WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Anulka ppdalas ostatnio fajna strone/aplikacje Airbnb normalnie z nieba mi z nia spadłaś :-P wczoraj zrobilismy sobie rezerwacje na ten weekend w Krakowie ;-) fajne ceny maja w porównaniu z hotelami :-D
    Cieszę sie bardzo ;) my właśnie zarezerwowaliśmy mieszkano w Gdańsku na 5 nocy na majówkę :) nasze dzieciaki maja 3 dniowe szkolenie Capoeira z mistrzem z Brazylii, wiec przy okazji robimy sobie chwilowy chill ;) mam nadzieje, ze pogoda bedzie dopisywała ;)
    Witam sie rana - na Śląsku pogoda paskudna :/ nadal czuje sie kiepsko, ale mam ambitny plan ogarnięcia troche domu. Zobaczymy jak to wyjdzie.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie myśl o najgorszym bo maluch tez się denerwuje. Zobaczysz będzie dobrze. Dużo leżenia, trasy tylko do wc i trudno, ale zobaczysz donosisz. Dla pocieszenia ci powiem ze znajomej w 3 miesiącu powiedzieli w szpitalu ze ma tylko 10%! Fakt trafiła na lekarkę która też chciała walczyć o to dziecko i zostawila ja na 7 miesięcy w szpitalu...nie mogla nigdzie wstawać,załatwianie do kaczki,naprawdę tortury...ale teraz cieszy się roczną córeczka! Także 50% to naprawdę bardzo dużo!

agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszku jakie ładne rzeczy tam maja, dziekuje za kod, moze zrobie pierwsze zakupy? :)

claudiuszek lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mi lekarz powiedział że jesli nie ma krwawienia a bol nie utrzymuje się kilka godzin to nie ma się czym martwić bo też tak miałam kilka razy choć nie wytlumaczyl co to było ale ze normalne.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też muszę pomyśleć o jakimś dłuższym weekendzie, ale na pewno nie w majówkę i nie w Boże Ciało, żeby zaoszczędzić, bo wtedy wiadomo jest drożej ;) zawsze jeździliśmy pod namioty lub do jakieś agroturystyki, teraz nie wiem czy nie lepiej poszukać czegoś ze szpitalem w okolicy, w razie - odpukać - jakiś problemów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    O woow :-D fajna majoweczka sie szykuje :-)
    Do Gdanska pewnie nie dalabym rady dojechac,a szkoda :-( do Krakowa czuje,ze bedzie niezly jazz ponad 3,5 godziny wrrr.. i wszystkie stacje z toaleta moje haha
    Teraz jest piękna droga do Gdańska - 6h ze Śląska i jesteśmy na miejscu :)
    LRF - tez nam sie tak wydawało, ze na majówkę bedzie drożej. Nie jest wcale tak zle. Ale fakt, troche sie naszukalismy noclegu :/ ostatecznie wyszło taniej niż w wakacje nad morzem ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już to widzę jak mi urlop na majówkę dadzą :P pewnie dostaną go tylko pracownicy z najlepszymi wynikami sprzedażowymi, więc szkoda rezerwować, a później się okaże że mam być w pracy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ania ja od siebie mam tez kolo 6h ale ja nie usiedze tyle,mloda tez nie lubi dlugo jeździć samochodami to jednak męczące jest,mam nadzieje,ze chociaz do tego Krakowa usiedzi w aucie :-)
    My tez planujemy zatrzymać sie pare razy. Nasze dziewczyny są przyzwyczajone do takich jazd ;) biorą sobie tablet, oglądają bajki, kolorują cos, czytają sobie książeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę na jednym urlopie, na prenatalne 21.04 biorę kolejny urlop, na majówkę znowu - idealny pracownik ze mnie :D a pod koniec maja jest Boże Ciało! tak sobie myślę, że urlop z moim mężem lepiej wziąć w bardziej realnym terminie, bo jemu na bank nie dadzą, a gdzieś razem trzeba wyskoczyć, chciałam jechać do Karpacza, ale od nas to szmat drogi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie Hanulek kopie ;) nóżki wbija mi dzisiaj z lewej strony ;) i jak ja mam sie teraz zdrzemnąć, kiedy to takie urocze? ;)

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    siedzę na jednym urlopie, na prenatalne 21.04 biorę kolejny urlop, na majówkę znowu - idealny pracownik ze mnie :D a pod koniec maja jest Boże Ciało! tak sobie myślę, że urlop z moim mężem lepiej wziąć w bardziej realnym terminie, bo jemu na bank nie dadzą, a gdzieś razem trzeba wyskoczyć, chciałam jechać do Karpacza, ale od nas to szmat drogi :(
    LRF a z którego regionu Pl jesteś jest można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję znaleźć fotel do karmienia, żeby wstawić do dziecięcego, ale oczywiści w mojej okolicy nie da się kupić używanych bez kompletu razem z kanapą :P zawsze możemy z salonu jeden wyrzucić
    AniaLewandowska wrote:
    LRF a z którego regionu Pl jesteś jest można?
    ja jestem z Podbeskidzia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    próbuję znaleźć fotel do karmienia, żeby wstawić do dziecięcego, ale oczywiści w mojej okolicy nie da się kupić używanych bez kompletu razem z kanapą :P zawsze możemy z salonu jeden wyrzucić :P
    Fajne fotele widzieliśmy ostatnio z M w Ikea. I można kupić 1 szt ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Ikei w ogóle są fajne meble ;) chcemy taką komodę klasyczną kupić do pokoju dla Filipa, ale zobaczymy w jakim kolorze łóżeczko dorwiemy, chcieliśmy meble białe lub sosnowe, czyli jasne ;)

póki co szukam używanych mebli, żeby zaoszczędzić, materac kupujemy nowy, ale nie wiem jaki :(

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Hehe urlop sie nalezy jak psu buda ;-)wiec jesli masz to korzystaj :-D
    Ja nie zdazylam swojego zaleglego wykorzystac,bo mnie gina wygoniła w Lutym na L4 i dojdą mi jeszcze ze 2 urlopy (1 z tego roku i 2 z przyszłego ) wiec po powrocie z macierzyńskiego pojde jeszcze na urlop pewnie ze 3miesiace

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. My po wizycie w laboratorium. Robiłyśmy badanie krwi i moczu. ;)

Co do majówki nie ruszamy się nigdzie, bo mały ma urodziny i przyjeżdżają dziadkowie, poza tym w czerwcu lecimy na te Kanary.

No a poza tym jezioro mam po drugiej stronie ulicy ;P

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu
    Jak to leci...

Jeszcze 2 tygodnie do polowkowych. Już bym chciała bo niestety nic nie czuję, poza kluciem w okolicy prawego jajnika. To podobno rociagania ciąg dalszy, więc się nie przejmuję.
    Dzisiaj tylko po zwolnienie i zawioze od razu do pracy.
    Mieliśmy jechać z mężem nad morze w maju. Niestety nie dostanie urlopu :(

Agatia mam nadzieję, że plamienia nie wróciły i po ust Cię wypisza. Trzymam kciuki.

U mnie zaczyna się chmurzyc. Zbieram się na spacer po to zwolnienie i do pracy.
    Życzę miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja nie zdazylam swojego zaleglego wykorzystac,bo mnie gina wygoniła w Lutym na L4 i dojdą mi jeszcze ze 2 urlopy (1 z tego roku i 2 z przyszłego ) wiec po powrocie z macierzyńskiego pojde jeszcze na urlop pewnie ze 3miesiace
    ja mam już ten dłuższy - 26 dni :) mnie się umowa kończy w trakcie macierzyńskiego i nie wiem jak to będzie czy przedłużą mi umowę czy będę zmuszona szukać czegoś nowego. Wiem, że jest ogromny problem ze żłobkami w moim mieście, bo w miejskich nie ma miejsc, a na prywatny trzeba nieraz z 1000 zł dać razem z wyżywieniem :/ jeśli wrócę to będę próbować negocjować, żeby nie pracować na pełen etat, a z tym może być różnie, choć nie będę płakać za swoją firmą...

znalazłam coś ładnego nad łóżeczko ;)
    http://allegro.pl/naklejka-sweet-dreams-slodkich-snow-nad-lozeczko-i5055570262.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już naprawdę potrzebuje odpocząc od tych miast... mam ochote pojechac na wieś, gdzie nie ma internetu i po prostu chillować...
    Albo.. jak behemottka... tam gdzie nikt mnie nie znajdzie :)
    Achhh.... marzy mi się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:20

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:

ja po macierzyńskim wykorzystałam 64 dni urlopu

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ