WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyślcie, że do niektórych żłobków lub przedszkoli za granicą już teraz musiałybyśmy zapisywać nasze dzieci ;) ciekawe ile jest w tym prawdy, czasem słyszę różne rzeczy od znajomych mieszkających np w Anglii lub Francji ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    u mnie szkoła jest od 21 tygodnia. Jutro właśnie jadę załatwić wszystkie formalności i od 12 maja zaczynam

Głupio spytam :) a po co? ? Choć mój mąż chętnie znowu by chodził do SR :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pomyślcie, że do niektórych żłobków lub przedszkoli za granicą już teraz musiałybyśmy zapisywać nasze dzieci ;) ciekawe ile jest w tym prawdy, czasem słyszę różne rzeczy od znajomych mieszkających np w Anglii lub Francji ;)

Wierzę że to może być prawda zwłaszcza w przypadku elitarnych placówek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ja, żeby syna zapisać do przedszkola do dwulatków składałam papiery zaraz po porodzie. Niestety dostał się dopiero rok później. W innych przedszkolach było spokojniej ale ja miałam upatrzone właśnie to jedno, na miejsce w któym się sporo czeka.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt. Duuuzo chłopów co? Kamcia ja rozumiem Twoje "rozczarowanie" płcią. U mnie pewnie będzie tak samo ;) Córcia to spełnienie moich marzeń ;)
    Ja jestem dziś znowu umęczona bieganiną za materiałami do remontu :/ juz mam dość.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja, żeby syna zapisać do przedszkola do dwulatków składałam papiery zaraz po porodzie. Niestety dostał się dopiero rok później. W innych przedszkolach było spokojniej ale ja miałam upatrzone właśnie to jedno, na miejsce w któym się sporo czeka.
    no nawet mnie nie strasz! My przedszkole mamy zaraz po drugiej stronie ulicy, widać je z okna i tam chcemy dziecię zapisać, mój mąż do niego chodził. Szkołę podstawową też mamy 300 m dalej, więc idealnie, no i plac zabaw nam budują! Wygrał projekt z budżetu obywatelskiego, póki co nic się nie dzieje, ale wg przepisów do końca roku ma powstać, oby zrobili coś porządnego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Głupio spytam :) a po co? ? Choć mój mąż chętnie znowu by chodził do SR :D
    ciągnie mnie koleżanka, ja chciałam wybrać sobie kilka tematów bo przy Martynie nie zdarzyłam na wszystko. A tak to głównie czysto towarzysko i nawet dla zwykłego wyjścia z domku. Ale na wszystkie zajęcia nie planuje chodzic bo szkole rodzenia to mam na codzień w domku

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że u mnie dalej synek bo jak by było inaczej to trochę będzie mi przykro.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dziękuję za zrozumienie ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam nadzieję że u mnie dalej synek bo jak by było inaczej to trochę będzie mi przykro.
    ja też mam nadzieję, że synek zostanie choć dzisiaj zapewniała że to na 100 % "widać wyraźnie" :)

• MalaKropka Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    pomyślcie, że do niektórych żłobków lub przedszkoli za granicą już teraz musiałybyśmy zapisywać nasze dzieci ;) ciekawe ile jest w tym prawdy, czasem słyszę różne rzeczy od znajomych mieszkających np w Anglii lub Francji

w zaleznosci gdzie sie mieszka w angli ;) mam znajome mamy ktore musialy zapisac jak malenstwa mialy po kilka tygodni bo takie kolejki do zlobkow, moja ma 2.5 roku i gdzie jestem nie ma ''przeludnienia'' wiec wystarczy rok wczesniej

• Sophia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaKropka wrote:
    Little Red Fox wrote:
    pomyślcie, że do niektórych żłobków lub przedszkoli za granicą już teraz musiałybyśmy zapisywać nasze dzieci ;) ciekawe ile jest w tym prawdy, czasem słyszę różne rzeczy od znajomych mieszkających np w Anglii lub Francji

w zaleznosci gdzie sie mieszka w angli ;) mam znajome mamy ktore musialy zapisac jak malenstwa mialy po kilka tygodni bo takie kolejki do zlobkow, moja ma 2.5 roku i gdzie jestem nie ma ''przeludnienia'' wiec wystarczy rok wczesniej
    Kluczowe jest przeludnienie.
    W tym roku w lokalnym przedszkolu było 19 grup trzylatków, a w szkole było 16 pierwszych klas.

MalaKropka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też mam nadzieję, że synek zostanie choć dzisiaj zapewniała że to na 100 % "widać wyraźnie" :)
    mnie zapewnialo 2 lekarzy ale na ostatnim tak się ukrywał że lekarz sam zwatpil. We wtorek wszystko się okaże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się cieszę, będę mogła kupić swoje wymarzone dinozaury! :D
    no i będzie taka poduszka! http://www.lamillou.com/shop/angels-wings/angels-wings-indian-zoo-teal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:51

kamciaelcia, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się na mniejsze przedszkole z pełnym monitoringiem on line. Grupy mniejsze, dość dobry poziom edukacji maluchów. Teraz zastanawiam się cóż ze szkołą. Czy młody pójdzie jako sześciolatek czy później. Czy ja w ogóle mam wybór czy teraz to już musi pójść jako siedmiolatek.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje szybko, ze u Nas na 100% dziewczynka:
    Dzisiaj jak przypuszczałam dziewczynki chciały zobaczyc swoją Dzidzie ;) z szybkich pomiarów głowa bardzo duża, bo odpowiada 17 Tyg i 5 dni. Nóżka jak widać na zadęciu.
    Brzusio tez w normie. Niestety juz cała sie nie mieści ;) znajoma dr zapytała czy juz czuje ruchy, bo strasznie kopie mnie w pęcherz i skacze jak piłeczka ;)
    Jutro wizyta u mojego gin wiec pewnie poznam wagę i inne wymiary - dzis chodziło o potwierdzenie płci :)

4758d4da081873a4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:57

ilona29, Dzierzba, Anulka01, kamciaelcia, Angela89, Ksosia, mmargol, Little Red Fox, _izunia_, pirelka, Ewelina.Irl, żabka04, violett, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, Sabina, martta lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    ja z rana zawiozlam mocz do badania, a pozniej pojechalam sobie na zakupy do galerii. Kupilam trampki w daichmanie i karte sobie u nich zalozylam, wiecie ze z karta jesli w przeciagu miesiaca bedzie promocja na buty ktore kupilam to mi zwrot na ta karte zrobia do wykorzystania przy kolejnych zakupach? ciekawy pomysl.
    Kupilam dla malucha kilka ksiazeczek, chyba zaczne do brzucha juz je czytac :D a co tam, niech sie przyzwyczaja :) bylam w pepco chcialam cos kupic, ale nie moglam sie jakos przelamac nie wiem czemu, patrzylam czapeczki zeby miec na wyjscie ze szpitala chociazbt, ale rozmiar 62 to taki maly ze zwatpilam czy nie za maly - jaki rozmiar czapeczek na poczatek kupujecie?

Dzierzba, swietne te otulacze, czekam na info jak je dostaniesz i chyba tez zamowie :) moze glupie pytanie, ale jak raczki pod otulacze i beciki sie uklada?

Gratuluje kolejnych chlopakow :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to babiniec murowany :)

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zazdroszczę i serdecznie gratuluję!

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    Nie chcesz się zamienić ? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ