X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam i nadrobiłam ostatnie strony i jest mi mega.. przykro. Kiedyś pisałam że nie tylko 1 trymestr to najgorszy i najniebezpieczniejszy moment w ciąży. Ciąża to ciągła nie wiadoma. Ja miałam operacje, urodziłam za szybko.. i teraz liczę że ta ciąża będzie nudna i książkowa. Choć już zaczynają się schody. I te co 2 tygodniowe wizyty niby fajnie bo często widzę bąbelka i że lekarz trzyma rękę na pulsie ale za raz w głowie myśl że może znajdzie się coś złego..

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja też mam leukocyty kurde w badaniu czystości pochwy i trochę w moczu.
    Ja mialam w moczu 500! Dlatego dostałam duomox..

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale bądzmy dobrej myśli! będzie dobrze i każda wrześniówka urodzi zdrowego bobaska :)

mychakruszyna, megg, Dzierzba, żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie wolno się martwić na zapas :) trzeba być dobrej myśli :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przyszłam i nadrobiłam ostatnie strony i jest mi mega.. przykro. Kiedyś pisałam że nie tylko 1 trymestr to najgorszy i najniebezpieczniejszy moment w ciąży. Ciąża to ciągła nie wiadoma. Ja miałam operacje, urodziłam za szybko.. i teraz liczę że ta ciąża będzie nudna i książkowa. Choć już zaczynają się schody. I te co 2 tygodniowe wizyty niby fajnie bo często widzę bąbelka i że lekarz trzyma rękę na pulsie ale za raz w głowie myśl że może znajdzie się coś złego..
    Ale dlaczego schody? Lekarz dał Ci powód do zmartwień?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zawsze 2-6 leukocytów w moczu, na pierwszym badaniu moczu miałam liczne bakterie, a na ostatnim już nie, przypuszczam, że za długo trzymałam próbkę w temperaturze pokojowej zanim wyszłam do labo...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little red Fox u mnie dziś też pełno śniegu napadało :D więc zaraz idę na spacer z mężem :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zimy nie lubię, szybko marzną mi stopy, na dodatek kozaki mam tak beznadziejne, że chwilę po śniegu pochodzę i już czuję mokro w butach :( ja się z domu nie ruszam, jeśli nie muszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ale dlaczego schody? Lekarz dał Ci powód do zmartwień?

Zrobił posiew z szyjki, nie wiem dokładnie co we mnie siedzi bo wizytę mam w piątek ale kazał przyjechać po antybiotyk. Jakaś infekcja. Tylko że dla mnie infekcje są bardzo niebezpieczne. Mogą powodować przedwczesny poród nawet.. Mam nadzieje że szybko wykryta i leczona będzie niegroźna. U poprzedniej lekarki u której prowadziłam ciąże zostałam całkowicie olana.. gdy chodziłam ze sączącymi się wodami. Wyniki moczu wychodziły kiepsko a ona nigdy nie pobrała mi posiewu. Szkoda gadać mam wiele do niej żalu.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Historia hit wieczoru! Pacze na facebooka a tam wiadomość od chłopaka, z którym jakiś czas temu spotykałam się przez dwa tyg w moim mniemaniu tylko by miło spędzić wieczór ;). Okazało się, że to psychol chcący zamykać kobietę w klatce więc zerwałam znajomość. Nękał mnie jeszcze rok, miłość wyznawał i takie tam, aż poznał kolejną ofiarę. I co się okazuje? Facet żąda wyjaśnień, jak mogę być taką suką i zarażać ludzi hivem na około i że on ma i na 100% ode mnie bo inne są porządne. Szczenę zebrałam, wyniki aktualne sprzed ok 2 tyg wysłałam, jak byk stoi, że negatywne a on na to, że podrobione i że zgłasza do prokuratury, że mimo, że wiem, że mam hiv to zarażam z premedytacją i dalej, że jest pewny i że zgniję w pierdlu i że wszystkim o tym powie. Nosz kur**. Śmiać się czy współczuć. Kontaktu z typem nie miałam ze 2 lata żadnego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela musimy być dobrej myśli i musimy wspierać się nawzajem! Myślę, że każda z nas ciągle po trochu martwi się czy wszystko będzie ok, czy dziecko się urodzi zdrowe, czy w terminie itp. Ale takim zamartwianiem się nic nie zdziałamy. Łatwo powiedzieć, ale po to tu jesteśmy żeby się wspierać :)

Angela89 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją corcie pozegnalam jak miała prawie 10 miesięcy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Angela musimy być dobrej myśli i musimy wspierać się nawzajem! Myślę, że każda z nas ciągle po trochu martwi się czy wszystko będzie ok, czy dziecko się urodzi zdrowe, czy w terminie itp. Ale takim zamartwianiem się nic nie zdziałamy. Łatwo powiedzieć, ale po to tu jesteśmy żeby się wspierać :)

Dlatego mówię każda z nas urodzi zdrowe dzieciątko w terminie. Mimo że z tyłu głowy coś zostaje trzeba wierzyć! Ja wierze że teraz jestem w dobrych rękach. I na ten moment czuje się "dopieszczona" przez mojego lekarza. Na każdej wizycie sprawdza ph, wizyty co 2 tygodnie. Posiewy też często będę mieć. I oby do 37tc :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Do dziewczyn które skończyły 10tydz. - czy piersi bolą was raz bardziej raz mniej ale przez cały czas, czy czasem sobie całkiem odpuszczają?
    Niestety czasami w ogole mnie nie bolą :( tylko sa takie pełne i ciężkie. I pobolewają w sumie rano, jak wstaje z łóżka.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Zrobił posiew z szyjki, nie wiem dokładnie co we mnie siedzi bo wizytę mam w piątek ale kazał przyjechać po antybiotyk. Jakaś infekcja. Tylko że dla mnie infekcje są bardzo niebezpieczne. Mogą powodować przedwczesny poród nawet.. Mam nadzieje że szybko wykryta i leczona będzie niegroźna. U poprzedniej lekarki u której prowadziłam ciąże zostałam całkowicie olana.. gdy chodziłam ze sączącymi się wodami. Wyniki moczu wychodziły kiepsko a ona nigdy nie pobrała mi posiewu. Szkoda gadać mam wiele do niej żalu.
    Masz racje, ale niebezpieczne sa nieleczone infekcje. A Ty juz będziesz miała leczenie. Co do tej lekarki to słów mi brak, ale najważniejsze pytanie czy ufasz swojemu nowemu lekarzowi?
    Badania moczu i podstawowe krwi będę robiła raz w miesiącu, dla własnego świetego spokoju. Tobie tez to doradzam:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Do dziewczyn które skończyły 10tydz. - czy piersi bolą was raz bardziej raz mniej ale przez cały czas, czy czasem sobie całkiem odpuszczają?

mnie po 8 tyg. opuściły wszystkie objawy.piersi nie bolą,, a nawet zmalały. w 11 tyg byłam na usg i Maluch sie normalnie rozwija

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nie bola wcale piersi, nawet nie sa jakos szczególnie wrażliwe :)

Dzierzba to rzeczywiście historia hit :D co za koleś nienormalny ale jak widac psycholi na swiecie nie brakuje, jak zrobi to co mowi to sam bedzie za to płacił :D wydaje mi sie ze pewnie do innych tez tak pisze :)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Masz racje, ale niebezpieczne sa nieleczone infekcje. A Ty juz będziesz miała leczenie. Co do tej lekarki to słów mi brak, ale najważniejsze pytanie czy ufasz swojemu nowemu lekarzowi?
    Badania moczu i podstawowe krwi będę robiła raz w miesiącu, dla własnego świetego spokoju. Tobie tez to doradzam:)

Spokojnie, ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie za każdym razem krew i mocz. Do tego lekarza mam w pełni zaufanie, poznałam go w szpitalu kiedy rodziłam córkę. Wtedy wiedziałam że jak kiedyś będę w ciąży to do niego pójdę. Oczywiście jak zaplanowaliśmy chęć starań zrobiłam rozeznanie na jego temat. Same pozytywy. No i poszłam do niego po zielone światło. Od razu wymyślił "jakiś" plan działania. Z góry powiedział że bedzie ciężko bo w głowie lęk zostaje.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja objawów w ogóle nie mam, wczoraj tylko przytuliłam porcelane i słabo mi się w sklepie zrobiło ale tak to spokój.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Spokojnie, ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie za każdym razem krew i mocz. Do tego lekarza mam w pełni zaufanie, poznałam go w szpitalu kiedy rodziłam córkę. Wtedy wiedziałam że jak kiedyś będę w ciąży to do niego pójdę. Oczywiście jak zaplanowaliśmy chęć starań zrobiłam rozeznanie na jego temat. Same pozytywy. No i poszłam do niego po zielone światło. Od razu wymyślił "jakiś" plan działania. Z góry powiedział że bedzie ciężko bo w głowie lęk zostaje.
    W którym miesiącu urodziłaś córę? Bardzo malutka była. Taka kruszynka... Dobrze się chowa? Przepraszam, że pytam, po prostu u mnie też będą wcześniaki najpewniej i strasznie się tego obawiam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ