X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    już się zastanawiam jak to będzie gdy brzuch bardziej urośnie, przewracanie się z boku na bok w nocy też jest ciężkie, zwłaszcza że za nic nie mogę się przemóc i zacząć spać na lewym boku :( zawsze spałam na prawym...

Też mam z tym problem. Potrafię zasnąć tylko na prawym :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rożek to rożek, wiem że się karmi w nim i śpi dziecko w nim ;) wiem, że jest jeden w liście z wyprawki. Becik do chrztu pewnie jest cieńszy i generalnie tylko jednorazowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    tylko ja nie mówię o takich zwykłych tamponach. A specjalnych dla kobiet w ciąży
    Oooo... Mozesz przyblizyc temat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojej mamie podobno dawałam w nocy znać jak było mi niewygodnie i kopałam tak dotkliwie, aż się przeturlała na właściwy bok, oby moje dzecię było bardziej grzeczne :P

uciekam na wizytę, trzymajcie kciuki za to co między nóżkami się skrywa! :)

Ksosia, A_n_k_a_80, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Wczoraj zaczełyśmy z Hanią 19 tydzień. ;)

Co do golenia nóg to zauważyłam, że nie rosną tak jak na początku ciąży. Na razie nie jest źle, ale gorzej mi obciąć paznokcie i założyć buty. Ale od tego mam męża. ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja byłam na Niezgodnej w kinie i mi się trzecia część nie podobala :( pierwsza super, druga może być A trzecia mnie całkowicie rozczarowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tanie-leczenie.pl/tampony-probiotyczne-ellen-mini-x-14-szt.html są specjalne tampony probiotyczne link znalazłam na szybko ale wiem że dziewczyny właśnie takie używają na basen. Będę pytała we wtorek doktorka o nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbialam lody smietankowe polane czekolada i orzechami mhhmmm a teraz? Ciagle kaktus albo twistery... Mam ochote na orzezwiajace sorbety i owocowe wodniste pysznosci :))))

Ide posluchac Serduszka Synka i wracam do nauki:)

Ciao!:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triche drogie... Ale te 12 szt pewnie na troche starczy. Daj znac co lekarz powiedzial... Ja z moja juz nie wracam do tematu tamponow ...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do typowych becikow do chrztu...moje dziecko na pewno w tym nie pójdzie :P nie podobają mi się szczególnie te z falbanką co błyszczy z daleka. Dam może uszyć chyba białą poduszkę do chrztu minky z kokardka ewentualnie czy jakaś szarfa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Uwielbialam lody smietankowe polane czekolada i orzechami mhhmmm a teraz? Ciagle kaktus albo twistery... Mam ochote na orzezwiajace sorbety i owocowe wodniste pysznosci :))))

Ide posluchac Serduszka Synka i wracam do nauki:)

Ciao!:*

Ja też nigdy nie lubiłam takich owocowych, tylko jakies kremowe orzechowe, tiramisu itp. a teraz uwielbiam najlepiej takie kwaśne soczyste:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie teraz wole śmietankowe, czekoladowe z bakaliami, z adwokatem. Mniam mniam. ;)

A że pracuje jako technolog-kasjer w lodziarni to jem codziennie śmietankowego amerykana lub włoskiego z orzechami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:18

Ksosia, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle jazdę na owoce, soki i wszystko co soczyste :D

Ksosia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka usunela profil???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to sprawdzić...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

na innym wątku po niej troche pojechali, moze dlatego...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, musiałam sobie trochę popłakać(stres puszczał)i w głowie poukładać. Tak naprawdę to już dzisiaj miałam pełna anatomię zbadaną, czyli usg połówkowe...Ogólnie wszystko dobrze, ale mnie jakoś mało to satysfakcjonuje, pewne wady serca i innych narzadów(rozwojowe)mogłyby sie ukazać później. Strukturalnych nie ma
    Mały wazy 244g (50 centyl), w ogóle z wymiarami w okolicach 50 centylu, bardzo ruchliwy( i gin twierdzi , ze nie ma czegos takiego jak słodkie na pobudzenie dzieciaczka), serduszko dobrze (idealnie na tym etapie), pewne rzeczy (np zwężenia) juz mogłyby być widoczne - a później by się w pełni ujawniły. Tego tez u nas na szczescie nie ma . Ewentualne male ubytki w sercu sa nie do zbadania. U mnie nie ma wskazań do powtórzenia badania, ale jak gin da skierowanie, to mogę przyjść w 30tc. Ten lekarz jest jedyny z certyfikatem na dwa województwa i u nas nie robi echo prywatnie (tylko na nfz), prywatnie to u niego w Szczecinie...
    Na poczatku prowadzilismy dyskusję na temat cukrzycy, on jest zdania, ze nie ma cukrzycy ciążowej w 1. trymestrze , że jest przed ciążą . Ale ostatecznie nie doszliśmy do porozumienia w nazewnictwie i zgodnie przerwaliśmy ten temat
    nic nie mówił o łozysku ale mam już 2 stopnia, mam porównanie z ciaza z Emilka-wtedy mialam jeszcze 1 stopien. jutro spytam swojego gin.
    ten gin mówił, ze bardzo lubi diete cukrzycowa, ze nie tyje to bardzo dobrze, dzidzia ma rosnac, ja nie

AniaLewandowska, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Ksosia, Ewelina.Irl, Dzierzba, mysza0406, violett, żabka04, Anulka01, mmargol, _izunia_, Sabina, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak skasowała

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super ze wymiary 50 centyl wzorowy maluch! Glowa do góry :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z wizyty, będzie kolejny chłopczyk, podobno już na 100 % informacja, pokazał co ma między nóżkami, waży 242 g <3 tak więc szczęście ogromne, jak zadzwoniłam do męża to ledwo się powstrzymywał od skakania z radości ;)

kamciaelcia, AniaLewandowska, Ewelina.Irl, Żabcia_, mychakruszyna, pirelka, Dzierzba, staraczka_85, Pysiaczek89, mysza0406, violett, Angela89, żabka04, A_n_k_a_80, Anulka01, mmargol, _izunia_, Broszka, Macioszczyczka, Sabina, martta lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ