X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Mam wybrany wozek

https://www.kidsroom.de/epages/Kidsroom.sf/fr_FR/?ObjectPath=/Shops/Kidsroom/Products/79357

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:06

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ksosia, moje też nie raz tak się ułożą na bokach, że mam twarde jak kamień. Ale nie ma to nic wspólnego ze skurczami, nic nie boli.. a potem jak się przemieszczą to już nie ma tego stwardnienia :) pewnie bobasy się rozpychają.
    Ktoś kiedyś pisał, że skurcze to takie bóle jak miesiączkowe co kilka minut, że boli i puszcza... boli i puszcza. Ponoć jak zdarza się to kilka razy dziennie to nic złego się nie dzieje, gorzej jak częściej.
    Zawsze jednak dla spokoju możesz skonsultować to z lekarzem, będziesz spokojniejsza :)

Ja miałam skurcz podczas usg jak pani doktor kazała mi zakaszlec i nic nie czułam :/ brzuch twardy miałam od kilku dni non stop w zasadzie:/
    Ale też słyszałam o tych bólach ze jak na miesiączki

Teraz w szpitalu pokazywałam położnym że mam jakby dwie twarde piłki po obu stronach to mówiły że to normalne i że przy bliźniętach brzuch też może być twardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:59

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Broszka Camarello byłam bardzo zainteresowana, ogólnie prawie bym się zdecydowała. Ma wszystko co reszta, a plus to największa i najstarsza gondola. Fajnie się prowdzi, spacerówka rozkłada się prawie na płasko, waga dla mnie ok-porównywalne do innych. Minusy dla mnie, na które zwróć uwagę oglądając, bo może dla Ciebie nie będzie miało znaczenia to: wpinanie i wypinanie gondoli/spacerówki dla mnie to priorytet, bo mieszkam na 4p i będę to robiła ciągle, w tym i we wszystkim pozostałych wózkach, które sprawdzałam system jest taki sam. Koniecznie spróbuj w sklepie sama to zrobić, nie żeby Pan Ci pokazał. Jak pokazuje luz, a ja sama miałam problem, jestem niska i chuda i ja męczyłabym się. Tzn. To nie byłby problem żaden raz na jakiś czas, ale parę razy dziennie tak. Kolejna rzecz, na którą zwróć uwagę to regulacja podnóżka w spacerówce, są te same diabelne przyciski lamańce paznokci, mega niewygodne taki sam jest w Luce, w Torino i Lupo już są spoko.
    Reszta dla mnie ok. Gdyby wypinanie nie byłoby dla mnie tak ważne wybrałabym go ze względu na gondolę.

Dziękuję za relację, chyba jeszcze bardziej mnie przekonałaś ku Camarelo. My będziemy mieszkać w domu więc nie będę musiała wypinać gondoli. Jak będzie trzeba to mąż będzie to robił:P Nie miałam do tej pory czasu jeździć i oglądać, dzwoniłam i pytałam gdzie mają ten wózek i jestem umówiona ze sprzedawcą, że jak przyjdzie im pod zamówienie to go dla mnie złoży i zadzwoni żebym przyjechała obejrzeć. Cieszę się, że przynajmniej wybieranie wózka zajmie mi chwilę, bo właściwie już go wybrałam:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka, u nas tez mąż wpinał, wypinał
    poza tym gondole tez wnosilismy na trzecie piętro(ale razem), sprzedawca powiedział, ze raczej nie radzi w wózkach chwytać gondole za uchwyt na daszku i tak nosić dziecko, ja zatem sie tego bałam, a ze swoimi gabarytami nie dawałam rady objąć gondoli za uchwyty po bokach, zrezygnowałam z opcji wnoszenia osobno dziecka i stelaza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po dentyście, dzisiaj wiercąc dentystka przerwała mówiąc, że mały krwotoczek mamy- lało mi sie z dziaseł jakby zażynali świnię- założyła tylko lekarstwo i powiedziała, że za tydzien dokończymy bo naczyna bardzo słabe itp itd...no więc jak usłyszałam to trochę jej odjechałąm, ale niezawodna pepsi pomogła. Kurcze mam dość tych omdleń, ruszyć się człowiek nigdzie nie może wrrr... Poza tym leje, zimno i mam syf bo u mnie malowanie. Eh, musiałam się wyżalić!

Z tego wszystkiego chyba zamówię coś dla Staszka ;-)
    Powodzenia na wizytach, Dzierzba- wszystko będzie dobrze, chłopaki na pewno się będą dzielić po równo!

mhsvi09k4211dm8g.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam :)
    u mnie tez szaro buro za oknem, wczoraj bylo ladniej wiec zrobilam sobie dluzszy spacer, prawie 5 km a przy okazji po sklepach polatalam, na dziale dzieciecym oczywiscie najdluzej bylam no chyba prawie godzine, za duzo tych pieknych rzeczy :) kupilam troche pieluszek dla malej i sobie bluzke luzniejsza, bo te co chodze po domu to juz mi brzuch spod niej wystaje tak sie wznosza ;)

dzisiaj polowkowe, wiec kciuki sie przydadza :) wizyta dopiero o 21.10 wiec ho hooo..
    wyniki moczu i krwi odebrane, niestety żelazo mi spadło o 3% ponizej normy i nie wiem czy to duzo czy nie, zobaczymy co gin powie, wczesniejsze wyniki morfo byly ok.

powodzenia na pozostalych dzisiejszych wizytach! :)

Pysiaczek89, żabka04, A_n_k_a_80, Malutka92, martta, pirelka, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    czesc Wam :)
    u mnie tez szaro buro za oknem, wczoraj bylo ladniej wiec zrobilam sobie dluzszy spacer, prawie 5 km a przy okazji po sklepach polatalam, na dziale dzieciecym oczywiscie najdluzej bylam no chyba prawie godzine, za duzo tych pieknych rzeczy :) kupilam troche pieluszek dla malej i sobie bluzke luzniejsza, bo te co chodze po domu to juz mi brzuch spod niej wystaje tak sie wznosza ;)

dzisiaj polowkowe, wiec kciuki sie przydadza :) wizyta dopiero o 21.10 wiec ho hooo..
    wyniki moczu i krwi odebrane, niestety żelazo mi spadło o 3% ponizej normy i nie wiem czy to duzo czy nie, zobaczymy co gin powie, wczesniejsze wyniki morfo byly ok.

powodzenia na pozostalych dzisiejszych wizytach! :)
    Ale Ci dobrze. A ja jesCze muszę tyle czekać :/ kciuki oczywiście trzymam!!!

Ja czekam na wizytę. Siedzę już pod gabinetem. Ale jak mowilm. To NFZ; )

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Zimno i wietrzenie ale za to słonecznie. Siedzę i się zastanawiam i tak myślę że ze mną jest coś nie tak. Jestem w 23 TC i nic nie czuję żadnych ruchów, kopniaczków ani smyrań czy też bąbelków. Może taka moja natura, może mam jeszcze czas. Zaczynam się martwić.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol no jasne, że kciuki będą zaciśnięte :) niezłe masz godziny wizyt ;) dr G. nigdy nie śpi? he he he. Tylko skrobnij po usg, że jest ok :)
    Miśka ja z synkiem czułam ruchy od 24tc, spokojnie :)

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki za wsparcie!
    Przykro mi się robi jak czytam wasze wypowiedzi. Może nie tyle że przykro tylko zazdroszczę! Bo jestem wredota i nerwus. Trochę świruje bo to pierwsza ciąża i bardzo długo wyczekiwana. Po prawie 8 latach leczenia.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska doczekać się jeszcze chwilka zobaczysz jak dzidziuś się wypina.:-)
    Ja wczoraj dostałam takiego strzała że oczy zrobiłam i się tylko uśmiechnęłam.
    Kochana to twoja pierwsza ciąża więc możesz nie czuć spokojnie na pewno lada chwila będziesz się tu z nami dzielić info że dostałaś kopa hahaha
    Mój synek daje mi popalić wieczorem kładę się na płasko i czuje uderzenia.
    Spróbuj się wyciszyć zrelaksować i wschluchac się w ciało:-)

Co do wózków ja zostaje przy Anex sport lub camarello sirion.
    Ciągnie mnie strasznie na Anexa ale strach przed kradzieżą się odzywa i wolałabym tańszy wózek.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane wczoraj jak pojechałam po 7 do Soli na te połówkowe bo mam prawie 100km to wróciłam do domu po 18 i Padlam .Później Wam napisze co i jak i dodam fotke.Mam trochę roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:36

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muskar wszystko zależy od temperamentu dziecka i wielkości, a także gabarytów mamy. Synka ruchy czułam w 24tc, ale do końca ciąży ruchy były delikatne i czasem nie czułam kilka dni nawet pod koniec ciąży. Spokojnie i myśli negatywne papa :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję niby ruchy teraz szybciej niż przy córce ale Kuba jest delikatniejszy. Mała dawała mi tak że cały brzuch tańczył. A tu delikatne fale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja to też zauważyłam :-)
    Przy córce cały brzuch falowal skakał a przy synku takie delikatne te kopniaczki.
    Wszystko inne.

Dzisiaj po moim ciele rano zobaczyłam że przytyłam albo woda mi się tak zbiera widać :-(

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Przy córce cały brzuch falowal skakał a przy synku takie delikatne te kopniaczki.
    Wszystko inne.

Dzisiaj po moim ciele rano zobaczyłam że przytyłam albo woda mi się tak zbiera widać :-(
    Mi sie tez woda zbiera... Najbardziej widze to po twarzy, bo wyglada jak księżyc w pełni :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol no jasne, że kciuki będą zaciśnięte :) niezłe masz godziny wizyt ;) dr G. nigdy nie śpi? he he he. Tylko skrobnij po usg, że jest ok :)
    Miśka ja z synkiem czułam ruchy od 24tc, spokojnie :)
    no te godziny na prawdę niezłe są, ja to tak na śpiocha wtedy hehe ;) plus taki, że mąż na pewno zdąży z pracy wrócić i być ze mną ;) postaram się skrobnąć po wizycie, chociaż ostatnio miałam o 20.50 a była godzina opóźnienia (jak przepraszał to mówił, że to właśnie przez połówkowe się przedłuża a miał wtedy kilka), więc zobaczymy o której teraz wejdę, jeszcze mu zasnę i dopiero będzie ;)

Sabina, ale i tak maluszka zobaczysz i dowiesz się co nie co, wszystko zależy od lekarza, nieważne czy nfz :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wszystko inne.

Chłopaki może są delikatniejsi :)

żabka04, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie te bardziej doświadczone mamuśki :)
    Bo ja mam tak, ze jak leżę to brzuch jest w miarę miękki, a jak wstanę to mam wrazenie, ze jest taki naciągnięty i jak go dotykam, to mam wrazenie ze jest twardy... Nie wiem, czy sie martwić czy nie? :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może cos w tym jest bo moj synuś dopiero 2 razy pokazał mi swoja obecność ruchami i to w bardzo delikatny sposób :)

Chyba mnie coś bierze wszystko boli katar oczy łzawią głowa boli no i brzuch po bokach boli:(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ