni. Mój chłop się zapytał czy duże są i wtedy ich zmierzył. Z resztą lekarz był po usg bardzo wygadany i mi poopowiadał dlaczego i po co mam to usg częściej i na czym się najbardziej skupiają w jednokosmówkowej ciąży. Mówi,że powinno być teraz usg co dwa tyg by w razie czego móc działać jak się wkradnie ten nieszczęsny TTTS ( operować można po 18-19 tyg).
    Tak poza tym to często masz mieć wizyty. Wiesz z jakiego powodu? Ja raz na dwa tyg. i raz w miesiącu morfologia i mocz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:43

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    dzięki dziewczyny, dużo to dla mnie znaczy! wierze, że im więcej dobrych myśli i energii wokół niej jutro będzie tym lepiej wszystko pójdzie. Wiem, że naiwne to, ale jakoś się trzeba ratować.
    Martta bedzie dobrze trzymam kciuki!

martta lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mówiłam że między 14 a 18 tc nie robi się pomiarów. Dlatego ostatnio nie znalazłam cennika dla swojego usg w 17 tc. Okazało się jednak, że dzidzia wszystko pokazała i dała się pomierzyc oraz przeliczyć jak na usg polowkowym. I tak to usg lekarz potraktował. Ale był bardzo zdziwiony ze w tym tygodniu ciąży dało się tyle zobaczyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja ci powiem, że na ostatnim usg jakbym nie poprosiła o kontrolne sprawdzenie serduszek i tętna ze względu na wcześniejsze przeboje to lekarz skupiłby się tylko na pomiarze wód i obserwacji owodni. Mój chłop się zapytał czy duże są i wtedy ich zmierzył. Z resztą lekarz był po usg bardzo wygadany i mi poopowiadał dlaczego i po co mam to usg częściej i na czym się najbardziej skupiają w jednokosmówkowej ciąży. Mówi,że powinno być teraz usg co dwa tyg by w razie czego móc działać jak się wkradnie ten nieszczęsny TTTS ( operować można po 18-19 tyg).
    Tak poza tym to często masz mieć wizyty. Wiesz z jakiego powodu? Ja raz na dwa tyg. i raz w miesiącu morfologia i mocz.
    Chyba ocena tych wód płodowych mi sie przypomniało, ale nic więcej co mówiła nie pamiętam :/ u mnie mocz i morfologia właśnie co 3 tyg. i dłuższe usg. A te krótkie to co tydzień, ale na następnej wizycie zapytam czy tak do końca ciąży czy jak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:48

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się zdenerwuję to zamówię ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47fbac79faef.jpg

Jotc, YvonnElizabeth, mysza0406, bbeczka91, Ania91, AniaLewandowska, _izunia_, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chyba ocena tych wód płodowych mi sie przypomniało, ale nic więcej co mówiła nie pamiętam :/ u mnie mocz i morfologia właśnie co 3 tyg. i dłuższe usg. A te krótkie to co tydzień, ale na następnej wizycie zapytam czy tak do końca ciąży czy jak..
    Co lekarz to swój system. :) Dobrze, że często bo będziesz kontrolowana na bieżąco.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta, kciuki za Mamę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ania Lewandowska, są różne szkoły. Ja od razu dostałam Euthyrox 50 (TSH powyżej 6,0). Nie było żadnych skoków, negatywnych reakcji etc.

Behemottka - jakiś przyjazny z Ciebie stworek, tak z facjaty ;)

A nasza stomatolog nie mogła się dziś nadziwić, że u nas już 16.tydzień. Mówi, że kompleeeetnie nie widać :)))))

martta lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu napisz mi prosze kolejna wizyte na 18.04, dziekuje.

Z innej beczki gin odradzil mi kupowanie detektora bo to faserowanie malca zbednymi falami, ktore w nadmiarze szkodza :/ wiec uwazajcie z naduzywaniem tego cuda ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja mam wizytę 20.04
    Anka fale domowych detektorów są bardzo słabiutkie i nie szkodzą maluszkom. Oczywiście sami producenci dmuchają na zimne i zalecają używanie detektora max 3 razy dziennie chyba po 10 min. Więc spokojnie mozna codziennie korzystać ;)
    A mnie znowu głowa boli :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że jakby były szkodliwe to by je wycofali. Ja tego lekarza nie pytałam o zdanie ale poprzednia powiedziała że jak ma mnie to uspokoić to mogę używać. Bo lepsze podsłuchanie 2-3 minuty niż stres.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem z siebie dumna. Zrobiłam prawie wszystko co planowałam+ umyłam i odkurzyłam podłogi. Na centrum handlowe na sam widok reaguje bólem brzucha. Kupiłam bieliznę-staniki 75F... no i oczywiście looooooody w McDonalds <3 Chciałam wejść do Rossmana, bo widziałam na FB, że mają Misie-Szumisie, chciałam sobie je pomacać i zobaczyć jak wyglądają na żywo, ale mój ból brzucha ciągnął mnie do samochodu. Za to jak wróciłam do domu, odpoczęłam godzinkę i zrobiłam pyszną pizzę, a potem posprzątałam. Chyba te piękne popołudniowe słońce tak na mnie pozytywnie podziałało.
    Ahh no i moja paczka z H&M już jest w drodze, mam nadzieję, że jutro dojedzie :) Swoją drogą, myślałam, ze oferta wyprzedaży obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, specjalnie dzisiaj weszłam, a tu guzik. Wszystko w cenach regularnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:45

Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis juz Was nie dam rady nadrobic.
    Widze, ze juz duzo kupujecie dla maluszkow ;) ja na razie nie mam kiedy, a i plec jeszcze nie jest pewna na 100%, ale zobaczymy po polowkowych, jak sie potwierdzi to wielkie zakupy beda :D

• megg Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w claudia jest kupon -20% na odziez dziecieca w sklepie stacjonarnym

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka dzieki za info, jutro lecę po szumisia! :)

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta trzymaj się i Ty i mama <3 oby wszystko było dobrze

martta lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka coś tak ucichła kobieto???

Behemottka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie, że te szumisie z rossmana to będą dobrej jakości? bo wishbear postawił wysoko poprzeczkę

mhsvi09k4211dm8g.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie oryginalnego Szumisia, bo moje koleżanki je sprawdziły i sa zadowolone :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam whisbear i tylko starego typu czyli bez tego cry sensor i niby mogę dokupić te urządzonko za 60 zł i się właśnie zastanawiam czy jest sens

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ