Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    my mieliśmy 2 beciki-jeden z wkładem kokosowym, drugi bez i tylko na zmianę przy praniu pierwszego. Ceniłam w nim, ze ma wkładkę, ze dziecka nie bałam sie nosić, a te otulacze nie dają podkładu dla główki, na oodziale położne tak owijaja dzieciaczki za pomoca pieluszki
    To może kupię po jednym otulaczu i po jednym rożku.. tak będzie najwygodniej ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, zawsze dziecko można tak otulić flanelką, ja nie umiem, bo jak pisalam wolę becik-bałam się małą nosic, a z becikiem było łatwo :) przed urodzeniem dziecka powinna sie unas pojawić połózna środowiskowa(w pierwszej ciąży była, teraz nie chce), moze niech ona pokaze co i jak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a co do częstości robienia usg(czemu nie ma sensu mierzyć dzidzi co 1-2 tyg), lekarz ten powiedział, ze pomiar jest tylko przypuszczalny i gdyby jeszcze raz wykonał całe badanie, to by wyszły inne wartości (i tym bardziej waga dziecka), czeste usg zafałszowałoby ten obraz. Tzn liczby mogłyby się nieznacznie róznić i byśmy myślały, ze dzidzia np nie rośnie.

wynika z tego wszystkiego, ze ja jako pierwsza miałam usg połówkowe ;)
    ksosiu, na pierwszej stronie możesz wymazać pytajnik :) oraz datę 19.04 na usg, bo pewnie ponownego skierowania na połówkowe nie dostanę :( mam umówione prywatne, ale prawdopodobnie przesunę o kilka tygodni
    To prawda duży jest plus minus wagi. My w dniu porodu mieliśmy usg wychodziło ze Martyna wazy około 1900 urodziła się 1650

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To prawda duży jest plus minus wagi. My w dniu porodu mieliśmy usg wychodziło ze Martyna wazy około 1900 urodziła się 1650

mój dzisiejszy +/- wynosił 36g przy wadze dziecka 244g
    ale wszystkie parametry mogą się zmienić przy każdym mierzeniu i wtedy "skakałyby" po siatkach centylowych, a my byśmy się martwiły.
    mi kazał najszybciej robić kolejne sensowne usg za miesiąc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    my mieliśmy 2 beciki-jeden z wkładem kokosowym, drugi bez i tylko na zmianę przy praniu pierwszego. Ceniłam w nim, ze ma wkładkę, ze dziecka nie bałam sie nosić, a te otulacze nie dają podkładu dla główki, na oodziale położne tak owijaja dzieciaczki za pomoca pieluszki
    A widzisz, ja właśnie becika za to nie lubiłam, bo nie czułam dziecka na rękach, dopiero jak dostałam otulacz to mi się go dobrze nosiło i był dużo spokojniejszy w nim. Każda mama ma swoje preferencje. Róbmy tak by nam było ok, a przyzwyczajeniami i metodami innych się nie sugerujmy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba o to mi właśnie chodzi, wazne nasze preferencje a i dzieci maja swoje :D

Dzierzba, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, aczkolwiek to moje pierwsze dzieci, więc sama musze wypróbować różne metody, co dla mnie i dzieci będzie wygodne :)

mmargol, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka i tak cię podziwiam za odwagę :) ja jednym pierwszym dzieckiem byłam przerażona a tu nagle dwoje na raz :) chociaż to takie bardzo bardzo bardzo sympatyczne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka i tak cię podziwiam za odwagę :) ja jednym pierwszym dzieckiem byłam przerażona a tu nagle dwoje na raz :) chociaż to takie bardzo bardzo bardzo sympatyczne
    Kochana, ale co tu odwaga ma do rzeczy? :) Przecież nic nie poradzę na to, że udały się bliźniaki :D nastawiałam się na jedno, ale los chciał inaczej :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka :) taka odwaga w mysleniu :) u mnie wyczułabyś panikę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka :) taka odwaga w mysleniu :) u mnie wyczułabyś panikę
    Panika i strach też jest, wciąż nie wierzę, że tam jest dwójka :) ale nic nie zmienię, a myśleć pozytywnie trzeba bo inaczej nic nie będzie dobrze. Początkowo nie mogło to do mnie dojść, teraz powoli się oswajam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, ja to do tej pory nie wiem, jak noworodka/niemowlaka nosić, bo u nas juz w 5 tygodniu leczona była dysplazja bioderka i wszelkie pomoce(ortezy) "pomagały" w tym :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się nad zapisaniem się do szkoły rodzenia przy szpitalu, by czegoś się nauczyć wcześniej. Wiecie od jakiego tygodnia można?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 28 tc
    Jak się wcześniej by zaczęło to by tematy się powtarzały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zadzwonić niedługo i zapytać, bo mail się wrócił :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się nie okazało ze miejsc juz nie ma jak u nas w Wojewódzkim (wynika z tego ze zapisy powinny być przed ciążą :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszą być miejsca ;) ja maila napisałam, ale nikt mi nie odpisał, będę musiała zadzwonić w takim razie, a tak nie lubię dzwonić po ludziach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żeby się nie okazało ze miejsc juz nie ma jak u nas w Wojewódzkim (wynika z tego ze zapisy powinny być przed ciążą :D )
    Haha, słyszałam właśnie, że z miejscami problem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dziewczyny dojeżdżaly 30 km :) i taniej było bo tylko 28 zł paranoja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szkoła jest od 21 tygodnia. Jutro właśnie jadę załatwić wszystkie formalności i od 12 maja zaczynam

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ