WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    my mieliśmy 2 beciki-jeden z wkładem kokosowym, drugi bez i tylko na zmianę przy praniu pierwszego. Ceniłam w nim, ze ma wkładkę, ze dziecka nie bałam sie nosić, a te otulacze nie dają podkładu dla główki, na oodziale położne tak owijaja dzieciaczki za pomoca pieluszki
    To może kupię po jednym otulaczu i po jednym rożku.. tak będzie najwygodniej ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, zawsze dziecko można tak otulić flanelką, ja nie umiem, bo jak pisalam wolę becik-bałam się małą nosic, a z becikiem było łatwo :) przed urodzeniem dziecka powinna sie unas pojawić połózna środowiskowa(w pierwszej ciąży była, teraz nie chce), moze niech ona pokaze co i jak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a co do częstości robienia usg(czemu nie ma sensu mierzyć dzidzi co 1-2 tyg), lekarz ten powiedział, ze pomiar jest tylko przypuszczalny i gdyby jeszcze raz wykonał całe badanie, to by wyszły inne wartości (i tym bardziej waga dziecka), czeste usg zafałszowałoby ten obraz. Tzn liczby mogłyby się nieznacznie róznić i byśmy myślały, ze dzidzia np nie rośnie.

wynika z tego wszystkiego, ze ja jako pierwsza miałam usg połówkowe ;)
    ksosiu, na pierwszej stronie możesz wymazać pytajnik :) oraz datę 19.04 na usg, bo pewnie ponownego skierowania na połówkowe nie dostanę :( mam umówione prywatne, ale prawdopodobnie przesunę o kilka tygodni
    To prawda duży jest plus minus wagi. My w dniu porodu mieliśmy usg wychodziło ze Martyna wazy około 1900 urodziła się 1650

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To prawda duży jest plus minus wagi. My w dniu porodu mieliśmy usg wychodziło ze Martyna wazy około 1900 urodziła się 1650

mój dzisiejszy +/- wynosił 36g przy wadze dziecka 244g
    ale wszystkie parametry mogą się zmienić przy każdym mierzeniu i wtedy "skakałyby" po siatkach centylowych, a my byśmy się martwiły.
    mi kazał najszybciej robić kolejne sensowne usg za miesiąc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    my mieliśmy 2 beciki-jeden z wkładem kokosowym, drugi bez i tylko na zmianę przy praniu pierwszego. Ceniłam w nim, ze ma wkładkę, ze dziecka nie bałam sie nosić, a te otulacze nie dają podkładu dla główki, na oodziale położne tak owijaja dzieciaczki za pomoca pieluszki
    A widzisz, ja właśnie becika za to nie lubiłam, bo nie czułam dziecka na rękach, dopiero jak dostałam otulacz to mi się go dobrze nosiło i był dużo spokojniejszy w nim. Każda mama ma swoje preferencje. Róbmy tak by nam było ok, a przyzwyczajeniami i metodami innych się nie sugerujmy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba o to mi właśnie chodzi, wazne nasze preferencje a i dzieci maja swoje :D

Dzierzba, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, aczkolwiek to moje pierwsze dzieci, więc sama musze wypróbować różne metody, co dla mnie i dzieci będzie wygodne :)

mmargol, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka i tak cię podziwiam za odwagę :) ja jednym pierwszym dzieckiem byłam przerażona a tu nagle dwoje na raz :) chociaż to takie bardzo bardzo bardzo sympatyczne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka i tak cię podziwiam za odwagę :) ja jednym pierwszym dzieckiem byłam przerażona a tu nagle dwoje na raz :) chociaż to takie bardzo bardzo bardzo sympatyczne
    Kochana, ale co tu odwaga ma do rzeczy? :) Przecież nic nie poradzę na to, że udały się bliźniaki :D nastawiałam się na jedno, ale los chciał inaczej :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka :) taka odwaga w mysleniu :) u mnie wyczułabyś panikę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka :) taka odwaga w mysleniu :) u mnie wyczułabyś panikę
    Panika i strach też jest, wciąż nie wierzę, że tam jest dwójka :) ale nic nie zmienię, a myśleć pozytywnie trzeba bo inaczej nic nie będzie dobrze. Początkowo nie mogło to do mnie dojść, teraz powoli się oswajam.

Ksosia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, ja to do tej pory nie wiem, jak noworodka/niemowlaka nosić, bo u nas juz w 5 tygodniu leczona była dysplazja bioderka i wszelkie pomoce(ortezy) "pomagały" w tym :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się nad zapisaniem się do szkoły rodzenia przy szpitalu, by czegoś się nauczyć wcześniej. Wiecie od jakiego tygodnia można?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 28 tc
    Jak się wcześniej by zaczęło to by tematy się powtarzały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zadzwonić niedługo i zapytać, bo mail się wrócił :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się nie okazało ze miejsc juz nie ma jak u nas w Wojewódzkim (wynika z tego ze zapisy powinny być przed ciążą :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszą być miejsca ;) ja maila napisałam, ale nikt mi nie odpisał, będę musiała zadzwonić w takim razie, a tak nie lubię dzwonić po ludziach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żeby się nie okazało ze miejsc juz nie ma jak u nas w Wojewódzkim (wynika z tego ze zapisy powinny być przed ciążą :D )
    Haha, słyszałam właśnie, że z miejscami problem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dziewczyny dojeżdżaly 30 km :) i taniej było bo tylko 28 zł paranoja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szkoła jest od 21 tygodnia. Jutro właśnie jadę załatwić wszystkie formalności i od 12 maja zaczynam

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ