X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, jakoś dospać nie mogę i kawkuję od 5. Boshe kiedy się w końcu ciepło zrobi????? Juz mam dość tej zimnej aury :(
    Miłego dzionka życzę :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkiej nocy. Nie spałam od 1 do 3. Albo mi było za gorąco albo pić mi się chciało, albo swędzieły mnie stopy... Jak zaczęłam przysypiać mąż się przytulił i niefortunnie przygniótł mi ręką żołądek i poczułam jaka jestem głodna... No i moja córcia. Standardowo skopała matkę. :D

Dzierzba będzie dobrze! zobaczysz. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzien dobry z rana. Maz wstal to juz caly dom na nogach!
    Cos widze ze slonkonsie przebija, ale termometr pokazuje 1 stopien!!! :o

Milego dnia!:*

PS- TO JUZ 23 TYDZIEŃ!!! :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 06:33

Angela89, staraczka_85, _izunia_, bbeczka91, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że tylko ja ostatnio gorzej sypiam :/ rano młody tak mnie skopał, że już musiałam wstać, czekam tylko aż się woda na kawkę zagotuje i można zacząć dzień :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie kot obudził-coś jej godziny sie pomyliły(zawsze o 6 męża do pracy budzi) i pierwsze co to zaprowadziła mnie prosto do łązienki-chciała wody sie napić (zawsze prosto z kranu). Też się witam o mało korzystnej porze. słonko swieci, ale nie dam sie na to nabrać-wczoraj po słonku była snieżyca a potem słonko i ulewa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :) Ale dalej z łóżka więc może córka jeszcze zechce się zdrzemnac bo często tak ma że jeszcze z mamą chce spać :D Liczę na to hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój budzik własnie dzwoni-a ja juz po kawie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teze się witam z rana :) jakoś nie mogę spać od dłuższego czasu, ale grzecznie leżę bo synuś śpi :)
    Szperam w necie w poszukiwaniu śpiworka do wózka ale wszystko z motywem dziewczecym albo różowe albo w ludowe kwiatki - masakra :/ staram się do różu przekonać, ale słabo mi idzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też witam. Mój Maluch od 3 dni się nie odzywa, no ale też trochę działam przy tym remoncie, więc się nie wsłuchuję. W pt mam usg, więc nie sieje paniki.

Co do fotelików Be Safe ponoć dobre mają 5punktowe zapiecia. Natomiast z Maxi Cosi ponoć to wystarczy Citi nie ma co przepłacać na Cabriofix czy Pebb!e, bo nie ma różnicy, chyba, że ma iść na baze, bo Citi nq bazę się nie nadaje.

Ja póki co na bazę nie chciałam, bo nie mam isofixa, nie ufam bazom na pas, okazało się, że pas za krótki, fotelik trzeba przechylać i baza musi być. Na szczęście mąż znalazł ponoć bezpieczny sposób tzn. Przedłużenie pasa. Gdyby któraś miała problem.

Jeśli zastanawiacie się między wózkami Bebetto Torino, Luca, Camerello Carerra albo Baby Design Lupo to zbadałam je wskroś, mogę podpowiedzieć:) Mój wybór to Lupo, ale też ma swoje wady.

Co do szczepień, ja się tematem nie interesowałam, ale kolega pracuje w sanepidzie i mówił, że są plany, że jakieś płatne dotąd szczepienia mają być od 2017r bezpłatne. Ale tyle warta ta informacja, bo nic więcej nie wiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 07:38

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla pneumokoki mają być bezpłatne i oby były, bo to koszt ogromny :)
    Ruchami się nie przejmuj moja miała jeden dzień totalnej ciszy, wczoraj czkała, a dziś od rana szaleje, ale wwysoko po 2-3 palce nad pępkiem.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dobranocuje. Na nic nie mam czasu. Rozpoczynamy remont domku, do zrobienia łazienki, schody, okna i klimatyzacja. Chyba zwariuję.

Z ciążowych wieści - ZOBACZYŁAM jak Adaś kopie! Normalnie tam gdzie kopał pulsowała / podskakiwała skóra :). Zadzwoniłam cicho po męża, zeby przyszedł do sypialni, ale od razu Adaś ucichł. Takie nam numery wykręca :)

agatia, Pysiaczek89, pirelka, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Ja jeszcze w łóżeczku właśnie oczy otworzyłam hihi
    Troszkę sobie dzisiaj pospalam a to dlatego że mąż wrócił po 1 do domu z pracy poszłam siku bo się przebudzilam i co?????? Głodna byłam mężowi kazałam kanapkę zrobić oczy zrobił i pyta czy ja będę jadła o tej porze????:-) mówię tak bo jesteśmy głodni hihihi
    Idę sobie kawkę zrobić i sprawdzić moje zakłamane cukry :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi tak jak myślałam poszła spać, korzystam i też idę jeszcze.

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, jak Twoje skurcze? Przeszły wczoraj?

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy zadowoliłam się wodą, ale miałam mega ochotę na korniszona. :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Też witam. Mój Maluch od 3 dni się nie odzywa, no ale też trochę działam przy tym remoncie, więc się nie wsłuchuję. W pt mam usg, więc nie sieje paniki.

Co do fotelików Be Safe ponoć dobre mają 5punktowe zapiecia. Natomiast z Maxi Cosi ponoć to wystarczy Citi nie ma co przepłacać na Cabriofix czy Pebb!e, bo nie ma różnicy, chyba, że ma iść na baze, bo Citi nq bazę się nie nadaje.

Ja póki co na bazę nie chciałam, bo nie mam isofixa, nie ufam bazom na pas, okazało się, że pas za krótki, fotelik trzeba przechylać i baza musi być. Na szczęście mąż znalazł ponoć bezpieczny sposób tzn. Przedłużenie pasa. Gdyby któraś miała problem.

Jeśli zastanawiacie się między wózkami Bebetto Torino, Luca, Camerello Carerra albo Baby Design Lupo to zbadałam je wskroś, mogę podpowiedzieć:) Mój wybór to Lupo, ale też ma swoje wady.

Co do szczepień, ja się tematem nie interesowałam, ale kolega pracuje w sanepidzie i mówił, że są plany, że jakieś płatne dotąd szczepienia mają być od 2017r bezpłatne. Ale tyle warta ta informacja, bo nic więcej nie wiem:)

Magdziulla ja jestem ciekawa tych wózków więc zdawaj relację, nastawiłam się na Camarelo Carere ale nie mogę go znaleźć do obejrzenia w żadnym sklepie:)

A tak w ogóle to dzień dobry:) Ja uciekam do pracy, ciężko mi w tym tygodniu bo przeforsowałam się w weekend i cały czas odczuwam skutki, ehh.

Aaaaa! I chyba czasem czuję syna, ale jeszcze nie jestem pewna czy to on:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka, ja pisałam do producenta, gdzie moge na zywo ich wózki obejrzeć i podali mi adres

Broszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • poznanianka Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Wiosennej środy!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana u mnie deszcz Ale nawet nie jest tak zimno jak miało być wiec spoko ja muszę się wstrzymać z wyprawka bo kasa na budowę idzie jak woda
    Też zaczynam dziś nowy tydzień leci jak burza :)miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym Tyg ;)
    Kurczę nie wiem co to za zależność, ze juz 4 raz rozpoczynając nowy tydz rano wymiotuje. Dzis było dokładnie tak samo.
    Aż sie bałam co bedzie - jak wypije dzis te glukozę. Ale poszło w miarę gładko. Na 3 razy i juz. Teraz siedzę grzecznie, za chwile minie pierwsza godzina, uffffff. Wyniki powinnam miec dzis po południu, mam nadzieje, ze bedzie ok.
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za rozwianie wszelkich watpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:51

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ