WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:biore znieczulenie zawsze- lekarz zezwolił, a dentystka daje takie bezpieczne dla ciezarnych, a przed zastrzykiem daje taki żelek dla dzieci
. Wolę już przetrwać ten zastrzyk niż cierpiec przez godzinę i tym samych denerwować młodego
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:a ja chodzę na nfz do tego samego co prywatnie. I tak na nfz doplacam za inne plomby, ale zawsze to jest taniej. Mąż tak samo robił: czy wyrywał, czy leczył, starał się na nfz, doplacał tylko za to , co nie było refundowane . Np kanałówka i specjalne znieczulenie(bo standardowe za dramo)Różnica jedynie w długości kolejki na wizyte. A tak ten sam gabinet i ten sam dentysta
-
Witam się po dwudniowym maratonie świętowania- w poniedziałek rocznica ślubu, a wczoraj 29 rocznica urodzin męża
Ja też już po dzisiejszej wizycie u dentysty. Mi co wizytę robi dwa zęby, więc w miarę szybko idzie. Kanałówki mi nie chce zrobić w ciąży. Włożyła tylko do tych zębów lekarstwo i powiedziała, że mam się z nimi zgłosić po porodzie. Claudiuszku, też dostałam krwotoku na ostatniej wizycie, zapomniałam dentystce wspomnieć, że biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i biedna się przestraszyła.
Kurcze, denerwują mnie te paczki z H&M, strasznie długi jest czas oczekiwania. Wszystkie zamówienia robiłam w niedzielę, wczoraj już miałam z 5-10-15, dziś ma przyjść Wojas, a z H&M jeszcze nawet nie dostałam powiadomienia, że paczka w drodze.
Wracam do moich pierogów, zachciało mi się dziś roboty -
pirelka wrote:To ja tak samo tylko bez żelu, oczywiście też konsultowałam z ginekologiem i obie były zgodne, że mniej złego da znieczulenie bezpieczne niżeli nerwy i znoszenie bólu. Trochę mnie tylko martwi, że tyle raz będę musiała brać i zawsze się tym stresuje, bo wizyt końca nie widać.
no ja w kwietniu byłam 4 razymoja dentystka ma urlop w maju, ale powiedziała, że specjalnie mnie przyjmie za tydzień, żeby mi dokończyć to co dzisiaj zaczęła...a już myślałm, że w maju trochę zaoszczędzę
i też nie wiem ile jeszcze razy ;(
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Ja też już po dzisiejszej wizycie u dentysty. Mi co wizytę robi dwa zęby, więc w miarę szybko idzie. Kanałówki mi nie chce zrobić w ciąży. Włożyła tylko do tych zębów lekarstwo i powiedziała, że mam się z nimi zgłosić po porodzie. Claudiuszku, też dostałam krwotoku na ostatniej wizycie, zapomniałam dentystce wspomnieć, że biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i biedna się przestraszyła.
Ale to może zależy jakie kto ma zęby, mój kanałowy był w drastycznym stanie, reszta mam nadzieję będzie lepsza. -
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:no ja w kwietniu byłam 4 razy
moja dentystka ma urlop w maju, ale powiedziała, że specjalnie mnie przyjmie za tydzień, żeby mi dokończyć to co dzisiaj zaczęła...a już myślałm, że w maju trochę zaoszczędzę
i też nie wiem ile jeszcze razy ;(
bosze ile to stresu kosztuje..chociaż idę któryś raz z kolei, znieczulenie też biorę któryś raz i wszystko ok, ale stres robi swoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:15
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Pirelka
O to mi chodziło
Ze od lekarza i gabinetu zależy. Że na nfz nie znaczy ze gorzej czy lepiej. Mąż bez strachu zaczął chodzić dentysty. Nawet usuwanie kamienia negocjowal -
jejku (!)Pirelka- ja chodze co tydzień i mam dość- niby już się nie stresuję, ale jednak dentysta to dentysta. Juz wolę do ginekologa chodzić
Czyli mam cały maj na dokończenie paszczy, a ona ma urlop...fajnie ;/ Teraz liczę i miałam 6 albo 7 wizyt. A wiadomo czy można w ogóle w 3 trym? -
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:jejku (!)Pirelka- ja chodze co tydzień i mam dość- niby już się nie stresuję, ale jednak dentysta to dentysta. Juz wolę do ginekologa chodzić
Czyli mam cały maj na dokończenie paszczy, a ona ma urlop...fajnie ;/ Teraz liczę i miałam 6 albo 7 wizyt. A wiadomo czy można w ogóle w 3 trym?
W III trym. można podobno, ale tak mówią, że te II najbezpieczniejszy. Moja lekarka mówiła, że ona kanałowego np. nie robi od 34 tc.claudiuszek lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja po dlugiej przerwie . Za chiny was nie nadrobie bo tyle stron .
U nas dzien jak codzien . Zalatany , spacery , obiadki , sprzatanie , zakupy i tak oo .
Rosniemy w oczach .
2 kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/098b72dfcec8.png
My z dzis rana . Spudnice wczoraj w lumpku zakupilam
Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze . Bo naprawde mam co robic . A jeszcze nicola ma ostatnio taki okres ze chyba osiwieje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:57
żabka04, claudiuszek, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, mmargol, Anulka01, Miśka***, bbeczka91, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mały też ostatnio przechodzi samego siebie. Nie można mu zwrócić uwagi, bo ciągle słyszę tekst "Jesteś dla mnie niemiła. Nie chcę takiej mamy" alboo "nie będę Cię kochać jak będziesz taka dla mnie"
Ehh...
A to myw 22tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0991d78ab95a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:46
claudiuszek, A_n_k_a_80, kamciaelcia, Strazaczka1990, żabka04, mmargol, Ewelina.Irl, Anulka01, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
na tym zdjęciu lekarz powiedział że nosem łożyska dotyka
Tu na dowód że to synek
BPD 4.45cm
HC 16.79cm
AC 14.38cm
FL 2.89cm
Humerus 3.05cm
Heart Ratę 158 bpm
Cerebellum 2.01 cm
Cist Mag 0.40 cm
Waga 300g
W ogóle malec był na USG ułożony główka do dołu trochę się przestraszyłam.Ale pewnie jestlcze zmieni położenie bo wierci się co chwilę.
Badania połówkowe jesteśmy zdrowi .oby tak dalej
OOo i witamy się w 20tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:51
claudiuszek, żabka04, staraczka_85, kamciaelcia, Ewelina.Irl, mmargol, Anulka01, martta, bbeczka91, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, Macioszczyczka, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Ewelina, Macioszczyczka- ale ładne brzuszki
znowu mam pytanie do doświadczonych mamusiek- jakie kołderki i podusie najlepiej kupować?jakie wypełnienie, jaki typ podusi? czy zwykła płaska czy klin? I jakie wymiary, żeby można było łatwo pościel dokupić?kamciaelcia, Ewelina.Irl, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
claudiuszek wrote:Ewelina, Macioszczyczka- ale ładne brzuszki
znowu mam pytanie do doświadczonych mamusiek- jakie kołderki i podusie najlepiej kupować?jakie wypełnienie, jaki typ podusi? czy zwykła płaska czy klin? I jakie wymiary, żeby można było łatwo pościel dokupić?
Polubiłam bo palcem nie trafiłam
Klin miałam ale mała zjezdzala z niego
W kolysce była płaska podusia. W łóżeczku bez poduszki zazwyczaj
-
nick nieaktualny