X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ale istnieje możliwość zbieżności imienia i nazwiska ;) przecież nie podajemy peselu i pełnych danych. Nie popadajmy w paranoje ;)

Ty masz imię i nazwisko w nicku, więc luz :) Ale to Twoja decyzja.

To nie paranoja, raczej zdrowy rozsądek. Część z nas może o tym zwyczajnie zapomnieć wklejając fotkę, a nie ma takiej potrzeby. Mam na myśli, że nie wymagamy tutaj podawania nazwisk. Poza tym jak już napiszesz skąd jesteś, jak się nazywasz, napomkniesz kim z zawodu jest Twój mąż lub Ty sama i już łatwo sobie to w całość ułożyć. Zbieżność nazwisk zbieżnością nazwisk, ale w internecie ostrożności nigdy za wiele.

Wiele z nas jest na fb, goldenline czy innym portalu społecznościowym i znając imię i nazwisko, na podstawie miejscowości zamieszkania można łatwo dać się odkryć. Nigdy nie wiesz, kto nas czyta i do jakich celów może wykorzystać naszą tożsamość.

PS. Jesteś żoną Lewandowskiego? :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyście totalnie powariowaly ;) Weryfikację robią! Agenta Bolka szukacie?

Najpierw zaczelaly się zrec na moim forum 35+, teraz tu. Ani chwili spokoju, wszędzie teorie spiskowe...

haneczka, Sophia, Behemottka, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    A tak zmieniając temat. Myslalyscie nad wakacjami? Tzn nad dalszym wyjazdem?
    Bo ja mam dylemat. Obiecaliśmy naszym dzieciom, ze tego roku pojedziemy do Chorwacji. Będę wtedy w 6 miesiącu. I kurczę nie wiem jak zniosę drogę :/ choć mój misiek mnie uspokaja, ze pojedziemy na 2 tury.
    A to już taki czas, ze trzeba coś rezerwować, bo pózniej zabije nas cenowo :/
    ja o wakacjach mogę zapomnieć, ciążę mam podwyższonego ryzyka więc zostaje mi morze Polskie do którego mam 100 km. Aby w razie co wrócić do domu szybko

• Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:10

haneczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Co tu się wyprawia
    Piszemy na forum internetowym, miejscu dostępnym właściwie dla każdego, jedna z nas może być Edkiem druga Krzyśkiem a trzecia prawdziwa. To jest wirtualny świat. Dołączyłam do tego forum bo zależy mi na anonimowości, bo trochę przeżyłam starając się o to maleństwo. W realu wie tylko kilka osób i chcę żeby tak było do badań prenatalnych conajmniej. Znalazłam miejsce gdzie czytam o sobie podobnych, dzielę się swoimi smutami czy radościami, szukam porady. Nie mam ochoty pokazywać swoich za przeproszeniem badań moczu żeby się uwiarygodnić, to jest tylko MOJE. Jestem z was chyba najstarsza i bardzo lubię to forum ale dajcie już spokój z tymi trolami. Jeśli moja postawa wam nie pasuje to niestety was opuszczę :(
    Jeśli chodzi o Blair to mam ją głęboko, swoją drogą niezła aktorka.

Sabina, Ulfenstein, Strazaczka1990, martta, żabka04, Sophia, Pauka, Behemottka, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wyście totalnie powariowaly ;) Weryfikację robią! Agenta Bolka szukacie?

Najpierw zaczelaly się zrec na moim forum 35+, teraz tu. Ani chwili spokoju, wszędzie teorie spiskowe...

Sabinka, jesteś Bolkiem? Wiedziałam! :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Cześć dziewczyny
    Co tu się wyprawia
    Piszemy na forum internetowym, miejscu dostępnym właściwie dla każdego, jedna z nas może być Edkiem druga Krzyśkiem a trzecia prawdziwa. To jest wirtualny świat. Dołączyłam do tego forum bo zależy mi na anonimowości, bo trochę przeżyłam starając się o to maleństwo. W realu wie tylko kilka osób i chcę żeby tak było do badań prenatalnych conajmniej. Znalazłam miejsce gdzie czytam o sobie podobnych, dzielę się swoimi smutami czy radościami, szukam porady. Nie mam ochoty pokazywać swoich za przeproszeniem badań moczu żeby się uwiarygodnić, to jest tylko MOJE. Jestem z was chyba najstarsza i bardzo lubię to forum ale dajcie już spokój z tymi trolami. Jeśli moja postawa wam nie pasuje to niestety was opuszczę :(
    Jeśli chodzi o Blair to mam ją głęboko, swoją drogą niezła aktorka.
    Podpisuje rękami i nogami ;)

bisacz, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sabinka, jesteś Bolkiem? Wiedziałam! :D
    Fajfusa Ci nie pokaże, nawet nie proś ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Zdjecie wstawie dopiero po wizycie wiec za tydzien :(

Bee a ty gdzie mieszkasz, widze ze w UK tylko gdzie?

Okolice Chester :)
    I pojechałam na prywatne usg do polskiej kliniki w Manchesterze bo musiałam wiedzieć czy wszystko jest ok :)

A i tak siedzę tutaj - z moim nigdy w zyciu nie badanym poziomem hormonów tarczycy :( z brakiem badań krwi i dobraniem ewentualnych witamin, z brakiem posiewu z pochwy czy czegokolwiek i dobija mnie to, że jednak w sumie i tak nie wiem czy jest ok ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:11

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, myślę, że dziewczyny uszanują Twoją decyzję. Dobrze, że piszesz o tym otwarcie. Nie opuszczaj nas, weryfikacja jest dobrowolna, aczkolwiek zalecana. :P

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie Usg prenatalnego w 12tyg. i Usg zwykłego w 12tyg.
    ?

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Zadzwon Myszko do gina ..nie martw się na zapas! A co gardelka to ssij goździka mi pomaga.

Ja że swoim też się kloce :) kto się czubi ten się lubi.Ale on bardzo szybko przeprasza.Wyzera mi rowniez slodkosci i owoce ale zawsze zostawia jedną sztukę ostatnia ...Albo ostatnio zjadł wszystkie mandarynki .Ją w nocy wstaje bo naszla mnie chetka a tam pół mandarynki ostatniej .....wrrr;)

A ją przeziebilam korzonki ! Ledwo laze i nie wiem czy mam dzwonić to gina? Od Mamy ochrzan dostalam bo nosze skarpetki stopki i stwierdziła że to od tego.Że mam się ubierać na cebulę jak ją nie lubię być grubo ubrana.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Nie obrazilam sie haneczko.

Nerwy mi strasznie puscily. Uzupelnie Was na pewno dzis lub jutro. Na kartce zapisuje na biezaca. Ale maz wrocil i totalnie sie splakalam (nie przez bbf i podejrzenia) od wczoraj mamy z mezem troche problemow... Wiec teraz chillujemy pod kocem.

Mychakruszyna usun zdjecie :)
    Mysle ze jestes "zweryfikowana" a nazwiska w sieci lepiej nie udostepniac.

Jejku tak sie cieszę juz myślałam ze nie będziesz juz tu chciała zaglądać. Mam nadzieje ze Wasze problemy szybko rozwiążcie, czego Wam z całego serca życzę:)

Jak do mnie któraś ma zastrzeżenia to walić od razu! Nie pogniewam sie. Co prawda zdjęcie z usg z nickiem juz wrzuciłam wcześniej ale mam jeszcze betę jakby co.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę również wysłać zdjęcie i wieczorem skazuje;) nie chce by ktoś myślał że podszywam się pod kogoś. Bardzo Milo tu jest na tym forum i bardzo się Cieszę że Was poznalam poznalam;) i że tu trafilam.Mogę rowniez na prv podać komuś FB;) dla wiarygodnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:25

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Okolice Chester :)
    I pojechałam na prywatne usg do polskiej kliniki w Manchesterze bo musiałam wiedzieć czy wszystko jest ok :)

A i tak siedzę tutaj - z moim nigdy w zyciu nie badanym poziomem hormonów tarczycy :( z brakiem badań krwi i dobraniem ewentualnych witamin, z brakiem posiewu z pochwy czy czegokolwiek i dobija mnie to, że jednak w sumie i tak nie wiem czy jest ok ;(

Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju

Bee85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Co do Blair do mnie tez wysylala wiadomości pytala jak się czuje itd.,taka troskliwa,cos wspomniała o tabeli,zeby podac adres,numer tel itd.,ja nie miałam czasu na odpisywanie ani nawet na wejście na bbf,teraz mam chwilke luzu wchodzi i co...!!?? szok normalnie nie wiem o co dokładnie chodzi,ale widze,ze Blair cos przeskrobala...

Podszywała się pod kogoś kim nie jest na kilku wątkach. To już jej któreś z kolei wyimaginowane bliźniaki. Dziewczyny z grudnia nie połapały się przez całą ciążę, wkręcała je nawet po pseudo porodzie wrzucając zdjęcia skradzione pewnej holenderce. Została przypadkiem zdemaskowana, znamy jej prawdziwe imię i nazwisko, wiemy skąd jest i ile ma lat. Nie wiemy tylko, czy jest chora psychicznie, czy ktoś jej płacił za reklamy, czy wyłudzanie danych.

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju

Ale będziemy mieć za to dobry posiłek po porodzie w szpitalu! :D :D :D :P
    tym się pocieszam, bo zdarzyło mi się wejść na stronę FB posiłki w szpitalach - i zgroza!!

Justyna_89 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:54

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:55

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:

Na pocieszenie powiem, że ja w Pl podobnie jestem traktowana przez mojego lekarza;/ badanie jakie miałam to podstawowa morfologia i mocz...ale wyniki dopiero w pn. USG co prawda miałam ale maluszek miał 5,5mm wtedy czyli kropka. Mam nadzieje, ze na prywatnej wizycie cos wiecej sie dowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:37

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ