WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    dziewczyny, odebrałam wyniki czystości pochwy z piątku i się zmartwiłam bardzo. Ostatnio miesiąc temu było super, I stopień, aż się lekarka zdziwiła że tak pięknie. A teraz takie o, to chyba nie są dobre wyniki prawda, popatrzcie proszę...
    II / IIIStopień czystości pochwy według Kuczyńskiej.
    W preparacie bezpośrednim barwionym metodą Grama obserwowano:
    Leukocyty: średnio liczne
    Komórki nabłonkowe: liczne
    Flora bakteryjna: liczne pałeczki kwasu mlekowego, nieliczne ziarenkowce Gram dodatnie
    Jakiś stan zapalny? Nie znam się. Wiem, że 2 stopień jest ok ale 3 to już trzeba leczyć. Leukocyty mogą wskazywać właśnie na stan zapalny, pałeczki kwasu są to bardzo dobrze ale tych ziarenkowców nie powinno być. Kiedy masz lekarza? Pewnie ci coś dowcipnego przepisze.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Jakiś stan zapalny? Nie znam się. Wiem, że 2 stopień jest ok ale 3 to już trzeba leczyć. Leukocyty mogą wskazywać właśnie na stan zapalny, pałeczki kwasu są to bardzo dobrze ale tych ziarenkowców nie powinno być. Kiedy masz lekarza? Pewnie ci coś dowcipnego przepisze.

no właśnie dopiero co miałam wizytę w piątek, następna za miesiąc, ale we wtorek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa, może go poproszę żeby sspojrzał na te wyniki przy okazji i powiedział co i jak... rety, ale tak się pogorszyło przez miesiąc... słabo... :/

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no właśnie dopiero co miałam wizytę w piątek, następna za miesiąc, ale we wtorek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa, może go poproszę żeby sspojrzał na te wyniki przy okazji i powiedział co i jak... rety, ale tak się pogorszyło przez miesiąc... słabo... :/
    Niestety ciąża to etap kiedy infekcje bardzo szybko się łapią, dlatego tak ważne są badania czystości pochwy/ posiewy. Niestety czesto lekarze to olewaja..

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta niestety w ciąży to się często zdarza.... Ja bym przyśpieszyła wizytę, bo w miesiąc to może ci się bardzo namnożyć. Jak masz tego endo to ci może coś przepisze.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez przyznam , ze czystości pochwy nie miałam i nie mam robionej...

LRF botwinka juz niedługo sie pojawi w sklepach :), bede czesto zaglądała do naszego warzywniaczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moja majowka będzie taka ze mąż 2 maja jedzie na mecz do warszawy z kumplami...chciałyśmy z dziewczynami też jechać i pochodzić po wawie to nas wyśmiali choc moj mąż się zgodził:P a 1 i 3 pewnie do pracy pójdzie. Wakacje też marnie widzę bo każdy grosz w budowę idzie :/ a Wisła czy pobliskie miejsca już mi zbrzydły.
    Zapraszam do mnie!:)
    Tu sa jeziora, lasy. Jest pieknie. Szczegolnir Lagow Lubuski niedaleko mnie.... Wypoczynek naprawde rewelacja! I nie tak drogo :) tyle ze daleko :(

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Martta niestety w ciąży to się często zdarza.... Ja bym przyśpieszyła wizytę, bo w miesiąc to może ci się bardzo namnożyć. Jak masz tego endo to ci może coś przepisze.
    no właśnie, zobaczę co mi ten lekarz powie we wtorek, ale to taki gbur trochę, więc nie wiem czy będzie pomocny, a jak nie to się spróbuje umówić do ginekologa jakiegoś na następny tydzień, bo do mojej ginki to się nie dostanę na pewno wcześniej...

o148p07w5riqasy7.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, Angela dzięki za odpowiedzi :* Jadę zaraz do Rossmana, te z allegro też zamówiłam, no ale mogą przyjść dopiero po weekendzie.
    Mój lekarz też na razie nawet nie wspomniał o badaniach na czystość pochwy. Od znajomej która prowadziła u niego ciążę wiem, że robił jej dopiero przed porodem, w trakcie ciąży tylko badanie moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:25

Angela89, Dzierzba lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no właśnie, zobaczę co mi ten lekarz powie we wtorek, ale to taki gbur trochę, więc nie wiem czy będzie pomocny, a jak nie to się spróbuje umówić do ginekologa jakiegoś na następny tydzień, bo do mojej ginki to się nie dostanę na pewno wcześniej...
    A nie masz jakiegoś numeru kontaktowego do swojej gin? Może byś napisała sms to by pomogła

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zapraszam do mnie!:)
    Tu sa jeziora, lasy. Jest pieknie. Szczegolnir Lagow Lubuski niedaleko mnie.... Wypoczynek naprawde rewelacja! I nie tak drogo :) tyle ze daleko :(

ja ja ja jade :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Może zadzwoń do swojego ginekologa?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A nie masz jakiegoś numeru kontaktowego do swojej gin? Może byś napisała sms to by pomogła

no właśnie cholerka nie, ona swojego numeru nie daje niestety ;/

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    no właśnie cholerka nie, ona swojego numeru nie daje niestety ;/
    A na pieczątce przypadkowo nie ma? Często tam numer telefonu jest. A jak nie daje to bardzo kiepsko..

• martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A na pieczątce przypadkowo nie ma? Często tam numer telefonu jest. A jak nie daje to bardzo kiepsko..
    już kiedyś sprawdzałam, nie ma :/ do tej pory jak było wszystko ok to wizyty wystarczały, nie potrzebował telefonicznej konsultacji. No nic chyba mogę poczekać do następnego tygodnia z konsultacją co?? kurcze zmartwiłam się, od razu mam wizję, że te bakterie atakują malucha i w ogóle :(

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    już kiedyś sprawdzałam, nie ma :/ do tej pory jak było wszystko ok to wizyty wystarczały, nie potrzebował telefonicznej konsultacji. No nic chyba mogę poczekać do następnego tygodnia z konsultacją co?? kurcze zmartwiłam się, od razu mam wizję, że te bakterie atakują malucha i w ogóle :(
    A jakbyś zadzwoniła do rejestracji i powiedziała że jest taka i taka sytuacja to nigdzie sie nie wcisną?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Może zadzwoń do przychodni, powiedz,że masz złe wyniki, jesteś w ciąży a wizyta za miesiąc i że potrzebujesz 5 minut konsultacji i recepty tylko. Może cię gdzieś wcisną

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela widzę, że lecimy tym samym tokiem myślenia :D

Angela89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety w luxmedzie nie za bardzo się przejmują takimi rzeczami, tak jest na godziny w systemie wszystko i ooo, ale spróbuje się umówić na jutro do nawet innego ginekologa tam, niech spojrzy na wyniki...

Dzierzba, Angela89 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela widzę, że lecimy tym samym tokiem myślenia :D
    A no widzę właśnie :P Jak się nie da drzwiami to trzeba oknami. Dziecko dużo uczy :P

Pamietam jak wyszłyśmy ze szpitala i musiałam załatwić nam rehabilitacje.. taa a nfz może bym czekała pół roku. Uruchomiłam znajomości i udało się załatwić po tygodniu. Przykre to jest i czułam się okropnie bo komuś miejsce zabrałam ale dla swojego dziecka zrobi się wszystko..

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ