WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My z mężem byliśmy na warsztatach Bezpieczny Maluch, bardzo fajne ;) jak jeszcze jakieś się u Nas pojawią na pewno skorzystamy ponownie.
    Bezpieczny maluch, jak dla mnie rewelacja, facet swietnie prowadzil, duzo smiechu u nas bylo :) jednak duzo zalezy od tego kto i w jaki sposob prowadzi

_izunia_ lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    teraz mi wyszło coś zupełnie innego :/ kurczę, a zaraz muszę się zbierać na zajęcia z francuskiego, pomyślę wieczorem, mam nadzieję że nie będę musiała dopłacać ponad 1000 zł :/ no bo z czego?? a miałam dwie różne umowy z różnych miejsc pracy, bo w poprzedniej firmie mi wyszło 6 dni w roku rozliczeniowym,reszta przepracowana w obecnym miejscu pracy...
    jak jeszcze nie zlozylas to moze pozniej spojrz na to jeszcze raz, moze cos zle przeliczylas? nie slyszalam jeszcze, zeby ktos musial az tyle doplacac, oby nie!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na warsztaty u mnie Mamo to ja :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Bezpieczny maluch, jak dla mnie rewelacja, facet swietnie prowadzil, duzo smiechu u nas bylo :) jednak duzo zalezy od tego kto i w jaki sposob prowadzi
    No u Nas też było śmiechu dużo, dla mnie aż za dużo :P chociaż mam duże poczucie humoru, jednak spodziewałam się czegoś chwilami bardziej poważnego, a nie wszystko na "jaja" :P

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do warsztatów to wszystko przede mną :) szkola rodzenia- u mnie się pojawilo kilka terminów - najpóźniej od 25 maja do polowy czerwca. Nie wiem czy potem coś będzie jutro się dowiem :) tylko ze koszt 300zl.

co do żłobków - moje maleństwo będzie musiało iść od września 2017 bo skończy mi się zasiłek więc jestem zmuszona szukać pracy. Znam jeden niby prywatny ale największy w miescie-150 dzieci- ale pracowałam tam przez chwile i zachwycona jestem zwłaszcza ze to Montessori i dofinansowanie jest więc pobyt + 4 posilki= ok 350zl na miesiąc z tym ze juz musialabym zapisać dziecko:/ no i mam 15km go od domu a póki co prace mam 1 km od domu. Bliżej mam prywatne przedszkole ale tez od 1 roku tez Montessori pl-ang z tym ze koszt ok 600...ale zobaczę zależy gdzie uda mi się prace znaleźć. Dobrze ze w edukacji już ok kwietnia będę wiedziała czy od września mam pracę :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piralka jakie miasto? Ja Katowice w maju:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się cieszę, będę mogła kupić swoje wymarzone dinozaury! :D
    no i będzie taka poduszka! http://www.lamillou.com/shop/angels-wings/angels-wings-indian-zoo-teal
    Kochana odezwij się na priv, mogę dać Ci kontakt do znajomej, co robi takie cuda :D właśnie zamówiłam u niej kocyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Piralka jakie miasto? Ja Katowice w maju:)
    Gdynia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    jak jeszcze nie zlozylas to moze pozniej spojrz na to jeszcze raz, moze cos zle przeliczylas? nie slyszalam jeszcze, zeby ktos musial az tyle doplacac, oby nie!
    faktycznie źle zrobiłam, teraz na to spojrzałam, w pierwszej wersji wyszło całkiem ładnie ponad 1000 zł zwrotu, w następnej i kolejnej ponad 1000 zł do zapłaty, teraz ostatecznie wyszła nadpłata, ale nawet na szumisia nie starczy :/ a szkoda, bo już się ucieszyłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ze zwrotu to na 1/3 wozka starczy ;-) ale świnka z 5 zlotowkmi robi się coraz cięższa, więc do 8 M-CA spokojnie ubieramy. Najbardziej cieszę się, że tego wydatku tak nie odczuję ;-)
    Wyprawki cześć od siostry, tylko łóżeczko muszę kupić i jeśli chłopak to reszta ciuchów, a jak dziewczynka, to wszystko mam ;-)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w jednej ze szkół rodzenia zaproponowali termin 12.07-09.08. Ale uważam ze to za późno.
    W drugiej pani najpierw chciała na maj, ale to z kolei uważam ze za wcześnie :)
    Wiec ostatecznie zapisałam sie na czerwiec. Co wtorek.

No i wawie jest finansowane przez miasto.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych warsztatów o których pisałyście niestety nie ma nic w mojej okolicy. A na mamo to ja stwierdziłam, że się nie zapisuje bo musiałabym dojechać 40 km. Może jeszcze coś trafię w najbliższym czasie:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale mnie dzisiaj ciągnie brzuch :( masakra, aż chodzić jest mi cieżko :/
    Ale kusicie tymi kocykami, podusiami... ;) śliczne są :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    faktycznie źle zrobiłam, teraz na to spojrzałam, w pierwszej wersji wyszło całkiem ładnie ponad 1000 zł zwrotu, w następnej i kolejnej ponad 1000 zł do zapłaty, teraz ostatecznie wyszła nadpłata, ale nawet na szumisia nie starczy :/ a szkoda, bo już się ucieszyłam...
    grunt, ze jest nadplata :-) moglo byc gorzej, ja za moje 2zl niewiele kupie, zwlaszcza ze nie wyplacaja takich drobniakow do jakiejs kwoty, chyba do 8zl ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Claudiuszek lubię wagę synka a nie lubię problemów nerkowych.
    Malutka i Claudiuszek na pewno będzie wszystko dobrze :) Z tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej :)

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam się spokojnie zapisać na lipiec. Zajęcia będą od 4 lipca raz w tygodniu w sumie 6 spotkań. Dla osób rodzących w tym szpitalu zajęcia są darmowe a dla innych to koszt 300zł.

Dzisiaj już wypiłam pół litra pepsi twist, w sobotę coca-cole. No cóż jak na śniadanie śledzie i ogórki trzeba pepsi popijać... Muszę to ograniczyć troszkę.

To AFP wyszło mi 34,32 ng/ml. Oczywiście normy laboratoryjne podane są nie dla ciężarnych a specjalnie pani w punkcie pobrań napisała na skierowaniu, że ciężarna. Z norm, które znalazłam na necie wychodzi, że jest dobrze. Orientujecie się może jak to jest?
    Izunia a gdzie rodzisz? Ja wciąż myślę...

Witam
    Nie.mam na nic czasu. Doba jest za krótka:) ale cieszę się ze chodzę do pracy, choć potem jestem zmęczona. Za to nasza stazyst bardzo się cieszy ze brzuch mi rośnie i ma nadzieję, Ze ja za mnie zostawia :)
    Lecę nadrabiać, potem napiszę co u nas po wizycie .

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dla zainteresowanych przyszły mi otulacze. http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
    Są zrobione z flanelki o czym chyba nie wspominałam, mają porządne szycie i rzepy. Także do otulania, jako uspakajacz czy do cyca będą w sam raz jednak właściwości grzewczych nie posiadają tak jak typowe rożki i dodatkowy kocyk na sen będzie niezbędny.

pirelka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale jeszcze niecałe 3 tyg i idę na zwolnienie i w końcu będę miała na wszystko czas:)
    Gratuluję zdrowo rosnących brzuszków:)

Też chcę się zapisać do szkoly rodzenia, a dodatkowo na zajęcia dla ciężarnych na basenie - ponoć świetna sprawa. Ale też ze względu na to, że po urodzeniu chcę z maluszkiem chodzić na basen od 3 miesiąca, więc trochę się zaznajomię z wodą:)

Być może mój synek będzie jednak córeczką, ale tak ochoczo prezentował/a pupę i nie chciał/a się odwrócić, że będę musiała poczekać na połówkowe:)

Dzierzba, Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać odnośnie becików ze ja miałam takie na rzepy. Teraz szukam wiązanych, bo jak dziecko śpi to te rzepy straszny harmider robią przy odpinaniu ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    grunt, ze jest nadplata :-) moglo byc gorzej, ja za moje 2zl niewiele kupie, zwlaszcza ze nie wyplacaja takich drobniakow do jakiejs kwoty, chyba do 8zl ;-)

u nas wyszła bardzo duża nadpłata, aż US zadzwonił że będzie kontrola :D ale skontrolowali i zastrzeżeń nie mają, więc czekamy na zwrot. Będzie na całą wyprawkę :)

a ja wróciłam niedawno od fryzjera, to była najdroższa wizyta w moim życiu, ale kolor jest piękny :) Nie mogę się napatrzeć :D

Dzierzba, Pauka, Strazaczka1990, Anulka01, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, a gdzie sie zapisałaś na szkole rodzenia? Ja mam najbliżej Madalinskiego ale na stronie sa terminy kwietniowe...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ