X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ale istnieje możliwość zbieżności imienia i nazwiska ;) przecież nie podajemy peselu i pełnych danych. Nie popadajmy w paranoje ;)

Ty masz imię i nazwisko w nicku, więc luz :) Ale to Twoja decyzja.

To nie paranoja, raczej zdrowy rozsądek. Część z nas może o tym zwyczajnie zapomnieć wklejając fotkę, a nie ma takiej potrzeby. Mam na myśli, że nie wymagamy tutaj podawania nazwisk. Poza tym jak już napiszesz skąd jesteś, jak się nazywasz, napomkniesz kim z zawodu jest Twój mąż lub Ty sama i już łatwo sobie to w całość ułożyć. Zbieżność nazwisk zbieżnością nazwisk, ale w internecie ostrożności nigdy za wiele.

Wiele z nas jest na fb, goldenline czy innym portalu społecznościowym i znając imię i nazwisko, na podstawie miejscowości zamieszkania można łatwo dać się odkryć. Nigdy nie wiesz, kto nas czyta i do jakich celów może wykorzystać naszą tożsamość.

PS. Jesteś żoną Lewandowskiego? :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyście totalnie powariowaly ;) Weryfikację robią! Agenta Bolka szukacie?

Najpierw zaczelaly się zrec na moim forum 35+, teraz tu. Ani chwili spokoju, wszędzie teorie spiskowe...

haneczka, Sophia, Behemottka, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    A tak zmieniając temat. Myslalyscie nad wakacjami? Tzn nad dalszym wyjazdem?
    Bo ja mam dylemat. Obiecaliśmy naszym dzieciom, ze tego roku pojedziemy do Chorwacji. Będę wtedy w 6 miesiącu. I kurczę nie wiem jak zniosę drogę :/ choć mój misiek mnie uspokaja, ze pojedziemy na 2 tury.
    A to już taki czas, ze trzeba coś rezerwować, bo pózniej zabije nas cenowo :/
    ja o wakacjach mogę zapomnieć, ciążę mam podwyższonego ryzyka więc zostaje mi morze Polskie do którego mam 100 km. Aby w razie co wrócić do domu szybko

• Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:10

haneczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Co tu się wyprawia
    Piszemy na forum internetowym, miejscu dostępnym właściwie dla każdego, jedna z nas może być Edkiem druga Krzyśkiem a trzecia prawdziwa. To jest wirtualny świat. Dołączyłam do tego forum bo zależy mi na anonimowości, bo trochę przeżyłam starając się o to maleństwo. W realu wie tylko kilka osób i chcę żeby tak było do badań prenatalnych conajmniej. Znalazłam miejsce gdzie czytam o sobie podobnych, dzielę się swoimi smutami czy radościami, szukam porady. Nie mam ochoty pokazywać swoich za przeproszeniem badań moczu żeby się uwiarygodnić, to jest tylko MOJE. Jestem z was chyba najstarsza i bardzo lubię to forum ale dajcie już spokój z tymi trolami. Jeśli moja postawa wam nie pasuje to niestety was opuszczę :(
    Jeśli chodzi o Blair to mam ją głęboko, swoją drogą niezła aktorka.

Sabina, Ulfenstein, Strazaczka1990, martta, żabka04, Sophia, Pauka, Behemottka, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wyście totalnie powariowaly ;) Weryfikację robią! Agenta Bolka szukacie?

Najpierw zaczelaly się zrec na moim forum 35+, teraz tu. Ani chwili spokoju, wszędzie teorie spiskowe...

Sabinka, jesteś Bolkiem? Wiedziałam! :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Cześć dziewczyny
    Co tu się wyprawia
    Piszemy na forum internetowym, miejscu dostępnym właściwie dla każdego, jedna z nas może być Edkiem druga Krzyśkiem a trzecia prawdziwa. To jest wirtualny świat. Dołączyłam do tego forum bo zależy mi na anonimowości, bo trochę przeżyłam starając się o to maleństwo. W realu wie tylko kilka osób i chcę żeby tak było do badań prenatalnych conajmniej. Znalazłam miejsce gdzie czytam o sobie podobnych, dzielę się swoimi smutami czy radościami, szukam porady. Nie mam ochoty pokazywać swoich za przeproszeniem badań moczu żeby się uwiarygodnić, to jest tylko MOJE. Jestem z was chyba najstarsza i bardzo lubię to forum ale dajcie już spokój z tymi trolami. Jeśli moja postawa wam nie pasuje to niestety was opuszczę :(
    Jeśli chodzi o Blair to mam ją głęboko, swoją drogą niezła aktorka.
    Podpisuje rękami i nogami ;)

bisacz, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sabinka, jesteś Bolkiem? Wiedziałam! :D
    Fajfusa Ci nie pokaże, nawet nie proś ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Zdjecie wstawie dopiero po wizycie wiec za tydzien :(

Bee a ty gdzie mieszkasz, widze ze w UK tylko gdzie?

Okolice Chester :)
    I pojechałam na prywatne usg do polskiej kliniki w Manchesterze bo musiałam wiedzieć czy wszystko jest ok :)

A i tak siedzę tutaj - z moim nigdy w zyciu nie badanym poziomem hormonów tarczycy :( z brakiem badań krwi i dobraniem ewentualnych witamin, z brakiem posiewu z pochwy czy czegokolwiek i dobija mnie to, że jednak w sumie i tak nie wiem czy jest ok ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:11

h4zpdqk39i22byyb.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, myślę, że dziewczyny uszanują Twoją decyzję. Dobrze, że piszesz o tym otwarcie. Nie opuszczaj nas, weryfikacja jest dobrowolna, aczkolwiek zalecana. :P

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie Usg prenatalnego w 12tyg. i Usg zwykłego w 12tyg.
    ?

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Zadzwon Myszko do gina ..nie martw się na zapas! A co gardelka to ssij goździka mi pomaga.

Ja że swoim też się kloce :) kto się czubi ten się lubi.Ale on bardzo szybko przeprasza.Wyzera mi rowniez slodkosci i owoce ale zawsze zostawia jedną sztukę ostatnia ...Albo ostatnio zjadł wszystkie mandarynki .Ją w nocy wstaje bo naszla mnie chetka a tam pół mandarynki ostatniej .....wrrr;)

A ją przeziebilam korzonki ! Ledwo laze i nie wiem czy mam dzwonić to gina? Od Mamy ochrzan dostalam bo nosze skarpetki stopki i stwierdziła że to od tego.Że mam się ubierać na cebulę jak ją nie lubię być grubo ubrana.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Nie obrazilam sie haneczko.

Nerwy mi strasznie puscily. Uzupelnie Was na pewno dzis lub jutro. Na kartce zapisuje na biezaca. Ale maz wrocil i totalnie sie splakalam (nie przez bbf i podejrzenia) od wczoraj mamy z mezem troche problemow... Wiec teraz chillujemy pod kocem.

Mychakruszyna usun zdjecie :)
    Mysle ze jestes "zweryfikowana" a nazwiska w sieci lepiej nie udostepniac.

Jejku tak sie cieszę juz myślałam ze nie będziesz juz tu chciała zaglądać. Mam nadzieje ze Wasze problemy szybko rozwiążcie, czego Wam z całego serca życzę:)

Jak do mnie któraś ma zastrzeżenia to walić od razu! Nie pogniewam sie. Co prawda zdjęcie z usg z nickiem juz wrzuciłam wcześniej ale mam jeszcze betę jakby co.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę również wysłać zdjęcie i wieczorem skazuje;) nie chce by ktoś myślał że podszywam się pod kogoś. Bardzo Milo tu jest na tym forum i bardzo się Cieszę że Was poznalam poznalam;) i że tu trafilam.Mogę rowniez na prv podać komuś FB;) dla wiarygodnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:25

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 wrote:
    Okolice Chester :)
    I pojechałam na prywatne usg do polskiej kliniki w Manchesterze bo musiałam wiedzieć czy wszystko jest ok :)

A i tak siedzę tutaj - z moim nigdy w zyciu nie badanym poziomem hormonów tarczycy :( z brakiem badań krwi i dobraniem ewentualnych witamin, z brakiem posiewu z pochwy czy czegokolwiek i dobija mnie to, że jednak w sumie i tak nie wiem czy jest ok ;(

Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju

Bee85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Co do Blair do mnie tez wysylala wiadomości pytala jak się czuje itd.,taka troskliwa,cos wspomniała o tabeli,zeby podac adres,numer tel itd.,ja nie miałam czasu na odpisywanie ani nawet na wejście na bbf,teraz mam chwilke luzu wchodzi i co...!!?? szok normalnie nie wiem o co dokładnie chodzi,ale widze,ze Blair cos przeskrobala...

Podszywała się pod kogoś kim nie jest na kilku wątkach. To już jej któreś z kolei wyimaginowane bliźniaki. Dziewczyny z grudnia nie połapały się przez całą ciążę, wkręcała je nawet po pseudo porodzie wrzucając zdjęcia skradzione pewnej holenderce. Została przypadkiem zdemaskowana, znamy jej prawdziwe imię i nazwisko, wiemy skąd jest i ile ma lat. Nie wiemy tylko, czy jest chora psychicznie, czy ktoś jej płacił za reklamy, czy wyłudzanie danych.

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Ja Mam to samo w Holandii... pierwsze spotkanie z położna, która ma mi zlecic jaies badane bede miała w 13 tyg.
    i trudno to nazwać badaniami.. bo tylko morfologia ... masakra.. Jak widze, jak w Pl trktują kobiety w ciąży,pełno badań. jakies leki na potrzymane ciązy...- to mam ochote wrocić do Naszego kraju

Ale będziemy mieć za to dobry posiłek po porodzie w szpitalu! :D :D :D :P
    tym się pocieszam, bo zdarzyło mi się wejść na stronę FB posiłki w szpitalach - i zgroza!!

Justyna_89 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:54

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:55

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:

Na pocieszenie powiem, że ja w Pl podobnie jestem traktowana przez mojego lekarza;/ badanie jakie miałam to podstawowa morfologia i mocz...ale wyniki dopiero w pn. USG co prawda miałam ale maluszek miał 5,5mm wtedy czyli kropka. Mam nadzieje, ze na prywatnej wizycie cos wiecej sie dowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:37

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ