X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    przepis mam od koleżanki, mam nadzieję że się nie pogniewa:

mięsko kroisz w kostkę (ja pewnie użyję wieprzowego), obtaczasz delikatnie w mące (żeby się później sos zagęścił), podsmażasz na cebulce i wrzucasz do większego garnka, na tej samej patelni podsmażasz paprykę pokrojoną w kostkę, paski jak lubisz i do mięsa, zalewasz wodą, dodajesz przyprawy typu ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe i dusisz pod przykryciem (jeśli zdecydujesz się na wołowe, to paprykę dodajesz później, bo potrzebuje więcej czasu, a żeby nie zrobiła się nadmierna paćka z warzyw), tak sobie myślę że pieczarki też nie byłyby takie złe (choć ona ich nie użyła), pod koniec dodajesz ogórki kiszone, przecier pomidorowy, przyprawę do gulaszu (lub własną mieszankę), sól pieprz do smaku. Na koniec szwabskie kluseczki - przygotowane wg opisu na opakowaniu, można to chwilę jeszcze poddusić, żeby nasiąkły one gulaszem. Co jakiś czas kontrolujesz gęstość i ewentualne dolewasz wody. Ilość produktów uzależniona od osób i własnego uznania.

Jeśli chodzi o szwabskie kluseczki, posłuchałam koleżanki wybrałam się do LIDLa i znalazłam je w lodówkach, tam gdzie są gotowce:

kluski-lane-opakowanie.jpg

Dziękuję złota kobieto!:) Wiem, że gdzieś już wrzucałaś, ale w tym gąszczu to ciężko cokolwiek znaleźć:)
    Kornelia85 wrote:
    Balerina

Dziękuję Kochana :)

Tylko Ty zwróciłaś uwagę na to, że napisałam o mojej pierwszej wizycie.
    Odliczałam dni. A Wy mnie olałyście. Myślałam, że razem ze mną czekacie... widać się myliłam.
    Szczerze mówiąc odechciało mi się tu być... Nie wiem kim jest Blair tak naprawdę, ale zawsze odpisała i zawsze zareagowała i nie czułam się tam niewidzialna!

Jeśli chodzi o zdjęcie usg mojego dziecka, to na pewno nie będę umieszczać w internecie. Nawet jak podpiszesz się pod zdjęciem, to i tak można sobie to uciąć w pierwszym lepszym programie i wtedy każdy może sobie ze zdjęciem robić co chce.

Napisałam co mi leży na sercu... jestem zawiedziona!

Kornelia nie ma się co obrażać... Rozumiem co czujesz bo ja też wiele razy czułam się tutaj olana, ale nie wynika to z niechęci dziewczyn, ale z tego, że są momenty że posty są produkowane z prędkością światła i nie wszystkie jesteśmy w stanie ogarnąć. Któraś dziewczyna nawet dzisiaj rano dopytywała czy widać zdjęcie które wrzuciła wczoraj bo nikt na nie nie zareagował. Więc uwierz że tu na pewno nikt nie chciał Ci sprawić przykrości celowo.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Czytam forum tu tylko jedna osoba zareagowała na bijące serduszko mojego szczęścia. Tak mi się przykro zrobiło, że szok... a naprawdę odliczałam dni do tej wizyty.

Przykro mi ze czujesz nie smak.
    Z drugiej strony przecież nie o to chodzi że mamy tu tysiące lajkow dać bo ktoś był na wizycie.
    Przecież najważniejsze że byłaś na wizycie, masz wspaniałego gina i z dzieckiem jest ok.
    Żyjemy dla rodzin nie dla forum. To rodzina ma się cieszyc!!!!!
    Wiem ze milo na forum jak dziewczyny widzą że i u ciebie ok no niestety tak to już jest. Może to przypadek.
    To nie było w tym czasie jak pisaliśmy o Blair i na tym byłyśmy skupione?!
    Może jesteś smutna i zmęczona hormony też swoje robią i tak zaaragowalas????
    To tylko forum baza wiedzy,doświadczeń itd.:-)
    Głowa do góry:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tyle jestem leniwa że niechce mi się głowy umyć i włosów uczesac.
    Swoją uwagę skusiłam na zajebisty rosołu dobrze ze się umylam i śniadanie zjadłam hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

wizytę miałam wczoraj :)

Też bym nie chciała Was opuszczać. Żabkę pamiętam jeszcze z ovu :)

Dziewczyny dzięki za wyrażenie swojego zdania. Może to rzeczywiście hormony i zmęczenie... Nie wiem sama.

żabka04, maluutka90 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na domowe spa wzięło. Peeling ciała, maska, olejowanie włosów itp. Jakoś mi się w ciąży chce bardziej dbać o siebie. Oczywiście dbałam wcześniej, ale teraz to już chyba w paranoję regularności popadam. :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Dziewczyny dzięki za wyrażenie swojego zdania. Może to rzeczywiście hormony i zmęczenie... Nie wiem sama.

I nie opuszczaj prosze! Rozumiem ze mogłas poczuć sie zlekceważona tez tak mam czasami tutaj, ale sama rozumiem bo tez nie nadążam z tymi wpisami czasami.. Najwazniejsze jest to, ze Ty wiesz, ze u maluszka wszystko dobrze ze bije serduszko, ze rośnie i byle do nastepnej wizyty :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Zostań proszę cię nie zostawiaj mnie......

Tak mi mąż zawsze śpiewa hahahha

Zostań tak się cieszylysmy, wspieralysmy na różowej stronie i to nie tylko z tobą bo z basiunia (która gdzieś zaginęła hihi) pamiętam bratka,broszke i inne które przyszły tu że mną z różowej strony:-)
    Mile mam wspomnienia i teraz obecne przeżycia nie raz będziemy warczec że się olalysmy.
    Wdech wydech i do przodu.
    Żyjesz dla rodziny i bliskich ci w realu a nie dla forum tu się tylko wymieniamy doświadczeniami może jakieś znajomości powstaną. Bardziej te co są z jednego miasta albo bardzo mają blisko do siebie więc już nie rozstrzasaj.
    Może masz kiepski dzień.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Mnie ostatnio też każdego ranka boli brzuch, ale chyba to tak musi być.

Teraz idę się ogarnąć, bo zaraz idę zrobić pazurki i brwi, a potem jeszcze drobne zakupy i muszę spakować walizki. Jutro jedziemy na tydzień ferii do Zakopca, początkowo w planach były narty (w sensie w listopadzie) A teraz to chyba tylko Krupówki :)

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia_85 nie ma co rozstrzasac ja wiem ze dla każdej Z nas każdy kolejny krok do przodu znaczy bardzo dużo :) nie przejmuj się pierdolami. Ile dzidzia ma mm bo widzę ze jesteśmy mniej więcej na równym etapie :)

Ktoś coś rzucił odnośnie bloga, jeśli któraś z Was pisze to w rzucajcie linki chętnie poczytam bo mi we nudzi... :) swoją drogą ja też się zastanawiam nad prowadzeniem bloga już od jakiegoś czasu, nie tylko stricte ciazowego ;) ale takiego ogólnie o życiu.. o przygotowaniach do ślubu itp :)

My dziś jedziemy odwiedzić małą kruszonkę od mojej kuzynki. Wiem ze mam leżeć ale nie mogę sobie tej przyjemności odmówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:23

f2w33e3khxcaayjq.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia uśmiechnij się, pomyśl o swoim Maleństwie a wszystkie złości przejdą!!! Głowa do góry! ;*

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Kornelia uśmiechnij się, pomyśl o swoim Maleństwie a wszystkie złości przejdą!!! Głowa do góry! ;*
    btw. jak będe miała córkę to będzie właśnie Kornelka ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)
    Ja dziś tak na szybko, bo zaraz sie zwijam do mojego dziadka. Muszę go odwiedzić, bo z dnia na dzień czuje sie coraz gorzej :( dopada go wiele przypadłości, zapomina, zatacza sie :(

Behemotka - nie jestem jego żona, w ogóle nie jestem niczyja zona ;) gdyby tak było, to w tabloidach już by było wiadomo ;););)
    Choć rzeczywiście jest śmiesznie, bo zbieżność imienia i nazwiska. Tak jak u mojego brata, który nazywa sie Robert ;)
    A do tego razem pracujemy i nasi klienci maja niezła bekę ;)

Dobra - miłego dzionka i do Wieczorka :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia i inne dziewczyny musimy się przyzwyczaic że nie raz posty giną i tak jest na każdym wątku wczoraj malutka chyba 3 razy pytała się o to samo miałam jej odpowiedzieć ale zobaczyłam że już dziewczyny jej odpowiedziały. Jeżeli ktoś ma pytanie i nie uzyskał odpowiedzi to zadajcie pytanie jeszcze raz. Taki mój mały postulat. Ja sama nie raz nadrabiam po lebkach ale z rocznym i mobilnym dzieckiem trudno inaczej. Aktywna jestem dopiero wieczorem ale w ciągu dnia piszecie po 10-15 stron to trudno się do czegoś odnieść ale będę próbowała przynajmniej na jej drzemce zajrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

NO dobra zostanę :) sorry, nie wiem co we mnie wstąpiło... chyba te mdłości mnie dobijają.... bo nie mam ani chwili spokoju od nich.
    W pierwszej ciąży mdłości miałam rano i wieczorem i czasami wymioty... ale to nie było, aż tak uciążliwe jak teraz :( mdłości mam o każdej porze dnia i nocy :( w dodatku smutno mi, że nie mam siły bawić się z córeczką.

maluutka90

moja dzidzia mierzy 1,44 cm :) a Twoja? Ciąża młodsza o jeden dzień.

Ksosia

Zanotuj proszę moją następną wizytę na 9 marca.

żabka04, Dzierzba, Angela89, maluutka90, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

NO dobra zostanę :) sorry, nie wiem co we mnie wstąpiło... chyba te mdłości mnie dobijają.... bo nie mam ani chwili spokoju od nich.
    W pierwszej ciąży mdłości miałam rano i wieczorem i czasami wymioty... ale to nie było, aż tak uciążliwe jak teraz :( mdłości mam o każdej porze dnia i nocy :( w dodatku smutno mi, że nie mam siły bawić się z córeczką.

maluutka90

moja dzidzia mierzy 1,44 cm :) a Twoja? Ciąża młodsza o jeden dzień.

Ksosia

Zanotuj proszę moją następną wizytę na 9 marca.

Z moją córką no 4 latka bawi się tatuś bo mamusia musi leżeć i też mi smutno.
    Jeśli twoja sama się bawi to z jednej strony cie rozumiem a z drugiej pomysł ze dziecko umie się sobą zająć samodzielnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś rady - jak skutecznie wstać z łóżka i wziąć się do roboty:)

Żabcia_, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zjadłam rosołu hmmmm pychotka mi wyszła córką też się zajada. Mięsko już w piekarniku a ja idę włosy myć i czesac bo zaraz wscieklizny dostanę nie nawidze jak mam włosy nie zrobione zawsze to robię jak oczy otworze a potem do śniadania z kawka siadam i tak się dzień zaczyna.

W poniedziałek idę robić krzywa insulinowa chyba umrę dziewczyny jak wypije ta ochrona glukoze na czczo :-(
    Miecho mi zasmierdzialo:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jakieś rady - jak skutecznie wstać z łóżka i wziąć się do roboty:)

Hahha
    Wdech wydech wstań i wez się do roboty leniu:-) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

Czasami się sobą zajmie, ale czasami chce z mamusią się pobawić :) jest taka cudowna, przychodzi do mnie i się przytula cały czas, buziaki daje :)

Mi też mięcho śmierdzi fuj :(

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:57

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ