WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam na żelazna, ale tam w ogóle nie maja terminów dla mam rodzących we wrześniu :/ pewnie sie trzeba było zapisywać tuż po pozytywnym teście.
    Ale na stronie maja szkoły prowadzone przez położne ze szpitala. W tym dwie tuż koło niego, jedna na Nowolipkach, druga na Nowolipiu. A ze mieszkam na muranowie to wybierałam miedzy tymi dwiema.

Pauka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:) u nas w porządku, wczoraj wizyta trwała trochę dłużej i dokładniej chcociaż badania na fotelu nie było. Dzidzia odpowiada na 17t5d ciązy, więc co wizyta jest większa, lekarz powiedział, że WYDAJE mu się, że widzi siusiaka i jąderka, ale dopiero on w 20 tc może stwierdzić i to na 70 %, mam nadziję, że na połówkowym będzie lepiej widać. Muszę lepiej jeść bo morfo słabo wyszło i dostałam żelazo. Waga ok, mojej koleżance położna kazała przejść na dietę hehe cóż za los:)

mmargol, A_n_k_a_80, Anulka01, violett, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:31

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki. Może to tylko kwestia łożyska jest i będziesz musiała leżeć. Oby! Trzymaj się kochana i postaraj nie denerwować. Będą ci robili usg dziś?

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Napisałam Ci na innym wątku.
    Trzymaj się i pisz tu z nami.
    Jesteśmy z tobą.
    Kciuki zacisniete kochana.
    Jesteś pod dobra opieka mam nadzieję że wszystko skończy się ok.
    Odpoczywaj.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymaj się! Trzymam kciuki!

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:32

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Agatia, trzymam kciuki!!!!!

agatia lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba tak to na 99% wina łożyska przodujacego, ale lekarz mi.powiedział, że takie łożysko to lipa na maxa :( czekam na usg, ale nie wiem czy mi dziś zrobi.

Dziewczyny kiedyś pisalyscie (nie pamiętam kto), że mialyscie.łożysko przodujace. Kiedy się podniosło? Modlę się o to, bo nie chcę stracić córci :(
    Ja miałam łożysko nisko usadzone od ujścia dopiero W 20 tc to zauważono i dawala szanse że się podnosie do 30 tc. W Moim przypadku nie podniosło się, ale nie było to powodem mojego porodu. Trzymam kciuki aby się podniosło.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj liczby którymi operują lekarze to tylko liczby! Mi przed porodem dr mówiła że będzie bardzo ciężko i że są małe szanse ze wyjdzie z tego bez szwanku. Jest zdrowa i Ty też będziesz miała zdrowa dziewczynkę

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:32

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba tak to na 99% wina łożyska przodujacego, ale lekarz mi.powiedział, że takie łożysko to lipa na maxa :( czekam na usg, ale nie wiem czy mi dziś zrobi.

Dziewczyny kiedyś pisalyscie (nie pamiętam kto), że mialyscie.łożysko przodujace. Kiedy się podniosło? Modlę się o to, bo nie chcę stracić córci :(
    Ja mam ale czy się podniosło to nie wiem, u mnie nic się nie dzieje poza uczuciem rozpierania jak dużo chodzę. Wiem, że do 20 tyg często się podnosi wraz ze wzrostem. Agatia to jest cholerstwo ale nie aż takie jak ci wmawiają. Trzeba się bardziej oszczędzać. Większość kobiet normalnie donasza ciąże i ty też donosisz, a krwawienia się zdarzają z tym,że nie przesądzają od razu o życiu dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:05

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki, staraj się nie denerwować tylko wierzyć, że wszystko będzie ok :*

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi coś ginka tłumaczyła, że nisko usadzone to nie to samo co przekonujące. Przodujace to chyba najgorsza opcja w powiklaniach ciazowych :(
    Najgorsze, że jest już 21, a lekarz nie kwapi się zrobić mi usg :/ trafiłam na buca i olewusa, który robił mi cc.
    Czekam 3h z plamieniem, ja pierdziu. Dobrze, że czuję małą.

Dziękuję Angela :-*
    No bo to nie do końca to samo ale musisz wierzyć że będzie wszystko dobrze! Trzymaj się mocno

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a martwilas sie ze nie czujesz, a chlopaka zdrowego masz :), ja tez nic nie czuje, wkoncu poczujemy :).
    Little Red Fox wrote:
    ja wróciłam z wizyty, będzie kolejny chłopczyk, podobno już na 100 % informacja, pokazał co ma między nóżkami, waży 242 g <3 tak więc szczęście ogromne, jak zadzwoniłam do męża to ledwo się powstrzymywał od skakania z radości ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.Byłam po skierowanie na te drugie badania genetyczne.Dała mi.Ale byłam zestresowana tym że bralam antybiotyki i przestałam czuć bulgotki.Jeszcze siostra dogadala.I zbzikoealam.Dla spokoju zrobiła mi USG :D bicie serduszka słyszałam i obracał się Ciągle maluch .Mam zdjęcie USG ale nie wyraźnie .Się śmiała ginka że wyszedł maluch jak UFO :P bo obrucil się a ona cyknela fotke.I znowu potwierdzone że to chłop...odezwala się rwa mi.Możliwe że będę miała CC przez ta rwe.Czas pokaże :)

Dzierzba, mmargol, Anulka01, AniaLewandowska, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, Agatia mocno zaciskam kciuki! ktory lekarz taki buc, ze przy krwawieniu w ciazy sie nie spieszy?! bedzie dobrze, wszystkie jestesmy z Toba!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Kochana musi być dobrze!każda z Nas jest z Tobą myślami ...pamiętaj o tym

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy razem prawdopodobnie :)
    mychakruszyna wrote:
    Piralka jakie miasto? Ja Katowice w maju:)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ