WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Violett ja wczoraj oglądałam foteliki i mam kiełbie we łbie
dla córci chyba kupiee fotelik 0-18 kg na 4 lata z maxi cosi, z isofixem, obrotowy.
No i muszę wymienić mojemu 2 latkowi na isofix.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:10
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JESTEM PO USG. Chłopcy zdrowi jak rybki ale mają nie równe owodnie. Mam przyjść za tydzień na kontrolę bo nie wiemy czy to TTTS czy taka uroda bo rosną równo, serca nie są obciążone, przepływy w pępowinach też ok, nerki wzorowo pracują i nic nie poza tymi owodniami i ilością wód nie wskazuje na TTTS. Albo wczesny syndrom podkradania, albo tak już mają... Jak będzie gorzej to operacja zamykania przetoczeń i modlitwa by do niej dotrzymali. Byłam tydzień temu na usg normalnym i było niby ok albo babka dobrze nie sprawdziła. Boję się jak diabli. Jak nie urok to sraczka.
Idę spać. Jutro was nadrobię.Sabina, Anulka01, pirelka, mychakruszyna, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:JESTEM PO USG. Chłopcy zdrowi jak rybki ale mają nie równe owodnie. Mam przyjść za tydzień na kontrolę bo nie wiemy czy to TTTS czy taka uroda bo rosną równo, serca nie są obciążone, przepływy w pępowinach też ok, nerki wzorowo pracują i nic nie poza tymi owodniami i ilością wód nie wskazuje na TTTS. Albo wczesny syndrom podkradania, albo tak już mają... Jak będzie gorzej to operacja zamykania przetoczeń i modlitwa by do niej dotrzymali. Byłam tydzień temu na usg normalnym i było niby ok albo babka dobrze nie sprawdziła. Boję się jak diabli. Jak nie urok to sraczka.
Idę spać. Jutro was nadrobię.Mam nadzieję, że taka ich uroda...
Spokojnej nocy -
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Syndrom przetaczania. Dzieci mają wspólne połączenia w naczyniach krwionośnych w łożysku i jeden dostaje więcej zabierając drugiemu. Jednemu siada organizm z przeciążenia, drugiemu z niedożywienia.
-
nick nieaktualnyKobitki u mnie znoe problem natury brzusznej.
Syn mi sie uaktywnil po kolacji, czyli od ok 1,5h. Przez ten czas moj brzuch co jakis czas twardnieje, doslownie na chwilke. Puszcza i po paru minutach znow twardnieje.
Poza tym ze dziecie mi sie rusza to innych objawow nie mam. Powinnam sie martwic?
Zadnych bolow ani nic.
Tyle ze robi sie twardy i przestaje, a w miedzyczasie ruchy.... -
dzierzba kciuki
agatia ja tez teraz mam szczepienia syna, wczoraj priorix
nast ospa , jeszce 5w1 preumo i meningo nas czekaja...ehhh
dzis siostra mi przywiozla ciuszki po siostrzenicy:) ale i tak musze cos dokupic -
Megg a priorix nie jest też na ospę? Bo z tego co pamiętam to, to jest odra, świnka, różyczka, ospa. Ja się nie zdecydowałam na 4 zakaźne w jednym i zaszczepilam MMR.
Pneumo mieliśmy za darmo, meningo tez, ale z darmowej nie skorzystałam, bo jest tylko na 1 szczep, a ja chcę na 4 szczepy i chyba zdecyduję się na Nimenrix.
No i ospa i KZM 3 dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 23:10
-
Dzierzba nie martw się na zapas z tym TTS : lekarze są bardzo na to wyczuleni u mnie była u jednej fala zwrotna na początku i to samo podejrzenie. Kolejna wizyta i wszystko ok i tak już zostało i oby tak dalej
Lekarka mówiła mi że to co dzueciaczki wyprawiają często to cuda, to się zmienia z wizyty na wizytę a uwierz mam wspaniałą panią doktor od usg. Monitoruj przez usg częściej dzueciaczki. Będzie dobrze!