X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi coś ginka tłumaczyła, że nisko usadzone to nie to samo co przekonujące. Przodujace to chyba najgorsza opcja w powiklaniach ciazowych :(
    Najgorsze, że jest już 21, a lekarz nie kwapi się zrobić mi usg :/ trafiłam na buca i olewusa, który robił mi cc.
    Czekam 3h z plamieniem, ja pierdziu. Dobrze, że czuję małą.

Dziękuję Angela :-*
    Jpr co za lekarz!!! W gazecie gnide tylko opisać!polska Służba zdrowia bez kasy gowno zrobią!powinnaś być od razu przyjeta

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak cieszę z każdego usg, a moja teściowa opowiadała, że ona w ciąży (ani z moim mężem, ani ze szwagrem) nie miała ani jednego usg, tak więc płeć dopiero podczas porodu była wiadoma :P

Agatia, trzymam kciuki i odpoczywaj! trzymaj się dzielnie! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia skoro nie robił usg skąd on ma taką pewność że to łożysko przodujace? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nie stresuj sie juz, jak widzisz z malym jest git, relaxxx :-) mozw ta rwa sie jeszcze uspokoi, sporo czasu do wrzesnia :-) badz dobrej mysli ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- trzymaj się kochana, pomodlę się za Ciebie i córcię- wszystko będzie dobrze!!! Musi być dobrze!!!

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agatia skoro nie robił usg skąd on ma taką pewność że to łożysko przodujace? ?
    Wcześniej miała robione U swojego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    My po wizycie.Byłam po skierowanie na te drugie badania genetyczne.Dała mi.Ale byłam zestresowana tym że bralam antybiotyki i przestałam czuć bulgotki.Jeszcze siostra dogadala.I zbzikoealam.Dla spokoju zrobiła mi USG :D bicie serduszka słyszałam i obracał się Ciągle maluch .Mam zdjęcie USG ale nie wyraźnie .Się śmiała ginka że wyszedł maluch jak UFO :P bo obrucil się a ona cyknela fotke.I znowu potwierdzone że to chłop...odezwala się rwa mi.Możliwe że będę miała CC przez ta rwe.Czas pokaże :)
    Przez rwe możnesz mieć cc? Ja miałam z tym problemy w tamtej ciąży ale nie było to wskazaniem do cc. No i chyba wskazanie w tym przypadku wystawić powinni ortopeda. No ale do września dużo czasu jeszcze

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przez rwe możnesz mieć cc? Ja miałam z tym problemy w tamtej ciąży ale nie było to wskazaniem do cc. No i chyba wskazanie w tym przypadku wystawić powinni ortopeda. No ale do września dużo czasu jeszcze
    Nie wiem jak to jest.Ja bez pomocy Sławka nie weszlam do gabinetu.Odjelo mi nogę.Lezalam na kozetce a ona masowala.I stwierdziła że w 9miesiacu nie wstane z łóżka :o skoro teraz mam takie bóle.I stwierdziła że przez rwe będę miała CC.Ale zobaczymy .Ją bym wolała naturalnie. Mam fastumem smarować.Jak na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja to wiem, agatia to wie ale skąd ten gin ma pewność skoro nie badal? ?pacjent nie jest od stwierdzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ja to wiem, agatia to wie ale skąd ten gin ma pewność skoro nie badal? ?pacjent nie jest od stwierdzenia
    Ja miałam taka informacje w karcie ciąży zaznaczona

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś cienie metaliczne w miednicy małej.To,niby jakieś schorzenie jest.Lekarz nie chce tego operować bo kaleką mogę zostać.Kazal z tym żyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja miałam taka informacje w karcie ciąży zaznaczona

Dlatego zapytałam agatii jak to u niej jest. Ale milczy wiec mam nadzieje ze jest badana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dlatego zapytałam agatii jak to u niej jest. Ale milczy wiec mam nadzieje ze jest badana
    Mam nadzieję że usg jej zrobią, ale jestem w szoku przy córce byłam 3-4 razy na ip i pierwsze co miałam robione usg a następnie badanie na fotelu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie wypowiem się bo raz byłam na IP bo ruchów nie czułam i zrobili Ktg (a tam malowane ruchy :) których nadal nie czułam :) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia myślami jestesmy przy Was! Trzymajcie się! O żadnej stracie nie ma mowy! Najwyżej będziesz musiała się przemęczyć i polezec plackiem dłuższy czas. Może po zmianie warty trafi sie jakiś sensowny lekarz. Trzymam kciuki :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja akurat nie wypowiem się bo raz byłam na IP bo ruchów nie czułam i zrobili Ktg (a tam malowane ruchy :) których nadal nie czułam :) )
    Ja niestety byłam kilka razy, wyrostek, później upadek, no i na końcu jak mi się zaczęło Sączyc wody.

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.Do jutra....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja właśnie zastanawiam się nad zapisaniem się do szkoły rodzenia przy szpitalu, by czegoś się nauczyć wcześniej. Wiecie od jakiego tygodnia można?

W szpitalu w mojej miejscowosci zajecia w szkole rodzenia zaczynaja sie okolo 24 tyg ciazy i sa raz w tyg.
    U mnie 24tc wychodzi jakos w maju ale zaczne chodzic od 14 kwietnia bo zaczyna sie nowy kurs.
    Szkole rodzenia mam darmowa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wiec swój limit wykorzystałas i w tej ciąży zero IP

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela wiec swój limit wykorzystałas i w tej ciąży zero IP
    Tak mi mów :) bardzo bym chciała.

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ