WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pirelka wrote:My z mężem byliśmy na warsztatach Bezpieczny Maluch, bardzo fajne
jak jeszcze jakieś się u Nas pojawią na pewno skorzystamy ponownie.
jednak duzo zalezy od tego kto i w jaki sposob prowadzi
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:teraz mi wyszło coś zupełnie innego
kurczę, a zaraz muszę się zbierać na zajęcia z francuskiego, pomyślę wieczorem, mam nadzieję że nie będę musiała dopłacać ponad 1000 zł
no bo z czego?? a miałam dwie różne umowy z różnych miejsc pracy, bo w poprzedniej firmie mi wyszło 6 dni w roku rozliczeniowym,reszta przepracowana w obecnym miejscu pracy...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Bezpieczny maluch, jak dla mnie rewelacja, facet swietnie prowadzil, duzo smiechu u nas bylo
jednak duzo zalezy od tego kto i w jaki sposob prowadzi
chociaż mam duże poczucie humoru, jednak spodziewałam się czegoś chwilami bardziej poważnego, a nie wszystko na "jaja"
-
Co do warsztatów to wszystko przede mną
szkola rodzenia- u mnie się pojawilo kilka terminów - najpóźniej od 25 maja do polowy czerwca. Nie wiem czy potem coś będzie jutro się dowiem
tylko ze koszt 300zl.
co do żłobków - moje maleństwo będzie musiało iść od września 2017 bo skończy mi się zasiłek więc jestem zmuszona szukać pracy. Znam jeden niby prywatny ale największy w miescie-150 dzieci- ale pracowałam tam przez chwile i zachwycona jestem zwłaszcza ze to Montessori i dofinansowanie jest więc pobyt + 4 posilki= ok 350zl na miesiąc z tym ze juz musialabym zapisać dziecko:/ no i mam 15km go od domu a póki co prace mam 1 km od domu. Bliżej mam prywatne przedszkole ale tez od 1 roku tez Montessori pl-ang z tym ze koszt ok 600...ale zobaczę zależy gdzie uda mi się prace znaleźć. Dobrze ze w edukacji już ok kwietnia będę wiedziała czy od września mam pracę -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja się cieszę, będę mogła kupić swoje wymarzone dinozaury!
no i będzie taka poduszka! http://www.lamillou.com/shop/angels-wings/angels-wings-indian-zoo-tealwłaśnie zamówiłam u niej kocyki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:jak jeszcze nie zlozylas to moze pozniej spojrz na to jeszcze raz, moze cos zle przeliczylas? nie slyszalam jeszcze, zeby ktos musial az tyle doplacac, oby nie!
a szkoda, bo już się ucieszyłam...
-
nick nieaktualnyMi ze zwrotu to na 1/3 wozka starczy
ale świnka z 5 zlotowkmi robi się coraz cięższa, więc do 8 M-CA spokojnie ubieramy. Najbardziej cieszę się, że tego wydatku tak nie odczuję
Wyprawki cześć od siostry, tylko łóżeczko muszę kupić i jeśli chłopak to reszta ciuchów, a jak dziewczynka, to wszystko mam -
Mi w jednej ze szkół rodzenia zaproponowali termin 12.07-09.08. Ale uważam ze to za późno.
W drugiej pani najpierw chciała na maj, ale to z kolei uważam ze za wcześnie
Wiec ostatecznie zapisałam sie na czerwiec. Co wtorek.
No i wawie jest finansowane przez miasto. -
Little Red Fox wrote:faktycznie źle zrobiłam, teraz na to spojrzałam, w pierwszej wersji wyszło całkiem ładnie ponad 1000 zł zwrotu, w następnej i kolejnej ponad 1000 zł do zapłaty, teraz ostatecznie wyszła nadpłata, ale nawet na szumisia nie starczy
a szkoda, bo już się ucieszyłam...
moglo byc gorzej, ja za moje 2zl niewiele kupie, zwlaszcza ze nie wyplacaja takich drobniakow do jakiejs kwoty, chyba do 8zl
-
nick nieaktualny_izunia_ wrote:Claudiuszek lubię wagę synka a nie lubię problemów nerkowych.
Malutka i Claudiuszek na pewno będzie wszystko dobrzeZ tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam się spokojnie zapisać na lipiec. Zajęcia będą od 4 lipca raz w tygodniu w sumie 6 spotkań. Dla osób rodzących w tym szpitalu zajęcia są darmowe a dla innych to koszt 300zł.
Dzisiaj już wypiłam pół litra pepsi twist, w sobotę coca-cole. No cóż jak na śniadanie śledzie i ogórki trzeba pepsi popijać... Muszę to ograniczyć troszkę.
To AFP wyszło mi 34,32 ng/ml. Oczywiście normy laboratoryjne podane są nie dla ciężarnych a specjalnie pani w punkcie pobrań napisała na skierowaniu, że ciężarna. Z norm, które znalazłam na necie wychodzi, że jest dobrze. Orientujecie się może jak to jest?
Witam
Nie.mam na nic czasu. Doba jest za krótka:) ale cieszę się ze chodzę do pracy, choć potem jestem zmęczona. Za to nasza stazyst bardzo się cieszy ze brzuch mi rośnie i ma nadzieję, Ze ja za mnie zostawia
Lecę nadrabiać, potem napiszę co u nas po wizycie . -
Hej. Dla zainteresowanych przyszły mi otulacze. http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
Są zrobione z flanelki o czym chyba nie wspominałam, mają porządne szycie i rzepy. Także do otulania, jako uspakajacz czy do cyca będą w sam raz jednak właściwości grzewczych nie posiadają tak jak typowe rożki i dodatkowy kocyk na sen będzie niezbędny.pirelka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale jeszcze niecałe 3 tyg i idę na zwolnienie i w końcu będę miała na wszystko czas:)
Gratuluję zdrowo rosnących brzuszków:)
Też chcę się zapisać do szkoly rodzenia, a dodatkowo na zajęcia dla ciężarnych na basenie - ponoć świetna sprawa. Ale też ze względu na to, że po urodzeniu chcę z maluszkiem chodzić na basen od 3 miesiąca, więc trochę się zaznajomię z wodą
Być może mój synek będzie jednak córeczką, ale tak ochoczo prezentował/a pupę i nie chciał/a się odwrócić, że będę musiała poczekać na połówkowe:)Dzierzba, Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:grunt, ze jest nadplata
moglo byc gorzej, ja za moje 2zl niewiele kupie, zwlaszcza ze nie wyplacaja takich drobniakow do jakiejs kwoty, chyba do 8zl
u nas wyszła bardzo duża nadpłata, aż US zadzwonił że będzie kontrolaale skontrolowali i zastrzeżeń nie mają, więc czekamy na zwrot. Będzie na całą wyprawkę
a ja wróciłam niedawno od fryzjera, to była najdroższa wizyta w moim życiu, ale kolor jest pięknyNie mogę się napatrzeć
Dzierzba, Pauka, Strazaczka1990, Anulka01, _izunia_, martta lubią tę wiadomość