WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
martta wrote:dziewczyny, odebrałam wyniki czystości pochwy z piątku i się zmartwiłam bardzo. Ostatnio miesiąc temu było super, I stopień, aż się lekarka zdziwiła że tak pięknie. A teraz takie o, to chyba nie są dobre wyniki prawda, popatrzcie proszę...
II / IIIStopień czystości pochwy według Kuczyńskiej.
W preparacie bezpośrednim barwionym metodą Grama obserwowano:
Leukocyty: średnio liczne
Komórki nabłonkowe: liczne
Flora bakteryjna: liczne pałeczki kwasu mlekowego, nieliczne ziarenkowce Gram dodatnie -
Dzierzba wrote:Jakiś stan zapalny? Nie znam się. Wiem, że 2 stopień jest ok ale 3 to już trzeba leczyć. Leukocyty mogą wskazywać właśnie na stan zapalny, pałeczki kwasu są to bardzo dobrze ale tych ziarenkowców nie powinno być. Kiedy masz lekarza? Pewnie ci coś dowcipnego przepisze.
no właśnie dopiero co miałam wizytę w piątek, następna za miesiąc, ale we wtorek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa, może go poproszę żeby sspojrzał na te wyniki przy okazji i powiedział co i jak... rety, ale tak się pogorszyło przez miesiąc... słabo... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymartta wrote:no właśnie dopiero co miałam wizytę w piątek, następna za miesiąc, ale we wtorek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa, może go poproszę żeby sspojrzał na te wyniki przy okazji i powiedział co i jak... rety, ale tak się pogorszyło przez miesiąc... słabo...
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Moja majowka będzie taka ze mąż 2 maja jedzie na mecz do warszawy z kumplami...chciałyśmy z dziewczynami też jechać i pochodzić po wawie to nas wyśmiali choc moj mąż się zgodził
a 1 i 3 pewnie do pracy pójdzie. Wakacje też marnie widzę bo każdy grosz w budowę idzie
a Wisła czy pobliskie miejsca już mi zbrzydły.
Tu sa jeziora, lasy. Jest pieknie. Szczegolnir Lagow Lubuski niedaleko mnie.... Wypoczynek naprawde rewelacja! I nie tak drogotyle ze daleko
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Martta niestety w ciąży to się często zdarza.... Ja bym przyśpieszyła wizytę, bo w miesiąc to może ci się bardzo namnożyć. Jak masz tego endo to ci może coś przepisze.
-
Dzierzba, Angela dzięki za odpowiedzi :* Jadę zaraz do Rossmana, te z allegro też zamówiłam, no ale mogą przyjść dopiero po weekendzie.
Mój lekarz też na razie nawet nie wspomniał o badaniach na czystość pochwy. Od znajomej która prowadziła u niego ciążę wiem, że robił jej dopiero przed porodem, w trakcie ciąży tylko badanie moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 10:25
Angela89, Dzierzba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartta wrote:no właśnie, zobaczę co mi ten lekarz powie we wtorek, ale to taki gbur trochę, więc nie wiem czy będzie pomocny, a jak nie to się spróbuje umówić do ginekologa jakiegoś na następny tydzień, bo do mojej ginki to się nie dostanę na pewno wcześniej...
-
martta wrote:no właśnie, zobaczę co mi ten lekarz powie we wtorek, ale to taki gbur trochę, więc nie wiem czy będzie pomocny, a jak nie to się spróbuje umówić do ginekologa jakiegoś na następny tydzień, bo do mojej ginki to się nie dostanę na pewno wcześniej...
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:A na pieczątce przypadkowo nie ma? Często tam numer telefonu jest. A jak nie daje to bardzo kiepsko..
do tej pory jak było wszystko ok to wizyty wystarczały, nie potrzebował telefonicznej konsultacji. No nic chyba mogę poczekać do następnego tygodnia z konsultacją co?? kurcze zmartwiłam się, od razu mam wizję, że te bakterie atakują malucha i w ogóle
-
nick nieaktualnymartta wrote:już kiedyś sprawdzałam, nie ma
do tej pory jak było wszystko ok to wizyty wystarczały, nie potrzebował telefonicznej konsultacji. No nic chyba mogę poczekać do następnego tygodnia z konsultacją co?? kurcze zmartwiłam się, od razu mam wizję, że te bakterie atakują malucha i w ogóle
-
martta wrote:już kiedyś sprawdzałam, nie ma
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Angela widzę, że lecimy tym samym tokiem myślenia
Jak się nie da drzwiami to trzeba oknami. Dziecko dużo uczy
Pamietam jak wyszłyśmy ze szpitala i musiałam załatwić nam rehabilitacje.. taa a nfz może bym czekała pół roku. Uruchomiłam znajomości i udało się załatwić po tygodniu. Przykre to jest i czułam się okropnie bo komuś miejsce zabrałam ale dla swojego dziecka zrobi się wszystko..