X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wygrałam licytacje niemal nowej poduszki head care ;) nieco ponad 100 zł

żabka04, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    A powiedzcie te bardziej doświadczone mamuśki :)
    Bo ja mam tak, ze jak leżę to brzuch jest w miarę miękki, a jak wstanę to mam wrazenie, ze jest taki naciągnięty i jak go dotykam, to mam wrazenie ze jest twardy... Nie wiem, czy sie martwić czy nie? :/
    To normalne, na leżąco mięśnie sa rozluźnione, a jak wstajesz to dźwigają Marcelka ;) Czasami mam wrażenie ze mi skóra zaraz pęknie ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    A powiedzcie te bardziej doświadczone mamuśki :)
    Bo ja mam tak, ze jak leżę to brzuch jest w miarę miękki, a jak wstanę to mam wrazenie, ze jest taki naciągnięty i jak go dotykam, to mam wrazenie ze jest twardy... Nie wiem, czy sie martwić czy nie? :/

No takie uczucie na stojąco jest jakby twardego ale nie jest twardy!
    Jest ok u ciebie:-)
    Też tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam że z jednej strony gula mi wychodzi i jest twarda i jest to całkowcie normalne po prostu dziecko się wypycha:P

Pysiaczek89, staraczka_85 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Anulka i Żabka za odpowiedz, bo wiecie juz chyba jaka mam wyobraźnie :/
    Jeszcze raz dzięki Dziewczyny :*

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Chłopaki może są delikatniejsi :)
    Potwierdzam, może rzeczywiście coś w tym jest. U mnie pierwsza ciąża i będzie dziewucha i jest baaardzo aktywna, czuję od 18 tyg i potrafi czasem takiego kopa zasadzić, że zastanawiam się czy to jeszcze jest przyjemne ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mi się dziś nic nie chcę.
    Taka niemoc mnie dopadła, że nie mogę sobie miejsca znaleźć.
    Katastrofa jakaś. Strasznie ta wiosna nie moze przyjść, a ja czekam.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    a to dopiero poczatek, prawdziwe kopniaczki i uciski jeszcze przed nami ;)

staraczka_85, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje Anulka i Żabka za odpowiedz, bo wiecie juz chyba jaka mam wyobraźnie :/
    Jeszcze raz dzięki Dziewczyny :*

Hahahpewnie jak każda z nas:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, ja też mam czasem twardy i już mówiłam o tym dwa razy ginekolog, sprawdza mi za każdym razem szyjkę, brzuch i mówi, że takie twardnienie nie wpływa u mnie na szyjkę więc na razie nie mam się tym martwić.
    Wiadomo, że bliźniacze pewnie inaczej niż pojedyncze dlatego trzeba zaufać lekarzowi.

Po dentyście jestem załamana :/ pół szczęki do leczenia, a co rozwierci to dziura taka duża, że nawet na taką nie wygląda. Jeśli nadal robione zęby będą boleć, kolejne kanałowe :/ jestem załamana i dobita.. byłam już 5 razy, a raptem dwa zęby mam gotowe, kasa ucieka mi przez palce do tego na te wizyty :/

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka- wiem niestety co to uciekająca kasa u dentysty:(też nad tym boleję, już bym miała pół wyprawki skompletowanej za to ;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    pirelka- wiem niestety co to uciekająca kasa u dentysty:(też nad tym boleję, już bym miała pół wyprawki skompletowanej za to ;/
    Zgadza się :/ leczysz kanałowo czy obchodzi się bez?? Ja nie wiem kiedy skończę te wizyty, chyba nigdy :/

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie kobietki ze kanałowe w ciąży na NFZ jest bezpłatne.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Pamiętajcie kobietki ze kanałowe w ciąży na NFZ jest bezpłatne.
    Mnie na NFZ nikt nie zaciągnie :P zwłaszcza do dentysty, muszę mieć pewność, że robię u dobrego specjalisty żeby więcej komplikacji z tego nie było niż pożytku. A kanałowe to już w ogóle odpada :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:54

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Zgadza się :/ leczysz kanałowo czy obchodzi się bez?? Ja nie wiem kiedy skończę te wizyty, chyba nigdy :/
    leczę tylko 1 kanałowo- reszta normalnie- po porodzie mamy zrobić zdjęcie i sprawdzić czy trzeba któregoś doleczyć. Tego jednego robi mi w ciemno- zobaczymy efekty. Tak jak pisałam rano-dzisiaj dostałam krwotoku z dziaseł i musiała przerwac- założyła tylko lekarstwo, ale i tak 80 zł poszło;/ jesli chodzi o nfz to u mnie są takie terminy, że przed porodem bym się nie doczekała- i nie ma znaczenia czy jesteś w ciązy czy nie- taki mamy klimat ;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mnie na NFZ nikt nie zaciągnie :P zwłaszcza do dentysty, muszę mieć pewność, że robię u dobrego specjalisty żeby więcej komplikacji z tego nie było niż pożytku. A kanałowe to już w ogóle odpada :/

ja kiedys chodziłam na nfz- leczył mi kanałowo przez 3 lub 4 wizyty a na 5 powiedział, ze zab jest do usunięcia ;/
    poza tym jak chcesz ładnie dopasowaną plombę do koloru swoich zębów to dodatkowo płącisz, tak samo znieczulenie-też nie za darmo;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:58

pirelka lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    leczę tylko 1 kanałowo- reszta normalnie- po porodzie mamy zrobić zdjęcie i sprawdzić czy trzeba któregoś doleczyć. Tego jednego robi mi w ciemno- zobaczymy efekty. Tak jak pisałam rano-dzisiaj dostałam krwotoku z dziaseł i musiała przerwac- założyła tylko lekarstwo, ale i tak 80 zł poszło;/ jesli chodzi o nfz to u mnie są takie terminy, że przed porodem bym się nie doczekała- i nie ma znaczenia czy jesteś w ciązy czy nie- taki mamy klimat ;/
    Ja robiłam zdjęcia na zęby kanałowe, a właściwie jeden, ale zdjęcie łapało też kilka obok. Wydaje się być ok po kanałowym na zdjęciu. Teraz mam nadzieję, że reszta obejdzie się bez kanałowego. Ja za jednego zęba dzisiaj dałam 200 zł :/ A na kanałowy też miałam 4 wizyty.
    Bierzesz znieczulenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja kiedys chodziłam na nfz- leczył mi kanałowo przez 3 lub 4 wizyty a na 5 powiedział, ze zab jest do usunięcia ;/
    poza tym jak chcesz ładnie dopasowaną plombę do koloru swoich zębów to dodatkowo płącisz, tak samo znieczulenie-też nie za darmo;/
    z prywatnymi też różnie bywa, zależy gdzie się trafi. Ja trafiłam z bolącym zębem niby prywatnie, założyła mi tlenek cynku i skasowała 50 zł, całkowicie tym go zepsuła i po dwóch dniach leciałam na kanałowe do kliniki bo bolał. Lekarka wtedy złapała się za głowie i spytała, czy to coś zrobił mi ktoś na NFZ.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja robiłam zdjęcia na zęby kanałowe, a właściwie jeden, ale zdjęcie łapało też kilka obok. Wydaje się być ok po kanałowym na zdjęciu. Teraz mam nadzieję, że reszta obejdzie się bez kanałowego. Ja za jednego zęba dzisiaj dałam 200 zł :/ A na kanałowy też miałam 4 wizyty.
    Bierzesz znieczulenia?

biore znieczulenie zawsze- lekarz zezwolił, a dentystka daje takie bezpieczne dla ciezarnych, a przed zastrzykiem daje taki żelek dla dzieci ;-). Wolę już przetrwać ten zastrzyk niż cierpiec przez godzinę i tym samych denerwować młodego

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

a ja chodzę na nfz do tego samego co prywatnie. I tak na nfz doplacam za inne plomby, ale zawsze to jest taniej. Mąż tak samo robił: czy wyrywał, czy leczył, starał się na nfz, doplacał tylko za to , co nie było refundowane . Np kanałówka i specjalne znieczulenie(bo standardowe za dramo)Różnica jedynie w długości kolejki na wizyte. A tak ten sam gabinet i ten sam dentysta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ