WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka w mojej firmie rekrutacje odbywają się co chwile, jest ogromna rotacja, ja pracuję prawie 1,5 roku więc jak na te warunki pracuję bardzo długo ;) więc myślę że im to obojętne czy ktoś przyjdzie z macierzyńskiego czy wezmą nową osobę z ulicy, bo dla nich to to samo, pracuję w ubezpieczeniach jako OWCA, więc po tak długiej przerwie będą musieli zorganizować mi takie same szkolenia co dla świeżaka :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, botwinka jest już w sklepach?

• martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! dwa dni mnie nie było, od rana nadrabiałam, ale się rozpisałyście :)
    Po pierwsze Agatia - trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok. Daj znać co tam dzisiaj na usg i co lekarze mówią.
    Ja wczoraj zaczęłam 5 miesiąc, czas leci. Ale ostatnio coś nie mamy dobrego czasu, mam bóle kręgosłupa i promieniuje aż do pośladków, ciężko chodzić i wstawać momentami. Chyba znowu macica gdzieś uciska chwilowo bo hemoroida mi znowu wyszła :/ i oczywiście wizytę miałam w piątek, a wszystkie te wspaniałości od niedzieli się pojawiły, złośliwość losu... no i brzuchol wyskoczył, coraz ciężej tak jak pisałyście wstawać sprawnie np. i mam problem ze spaniem, często się budzę w nocy, takie sny mam głupie i nerwowe, że chyba wykończę w nocy tego maluszka stresem. I coś miejsca nie mogę sobie w łóżku znaleźć.
    I taka za mnie maruda właśnie.
    Gratuluje wszystkich wizyt i poznanych płci maluszków! No i piękne brzuszki Wasze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:46

o148p07w5riqasy7.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, zaciskam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!

Angela, czy te papierki do sprawdzania wód płodowych które kupiłaś to zwykłe lakmusowe, czy jakieś specjalne? Dwa dni temu po powrocie ze spaceru pomimo wkładki miałam mokrą plamę na majtkach. Bez żadnych śladów śluzu. Na mocz to nie pachniało, na pot też nie za bardzo. Zapach słodkawy, ale nie wiem czy on nie przeszedł od wkładki(dicreet zielone mają taki specyficzny zapach). Na razie sytuacja się nie powtórzyła, ale dla świętego spokoju wolę to sprawdzić.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    O jej :-/ a do kiedy planujesz jeszcze pracowac? Pewnie jak najdluzej? Przerąbane w zasadzie wszedzie sa non stop rekrutacje/redukcje etatów i oszczędności na pracownikach. U mnie w firmie sa mega zmiany,ze swiezaki beda miec na wejscie wieksza place brutto niz ja po 3 latach pracy,a przez to,ze L4 dyskwalifikuje od podwyzszki.. oj dzieje sie w tych firmach jak nie wiem..
    nie wiem jak długo jeszcze popracuję, pewnie pójdę na L4 jak się upały zaczną, sytuacja nieciekawa, ale chodzę do pracy tylko ze względu na ludzi, bo mamy świetny zespół i bardzo się zżyłam z nimi (klienci wiadomo różni)... ostatnio tak zirytowana jestem przez pracę, że zastanawiam się czy nie olać, bo i tak pracując na pół gwizdka już dawno przestano mnie doceniać jako pracownika :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kochane, botwinka jest już w sklepach?

o ty niedobra ;)
    mniam mniam
    ale jeszcze nie widziałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja majowka będzie taka ze mąż 2 maja jedzie na mecz do warszawy z kumplami...chciałyśmy z dziewczynami też jechać i pochodzić po wawie to nas wyśmiali choc moj mąż się zgodził:P a 1 i 3 pewnie do pracy pójdzie. Wakacje też marnie widzę bo każdy grosz w budowę idzie :/ a Wisła czy pobliskie miejsca już mi zbrzydły.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja bym szła na L4...laduj baterie póki możesz ;) ja jestem zachwycona nic nierobieniem:P z rana forum + ogarniecie domu, obiadek ew.spacer a popołudnie z mężem :) a kasa na konto wpływa :P

YvonnElizabeth, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF widzę, że Ty też z branży finansowej? ;) Podziwiam Cię, że chce Ci się użerać z ludźmi będąc w ciąży. A przede wszystkim z presją narzuconą przez wyższe struktury. U pewnie pomimo ciąży bym musiała śmigać z gazetami przed oddziałem, dlatego od pozytywnego testu jestem na L4 ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    o ty niedobra ;)
    mniam mniam
    ale jeszcze nie widziałam
    no właśnie mi złapała ochota, a nie pamiętam czy się pojawia wiosną czy dopiero latem..

mychakruszyna wrote:
    Little ja bym szła na L4...laduj baterie póki możesz ;) ja jestem zachwycona nic nierobieniem:P z rana forum + ogarniecie domu, obiadek ew.spacer a popołudnie z mężem :) a kasa na konto wpływa :P
    jeszcze trochę, kolejną wizytę mam dopiero na początku maja, więc nie pójdę teraz po to żeby dała mi L4 i jeszcze mnie skasowała na wizytę :) a siedzenie od rana do wieczora samej w domu też mi się nie uśmiecha..

bbeczka91 wrote:
    LRF widzę, że Ty też z branży finansowej? ;) Podziwiam Cię, że chce Ci się użerać z ludźmi będąc w ciąży. A przede wszystkim z presją narzuconą przez wyższe struktury. U pewnie pomimo ciąży bym musiała śmigać z gazetami przed oddziałem, dlatego od pozytywnego testu jestem na L4 ;)
    ojj tam, w ciąży zrobiłam się dużo bardziej spokojniejsza... tylko kląć nie mogę, bo Filip już wszystko słyszy :D

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Angela, czy te papierki do sprawdzania wód płodowych które kupiłaś to zwykłe lakmusowe, czy jakieś specjalne? Dwa dni temu po powrocie ze spaceru pomimo wkładki miałam mokrą plamę na majtkach. Bez żadnych śladów śluzu. Na mocz to nie pachniało, na pot też nie za bardzo. Zapach słodkawy, ale nie wiem czy on nie przeszedł od wkładki(dicreet zielone mają taki specyficzny zapach). Na razie sytuacja się nie powtórzyła, ale dla świętego spokoju wolę to sprawdzić.
    Ja ostatnio kupiłam test do sprawdzania ph pochwy z gineintima (chyba tak to się pisze). 9 zł kosztuje.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Mogą być też lakmusowe, ja mam te które wrzucałam kiedyś. Które sprawdzają Ph.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, kupowałaś w zwykłej aptece czy w internecie?

syy2e6yd7ct4c97p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja ostatnio kupiłam test do sprawdzania ph pochwy z gineintima (chyba tak to się pisze). 9 zł kosztuje.
    On też może być ale lepszy jest większy zakres, wody zaczynają się powyżej 7.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    On też może być ale lepszy jest większy zakres, wody zaczynają się powyżej 7.
    Ja miałam 4,5 więc spoko. A jakie polecasz?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ten test ph i nawet innej firmy jest dostępny w rossmanie. Ja go kupiłam zanim nie miałam tamtych pasków

• martta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, odebrałam wyniki czystości pochwy z piątku i się zmartwiłam bardzo. Ostatnio miesiąc temu było super, I stopień, aż się lekarka zdziwiła że tak pięknie. A teraz takie o, to chyba nie są dobre wyniki prawda, popatrzcie proszę...
    II / IIIStopień czystości pochwy według Kuczyńskiej.
    W preparacie bezpośrednim barwionym metodą Grama obserwowano:
    Leukocyty: średnio liczne
    Komórki nabłonkowe: liczne
    Flora bakteryjna: liczne pałeczki kwasu mlekowego, nieliczne ziarenkowce Gram dodatnie

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja w super pharm

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja miałam 4,5 więc spoko. A jakie polecasz?
    http://allegro.pl/paski-ph-0-14-do-badania-odczynu-w-pochwie-100szt-i6040950712.html

Dzierzba lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię kolejna rzecz dla małego bo sa cudne portki :D w ogóle ten użytkownik widzę ze ma świetne body i pajacyki :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6049733643

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ