WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    już się zastanawiam jak to będzie gdy brzuch bardziej urośnie, przewracanie się z boku na bok w nocy też jest ciężkie, zwłaszcza że za nic nie mogę się przemóc i zacząć spać na lewym boku :( zawsze spałam na prawym...

Też mam z tym problem. Potrafię zasnąć tylko na prawym :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rożek to rożek, wiem że się karmi w nim i śpi dziecko w nim ;) wiem, że jest jeden w liście z wyprawki. Becik do chrztu pewnie jest cieńszy i generalnie tylko jednorazowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    tylko ja nie mówię o takich zwykłych tamponach. A specjalnych dla kobiet w ciąży
    Oooo... Mozesz przyblizyc temat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojej mamie podobno dawałam w nocy znać jak było mi niewygodnie i kopałam tak dotkliwie, aż się przeturlała na właściwy bok, oby moje dzecię było bardziej grzeczne :P

uciekam na wizytę, trzymajcie kciuki za to co między nóżkami się skrywa! :)

Ksosia, A_n_k_a_80, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Wczoraj zaczełyśmy z Hanią 19 tydzień. ;)

Co do golenia nóg to zauważyłam, że nie rosną tak jak na początku ciąży. Na razie nie jest źle, ale gorzej mi obciąć paznokcie i założyć buty. Ale od tego mam męża. ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja byłam na Niezgodnej w kinie i mi się trzecia część nie podobala :( pierwsza super, druga może być A trzecia mnie całkowicie rozczarowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tanie-leczenie.pl/tampony-probiotyczne-ellen-mini-x-14-szt.html są specjalne tampony probiotyczne link znalazłam na szybko ale wiem że dziewczyny właśnie takie używają na basen. Będę pytała we wtorek doktorka o nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbialam lody smietankowe polane czekolada i orzechami mhhmmm a teraz? Ciagle kaktus albo twistery... Mam ochote na orzezwiajace sorbety i owocowe wodniste pysznosci :))))

Ide posluchac Serduszka Synka i wracam do nauki:)

Ciao!:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triche drogie... Ale te 12 szt pewnie na troche starczy. Daj znac co lekarz powiedzial... Ja z moja juz nie wracam do tematu tamponow ...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do typowych becikow do chrztu...moje dziecko na pewno w tym nie pójdzie :P nie podobają mi się szczególnie te z falbanką co błyszczy z daleka. Dam może uszyć chyba białą poduszkę do chrztu minky z kokardka ewentualnie czy jakaś szarfa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Uwielbialam lody smietankowe polane czekolada i orzechami mhhmmm a teraz? Ciagle kaktus albo twistery... Mam ochote na orzezwiajace sorbety i owocowe wodniste pysznosci :))))

Ide posluchac Serduszka Synka i wracam do nauki:)

Ciao!:*

Ja też nigdy nie lubiłam takich owocowych, tylko jakies kremowe orzechowe, tiramisu itp. a teraz uwielbiam najlepiej takie kwaśne soczyste:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie teraz wole śmietankowe, czekoladowe z bakaliami, z adwokatem. Mniam mniam. ;)

A że pracuje jako technolog-kasjer w lodziarni to jem codziennie śmietankowego amerykana lub włoskiego z orzechami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:18

Ksosia, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle jazdę na owoce, soki i wszystko co soczyste :D

Ksosia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka usunela profil???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to sprawdzić...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

na innym wątku po niej troche pojechali, moze dlatego...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, musiałam sobie trochę popłakać(stres puszczał)i w głowie poukładać. Tak naprawdę to już dzisiaj miałam pełna anatomię zbadaną, czyli usg połówkowe...Ogólnie wszystko dobrze, ale mnie jakoś mało to satysfakcjonuje, pewne wady serca i innych narzadów(rozwojowe)mogłyby sie ukazać później. Strukturalnych nie ma
    Mały wazy 244g (50 centyl), w ogóle z wymiarami w okolicach 50 centylu, bardzo ruchliwy( i gin twierdzi , ze nie ma czegos takiego jak słodkie na pobudzenie dzieciaczka), serduszko dobrze (idealnie na tym etapie), pewne rzeczy (np zwężenia) juz mogłyby być widoczne - a później by się w pełni ujawniły. Tego tez u nas na szczescie nie ma . Ewentualne male ubytki w sercu sa nie do zbadania. U mnie nie ma wskazań do powtórzenia badania, ale jak gin da skierowanie, to mogę przyjść w 30tc. Ten lekarz jest jedyny z certyfikatem na dwa województwa i u nas nie robi echo prywatnie (tylko na nfz), prywatnie to u niego w Szczecinie...
    Na poczatku prowadzilismy dyskusję na temat cukrzycy, on jest zdania, ze nie ma cukrzycy ciążowej w 1. trymestrze , że jest przed ciążą . Ale ostatecznie nie doszliśmy do porozumienia w nazewnictwie i zgodnie przerwaliśmy ten temat
    nic nie mówił o łozysku ale mam już 2 stopnia, mam porównanie z ciaza z Emilka-wtedy mialam jeszcze 1 stopien. jutro spytam swojego gin.
    ten gin mówił, ze bardzo lubi diete cukrzycowa, ze nie tyje to bardzo dobrze, dzidzia ma rosnac, ja nie

AniaLewandowska, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Ksosia, Ewelina.Irl, Dzierzba, mysza0406, violett, żabka04, Anulka01, mmargol, _izunia_, Sabina, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak skasowała

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super ze wymiary 50 centyl wzorowy maluch! Glowa do góry :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z wizyty, będzie kolejny chłopczyk, podobno już na 100 % informacja, pokazał co ma między nóżkami, waży 242 g <3 tak więc szczęście ogromne, jak zadzwoniłam do męża to ledwo się powstrzymywał od skakania z radości ;)

kamciaelcia, AniaLewandowska, Ewelina.Irl, Żabcia_, mychakruszyna, pirelka, Dzierzba, staraczka_85, Pysiaczek89, mysza0406, violett, Angela89, żabka04, A_n_k_a_80, Anulka01, mmargol, _izunia_, Broszka, Macioszczyczka, Sabina, martta lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ