WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalutka w mojej firmie rekrutacje odbywają się co chwile, jest ogromna rotacja, ja pracuję prawie 1,5 roku więc jak na te warunki pracuję bardzo długo
więc myślę że im to obojętne czy ktoś przyjdzie z macierzyńskiego czy wezmą nową osobę z ulicy, bo dla nich to to samo, pracuję w ubezpieczeniach jako OWCA, więc po tak długiej przerwie będą musieli zorganizować mi takie same szkolenia co dla świeżaka
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry! dwa dni mnie nie było, od rana nadrabiałam, ale się rozpisałyście
Po pierwsze Agatia - trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok. Daj znać co tam dzisiaj na usg i co lekarze mówią.
Ja wczoraj zaczęłam 5 miesiąc, czas leci. Ale ostatnio coś nie mamy dobrego czasu, mam bóle kręgosłupa i promieniuje aż do pośladków, ciężko chodzić i wstawać momentami. Chyba znowu macica gdzieś uciska chwilowo bo hemoroida mi znowu wyszłai oczywiście wizytę miałam w piątek, a wszystkie te wspaniałości od niedzieli się pojawiły, złośliwość losu... no i brzuchol wyskoczył, coraz ciężej tak jak pisałyście wstawać sprawnie np. i mam problem ze spaniem, często się budzę w nocy, takie sny mam głupie i nerwowe, że chyba wykończę w nocy tego maluszka stresem. I coś miejsca nie mogę sobie w łóżku znaleźć.
I taka za mnie maruda właśnie.
Gratuluje wszystkich wizyt i poznanych płci maluszków! No i piękne brzuszki Wasze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:46
-
Agatia, zaciskam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!
Angela, czy te papierki do sprawdzania wód płodowych które kupiłaś to zwykłe lakmusowe, czy jakieś specjalne? Dwa dni temu po powrocie ze spaceru pomimo wkładki miałam mokrą plamę na majtkach. Bez żadnych śladów śluzu. Na mocz to nie pachniało, na pot też nie za bardzo. Zapach słodkawy, ale nie wiem czy on nie przeszedł od wkładki(dicreet zielone mają taki specyficzny zapach). Na razie sytuacja się nie powtórzyła, ale dla świętego spokoju wolę to sprawdzić. -
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:O jej
a do kiedy planujesz jeszcze pracowac? Pewnie jak najdluzej? Przerąbane w zasadzie wszedzie sa non stop rekrutacje/redukcje etatów i oszczędności na pracownikach. U mnie w firmie sa mega zmiany,ze swiezaki beda miec na wejscie wieksza place brutto niz ja po 3 latach pracy,a przez to,ze L4 dyskwalifikuje od podwyzszki.. oj dzieje sie w tych firmach jak nie wiem..
-
Moja majowka będzie taka ze mąż 2 maja jedzie na mecz do warszawy z kumplami...chciałyśmy z dziewczynami też jechać i pochodzić po wawie to nas wyśmiali choc moj mąż się zgodził
a 1 i 3 pewnie do pracy pójdzie. Wakacje też marnie widzę bo każdy grosz w budowę idzie
a Wisła czy pobliskie miejsca już mi zbrzydły.
-
LRF widzę, że Ty też z branży finansowej?
Podziwiam Cię, że chce Ci się użerać z ludźmi będąc w ciąży. A przede wszystkim z presją narzuconą przez wyższe struktury. U pewnie pomimo ciąży bym musiała śmigać z gazetami przed oddziałem, dlatego od pozytywnego testu jestem na L4
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:o ty niedobra
mniam mniam
ale jeszcze nie widziałam
mychakruszyna wrote:Little ja bym szła na L4...laduj baterie póki możeszja jestem zachwycona nic nierobieniem:P z rana forum + ogarniecie domu, obiadek ew.spacer a popołudnie z mężem
a kasa na konto wpływa
a siedzenie od rana do wieczora samej w domu też mi się nie uśmiecha..
bbeczka91 wrote:LRF widzę, że Ty też z branży finansowej?Podziwiam Cię, że chce Ci się użerać z ludźmi będąc w ciąży. A przede wszystkim z presją narzuconą przez wyższe struktury. U pewnie pomimo ciąży bym musiała śmigać z gazetami przed oddziałem, dlatego od pozytywnego testu jestem na L4
-
bbeczka91 wrote:Agatia, zaciskam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!
Angela, czy te papierki do sprawdzania wód płodowych które kupiłaś to zwykłe lakmusowe, czy jakieś specjalne? Dwa dni temu po powrocie ze spaceru pomimo wkładki miałam mokrą plamę na majtkach. Bez żadnych śladów śluzu. Na mocz to nie pachniało, na pot też nie za bardzo. Zapach słodkawy, ale nie wiem czy on nie przeszedł od wkładki(dicreet zielone mają taki specyficzny zapach). Na razie sytuacja się nie powtórzyła, ale dla świętego spokoju wolę to sprawdzić. -
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Agatia, zaciskam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!
Angela, czy te papierki do sprawdzania wód płodowych które kupiłaś to zwykłe lakmusowe, czy jakieś specjalne? Dwa dni temu po powrocie ze spaceru pomimo wkładki miałam mokrą plamę na majtkach. Bez żadnych śladów śluzu. Na mocz to nie pachniało, na pot też nie za bardzo. Zapach słodkawy, ale nie wiem czy on nie przeszedł od wkładki(dicreet zielone mają taki specyficzny zapach). Na razie sytuacja się nie powtórzyła, ale dla świętego spokoju wolę to sprawdzić.
Mogą być też lakmusowe, ja mam te które wrzucałam kiedyś. Które sprawdzają Ph. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, odebrałam wyniki czystości pochwy z piątku i się zmartwiłam bardzo. Ostatnio miesiąc temu było super, I stopień, aż się lekarka zdziwiła że tak pięknie. A teraz takie o, to chyba nie są dobre wyniki prawda, popatrzcie proszę...
II / IIIStopień czystości pochwy według Kuczyńskiej.
W preparacie bezpośrednim barwionym metodą Grama obserwowano:
Leukocyty: średnio liczne
Komórki nabłonkowe: liczne
Flora bakteryjna: liczne pałeczki kwasu mlekowego, nieliczne ziarenkowce Gram dodatnie -
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Ja miałam 4,5 więc spoko. A jakie polecasz?
Dzierzba lubi tę wiadomość