X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny proszę nie mówcie o swoich aniołkach bo sam widok na suwaku poronień sprawia ze mam łzy w oczach. Patrząc w których miesiącach co niektóre poroniły strach wraca mi.
    No my tak mamy, że nasz strach jest spotęgowany przez straty dużo bardziej. Często mam nazywam to "jazdy" czy wszystko jest ok i właśnie wtedy siedzę cicho i tylko was podczytuję bo wiem, że moje negatywne emocje udzielają się innym i może niepotrzebnie kogoś straszę i napędzam. Za to jak zaczynam się udzielać to nie mogę zostawić lapka w spokoju - tak jak dziś :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Neurochirurg powiedział,ze nie będą operować,bo tętniak jest za mały i więcej by "napsuli" niż naprawili wiec lepiej nie ruszac poki nie urośnie,i tak zyje z dnia na dzien. Taka bomba tykajaca,ktora może wybuchnąć w najmniej oczekiwanym momencie.

Malutka, czy mowil Ci lekarz ze powinnas unikac kawy/redbulla/alkoholu/fajek? I pic duzo wody w ciagu dnia? Czy dostalas leki zeby krew rozrzedzic? Mialas rezonans?

Pytam bo ja jestem po udarze mozgu... takie samo gowno jak tetniak. I mam mase zalecen jak zyc.

Jesli Twoj nie jest duzy to nie masz sie czego obawiac. Masz jakiegos sensownego neurologa?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb natknęłam się na profil zuzu design... Boże zakochałam się w tych dekoracjach :D wszystko mi się podoba :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    było robione badanie histopatologiczne,ale przyczyny mi nie podano :-( podobno przy 1 i 2 stracie nie przykuwają do tego tak uwagi jak do 3 straty.. najgorsze jest to,ze podali mi nawet płeć po tak traumatycznym porodzie :-(
    No to jest właśnie dziwne. Po cholerę robią ta histopatologie jak i tak nic nie wiadomo. Sciskam Cie mocno. Ja straciłam synka w prawie16 tygodniu. Wiem co przezywasz.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Na fb natknęłam się na profil zuzu design... Boże zakochałam się w tych dekoracjach :D wszystko mi się podoba :)
    Ja też...a najbardziej w tej dla Poli :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    No wlasnie nie!
    Jestem przerwzona jego podejsciem do tego wszystkiego, ale mimo prob wplywu na to nie mam....
    Ja zbyt wiele info nie znalazlam w internecie glownir oferty kupna/sprzedazy i albo traktuja jako cud albo kare...

On uwaza ze jak odstawia - czyt. Nie przyjmuje przez 1 dzien- to sie bardzo zle czuje ... Wiesz jak wyglada nasza posciel??? W nocy tak sie drapie ze pelno krwi od ran... Nie mam sil na to.

Oj bardzo współczuję podejścia u męża. Może się nabawić poważnych problemów. Nieleczona nietolerancja glutenu powoduje zanikanie kosmków jelitowych, anemie, a nawet chłoniaka. Daj mu kopa na rozpęd do porządnego gastroenterologa i dopilnuj męża, bo wiesz jacy faceci są chętni do leczenia. A tu nie ma żartów. Aż mi smutno, że masz taki problem z mężem. :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypiam. Do jutra mamuśki!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,malutka,bisacz tule was mocno dziewczyny:-(
    Ja poronilam 3 ciaze ale wczesne w tym 1 pozamaciczna gdzie dużo nie brakowało a by mnie tu nie było dzisiaj z wami.
    Musimy być silne dla tego fasolka,żelka,bąbelka jak wolisz żyć :-)
    Ten Babel chce przyjść na świat więc walcz, los się do nas uśmiechnął:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:30

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:34

blablabla, Anulka01, megg, claudiuszek, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka bardzo lubię twoje energetyczne i pozytywne posty zawsze mi po nich lepiej :)

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ciasto jednak będzie później...

http://zapodaj.net/667501287b071.jpg.html

I czemu mi nie wyświetla :/ ?
    Wyświetla cudne żabeńki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ciasto jednak będzie później...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d153dcf6d6c0.jpg

O piękna zabcia :-)
    P.s. Miałam plan wkleić żabke przy moim usg skradł mi pomysł wrrrrr:-)

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabka bardzo lubię twoje energetyczne i pozytywne posty zawsze mi po nich lepiej :)

Cieszę się :-)
    Nie jesteś dużo starsza ode mnie :-):-)
    A te badania na nfz należą się dla kobiet 35+ czy taka 33 też dostanie bez problemu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Zabka, a co Ci szkodzi :) Hehe tylko inną wklej żeby nie było żadnych podejrzeń :D

Chciałam swoją z avatarku z fioletowa opaska na oczach :-)
    Jednak zabki mają takie same pomysły hihi wstawię jutro bo dzisiaj komp zajęty jak zacznę wydziwiac to mąż sobie pomyśli hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia hahahah

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    My i inne mamy,które doświadczyły takiej traumy musimy być silne,silniejsze niż inni i być dobrej wiary,to dużo daje :-)

Rozumiem Was doskonale i wiem co czujecie, ja straciłam moja coreczke w 24 tyg żyła przez 3 dni do dzisiaj bardzo cierpie i nigdy sie z tym nie pogodzę tak naprawde... Nie mówiąc juz o tym jak bolesny porod musiałam przechodzić bo rodziłam drogami naturalnymi ehhhh... ;( ale musimy byc silne dla Naszych maluszków i Aniołków :(

Anulka01 lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:
    Rozumiem Was doskonale i wiem co czujecie, ja straciłam moja coreczke w 24 tyg żyła przez 3 dni do dzisiaj bardzo cierpie i nigdy sie z tym nie pogodzę tak naprawde... Nie mówiąc juz o tym jak bolesny porod musiałam przechodzić bo rodziłam drogami naturalnymi ehhhh... ;( ale musimy byc silne dla Naszych maluszków i Aniołków :(

Przykro mi ze ciebie to spotkało.
    Dzięki of uświadomiłam sobie ze nie jesteśmy same jest nas więcej.
    Tak musimy być silne.
    Przykre to ale wasze nasze aniołki nie chciałby żebyśmy się smucily.

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ