X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett drogie bo zostały nam płatne :) meningokoki 200 zł, ospa 200-300 zł, KZM 1 dawka 120-170 zł, a dawki są trzy :) ale trzeba zaszczepić.
    Ja też odkładam na czerwiec i lipiec u mam nadzieję, że zdążę :) choć mam łatwiej, bo sporo rzeczy mam :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś u mnie było u chłopców w 13 tc 181 i 176. Teraz jest wszystko ok. Zdrowe chłopaki rosną.

agatia, Sabina, Ula89, Pysiaczek89, megg, _izunia_, pirelka, mmargol lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja wczoraj oglądałam foteliki i mam kiełbie we łbie ;) dla córci chyba kupiee fotelik 0-18 kg na 4 lata z maxi cosi, z isofixem, obrotowy.
    No i muszę wymienić mojemu 2 latkowi na isofix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:10

violett lubi tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Witam bardziej doswiadczone koleżanki. Listopadowka potrzebuje konsultacji. Napiszcie proszę jakiś mialyscie ie tętna dziecka na prenatalnych? Bo u mnie dziś 175 a już powinno zwolnić. .... :(

u nas było 160

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba no to super, że zdrowe chłopaki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam rano o tych torbach do wózka i któraś pytała o linka. Proszę :)

http://allegro.pl/skip-hop-torba-do-wozka-duo-signature-i-gratis-i5504894604.html

pirelka lubi tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A co do fotelikow, polecacie cos z Be Safe?

My się zastanawiamy nam maxi cosi albo kiddy

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM PO USG. Chłopcy zdrowi jak rybki ale mają nie równe owodnie. Mam przyjść za tydzień na kontrolę bo nie wiemy czy to TTTS czy taka uroda bo rosną równo, serca nie są obciążone, przepływy w pępowinach też ok, nerki wzorowo pracują i nic nie poza tymi owodniami i ilością wód nie wskazuje na TTTS. Albo wczesny syndrom podkradania, albo tak już mają... Jak będzie gorzej to operacja zamykania przetoczeń i modlitwa by do niej dotrzymali. Byłam tydzień temu na usg normalnym i było niby ok albo babka dobrze nie sprawdziła. Boję się jak diabli. Jak nie urok to sraczka.
    Idę spać. Jutro was nadrobię.

Sabina, Anulka01, pirelka, mychakruszyna, violett lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba co to jest TTTS? Jeny nie strasz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    JESTEM PO USG. Chłopcy zdrowi jak rybki ale mają nie równe owodnie. Mam przyjść za tydzień na kontrolę bo nie wiemy czy to TTTS czy taka uroda bo rosną równo, serca nie są obciążone, przepływy w pępowinach też ok, nerki wzorowo pracują i nic nie poza tymi owodniami i ilością wód nie wskazuje na TTTS. Albo wczesny syndrom podkradania, albo tak już mają... Jak będzie gorzej to operacja zamykania przetoczeń i modlitwa by do niej dotrzymali. Byłam tydzień temu na usg normalnym i było niby ok albo babka dobrze nie sprawdziła. Boję się jak diabli. Jak nie urok to sraczka.
    Idę spać. Jutro was nadrobię.
    Zdrowe i super :) Mam nadzieję, że taka ich uroda...
    Spokojnej nocy :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom przetaczania. Dzieci mają wspólne połączenia w naczyniach krwionośnych w łożysku i jeden dostaje więcej zabierając drugiemu. Jednemu siada organizm z przeciążenia, drugiemu z niedożywienia.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Syndrom przetaczania. Dzieci mają wspólne połączenia w naczyniach krwionośnych w łożysku i jeden dostaje więcej zabierając drugiemu. Jednemu siada organizm z przeciążenia, drugiemu z niedożywienia.
    Trzymam kciuki aby było tak jak U mojej koleżanki. Chłopaki już prawie byli cięci ale się ogarnęli i zaczęli dzielić się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki u mnie znoe problem natury brzusznej.
    Syn mi sie uaktywnil po kolacji, czyli od ok 1,5h. Przez ten czas moj brzuch co jakis czas twardnieje, doslownie na chwilke. Puszcza i po paru minutach znow twardnieje.
    Poza tym ze dziecie mi sie rusza to innych objawow nie mam. Powinnam sie martwic?:(
    Zadnych bolow ani nic.
    Tyle ze robi sie twardy i przestaje, a w miedzyczasie ruchy....

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymam kciuki, ale na pewno wszystko będzie ok!

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba tfu tfu tfu. Rosną równo, więc żaden nie obiada brata !!! Limit złych rzeczy wyczerpany i koniec tematu!!!
    Odpocznij kochana po stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:26

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba kciuki

agatia ja tez teraz mam szczepienia syna, wczoraj priorix
    nast ospa , jeszce 5w1 preumo i meningo nas czekaja...ehhh

dzis siostra mi przywiozla ciuszki po siostrzenicy:) ale i tak musze cos dokupic

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:35

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg a priorix nie jest też na ospę? Bo z tego co pamiętam to, to jest odra, świnka, różyczka, ospa. Ja się nie zdecydowałam na 4 zakaźne w jednym i zaszczepilam MMR.
    Pneumo mieliśmy za darmo, meningo tez, ale z darmowej nie skorzystałam, bo jest tylko na 1 szczep, a ja chcę na 4 szczepy i chyba zdecyduję się na Nimenrix.
    No i ospa i KZM 3 dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 23:10

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie martw się na zapas z tym TTS : lekarze są bardzo na to wyczuleni u mnie była u jednej fala zwrotna na początku i to samo podejrzenie. Kolejna wizyta i wszystko ok i tak już zostało i oby tak dalej :)
    Lekarka mówiła mi że to co dzueciaczki wyprawiają często to cuda, to się zmienia z wizyty na wizytę a uwierz mam wspaniałą panią doktor od usg. Monitoruj przez usg częściej dzueciaczki. Będzie dobrze!

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ