Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Na pocieszenie powiem, że ja w Pl podobnie jestem traktowana przez mojego lekarza;/ badanie jakie miałam to podstawowa morfologia i mocz...ale wyniki dopiero w pn. USG co prawda miałam ale maluszek miał 5,5mm wtedy czyli kropka. Mam nadzieje, ze na prywatnej wizycie cos wiecej sie dowiem.

No powiedzmy, że podobnie - u nas ZERO usg, ZERO badań moczu ani nawet morfologii ;)
    Dopiero się okaże, czy rzeczywiście - jak to ponoć jest - od 12 tygodnia coś się zmieni..

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    haneczka to jest straszne... :-( może ona stracila ciaze i zwariowala przez to,przerazajace to jest. a my się tak przejmowalysmy tym co ona nam na amtym forum wypisywala. Matko,jak ja sobie przypomnę.. ;-( ;-( przykre

Nie, ona ma 18 lat i jest nienormalna.

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Ale będziemy mieć za to dobry posiłek po porodzie w szpitalu! :D :D :D :P
    tym się pocieszam, bo zdarzyło mi się wejść na stronę FB posiłki w szpitalach - i zgroza!!

tu Masz racje. Każda moja koleżanka która rodziła Hol. była bardzo zadowolona.
    osobna sala, a po po porodzie szampan dla rodziców, dla mamy bezalkoholowy :P

żeby tylko dotrwać do tych szampańskich bąbelków :P

Bee85, haneczka, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, powinnaś dostać kilka skierowań na różyczkę, hcv, hiv, toksoplazmozę, grupę krwi, glukozę itp. Prywatnie sporo zapłacisz za te wszystkie badania. Ciśnij lekarza na nfz i postaraj się uzyskać od niego skierowanie na jak najwięcej bezpłatnych badań. Może któraś z Was się orientuje co przysługuje ciężarnym na nfz? Jakie badania?

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    tu Masz racje. Każda moja koleżanka która rodziła Hol. była bardzo zadowolona.
    osobna sala, a po po porodzie szampan dla rodziców, dla mamy bezalkoholowy :P

żeby tylko dotrwać do tych szampańskich bąbelków :P

W UK podobno na drugi dzień po porodzie sn wypuszczają jak jest wszystko ok. Taki mam plan by było, więc tym jednym posiłkiem (no dwoma, jak zjem porcję męża ;)) mam zamiar na maksa się rozkoszować by na końcu stwierdzić, że było warto :P

Justyna_89 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny niestety nie wyszło pytania sobie źle wylosowałam kobieta miła mówiła, żebym się nie przejmowała bo tak się zdarza mam się douczyć i przyjść w czwartek :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:21

Behemottka lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie umrę z głodu w szpitalu. Nie zapomnę, jak leżałam na patologii w 38 tygodniu z fałszywymi skurczami i w Wielkanoc dostałam wodę z solą (jakby cała solniczka wpadła) i kaszą o nazwie krupnik. Fuuuj. Dobrze, że rodzina mnie dokarmiała.

Teraz stwierdzono u mnie Durhinga- skórną manifestację nietolerancji glutenu i już widzę jak mnie karmią w szpitalu. Haha Pewnie nawet nie wiedzą co to dieta bezglutenowa.

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    W UK podobno na drugi dzień po porodzie sn wypuszczają jak jest wszystko ok. Taki mam plan by było, więc tym jednym posiłkiem (no dwoma, jak zjem porcję męża ;)) mam zamiar na maksa się rozkoszować by na końcu stwierdzić, że było warto :P

to tak , jak ja z szampanem..lampka dla każdego członka rodziny ciężarnej,wiec do mnie na narodziny cała rodziny z Pl przyleci...

tylko ja o tym szampanie powiedziałam mojej rodzinie przed ciążą, to nie wiem, czy oni przyleca dla malucha, czy darmowego alkoholu w szpitalu :P hihi

Bee85 lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja pewnie umrę z głodu w szpitalu. Nie zapomnę, jak leżałam na patologii w 38 tygodniu z fałszywymi skurczami i w Wielkanoc dostałam wodę z solą (jakby cała solniczka wpadła) i kaszą o nazwie krupnik. Fuuuj. Dobrze, że rodzina mnie dokarmiała.

Teraz stwierdzono u mnie Durhinga- skórną manifestację nietolerancji glutenu i już widzę jak mnie karmią w szpitalu. Haha Pewnie nawet nie wiedzą co to dieta bezglutenowa.

Na wspomnianej przeze mnie stronie posiłki w szpitalach na FB nieraz wstawiali zdjęcia dla diety dla cukrzyków - no nie wyglądało to dobrze, bezglutenowa nie rzuciła mi się w oczy, myślę, że rzeczywiście bez dokarmiającej rodziny masz możliwość przyspieszonego powrotu do wagi sprzed ciąży ;)

haneczka lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, w tabelce nie ma żadnych prywatnych informacji, a poza tym to od Ciebie zależy, które pola uzupełnisz. Jeśli zaprosisz mnie do przyjaciółek i podasz maila, wyślę Ci zaproszenie i sama ocenisz, czy tabelka Ci odpowiada, czy nie. :) Moim zdaniem jest pomocna, bo łatwo można zobaczyć kto ma dzisiaj wizytę, czy choćby porównać sobie wymiary na usg. Jak tam chcesz. A jak juz urośnie Ci brzuch to nam go pokażesz wytatuowanego "Madziuuula" i wszystko będzie jasne. :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prywatnej sali i szampana...może szampana nie będzie ale zastanawiam się nad wykupieniem prywatnej sali...350zl za 5 dni. Jesli byłaby potrzeba kolejny dzień 30zl więc nie tak dużo no i gdyby mąż chciał być ze mną caly czas to doplata tylko 25zl. Ale mamy 20km do szpitala więc raczej nie będzie takiej potrzeby.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85, dobrze, że pomagasz mi dostrzec tego dobre strony. ;)

Bee85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wyslalam ci przedtem maila spr:)

haneczka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna- 350 zl za 5 dni... wydaje mi sie,że to bardzo dobra cena.
    taka prywatna salę można sobie w normalnym Państwowym szpitalu wykupić.. czy mówisz o jakiś prywatnych klinikach?

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Haneczka wyslalam ci przedtem maila spr:)

Już wcześniej posłałam Ci zaproszenie do edytowania, a teraz jeszcze raz. Daj znać, czy dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:07

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna państwowy szpital :) w Gliwicach ;) można jeszcze prywatną położna ktora chodzi z Toba do szkoły rodzenia no i ogólnie"jest twoja prywatną" ale to już 650 więc trochę dużo

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka...ty mi gadaj:P powiedz gdzie to mam sprawdzić :P bo w wiadomościach nic nie widzę ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju
    U nas w Irlandii jest to samo poerwsza wizyta w szpitalu w 13 tyg . Do 13 tyg nie uwazaja ciazy i wrazie jak by cos sie dzialo nie pomoga . Wczesniejsze wizyty tylko prywatnie .
    U nas robia scan i badania w 13 tyg i mam wizyte 2 marca

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    U nas w Irlandii jest to samo poerwsza wizyta w szpitalu w 13 tyg . Do 13 tyg nie uwazaja ciazy i wrazie jak by cos sie dzialo nie pomoga . Wczesniejsze wizyty tylko prywatnie .
    U nas robia scan i badania w 13 tyg i mam wizyte 2 marca

Ewelina, a ten skan to to będą takie dokładne badania prenatalne ? Przezierność karkowa sprawdzana itp na jakimś dobrym sprzęcie ?
    To moje pierwsze bobo a i przed wizytą z położną jestem to nie wiem.

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ