X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Czasami się sobą zajmie, ale czasami chce z mamusią się pobawić :) jest taka cudowna, przychodzi do mnie i się przytula cały czas, buziaki daje :)

Mi też mięcho śmierdzi fuj :(

Moja też mi jęczy każe bawić mi się w sklep albo fryzjerke.
    Pamiętam jak mnie mdlilo a ja patrzyłam na nich jak się bawią tak mi było smutno ale co ja mogłam jak umieralam.
    Mam nadzieję że zaraz ci przejdą mdłości i wszystko wróci do normy.
    A może z głodu cie mdli tak jak mnie??!?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny lane ciasto jest banalne do zrobienia!po co kupować w sklepie? :P
    3 jajka i 6 łyżek mąki zmieszać ze sobą na gęstą masę ale lejącą:) wlewać do gotującej się zupy najlepiej na odwróconą łyżkę do góry dnem wtedy się właśnie fajne kluski robią :D

a ja wam powiem że pomysł z lajkowaniem postów jest fajny, jak nie ma ktoś czasu bądź głowy odpisać to wystarczy zalajkować:) (pół sekundy roboty przy przelatywnaniu postów)
    mi nikt nie musi gratulacji z okazji kolejnej wizyty pisać, jak da lajka pod opisem mojej wizyty to dla mnie znak że choć przeczytał moje wypociny:) ot taka moja sugestia:)

co tam dziś na obiad???

u mnie spagetti z suszonymi pomidorami i pomidorami z puszki:P
    mąż sobie zażyczył a ja coś czuję że suszone pomidory mnie zabiją :P

Angela89, Kasia1987., maluutka90, szpilka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadamy o tym obiedzie a ja bym potrzebowała jakiś przepis na łatwe szybkie ciasto tak żeby męża udobruchac bo ja tylko może kawałek skubne hihihi

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy wasze mdłości w pewnym momencie zaczęły stopniowo słabnąć? Ja ostatnie 3 tygodnie miałam wyjęte z zycia ale od 3 dni mdłości jakby lżejsze?
    Uspokojcie mnie prosze bo biorąc pod uwagę moje straty moge zacząć swirowac...

Behemottka lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie a ja od 3 dni mam masę energii. Teraz sprzątam za łóżkiem i szafkami i u syna. Mam nadzieję, że już koniec bólu i złego samopoczucia w moim przypadku czego wam też życzę dziewczyny.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

Z głodu mdłości się nasilają, a nie mam apetytu żeby coś zjeść... więc takie błędne koło...

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! życzę udanej soboty

Jeśli chodzi o lenistwo,, to nie boje sie co teraz.. tylko co gdy się urodzi dziecko.. Razem z mężem uwielbiamy długo spać.. prowadzę swoja działalność gospodarczą.. raz wstaje o 10, raz o 11.Czuje, że to wszystko Nas przerośnie, Może Kobitki, które mają już maluchy powiedzą, czy faktycznie tak trudno jest się przestawić z życia we dwoje na 2+

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Z głodu mdłości się nasilają, a nie mam apetytu żeby coś zjeść... więc takie błędne koło...

To jedz to na co masz ochotę nawet gdyby miała to być pizza czy sucha bułka.
    Tak możesz przetrwać te mdłości bo po co się męczyć.
    Serki jakieś waniliowe co kolwiek aby zapachów na jakiś czas się.
    W takim przypadku jedz 5-6 posiłków na dzień ale malutkich tak ja ja i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Hahha
    Wdech wydech wstań i wez się do roboty leniu:-) hihi
    Buu nie działa :):P
    Jeszcze kot się na mnie rozłożył,teraz już nie mogę wstać;)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:

Jeśli chodzi o lenistwo,, to nie boje sie co teraz.. tylko co gdy się urodzi dziecko.. Razem z mężem uwielbiamy długo spać.. prowadzę swoja działalność gospodarczą.. raz wstaje o 10, raz o 11.Czuje, że to wszystko Nas przerośnie, Może Kobitki, które mają już maluchy powiedzą, czy faktycznie tak trudno jest się przestawić z życia we dwoje na 2+

Dobrze że jest coś takiego jak macierzynski hahah
    Tak naprawdę żyjesz dla dziecka po porodzie. Dziecko na początku budzi się co 2h jak dobrze pamiętam to na jeść, to mokro ma itp.
    A ty jak zombie chodzisz:-) z cycami na wierzchu wiecznie:-)
    Potem dochodzą kołki o ile twoje dziecko będzie miało potem przychodzi kryzys masz ochotę jednak drzwiami i wyjść ale mam nadzieję że mąż będzie cię wspierał nie uniknięcie kłótni i płaczu tzn. u ciebie a potem już będzie lżej bo będziesz mogła czymś dokarmic żeby dużej przestało.
    Nie które dzieci dają popalić nie jesteś w stanie nawet umyć się albo obiadu zrobić a nie które są bardzo spokojne.

Moje dziecko do czasu zabkowania cały czas spało jadło spalo sikalo spalo mogłam odkurzac pod łóżeczko czy wózkiem nic ja nie ruszyło a obiad spokojnie potrafiłam przygotować ale cała ciaze praktycznie spalam :-)
    Nie będzie tak źle musisz to przeżyć:-)

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• Moonicorns Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Kochane czy wasze mdłości w pewnym momencie zaczęły stopniowo słabnąć? Ja ostatnie 3 tygodnie miałam wyjęte z zycia ale od 3 dni mdłości jakby lżejsze?

Mi troszkę słabną, bo wczoraj np ani razu nie wymiotowałam a to dla mnie sukces i dzisiaj czuje sie w miare ok, tylko ze zwykle tak jest zanim wstane i ogarne i wszystko wiec moze jeszcze przede mna i nie mowie hop wiec wydaje mi sie ze nie ma co sie przejmować, a moze to byc tylko chwilowa ulga wiadomo jak to jest :3

Pauka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:

Życie zmienia się o 180 stopni. Nie będę pisała, że jest różowo. Pierwsze 3 miesiące, dopóki młody jako tako nie zaczął rozróżniać dnia i nocy to chodziłam jak w malignie, wiadomo ból po porodzie też nie był przyjemny, a ja dochodziłam do siebie 12 tyg. Chronicznie niewyspana i zła, ale potem było tylko lepiej... Trzeba się nauczyć gospodarować czasem i umiejętnie układać dzień. Mogę tylko doradzić, by po porodzie, każdą wolną chwilę wykorzystywać na sen, ambicje idealnej gospodyni domowej odłożyć na później i prosić o pomoc rodziców, przyjaciół, nawet w takich sprawach jak kupienie chleba jak idą w odwiedziny. Ja spałam razem z młodym o każdej porze dnia i nocy.:) Szczerze to też się boję jak nie wiem co, bo z jednym myślałam, że zasnę na stojąco, a teraz będzie dwójka niemowlaków i starszy syn, który jest na tyle mały, że też potrzebuje dużo uwagi i miłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:14

Magdziulla, Justyna_89, Behemottka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Buu nie działa :):P
    Jeszcze kot się na mnie rozłożył,teraz już nie mogę wstać;)

A jest ktoś kto przyniesie Ci jeść???? Bo długo to ty tak nie wytrzymasz:-)

Ja też wczoraj miałam kota czyt. Męża koło siebie kazał się spytać wrrrr ja tego nie lubię:-)
    Dlatego nie kupi mi żywego kota mówi że już mam nawet wytresowanego sam się załatwia do kabelka nie muszę sprzątać sam je itd

Magdziulla lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Nie przejmuj sie. Ja mam tak, ze pare dni mnie mdli, mam odruch wymiotny, a za jakichś czas wszystko ustaje na pare dni. I tak ciagle. Nie denerwuj sie, na pewno wszystko jest dobrze :)

Pauka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A jest ktoś kto przyniesie Ci jeść???? Bo długo to ty tak nie wytrzymasz:-)

Ja też wczoraj miałam kota czyt. Męża koło siebie kazał się spytać wrrrr ja tego nie lubię:-)
    Dlatego nie kupi mi żywego kota mówi że już mam nawet wytresowanego sam się załatwia do kabelka nie muszę sprzątać sam je itd
    Jeść wstałam z rańca tylko co wstanę to wracam, jakieś przeciąganie dziś między mną a łóżkiem:)
    A mąż mruczy, ma śliczne owłosione łapki? Kurczę w sumie mój by spełniał te kryteria...;)

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za Wasze odpowiedzi- damy rade ;)
    I dla Was Mamuś, które czekają na rodzeństwo też dużo siły życze.
    Na pewno macie teraz wieksze doświadczenie. psychicznie będzie lżej :)

ckaigox17mdp9efq.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia nie ma za co i nie przemuj sie, ja zadko jestem na forum wiec nie ma szans zebym na kazdego posta odpisala a dziewczyny produkujecie jak szalone ☺

Ja dzisiaj w pracy, jeszcze 2,5 godziny sie meczyc musze a tak mi sie spac chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jeść wstałam z rańca tylko co wstanę to wracam, jakieś przeciąganie dziś między mną a łóżkiem:)
    A mąż mruczy, ma śliczne owłosione łapki? Kurczę w sumie mój by spełniał te kryteria...;)

Nie ma :-)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jakieś rady - jak skutecznie wstać z łóżka i wziąć się do roboty:)

Ja idę się wreszcie wykapać i ubrać po w piżamie ganiam:D Ale przynajmniej zupę zrobiłam i będę miała co jeść:D Więc wstawaj leniuszku:P Za godzinę pozwalam się znów położyć:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ja mam tak samo, jeden dzien mdli non stop and potem 2 dni nic i tak w kolko ale tera chyba wszystko zacznie sie spokojac wiec mysle ze niedlugo mi calkowicie mina ☺

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ