Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam i nadrobiłam ostatnie strony i jest mi mega.. przykro. Kiedyś pisałam że nie tylko 1 trymestr to najgorszy i najniebezpieczniejszy moment w ciąży. Ciąża to ciągła nie wiadoma. Ja miałam operacje, urodziłam za szybko.. i teraz liczę że ta ciąża będzie nudna i książkowa. Choć już zaczynają się schody. I te co 2 tygodniowe wizyty niby fajnie bo często widzę bąbelka i że lekarz trzyma rękę na pulsie ale za raz w głowie myśl że może znajdzie się coś złego..

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja też mam leukocyty kurde w badaniu czystości pochwy i trochę w moczu.
    Ja mialam w moczu 500! Dlatego dostałam duomox..

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale bądzmy dobrej myśli! będzie dobrze i każda wrześniówka urodzi zdrowego bobaska :)

mychakruszyna, megg, Dzierzba, nick nieaktualny, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie wolno się martwić na zapas :) trzeba być dobrej myśli :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przyszłam i nadrobiłam ostatnie strony i jest mi mega.. przykro. Kiedyś pisałam że nie tylko 1 trymestr to najgorszy i najniebezpieczniejszy moment w ciąży. Ciąża to ciągła nie wiadoma. Ja miałam operacje, urodziłam za szybko.. i teraz liczę że ta ciąża będzie nudna i książkowa. Choć już zaczynają się schody. I te co 2 tygodniowe wizyty niby fajnie bo często widzę bąbelka i że lekarz trzyma rękę na pulsie ale za raz w głowie myśl że może znajdzie się coś złego..
    Ale dlaczego schody? Lekarz dał Ci powód do zmartwień?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zawsze 2-6 leukocytów w moczu, na pierwszym badaniu moczu miałam liczne bakterie, a na ostatnim już nie, przypuszczam, że za długo trzymałam próbkę w temperaturze pokojowej zanim wyszłam do labo...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little red Fox u mnie dziś też pełno śniegu napadało :D więc zaraz idę na spacer z mężem :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zimy nie lubię, szybko marzną mi stopy, na dodatek kozaki mam tak beznadziejne, że chwilę po śniegu pochodzę i już czuję mokro w butach :( ja się z domu nie ruszam, jeśli nie muszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ale dlaczego schody? Lekarz dał Ci powód do zmartwień?

Zrobił posiew z szyjki, nie wiem dokładnie co we mnie siedzi bo wizytę mam w piątek ale kazał przyjechać po antybiotyk. Jakaś infekcja. Tylko że dla mnie infekcje są bardzo niebezpieczne. Mogą powodować przedwczesny poród nawet.. Mam nadzieje że szybko wykryta i leczona będzie niegroźna. U poprzedniej lekarki u której prowadziłam ciąże zostałam całkowicie olana.. gdy chodziłam ze sączącymi się wodami. Wyniki moczu wychodziły kiepsko a ona nigdy nie pobrała mi posiewu. Szkoda gadać mam wiele do niej żalu.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Historia hit wieczoru! Pacze na facebooka a tam wiadomość od chłopaka, z którym jakiś czas temu spotykałam się przez dwa tyg w moim mniemaniu tylko by miło spędzić wieczór ;). Okazało się, że to psychol chcący zamykać kobietę w klatce więc zerwałam znajomość. Nękał mnie jeszcze rok, miłość wyznawał i takie tam, aż poznał kolejną ofiarę. I co się okazuje? Facet żąda wyjaśnień, jak mogę być taką suką i zarażać ludzi hivem na około i że on ma i na 100% ode mnie bo inne są porządne. Szczenę zebrałam, wyniki aktualne sprzed ok 2 tyg wysłałam, jak byk stoi, że negatywne a on na to, że podrobione i że zgłasza do prokuratury, że mimo, że wiem, że mam hiv to zarażam z premedytacją i dalej, że jest pewny i że zgniję w pierdlu i że wszystkim o tym powie. Nosz kur**. Śmiać się czy współczuć. Kontaktu z typem nie miałam ze 2 lata żadnego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela musimy być dobrej myśli i musimy wspierać się nawzajem! Myślę, że każda z nas ciągle po trochu martwi się czy wszystko będzie ok, czy dziecko się urodzi zdrowe, czy w terminie itp. Ale takim zamartwianiem się nic nie zdziałamy. Łatwo powiedzieć, ale po to tu jesteśmy żeby się wspierać :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją corcie pozegnalam jak miała prawie 10 miesięcy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Angela musimy być dobrej myśli i musimy wspierać się nawzajem! Myślę, że każda z nas ciągle po trochu martwi się czy wszystko będzie ok, czy dziecko się urodzi zdrowe, czy w terminie itp. Ale takim zamartwianiem się nic nie zdziałamy. Łatwo powiedzieć, ale po to tu jesteśmy żeby się wspierać :)

Dlatego mówię każda z nas urodzi zdrowe dzieciątko w terminie. Mimo że z tyłu głowy coś zostaje trzeba wierzyć! Ja wierze że teraz jestem w dobrych rękach. I na ten moment czuje się "dopieszczona" przez mojego lekarza. Na każdej wizycie sprawdza ph, wizyty co 2 tygodnie. Posiewy też często będę mieć. I oby do 37tc :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Do dziewczyn które skończyły 10tydz. - czy piersi bolą was raz bardziej raz mniej ale przez cały czas, czy czasem sobie całkiem odpuszczają?
    Niestety czasami w ogole mnie nie bolą :( tylko sa takie pełne i ciężkie. I pobolewają w sumie rano, jak wstaje z łóżka.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Zrobił posiew z szyjki, nie wiem dokładnie co we mnie siedzi bo wizytę mam w piątek ale kazał przyjechać po antybiotyk. Jakaś infekcja. Tylko że dla mnie infekcje są bardzo niebezpieczne. Mogą powodować przedwczesny poród nawet.. Mam nadzieje że szybko wykryta i leczona będzie niegroźna. U poprzedniej lekarki u której prowadziłam ciąże zostałam całkowicie olana.. gdy chodziłam ze sączącymi się wodami. Wyniki moczu wychodziły kiepsko a ona nigdy nie pobrała mi posiewu. Szkoda gadać mam wiele do niej żalu.
    Masz racje, ale niebezpieczne sa nieleczone infekcje. A Ty juz będziesz miała leczenie. Co do tej lekarki to słów mi brak, ale najważniejsze pytanie czy ufasz swojemu nowemu lekarzowi?
    Badania moczu i podstawowe krwi będę robiła raz w miesiącu, dla własnego świetego spokoju. Tobie tez to doradzam:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Do dziewczyn które skończyły 10tydz. - czy piersi bolą was raz bardziej raz mniej ale przez cały czas, czy czasem sobie całkiem odpuszczają?

mnie po 8 tyg. opuściły wszystkie objawy.piersi nie bolą,, a nawet zmalały. w 11 tyg byłam na usg i Maluch sie normalnie rozwija

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nie bola wcale piersi, nawet nie sa jakos szczególnie wrażliwe :)

Dzierzba to rzeczywiście historia hit :D co za koleś nienormalny ale jak widac psycholi na swiecie nie brakuje, jak zrobi to co mowi to sam bedzie za to płacił :D wydaje mi sie ze pewnie do innych tez tak pisze :)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Masz racje, ale niebezpieczne sa nieleczone infekcje. A Ty juz będziesz miała leczenie. Co do tej lekarki to słów mi brak, ale najważniejsze pytanie czy ufasz swojemu nowemu lekarzowi?
    Badania moczu i podstawowe krwi będę robiła raz w miesiącu, dla własnego świetego spokoju. Tobie tez to doradzam:)

Spokojnie, ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie za każdym razem krew i mocz. Do tego lekarza mam w pełni zaufanie, poznałam go w szpitalu kiedy rodziłam córkę. Wtedy wiedziałam że jak kiedyś będę w ciąży to do niego pójdę. Oczywiście jak zaplanowaliśmy chęć starań zrobiłam rozeznanie na jego temat. Same pozytywy. No i poszłam do niego po zielone światło. Od razu wymyślił "jakiś" plan działania. Z góry powiedział że bedzie ciężko bo w głowie lęk zostaje.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja objawów w ogóle nie mam, wczoraj tylko przytuliłam porcelane i słabo mi się w sklepie zrobiło ale tak to spokój.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Spokojnie, ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie za każdym razem krew i mocz. Do tego lekarza mam w pełni zaufanie, poznałam go w szpitalu kiedy rodziłam córkę. Wtedy wiedziałam że jak kiedyś będę w ciąży to do niego pójdę. Oczywiście jak zaplanowaliśmy chęć starań zrobiłam rozeznanie na jego temat. Same pozytywy. No i poszłam do niego po zielone światło. Od razu wymyślił "jakiś" plan działania. Z góry powiedział że bedzie ciężko bo w głowie lęk zostaje.
    W którym miesiącu urodziłaś córę? Bardzo malutka była. Taka kruszynka... Dobrze się chowa? Przepraszam, że pytam, po prostu u mnie też będą wcześniaki najpewniej i strasznie się tego obawiam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ