X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana !
    Dzisiaj od kilku nocy nie budziłam się co godzinę, dopiero koło 6 :)
    Na 10-tą mam dentystę, potem 17 ginekolog i po wszystkim odbieramy łóżeczka z komisu. Coś mi dzisiaj brzuszek wysadza na dole.. albo się wiercą, albo w końcu zaczyna mnie powoli dopadać wysadzanie :P

Sabina dziękuję za link :) torba świetna to fakt, szkoda że taka droga :/ ale to chyba nie ta do bliźniaczego wózka??

Dzierzba, cieszę się że wszystko dobrze. Owodniami na razie się nie zamartwiaj, może taka ich uroda! W to trzeba wierzyć, skoro chłopcy zdrowo rosną.. Ja właśnie w tym celu co tydzień chodzę, sprawdzają przepływy i czy sobie nie podkradają..pępowiny itd.
    Moje dziewczyny ostatnio tak przeszły na drugą stronę z owodniami, że lekarka nie mogła błony rodzielającej znaleźć i już się przeraziłam, że jednak jej nie mam jak to było obawą na początku, ale doszła z nimi ładu i składu. Także cuda te nasze dzieci wyrabiają w brzuszkach.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dopiero zauważyłam, że skończyłam 22 tc :)

mmargol, bbeczka91, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka Camarello byłam bardzo zainteresowana, ogólnie prawie bym się zdecydowała. Ma wszystko co reszta, a plus to największa i najstarsza gondola. Fajnie się prowdzi, spacerówka rozkłada się prawie na płasko, waga dla mnie ok-porównywalne do innych. Minusy dla mnie, na które zwróć uwagę oglądając, bo może dla Ciebie nie będzie miało znaczenia to: wpinanie i wypinanie gondoli/spacerówki dla mnie to priorytet, bo mieszkam na 4p i będę to robiła ciągle, w tym i we wszystkim pozostałych wózkach, które sprawdzałam system jest taki sam. Koniecznie spróbuj w sklepie sama to zrobić, nie żeby Pan Ci pokazał. Jak pokazuje luz, a ja sama miałam problem, jestem niska i chuda i ja męczyłabym się. Tzn. To nie byłby problem żaden raz na jakiś czas, ale parę razy dziennie tak. Kolejna rzecz, na którą zwróć uwagę to regulacja podnóżka w spacerówce, są te same diabelne przyciski lamańce paznokci, mega niewygodne taki sam jest w Luce, w Torino i Lupo już są spoko.
    Reszta dla mnie ok. Gdyby wypinanie nie byłoby dla mnie tak ważne wybrałabym go ze względu na gondolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:44

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Ksosia, jak Twoje skurcze? Przeszły wczoraj?
    Tak do końca nie wiem czy miałam skurcze czy po prostu moja pociecha tak dziwnie się układała, np. boczkiem. Wtedy tam MOŻE robiło się twarde. Nie wiem, boje się schizować. Ale... pierworódki ponoć tak mają :P
    Dziękuję za pamięć :) i w tabeli uzupełniłam Twoją różową GIRL :)

Behemottko tak mało piszesz ostatnio, że aż się martwię! :)

Ja dziś miałam piękno-straszny sen! :)
    Antek był już na świecie, był piękny, pulchiutki, ochy i achy, ale podczas kamrienia (piersią) zrobił "brzydką" kupkę, a ja zaczęłam płakać, bo nie miałam przewijaka i nie wiedziałam, gdzie zmienić pampersa (bałam się, że zafajdam całą kanapę, bo kupa była naprawde feeesstt). Dlatego postanowiłam dziś rozejrzeć się za przewijakiem :P

staraczka_85, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw. haneczka i Bratek chyba powinny dostać lanie. Nie mówiąc o innych, które milczą, a są na złotej liście Wrześniówek! (tu Ksosia mocno kiwa palcem w WASZĄ stronę) :)

A_n_k_a_80, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, moje też nie raz tak się ułożą na bokach, że mam twarde jak kamień. Ale nie ma to nic wspólnego ze skurczami, nic nie boli.. a potem jak się przemieszczą to już nie ma tego stwardnienia :) pewnie bobasy się rozpychają.
    Ktoś kiedyś pisał, że skurcze to takie bóle jak miesiączkowe co kilka minut, że boli i puszcza... boli i puszcza. Ponoć jak zdarza się to kilka razy dziennie to nic złego się nie dzieje, gorzej jak częściej.
    Zawsze jednak dla spokoju możesz skonsultować to z lekarzem, będziesz spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:47

Ksosia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia , ale masz przekonujace sny :)

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja tez miałam camarello na pierwszym miejscu - głownie ze względu na wagę (też 4piętro), ale koniec końców w tej samej cenie chyba zdecyduje się na tako omega moonlight albo anex <- tu już odrobinę drożej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ksosia, moje też nie raz tak się ułożą na bokach, że mam twarde jak kamień. Ale nie ma to nic wspólnego ze skurczami, nic nie boli.. a potem jak się przemieszczą to już nie ma tego stwardnienia :) pewnie bobasy się rozpychają.
    Ktoś kiedyś pisał, że skurcze to takie bóle jak miesiączkowe co kilka minut, że boli i puszcza... boli i puszcza. Ponoć jak zdarza się to kilka razy dziennie to nic złego się nie dzieje, gorzej jak częściej.
    Zawsze jednak dla spokoju możesz skonsultować to z lekarzem, będziesz spokojniejsza :)
    Twoje dziewuszki i tak pewnie więcej miejsca Ci zabierają i więcej czujesz :)
    Spokojnie, staram się nie panikować. Dopóki nie boli, nie krwawię, nie jestem mokra to jestem spokojna :)

pirelka, staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia , ale masz przekonujace sny :)

Największa radość daje mi to, że chociaż w snach mogę przytulić pierworodnego! :)

kamciaelcia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Twoje dziewuszki i tak pewnie więcej miejsca Ci zabierają i więcej czujesz :)
    Spokojnie, staram się nie panikować. Dopóki nie boli, nie krwawię, nie jestem mokra to jestem spokojna :)
    I tak trzymać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Pirelka tak ja tylko pokazałam jakie są te torby. Musialabys sobie wpisać nazwę torby w allegro i sprawdzic uzywane. Tam byla taka duza. Bialo-czarna :)

U nas dziś zimno. Niedługo mam wizytę na NFZ. Nic ciekawego pewnie się nie dowom, ale zawsze to trochę się uspokoje :)

pirelka lubi tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na baby jogger city mini GT, właśnie z uwagi na brak wind na osiedlu i konieczność wnoszenia wózka po schodach. Gondola jest składana, spacerówka też składa się jedną reką, a wózek waży koło 9 kg. Jest naprawdę rewelacyjny i podobno niezniszczalny.

http://www.babyjogger.com/product/city-mini-gt/

pirelka lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka, my ten sam wózek mamy na oku, ale bliźniaczy ;) zachwycił Nas choć nie patrzyliśmy w ogóle na tego typu wózki, aż do przypadkowej prezentacji :P

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też trafiliśmy na niego przypadkiem, a ma świetnie opinie rodziców, plus jest bardzo lekki i błyskawicznie się składa. U mnie już zaparkowany w pokoju córeczki ;)

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ! Ja jeszcze chce porównać kilka podobnych modeli z innych firm i wtedy zdecyduję.. ale zachwyciłam się nim.

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    dawno nie byłam po prostu brak czasu na wszystko 5 maja mam połówkowe więc ksosia zapisz będę wdzięczna :-)
    Weekend długi zaplanowany :-) w sobotę mamy chrzciny , w niedziele grill jak ładna pogoda z poniedziałkiem to na wieś jedziemy a we wtorek odpoczywamy :D
    Jeszcze nie wiem co mam pod serduszkiem ale mam nadzieje, że we czwartek się dowiem :-)
    Na daną chwilę raz czuję ruchy raz nie ale myślę, że jeszcze dzidzia mnie zaskoczy bo czasami chyba kąpie mocno, że aż podskoczę.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedyne co martwi ze 3 koła czy napewno stabilny? My sie zastanawiamy nad wozkiem teutonia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też ok :) nic nie wyciekło przez noc, ale ze strachu słabo spałam.
    Za to śniło mi się ze miałam.już spory brzuszek i widziałam jak córka rączkę na nim odciska :) Nie mogę się doczekać jak już tak naprawdę będzie.

A teraz pozostaje nam czekać jeszcze 5 godzin do polowkowych.

mychakruszyna, żabka04, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w paskudna pogodę :/ ciągle leje:/ do tego meczy mnie katar i ból głowy :( chyba zrobię inhalacje bo czuję że to zatoki.

Ksosiu ja też ostatnio tu pisałam ze twardnieje mi brzuch ale zauważyłam że to chwilowe i chyba jak synek się wierci i wyciska brzuch z jednej strony to czuje takie stwarnienie wręcz zdrętwienie. Ale to przechodzi.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ