X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi do dziś jeszcze cytologi nie zrobiła:( upomnialam sie oczywiście ale mówi ze jeszcze na to przyjdzie czas... A no i posiew z moczu robiłam i nic nie wylazlo. To ja sie pytam skąd te pieprzone leukocyty w takiej ilości...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Haneczka...ty mi gadaj:P powiedz gdzie to mam sprawdzić :P bo w wiadomościach nic nie widzę ;)
    Na mailu kobieto :D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Ewelina, a ten skan to to będą takie dokładne badania prenatalne ? Przezierność karkowa sprawdzana itp na jakimś dobrym sprzęcie ?
    To moje pierwsze bobo a i przed wizytą z położną jestem to nie wiem.
    Tak u nas robia prenatalne w 13 tyg . Z nicola tak mialam tez nie wiedzialam czego mam sie spodziewac . I raczej dluga wizyta sie szykuje ta pierwsza bo pytaja o wszystko plus choroby w rodzinie . U nas maja dobry sprzet .
    A ty z Irlandii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:18

Bee85 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wyślij mi jeszcze raz bo tamta tabelkę usunęłam w zlosci:-(

Ja dopiero wróciłam byłam po dziecko w przedszkolu i mąż postanowił jechać do galerii bo butów szukał.
    Kupił sobie zadowolony bo za 200zl a nie za 500zl jak zawsze ma rozmiar 48 więc tańszych nie ma dla niego butów:-(
    Zaprosił mnie na lody z mc Donalda a córkę na happy meal :-) miałam ochotę na big maca ale byłam obzarta po obiadku :-)

Naskrobalyscie 5 stron ale nadrabilam.
    Tak czytam i czytam i wiecie co robi się nie smak do forum tymi weryfikacjami jakiś rygorystycznie wprowadzamy nie potrzebnie i jakieś to nie przyjemne:-(
    Mam nadzieję że to się zmieni.
    Dziewczyny my mamy się cieszyć ciąża,wymieniać doświadczeniami,porównywać i doradzać a przede wszystkim wspierać!!!!
    Wiec mam nadzieje ze to chwilowe wahania naszych hormonów i wszystkie wyluzujemy!!!!

Oświadczam że wróciły mi mdłości myślałam że wybierze że sklepu i tak mnie trzyma do tej pory a miałam ochotę na kisiel nie dam rady go przełknąć.

haneczka, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wreszcie padło, mnie rozbolała głowa, mdli mnie jak cholera, mam zgagę i idę sobie odpocząć od kompa. Dość się dziś napromieniowałam. :P

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Tak u nas robia prenatalne w 13 tyg . Z nicola tak mialam tez nie wiedzialam czego mam sie spodziewac . I raczej dluga wizyta sie szykuje ta pierwsza bo pytaja o wszystko plus choroby w rodzinie . U nas maja dobry sprzet .
    A ty z Irlandii

UK, ale to blisko przecież, nie ? ;)
    a i dzięki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:19

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka moj maz tez ma celiakie objawiajaca sie w Duhringu.
    Jestes na diecie bg czy bierzesz / bralas leki?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    UK, ale to blisko przecież, nie ? ;)
    No tak . Tak samo macie . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki haneczka ciężko myślę w tej ciąży :P niestety na Tel nie dam rady uzupełnić bo mi wszystko przeskakuje :/ ja też już dziś odpadam :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haneczka moj maz tez ma celiakie objawiajaca sie w Duhringu.
    Jestes na diecie bg czy bierzesz / bralas leki?

Dowiedziałam się karmiąc piersią, teraz ciąża, więc jakiekolwiek leczenie odpada. Poza tym leki działają tylko na skórę, a niestety w jelitach może się dziać nieciekawie, dlatego jestem na diecie bezglutenowej. Czasem zdarzy mi się zjeść coś, co może zawierać śladowe ilości, choć nie powinno i od razu widzę na skórze pogorszenie. Mam wrażenie, że jestem dużo bardziej czuła na gluten w ciąży niż przed nią. Przerąbane. A zmiany tak swędzą, że można fioła dostać.

A Twój mąż co stosuje?

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Usg prenatalne z testem pappa wykrywa wady wrodzone typu Zespół Downa itd. jest bardzo czułe,ale na NFZ mogą zrobić tylko kobiety powyżej 35r.ż. jak dobrze pamiętam,a dla osob młodszych jest to spory koszt u mnie np. w Lublinie 410zł takie badanie z testem. A takie zwykłe usg (100zł)tez chyba jest w stanie po wymiarach,ksztalcie noska i przezierności karkowej stwierdzić możliwość wystąpienia jakichś wad wrodzonych.??? Bo ja mam umowiona wizyte na Usg,ale na zwykle,bo już się praktycznie splukalismy przez te wszystkie wizyty u lekarzy,teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam.?

Kurcze, no co Ci powiedzieć.
    Pewnie spora możliwość, że wykryje jest.
    Ale tak jak podobno (czytane w internetach) jest możliwość, że na super hiper sprzęcie badanie za kupę kasy nie wykaże nieprawidłowości a potem niestety dziecko rodzi się z wadą.

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Bee85 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodało mi się poprzednie dwa razy, wiec napiszę tu, że jestem głodna i idę sobie odgrzać ogórkową, którą mi mąż ugotował, chociaż sam nie lubi i nie jada, ale jak mu opowiadałam, że mam ochotę (bo z mamą, która taką ugotowała gadałam) to sam z siebie zrobił! Niepodziankowo! O! Takiego mam męża, trochę zaleciało trollem - niespodzianki, idealny mąż :P
    idę jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:30

Behemottka lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, ja też robię tylko zwykłe prenatalne bez Pappa i z przezierności można się całkiem dużo dowiedzieć. Więc nie denerwuj się. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka nie wiem ile masz lat bo ja łapię się na to badanie na NFZ dla 35+.
    Gdyby nie było ono refundowane razem z testem Pappa to bym się chyba na nie nie zdecydowała. Jeśli jesteś młoda a w rodzinie nie występują choroby genetyczne to wszystko jest na dobrej drodze do urodzenia zdrowego dzidzia :)
    Mnie trochę opuścił strach o obumarcie ciąży ale im bliżej tego badania tym większy stres czy wszystko będzie ok.
    Jeśli gin dysponuje dobrym sprzętem to powinien wyłapać czy coś nie gra.

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Powiem tak u mnie w rodzinie nie było zadnego przypadku zadnych wad,wiec w genach nic takiego u nas nie ma,ani w rodzinie mojego partnera tez nie było zadnych przypadkow. Wiec pomyslalam,zeby nie popadać w paranoje i zrobić tylko zwykle usg

Nie popadaj w paranoje!
    To najlepsze co możesz zrobić :)
    Ja też jak wcześniej pisałam żadnych badań nie miałam (a bakterie w moczu czy białko tak źle działają na dziecko, a wysokie tsh to już w ogóle) -ale staram się nie popadać.
    Dobrze może mieć jednak świadomość, że np trisomia jednak najczęściej pojawia się de novo - czyli po prostu, bez żadnego obiążenia w rodzinie. Brak wad w rodzinie nie jest gwarancją niczego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:33

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dowiedziałam się karmiąc piersią, teraz ciąża, więc jakiekolwiek leczenie odpada. Poza tym leki działają tylko na skórę, a niestety w jelitach może się dziać nieciekawie, dlatego jestem na diecie bezglutenowej. Czasem zdarzy mi się zjeść coś, co może zawierać śladowe ilości, choć nie powinno i od razu widzę na skórze pogorszenie. Mam wrażenie, że jestem dużo bardziej czuła na gluten w ciąży niż przed nią. Przerąbane. A zmiany tak swędzą, że można fioła dostać.

A Twój mąż co stosuje?

Disulone :/
    Moja zmora ze mu kiedys, kiedys w szpitalu dali... I od tamtej pory jedzie na tym jak na pokarmie :(
    Probowalam gotowac bg... Kupowalam te wszystkie maki i inne rzeczy, ale pojedzie do mamusi i ciasto zje. Ma beznadziejna prace i jest ciagle w trasie wiec i to nie sprzyja diecie... Dlugo czytalam o wplywie disulone na jego plemniki i na ewentualna ciaze u mnie ale lek raczej rzadko stosowany w Polsce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które skończyły 10tydz. - czy piersi bolą was raz bardziej raz mniej ale przez cały czas, czy czasem sobie całkiem odpuszczają?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Dodało mi się poprzednie dwa razy, wiec napiszę tu, że jestem głodna i idę sobie odgrzać ogórkową, którą mi mąż ugotował, chociaż sam nie lubi i nie jada, ale jak mu opowiadałam, że mam ochotę (bo z mamą, która taką ugotowała gadałam) to sam z siebie zrobił! Niepodziankowo! O! Takiego mam męża, trochę zaleciało trollem - niespodzianki, idealny mąż :P
    idę jeść

No i wpadłaś tym idealnym mężem!;)

U mnie w gaciach cały czas różowo... W sumie to zapomniałam zapytać czy dlugo to moze trwać... A jeżeli to faktycznie ta nadzerka to jak dlugo moze sie to ciągnąć?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy plamicie czasem po badaniu usg? :( ja poszłam dziś do giną na fundusz i był mega niedelikatny przy badaniu i teraz zobaczyłam taki brązowy sluzbi jedna nitkę krwii. Napisałam do mojego gina i kazał leżeć i wziąść większą dawkę duphastonu.. strasznie się martwię to moja pierwsza wyczekana ciąża... :(

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na szybko po wieczornym obchodzie. Zostajemy do poniedziałku.

Wybaczcie, ale nie bedę wysyłała zdjęcia mojego Maleństwa, ale dla potwierdzenia mojej prawdomówności przesyłam fotkę lapka otwartego na str bbf i kawałek szpitalnej sali :) Mam nadzieję, że wam wystarczy do "weryfikacji"

syxgk7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:40

Angela89, Behemottka lubią tę wiadomość

Już razem <3
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ