X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A jeżeli tak nie było to podpowiedziałam właśnie linię obrony :D

Jakby to byl 1, 2, 3 nawet 4 posty. Ale tam jest kazdy :) Kto tak robi?

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A tam mój mnie przyjmował za free i prywatnie i wtedy kiedy przyjmował na nfz i dawał za każdym razem fotkę:-)

Musisz go zapytać/ poprosić o fotkę:-)
    Żabka będę wręcz błagać!:P

żabka04 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gdybyś jednak wybrała się po tą kapustę kiszona to nie zapomnij kupić z marchewka lub dokup marchewkę.
    Moja kapusta była bez marchewki i jest do dupy ale zjadliwa.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka idę robić rybę przez Ciebie, więc znikam tak jak pisałam 30 minut miałam, moje dziecko ma zegarek w głowie i budzi się po 30 minutach :P Wieczorem wpadnę więc liczę na streszczenie :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Łaskę robi????:-)
    Pamiątka musi być, liczę że ci da :-)
    Powiedz ze musisz na forum ciazowym pokazać bo tu jest walka o przetrwanie a trolem nie chcesz być hihi

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Żabka idę robić rybę przez Ciebie, więc znikam tak jak pisałam 30 minut miałam, moje dziecko ma zegarek w głowie i budzi się po 30 minutach :P Wieczorem wpadnę więc liczę na streszczenie :D

Idź idź smacznego a jak zdrowo :-)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Jakby to byl 1, 2, 3 nawet 4 posty. Ale tam jest kazdy :) Kto tak robi?

Ale tylko na pierwszej stronie:) Ale nie podważam Waszych dociekań żeby nie było, bo jeszcze wyjdzie, że to ja jestem trollem:P

malgorzalka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Ale tylko na pierwszej stronie:) Ale nie podważam Waszych dociekań żeby nie było, bo jeszcze wyjdzie, że to ja jestem trollem:P

Łeee masz racje. Az zmarnowalam znowu czas i sprawdzilam. Tylko 1 i 2 strona :/

No nic, w dupie miejmy trolle. I juz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hahahaha ;) ale jaja ;) Mychakruszyna - powiedz, ze musisz dostać to zdjecie, bo inaczej dziewczynyz forum Ci nie uwierzą!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:07

haneczka lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zawsze to jakiś argument :P martwię się już ta wizyta:/ nie mówiłam wam wcześniej ale leczyłam się na nieplodnosc 2 lata i na początku stycznia (jeszcze nie wiedząc) bylam na wizycie w klinice niepłodności. Tam pobrano mi wymaz na bakterie...po 3 tyg (już świadoma kruszynki) otrzymałam wynik i załamałam się bo ureaplasma (bakteria przenoszona głównie drogą płciową)wyszla dodatnio. Bylam przed mężem w kilku związkach i jakiś dziad zaraził mnie :/ moj przez tydzień się nie odzywal, bo bakteria ta jest bardzo groźna w ciąży, często prowadzi do poronienia lub wczesnego porodu więc dlatego chodzę jak na szpilkach. Lekarz uspokoił mnie ze jesli we wczesnej ciąży nie poronie to mam się nie przejmować bo wad rozwojowych nie powoduje a leki bardziej by zaszkodzily niż sama bakteria. Na szczęście nie mam żadnych plamień ale i tak strasznie się boję

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszalałyście przez te hormoony, jak dedektywki się zachowujecie, nawet jak ktoś będzie trolem jak wy to nazywacie to i tak już drugi raz nie zagra tej samej roli :)dajcie na luz i nie dociekajcie tak :)

Behemottka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia chyba raczej nie... W końcu tylko ona zgłosiła sie do prowadzenia naszej strony. Innych chętnych nie było. Co do drugiej to faktycznie dziwne to...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna będzie dobrze. To już 11 tydzień(widzę, że tak samo jak ja) więc największe zagrożenie wczesnym poronieniem minęło ;)

Robię mielone kotlety i podjadłam trochę podsmażonej cebulki. Odbija mi się jak nie wiem co...

mychakruszyna lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hehe zawsze to jakiś argument :P martwię się już ta wizyta:/ nie mówiłam wam wcześniej ale leczyłam się na nieplodnosc 2 lata i na początku stycznia (jeszcze nie wiedząc) bylam na wizycie w klinice niepłodności. Tam pobrano mi wymaz na bakterie...po 3 tyg (już świadoma kruszynki) otrzymałam wynik i załamałam się bo ureaplasma (bakteria przenoszona głównie drogą płciową)wyszla dodatnio. Bylam przed mężem w kilku związkach i jakiś dziad zaraził mnie :/ moj przez tydzień się nie odzywal, bo bakteria ta jest bardzo groźna w ciąży, często prowadzi do poronienia lub wczesnego porodu więc dlatego chodzę jak na szpilkach. Lekarz uspokoił mnie ze jesli we wczesnej ciąży nie poronie to mam się nie przejmować bo wad rozwojowych nie powoduje a leki bardziej by zaszkodzily niż sama bakteria. Na szczęście nie mam żadnych plamień ale i tak strasznie się boję

To wyluzuj po co te stresy?
    Chociaż domyślam się co przebywasz.
    Zrozum nic nie możesz zrobić swoje odwaliłas teraz robota natury.
    Ty masz się dobrze odżywiać,odpoczywać itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Mychakruszyna będzie dobrze. To już 11 tydzień(widzę, że tak samo jak ja) więc największe zagrożenie wczesnym poronieniem minęło ;)

Robię mielone kotlety i podjadłam trochę podsmażonej cebulki. Odbija mi się jak nie wiem co...

Ja pewnie jutro będę robić bo córką żyje kotlecikami i buraczkami hihi

Zbieram się dovprzedszkola po dziecko jakąś rundę zrobimy a potem będę zajadała się lodami :-)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam odczucia Haneczki, też ciągle mi ktoś czymś "podpada" ;) aczkolwiek akurat nie te osoby. Ale nie będę się dzielić podejrzeniami, już wystarczy, że z Blair się wyhylałam ;)
    Ksosia na samym początku tego wątku też, bo jednak ktoś inny był chętny na zakładanie wątku a ona się "wyrwała" ale potem jakoś już o tym nie myślałam i na trola mi nie wygląda :P
    A Tiktik to nie wiem jaki miałay cel lubić to co Blair ? Przecież to gdyby lubiła co Blair pisała byłaby bardziej podejrzane, bo tak nabijała lajki komuś innemu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:21

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna a ten Twój to taki święty był? Najbardziej newralgiczny okres masz juz za sobą. Głowa do gory i nie myślimy o tym na co nie mamy wpływu. Ja tez mam w sobie niezbyt fajnego wirusa CMV ale odsuwam od siebie złe myśli:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Mycha ja tez sie leczylam... Nawet mialam 1 in vitro, 4 transfery, 3 byl udany, ale ciaza sie poronila. Ureoplasma mozesz sie nie przejmowac juz na tym etapie. Kilka dziewczyn na naszym bocianie (pewnie tez siedzialas leczas ie na tym forum) mialo ta bakterie i wszystko bylo dobrze. Ty juz jestes w 10 tyg, wiesz ze teraz ryzyko poronienia wg roznych zrodel to 2-2.5%? Niewiele biorac pod uwage ryzyko jakie masz w 5,6 tygodniu ciazy (20-30%). Uwierz, ze bedzie dobrze! Stres jest najgorszy.

Ja sie boje kazdego dnia. Mam luteine (nienawidze tego leku!) & jak on wycieka to biegam co chwile do toalety z obledem w oczach, ze to moze juz koniec... Ale lekarz mi powiedzial, ze stres to najgorsze co moze zrobic bo to kortyzol jest szkodliwy i to on jest zagrozeniem dla zarodka.

Glowa do gory! Kiedy masz genetyczne? I czy robisz Pappa?

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia gratuluje serduszka :)

Angela piekny torcik :)

Ja wlasnie wcielam salatke z kurczakiem i sok a teraz mnie ciagnie do slodkiego :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi zrobiłyście ochotę na tą rybę, mąż pojedzie po pracy i postara się jeszcze dorwać jakiegoś dorsza czy cuś na patelnię :) no i oczywiście kapusta kiszona! :) oby za te 3h też mi tak smakowało jak już będę miała to jeść

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ