WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi coś ginka tłumaczyła, że nisko usadzone to nie to samo co przekonujące. Przodujace to chyba najgorsza opcja w powiklaniach ciazowych :(
    Najgorsze, że jest już 21, a lekarz nie kwapi się zrobić mi usg :/ trafiłam na buca i olewusa, który robił mi cc.
    Czekam 3h z plamieniem, ja pierdziu. Dobrze, że czuję małą.

Dziękuję Angela :-*
    Jpr co za lekarz!!! W gazecie gnide tylko opisać!polska Służba zdrowia bez kasy gowno zrobią!powinnaś być od razu przyjeta

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak cieszę z każdego usg, a moja teściowa opowiadała, że ona w ciąży (ani z moim mężem, ani ze szwagrem) nie miała ani jednego usg, tak więc płeć dopiero podczas porodu była wiadoma :P

Agatia, trzymam kciuki i odpoczywaj! trzymaj się dzielnie! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia skoro nie robił usg skąd on ma taką pewność że to łożysko przodujace? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nie stresuj sie juz, jak widzisz z malym jest git, relaxxx :-) mozw ta rwa sie jeszcze uspokoi, sporo czasu do wrzesnia :-) badz dobrej mysli ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- trzymaj się kochana, pomodlę się za Ciebie i córcię- wszystko będzie dobrze!!! Musi być dobrze!!!

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agatia skoro nie robił usg skąd on ma taką pewność że to łożysko przodujace? ?
    Wcześniej miała robione U swojego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    My po wizycie.Byłam po skierowanie na te drugie badania genetyczne.Dała mi.Ale byłam zestresowana tym że bralam antybiotyki i przestałam czuć bulgotki.Jeszcze siostra dogadala.I zbzikoealam.Dla spokoju zrobiła mi USG :D bicie serduszka słyszałam i obracał się Ciągle maluch .Mam zdjęcie USG ale nie wyraźnie .Się śmiała ginka że wyszedł maluch jak UFO :P bo obrucil się a ona cyknela fotke.I znowu potwierdzone że to chłop...odezwala się rwa mi.Możliwe że będę miała CC przez ta rwe.Czas pokaże :)
    Przez rwe możnesz mieć cc? Ja miałam z tym problemy w tamtej ciąży ale nie było to wskazaniem do cc. No i chyba wskazanie w tym przypadku wystawić powinni ortopeda. No ale do września dużo czasu jeszcze

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przez rwe możnesz mieć cc? Ja miałam z tym problemy w tamtej ciąży ale nie było to wskazaniem do cc. No i chyba wskazanie w tym przypadku wystawić powinni ortopeda. No ale do września dużo czasu jeszcze
    Nie wiem jak to jest.Ja bez pomocy Sławka nie weszlam do gabinetu.Odjelo mi nogę.Lezalam na kozetce a ona masowala.I stwierdziła że w 9miesiacu nie wstane z łóżka :o skoro teraz mam takie bóle.I stwierdziła że przez rwe będę miała CC.Ale zobaczymy .Ją bym wolała naturalnie. Mam fastumem smarować.Jak na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja to wiem, agatia to wie ale skąd ten gin ma pewność skoro nie badal? ?pacjent nie jest od stwierdzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ja to wiem, agatia to wie ale skąd ten gin ma pewność skoro nie badal? ?pacjent nie jest od stwierdzenia
    Ja miałam taka informacje w karcie ciąży zaznaczona

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś cienie metaliczne w miednicy małej.To,niby jakieś schorzenie jest.Lekarz nie chce tego operować bo kaleką mogę zostać.Kazal z tym żyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja miałam taka informacje w karcie ciąży zaznaczona

Dlatego zapytałam agatii jak to u niej jest. Ale milczy wiec mam nadzieje ze jest badana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dlatego zapytałam agatii jak to u niej jest. Ale milczy wiec mam nadzieje ze jest badana
    Mam nadzieję że usg jej zrobią, ale jestem w szoku przy córce byłam 3-4 razy na ip i pierwsze co miałam robione usg a następnie badanie na fotelu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie wypowiem się bo raz byłam na IP bo ruchów nie czułam i zrobili Ktg (a tam malowane ruchy :) których nadal nie czułam :) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia myślami jestesmy przy Was! Trzymajcie się! O żadnej stracie nie ma mowy! Najwyżej będziesz musiała się przemęczyć i polezec plackiem dłuższy czas. Może po zmianie warty trafi sie jakiś sensowny lekarz. Trzymam kciuki :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja akurat nie wypowiem się bo raz byłam na IP bo ruchów nie czułam i zrobili Ktg (a tam malowane ruchy :) których nadal nie czułam :) )
    Ja niestety byłam kilka razy, wyrostek, później upadek, no i na końcu jak mi się zaczęło Sączyc wody.

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.Do jutra....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja właśnie zastanawiam się nad zapisaniem się do szkoły rodzenia przy szpitalu, by czegoś się nauczyć wcześniej. Wiecie od jakiego tygodnia można?

W szpitalu w mojej miejscowosci zajecia w szkole rodzenia zaczynaja sie okolo 24 tyg ciazy i sa raz w tyg.
    U mnie 24tc wychodzi jakos w maju ale zaczne chodzic od 14 kwietnia bo zaczyna sie nowy kurs.
    Szkole rodzenia mam darmowa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wiec swój limit wykorzystałas i w tej ciąży zero IP

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela wiec swój limit wykorzystałas i w tej ciąży zero IP
    Tak mi mów :) bardzo bym chciała.

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ