X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    biore znieczulenie zawsze- lekarz zezwolił, a dentystka daje takie bezpieczne dla ciezarnych, a przed zastrzykiem daje taki żelek dla dzieci ;-). Wolę już przetrwać ten zastrzyk niż cierpiec przez godzinę i tym samych denerwować młodego
    To ja tak samo tylko bez żelu, oczywiście też konsultowałam z ginekologiem i obie były zgodne, że mniej złego da znieczulenie bezpieczne niżeli nerwy i znoszenie bólu. Trochę mnie tylko martwi, że tyle raz będę musiała brać i zawsze się tym stresuje, bo wizyt końca nie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a ja chodzę na nfz do tego samego co prywatnie. I tak na nfz doplacam za inne plomby, ale zawsze to jest taniej. Mąż tak samo robił: czy wyrywał, czy leczył, starał się na nfz, doplacał tylko za to , co nie było refundowane . Np kanałówka i specjalne znieczulenie(bo standardowe za dramo)Różnica jedynie w długości kolejki na wizyte. A tak ten sam gabinet i ten sam dentysta
    Wszystko zależy od lekarza, jego sumienia i podejścia. Ja z tą sytuacją co wyżej opisałam z tlenkiem cynku też byłam u dentystki prywatnie, a ponoć ona robi właśnie na NFZ.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dwudniowym maratonie świętowania- w poniedziałek rocznica ślubu, a wczoraj 29 rocznica urodzin męża :)
    Ja też już po dzisiejszej wizycie u dentysty. Mi co wizytę robi dwa zęby, więc w miarę szybko idzie. Kanałówki mi nie chce zrobić w ciąży. Włożyła tylko do tych zębów lekarstwo i powiedziała, że mam się z nimi zgłosić po porodzie. Claudiuszku, też dostałam krwotoku na ostatniej wizycie, zapomniałam dentystce wspomnieć, że biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i biedna się przestraszyła.
    Kurcze, denerwują mnie te paczki z H&M, strasznie długi jest czas oczekiwania. Wszystkie zamówienia robiłam w niedzielę, wczoraj już miałam z 5-10-15, dziś ma przyjść Wojas, a z H&M jeszcze nawet nie dostałam powiadomienia, że paczka w drodze.
    Wracam do moich pierogów, zachciało mi się dziś roboty :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja tak samo tylko bez żelu, oczywiście też konsultowałam z ginekologiem i obie były zgodne, że mniej złego da znieczulenie bezpieczne niżeli nerwy i znoszenie bólu. Trochę mnie tylko martwi, że tyle raz będę musiała brać i zawsze się tym stresuje, bo wizyt końca nie widać.

no ja w kwietniu byłam 4 razy :( moja dentystka ma urlop w maju, ale powiedziała, że specjalnie mnie przyjmie za tydzień, żeby mi dokończyć to co dzisiaj zaczęła...a już myślałm, że w maju trochę zaoszczędzę ;-) i też nie wiem ile jeszcze razy ;(

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    O to mi chodziło
    Ze od lekarza i gabinetu zależy. Że na nfz nie znaczy ze gorzej czy lepiej. Mąż bez strachu zaczął chodzić dentysty. Nawet usuwanie kamienia negocjowal :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też już po dzisiejszej wizycie u dentysty. Mi co wizytę robi dwa zęby, więc w miarę szybko idzie. Kanałówki mi nie chce zrobić w ciąży. Włożyła tylko do tych zębów lekarstwo i powiedziała, że mam się z nimi zgłosić po porodzie. Claudiuszku, też dostałam krwotoku na ostatniej wizycie, zapomniałam dentystce wspomnieć, że biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i biedna się przestraszyła.
    Ja szczerze mówiąc bałabym się tak ryzykować i czekać, że potem może dojść do jakiegoś zakażenia i innych cudów zanim urodzę. Zresztą moja ginekolog też mówiła, by leczyć jak coś jest bo próchnica najgorsza i żeby wyleczyć wszystko co się ma.
    Ale to może zależy jakie kto ma zęby, mój kanałowy był w drastycznym stanie, reszta mam nadzieję będzie lepsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    no ja w kwietniu byłam 4 razy :( moja dentystka ma urlop w maju, ale powiedziała, że specjalnie mnie przyjmie za tydzień, żeby mi dokończyć to co dzisiaj zaczęła...a już myślałm, że w maju trochę zaoszczędzę ;-) i też nie wiem ile jeszcze razy ;(
    Ja zapisuję się często,żeby mieć jak najszybciej z głowy zanim wywali mi brzuch duży... zresztą ponoć II trymestr najbezpieczniejszy. W tym tyg. mam aż trzy wizyty, wychodzi co drugi dzień :/ bosze ile to stresu kosztuje..chociaż idę któryś raz z kolei, znieczulenie też biorę któryś raz i wszystko ok, ale stres robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    O to mi chodziło
    Ze od lekarza i gabinetu zależy. Że na nfz nie znaczy ze gorzej czy lepiej. Mąż bez strachu zaczął chodzić dentysty. Nawet usuwanie kamienia negocjowal :)
    Fajnie, że udało Wam się na takiego trafić. Może gdyby nie ciąża też szukałabym kogoś tańszego, ale teraz muszę mieć pewność, że robię raz a porządnie.. zwłaszcza, że tyle mam zębów.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to są nowe gabinety :) znajdują się na parterze mojego bloku :D prywatnie mają trochę drożej niż ta która do tej pory miała u nas "monopol "na leczenie :) w dodatku my z mężem wolimy młode dentystki. Jest jeszcze starsza babka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku (!)Pirelka- ja chodze co tydzień i mam dość- niby już się nie stresuję, ale jednak dentysta to dentysta. Juz wolę do ginekologa chodzić ;-)

Czyli mam cały maj na dokończenie paszczy, a ona ma urlop...fajnie ;/ Teraz liczę i miałam 6 albo 7 wizyt. A wiadomo czy można w ogóle w 3 trym?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    jejku (!)Pirelka- ja chodze co tydzień i mam dość- niby już się nie stresuję, ale jednak dentysta to dentysta. Juz wolę do ginekologa chodzić ;-)

Czyli mam cały maj na dokończenie paszczy, a ona ma urlop...fajnie ;/ Teraz liczę i miałam 6 albo 7 wizyt. A wiadomo czy można w ogóle w 3 trym?
    No teraz mi tak często wypadło,wcześniej miałam 2 razy w tyg. Nie chcę dopuścić do bólu zęba dlatego wolę szybciej, bo mam obawę,że skoro są takie strasznie zepsute to szybko się im jeszcze pogorszy.

W III trym. można podobno, ale tak mówią, że te II najbezpieczniejszy. Moja lekarka mówiła, że ona kanałowego np. nie robi od 34 tc.

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po dlugiej przerwie . Za chiny was nie nadrobie bo tyle stron .
    U nas dzien jak codzien . Zalatany , spacery , obiadki , sprzatanie , zakupy i tak oo .
    Rosniemy w oczach .
    2 kg na plusie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/098b72dfcec8.png
    My z dzis rana . Spudnice wczoraj w lumpku zakupilam :)

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze . Bo naprawde mam co robic . A jeszcze nicola ma ostatnio taki okres ze chyba osiwieje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:57

żabka04, claudiuszek, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, mmargol, Anulka01, Miśka***, bbeczka91, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też ostatnio przechodzi samego siebie. Nie można mu zwrócić uwagi, bo ciągle słyszę tekst "Jesteś dla mnie niemiła. Nie chcę takiej mamy" alboo "nie będę Cię kochać jak będziesz taka dla mnie"

Ehh...

A to my ;D w 22tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0991d78ab95a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:46

claudiuszek, A_n_k_a_80, kamciaelcia, Strazaczka1990, żabka04, mmargol, Ewelina.Irl, Anulka01, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dlp2j7.jpg na tym zdjęciu lekarz powiedział że nosem łożyska dotyka

Tu na dowód że to synek :D
    2jbveq8.jpg

BPD 4.45cm
    HC 16.79cm
    AC 14.38cm
    FL 2.89cm
    Humerus 3.05cm
    Heart Ratę 158 bpm
    Cerebellum 2.01 cm
    Cist Mag 0.40 cm
    Waga 300g

W ogóle malec był na USG ułożony główka do dołu trochę się przestraszyłam.Ale pewnie jestlcze zmieni położenie bo wierci się co chwilę.
    Badania połówkowe jesteśmy zdrowi .:) oby tak dalej

OOo i witamy się w 20tygodniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:51

claudiuszek, żabka04, staraczka_85, kamciaelcia, Ewelina.Irl, mmargol, Anulka01, martta, bbeczka91, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Sabina, Macioszczyczka, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Macioszczyczka- ale ładne brzuszki ;-)

znowu mam pytanie do doświadczonych mamusiek- jakie kołderki i podusie najlepiej kupować?jakie wypełnienie, jaki typ podusi? czy zwykła płaska czy klin? I jakie wymiary, żeby można było łatwo pościel dokupić?

kamciaelcia, Ewelina.Irl, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela Macioszka piękne brzuszki :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka- gratuluję ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Ewelina, Macioszczyczka- ale ładne brzuszki ;-)

znowu mam pytanie do doświadczonych mamusiek- jakie kołderki i podusie najlepiej kupować?jakie wypełnienie, jaki typ podusi? czy zwykła płaska czy klin? I jakie wymiary, żeby można było łatwo pościel dokupić?

Polubiłam bo palcem nie trafiłam
    Klin miałam ale mała zjezdzala z niego
    W kolysce była płaska podusia. W łóżeczku bez poduszki zazwyczaj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek ja nie wiem jaki wkład mam tzn wypełnienie chyba taka wata bo ja dostałam.
    Poduszka napewno płaska.
    Klina nie kupowałam tylko jak była potrzeba to zwijam ręcznik i wkładalam pod materac.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :*
    Narazie mamy 2 kg na plusie .
    Mam nadzieje ze sie nie ruszy duzo . :) bo mam plan szybko zejsc z wagi do jakis 65 kg a troche przedemna mialam przed ciaza 79 a teraz 81

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ