X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Na pocieszenie powiem, że ja w Pl podobnie jestem traktowana przez mojego lekarza;/ badanie jakie miałam to podstawowa morfologia i mocz...ale wyniki dopiero w pn. USG co prawda miałam ale maluszek miał 5,5mm wtedy czyli kropka. Mam nadzieje, ze na prywatnej wizycie cos wiecej sie dowiem.

No powiedzmy, że podobnie - u nas ZERO usg, ZERO badań moczu ani nawet morfologii ;)
    Dopiero się okaże, czy rzeczywiście - jak to ponoć jest - od 12 tygodnia coś się zmieni..

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    haneczka to jest straszne... :-( może ona stracila ciaze i zwariowala przez to,przerazajace to jest. a my się tak przejmowalysmy tym co ona nam na amtym forum wypisywala. Matko,jak ja sobie przypomnę.. ;-( ;-( przykre

Nie, ona ma 18 lat i jest nienormalna.

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Ale będziemy mieć za to dobry posiłek po porodzie w szpitalu! :D :D :D :P
    tym się pocieszam, bo zdarzyło mi się wejść na stronę FB posiłki w szpitalach - i zgroza!!

tu Masz racje. Każda moja koleżanka która rodziła Hol. była bardzo zadowolona.
    osobna sala, a po po porodzie szampan dla rodziców, dla mamy bezalkoholowy :P

żeby tylko dotrwać do tych szampańskich bąbelków :P

Bee85, haneczka, mychakruszyna, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, powinnaś dostać kilka skierowań na różyczkę, hcv, hiv, toksoplazmozę, grupę krwi, glukozę itp. Prywatnie sporo zapłacisz za te wszystkie badania. Ciśnij lekarza na nfz i postaraj się uzyskać od niego skierowanie na jak najwięcej bezpłatnych badań. Może któraś z Was się orientuje co przysługuje ciężarnym na nfz? Jakie badania?

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    tu Masz racje. Każda moja koleżanka która rodziła Hol. była bardzo zadowolona.
    osobna sala, a po po porodzie szampan dla rodziców, dla mamy bezalkoholowy :P

żeby tylko dotrwać do tych szampańskich bąbelków :P

W UK podobno na drugi dzień po porodzie sn wypuszczają jak jest wszystko ok. Taki mam plan by było, więc tym jednym posiłkiem (no dwoma, jak zjem porcję męża ;)) mam zamiar na maksa się rozkoszować by na końcu stwierdzić, że było warto :P

Justyna_89 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny niestety nie wyszło pytania sobie źle wylosowałam kobieta miła mówiła, żebym się nie przejmowała bo tak się zdarza mam się douczyć i przyjść w czwartek :)

w57vikgnszqgz528.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:21

Behemottka lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie umrę z głodu w szpitalu. Nie zapomnę, jak leżałam na patologii w 38 tygodniu z fałszywymi skurczami i w Wielkanoc dostałam wodę z solą (jakby cała solniczka wpadła) i kaszą o nazwie krupnik. Fuuuj. Dobrze, że rodzina mnie dokarmiała.

Teraz stwierdzono u mnie Durhinga- skórną manifestację nietolerancji glutenu i już widzę jak mnie karmią w szpitalu. Haha Pewnie nawet nie wiedzą co to dieta bezglutenowa.

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    W UK podobno na drugi dzień po porodzie sn wypuszczają jak jest wszystko ok. Taki mam plan by było, więc tym jednym posiłkiem (no dwoma, jak zjem porcję męża ;)) mam zamiar na maksa się rozkoszować by na końcu stwierdzić, że było warto :P

to tak , jak ja z szampanem..lampka dla każdego członka rodziny ciężarnej,wiec do mnie na narodziny cała rodziny z Pl przyleci...

tylko ja o tym szampanie powiedziałam mojej rodzinie przed ciążą, to nie wiem, czy oni przyleca dla malucha, czy darmowego alkoholu w szpitalu :P hihi

Bee85 lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja pewnie umrę z głodu w szpitalu. Nie zapomnę, jak leżałam na patologii w 38 tygodniu z fałszywymi skurczami i w Wielkanoc dostałam wodę z solą (jakby cała solniczka wpadła) i kaszą o nazwie krupnik. Fuuuj. Dobrze, że rodzina mnie dokarmiała.

Teraz stwierdzono u mnie Durhinga- skórną manifestację nietolerancji glutenu i już widzę jak mnie karmią w szpitalu. Haha Pewnie nawet nie wiedzą co to dieta bezglutenowa.

Na wspomnianej przeze mnie stronie posiłki w szpitalach na FB nieraz wstawiali zdjęcia dla diety dla cukrzyków - no nie wyglądało to dobrze, bezglutenowa nie rzuciła mi się w oczy, myślę, że rzeczywiście bez dokarmiającej rodziny masz możliwość przyspieszonego powrotu do wagi sprzed ciąży ;)

haneczka lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, w tabelce nie ma żadnych prywatnych informacji, a poza tym to od Ciebie zależy, które pola uzupełnisz. Jeśli zaprosisz mnie do przyjaciółek i podasz maila, wyślę Ci zaproszenie i sama ocenisz, czy tabelka Ci odpowiada, czy nie. :) Moim zdaniem jest pomocna, bo łatwo można zobaczyć kto ma dzisiaj wizytę, czy choćby porównać sobie wymiary na usg. Jak tam chcesz. A jak juz urośnie Ci brzuch to nam go pokażesz wytatuowanego "Madziuuula" i wszystko będzie jasne. :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prywatnej sali i szampana...może szampana nie będzie ale zastanawiam się nad wykupieniem prywatnej sali...350zl za 5 dni. Jesli byłaby potrzeba kolejny dzień 30zl więc nie tak dużo no i gdyby mąż chciał być ze mną caly czas to doplata tylko 25zl. Ale mamy 20km do szpitala więc raczej nie będzie takiej potrzeby.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85, dobrze, że pomagasz mi dostrzec tego dobre strony. ;)

Bee85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wyslalam ci przedtem maila spr:)

haneczka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna- 350 zl za 5 dni... wydaje mi sie,że to bardzo dobra cena.
    taka prywatna salę można sobie w normalnym Państwowym szpitalu wykupić.. czy mówisz o jakiś prywatnych klinikach?

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Haneczka wyslalam ci przedtem maila spr:)

Już wcześniej posłałam Ci zaproszenie do edytowania, a teraz jeszcze raz. Daj znać, czy dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:07

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna państwowy szpital :) w Gliwicach ;) można jeszcze prywatną położna ktora chodzi z Toba do szkoły rodzenia no i ogólnie"jest twoja prywatną" ale to już 650 więc trochę dużo

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka...ty mi gadaj:P powiedz gdzie to mam sprawdzić :P bo w wiadomościach nic nie widzę ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju
    U nas w Irlandii jest to samo poerwsza wizyta w szpitalu w 13 tyg . Do 13 tyg nie uwazaja ciazy i wrazie jak by cos sie dzialo nie pomoga . Wczesniejsze wizyty tylko prywatnie .
    U nas robia scan i badania w 13 tyg i mam wizyte 2 marca

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    U nas w Irlandii jest to samo poerwsza wizyta w szpitalu w 13 tyg . Do 13 tyg nie uwazaja ciazy i wrazie jak by cos sie dzialo nie pomoga . Wczesniejsze wizyty tylko prywatnie .
    U nas robia scan i badania w 13 tyg i mam wizyte 2 marca

Ewelina, a ten skan to to będą takie dokładne badania prenatalne ? Przezierność karkowa sprawdzana itp na jakimś dobrym sprzęcie ?
    To moje pierwsze bobo a i przed wizytą z położną jestem to nie wiem.

h4zpdqk39i22byyb.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ