X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć moje detektywki :D

ogłaszam że żyję i mam się całkiem dobrze, oczywiście oprócz mdłości :P

teraz mam wszystkich w domu więc pędzę składać łóżko córce starszej (tylko ja zajmuję się w domu skręcaniem mebli:P )

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przez hormony stresu ostatnia ciaze poronilam w październiku.
    Były normy po 2,3x wyższe tak więc luz w dupce cieszymy się mdlosciami,bólami głowy czy pachwin i czego tam jeszcze :-)
    Jeczcie ile chcecie marudzić ile chcecie po to jesteśmy żeby się wspierać mówić porównywać itd a do fasolki włączcie: i love you

Spadam do potem:-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha 12tc a ja mam brzuch przodujący... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb7f971923de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:26

Skali89, Pauka, Justyna_89, Moonicorns, Bee85, bbeczka91, szpilka, Dzierzba, AniaLewandowska, Angela89, Sabina, Asienka1184, maluutka90, slodka100, Behemottka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie ;) lekarz też powiedział ze jak tak daleko zaszłam nie ma się czym martwić:) a co do świętości męża -nie był święty! Ale kto chlopa zrozumie. Jak lekarzowi wręcz wypłakałam się ze moj będzie mnie o poronienie oskarżał to powiedzial ze jak go spotka to mu nagada i ze mam durnego chlopa:P ale mój tak zawsze na wszystko reaguje ważne ze mu przeszło ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna brzmi to nieciekawie, ale już zaszłaś tak daleko, że może być tylko dobrze. :) Właściwie powyżej 9 tygodnia to statystycznie już z górki. :) Szkoda tylko, że mąż Cię nie wsparł. Właściwie to mogła być też jego przyczyna, więc nie obwiniaj siebie.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Co do brzucha 12tc a ja mam brzuch przodujący... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb7f971923de.jpg

Waaaaaaaaa
    Jaki słodki:-)
    Ale czy to ty Asiak??????
    Żartowałam kochana :-)
    Piękny brzusio:-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie to nie ja , to domek mojego 5cm czlowieczka w środku.

żabka04 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    U mnie na szczęście odbiorem syna ze szkoły i zajęciami dodatkowymi zajmują sie moi rodzice i małżowinek:) ale przy lekcjach to juz muszę być ja... Chociaż nie znoszę tego, bo mój ma zawsze na wszystko cholernie dużo czasu a ja niestety mam mało cierpliwości... I tak powstaje mały armagedon w domu...
    Ja niestety mam wszystko na głowie... Mój do 16 robi, teściowie też jeszcze pracują, a mama wiekowa i daleko. W awaryjnych sytuacjach pomogą zawsze, codzienne obowiązki muszę brać na siebie. Też mam mało cierpliwości, mój syn ma zaburzenia koncentracji do tego więc jest masakra... Mądry, fajny chłopak, ale nie skupia się, zapomina, trzeba mu wszystko krok po kroku przypominać i maglować. Jak załapie, to idzie jak burza z nauką, do następnego razu. Wystarczy tydzień i zapomni co umie, dlatego mimo ferii u mnie siedzimy nad materiałem codziennie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Podzielam odczucia Haneczki, też ciągle mi ktoś czymś "podpada" ;) aczkolwiek akurat nie te osoby. Ale nie będę się dzielić podejrzeniami, już wystarczy, że z Blair się wyhylałam ;)
    Ksosia na samym początku tego wątku też, bo jednak ktoś inny był chętny na zakładanie wątku a ona się "wyrwała" ale potem jakoś już o tym nie myślałam i na trola mi nie wygląda :P
    A Tiktik to nie wiem jaki miałay cel lubić to co Blair ? Przecież to gdyby lubiła co Blair pisała byłaby bardziej podejrzane, bo tak nabijała lajki komuś innemu ?

Bee, czyli to dzięki Tobie zdemaskowano Blair? :) Moje gratulacje :) Ja już sama nie wiem. Czekam aż dziewczyny same się odezwą i może lepiej się poznamy. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Wow i to tak wysoko? Która to Twoja ciąża? Mnie wywala wieczorami od dołu głównie z powodu wzdętych jelit. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Zrobilo mi sie przykro ze mnie posadzilyscie..:(
    Kurcze... Wiem ze sprawa z Blair jest do bani, ale kurcze...;(
    Ech... Ok. Decydujcie....

Milego dnia.

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Bee, czyli to dzięki Tobie zdemaskowano Blair? :) Moje gratulacje :) Ja już sama nie wiem. Czekam aż dziewczyny same się odezwą i może lepiej się poznamy. :)

Nie wiem czy "dzięki" - ale akurat pierwsza odezwałam się na grudniówkach z prośbą o dodatnie mnie na priv.. i potem już poszło.. Sama nie wiem co, zabrzmi to strasznie naiwnie ;) ale mój mąż zawsze się śmieje, że on by nie mógł mnie zdradzać bo jakby o tym pomyślał to już bym wiedziała - często udaje mi się złapać kogoś jak kręci.. z nim to wszystkie prezenty, niespodzianki - no słabo ma chłop ze mną. Jedynie planowania zaręczyn nie wyczaiłam, ale po fakcie już wiem kiedy kupił pierścionek chociaż on się nie przyznaje, że wtedy :P
    Czasem tak mam, że coś czuję po prostu, w wielu sytuacjach z życia to się sprawdza. A forum to moje pierwsze ever na jakim piszę, więc trudno powiedzieć czy do świata wirtualnego też mam takie zdolności czy to był ślepy traf ;)

h4zpdqk39i22byyb.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie jaki wielki brzuszek :-o ale slodki;) nie no aż takiego nie mam choć za 2 tyg któż wie...:)moj wygląda jak z przed ciąży po mega wyżerce :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Rzeczywiście już widać, że coś jest na rzeczy :)
    tylko gdzie karteczka identyfikująca, że Ty to Ty ? ;)

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Milego dnia.

Bez urazy. Ale nie masz się o co obrażać. Chyba rozumiesz nasz niepokój i nic by się nie stało gdybyś powiedziała nam coś o sobie, żeby być bardziej wiarygodną. Możesz też to olać, ale nie obrażać się.

Poza tym o niczym nikt tu nie decyduje. Jest nas blisko setka i każdy tutaj jest równy. A wątpliwości chyba można mieć, prawda?

Justyna_89, Bee85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam Ksosi nie osądzam...bo na jakiej podstawie? Ze wątek zalozyla? Wspólnie wtedy zapadła decyzja o założeniu nowego kilka osób oferowalo się ze pomoże i ostatecznie Ksosia się tym zajęła. Jesli chciałyśmy nowy wątek to wiadomo że ktoś go musial założyć.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Milego dnia.

Tak czułam, że tak może być.
    Dzisiaj nie siedziałam od rana tylko nadrabiałam jak Haneczka podzieliła się obawamy i dziewczyny ją przekonywały, że powinna wprost napisać o kogo chodzi, to zastanawiałam się co będę czuć jak to będę ja - i tak myślałam, że w sumie z satysfakcją bym udowodniła.. chociaż możliwe, że jakiś niesmak, czy smutek by był.
    To jest właśnie wielki minus tej całej sytuacji z Blair - sprawiła, że nie mamy do siebie nawzajem zaufania. A jak pisać bez zaufania o najbardziej intymnych sprawach czy odczuciach ? No ja też mam blokadę.
    Ale Ksosia odnosząc się wreszcie do Ciebie - jak dla mnie to wystarczy, że udowodnisz swoją prawdziwość i po sprawie. Mam nadzieję, że dla Ciebie też.
    Zakładanie nowego wątku było z myślą, że będziemy się teraz weryfikować, potem część dziewczyn napisało, że nie ma zamiaru no i okey, ich prawo, ale cóż bez weryfikacji mogą być obawy właśnie :/

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Z moich doświadczeń na kwietniówkach powiem, że forum to nie tylko pisanie o obiadach i postępach ciążowych, ale też dzielenie się swoimi emocjami, radością z oczekiwania i porodu, nawiązywanie przyjaźni itp. Trudno poczuć się na forum swobodnie, kiedy masz świadomość, że osoba podszywająca się za kogoś innego, po zdemaskowaniu i przeprosinach kontynuuje swoją chorą działalność na kolejnych wątkach. Nie wiemy ile jeszcze wcieleń ma nasza ovufriendowa oszustka. Jakbym nikomu nie ufała już dawno bym tu nie pisała. Dziwię się nawet trochę, że Ty tak potrafisz. :)

A tak dla jasności, maila nikomu wprost nie podawałam, ale zapraszałam dziewczyny przez swojego maila do edytowania dokumentu google. I właściwie zaufałyśmy sobie nawzajem podając prywatne maile. Kto mógł przypuszczać, że założycielka forum okaże się kiś takim. Nie mam pretensji o spam, umiem sobie z tym poradzić, ale jestem zażenowana tą całą sytuacją.

Nie chcę też nikogo urazić swoimi podejrzeniami, ale zastanawia mnie, że znów wątek zakłada dziewczyna z najwcześniejszym terminem porodu, która długo się nie odzywała i pojawiła się całkiem nagle po dłuższej przerwie. Zastanawia mnie pewna osoba, która ma termin bodajże na 20.09 a polubiła niemalże każdą wiadomość, którą polubiła Blair na początku poprzedniego wątku, choć nie mogła wtedy wiedzieć, że jest w ciąży. Ot taka paranoja moja ;)
    Nie zrozum mnie źle, też nie miło się poczułam po aferce, ale kurde to tylko internet i nie mam zamiaru rozkminiać kto mówi prawdę, kto ściemnia ani bawić się w detektywa. To więcej niż pewne, że są tu osoby fikcyjne albo podstawione przez belly, albo z problemami psychicznymi. Jeżeli ktoś czyta o wynikach mojego moczu, czy o moim zatwardzeniu to krzywdy mi tym nie zrobi. Jeżeli ta osoba jest trolem z fikcyjną ciążą, który czerpie z tego satysfakcję to mu winszuję, a zarazem współczuję ubogiego życia realnego, a także współczuję bo musi mieć jakąś traumę związaną z ciążą czy coś w ten deseń.

mychakruszyna, Sophia, bisacz, Behemottka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Wczoraj wszystkie wizyty udane, liczę,że dziś będzie tak samo:)

Nie wiem, czy ze mną coś jest nie tak.. ale ja też o sprawie z Blair nie mogę zapomnieć..Poczułam do niej nić sympatii..bo miała do mnie przyjechac do Holandii :P
    ,,Miała,,tam niby rodzine.....tak dziwnie teraz.Straciłam zaufanie do tego forum, analizuje Wasze Posty- to jest chore.
    Dzieki Wam dowiaduje sie wielu przydatnych rzeczy, o których nie wiedziałabym będąc w ciąży w Holandii

moim zdaniem dobe rozwiązanie to dodawanie do każdego zdjecia usg, czy brzuszka daty i nicka z forum.

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Bez urazy. Ale nie masz się o co obrażać. Chyba rozumiesz nasz niepokój i nic by się nie stało gdybyś powiedziała nam coś o sobie, żeby być bardziej wiarygodną. Możesz też to olać, ale nie obrażać się.

Poza tym o niczym nikt tu nie decyduje. Jest nas blisko setka i każdy tutaj jest równy. A wątpliwości chyba można mieć, prawda?

Haneczko, ja się nie obraziłam, bo sama jestem z tych nieufnych. Nawet nie wiedziałam, że jakaś tabelka krąży. Po prostu zrobiło mi się przykro. Ktoś wie że inna osoba to zobaczy, a pisze się o niej jakby jej nie było.... to było przykre.

Na bieżąco wrzucałam swoje zdjęcia USG i opisywałam przebieg wizyty u gin. Byłam jedną z pierwszych, które usłyszały serduszko. Starałam się z mężem 9 msc i przez ten czas prowadziłam wykresy na ovu. Trafny był 25 list., a 24.12 zrobiłam test...
    Ze wzgledu na dyspozycję i zwolnienie w pracy powiedziałam, że mogę prowadzić nowe forum. określiła się też blablabla, ale powiedziała, żebym założyła wątek.
    Oczywiście chętnie Ci podam mój numer telefonu, a nawet imię, nazwisko i kontakt facebookowy (chociaż tam ciążą się nie chwalę), ale ze względu na to, że forum jest otwarte i mają tu dostęp osoby, które nawet nie mają konta na bbf to raczej nie strzelę sobie w łeb. Więc zaproponuj w jaki sposób mam się uwiarygodnić...

PS - owszem rozumiem WASZ niepokój, ale ja też TU jestem, więc jest to także mój niepokój i to ja zaproponowałam zdjęcia USG z podpisem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:51

Bee85, mychakruszyna, Justyna_89, Anulka01, Broszka, Behemottka lubią tę wiadomość

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ