X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tak samo, teraz mam więcej czasu, to może będę więcej eksperymentować :)
    chciałam kiedyś bloga kulinarnego prowadzić, ale coś czuję, że w internecie będzie tylko dla mnie to wisiało i może dla kilku znajomych, jestem ciekawa jak to niektóre osoby potrafią rozkręcić że z ich przepisów cała Polska gotuje? :P

ja proponuję, żebyś takiego bloga dla ciężarnych prowadziła- jest nas tu ponad setka więc tak Cię wypromujemy, że masterszefem zostaniesz! A i my na tym skorzystamy bo bedziemy miały pyszne obiadki ;D

Little Red Fox lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No możliwe ze zjadłam bo jadłam jakas kiełbasę wędzona wieczorem :P

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 12 tc :)
    Piotrek byl na nocce w pracy wiec nicola jak wstala o 7.30 bylam zmuszona isc z nia do salonu .
    Nie pospalam .
    Zycze milego dnia .

malgorzalka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:
    Witajcie dziewczyny, ja spędziłam noc troche kiepsko bo bardzo mocno bolał mnie brzuch nie wiem od czego :/ gdy leżałam na plecach i lewym boku bol nie do wytrzymania dopiero na prawym przeszło troche i zasnelam potem sie obudziłam i dalej to samo, a teraz juz nie boli... Od czego to mogło byc?:( czy od badania czy co, bo sama nie wiem...

+ ja dodałam zdjecie z wczorajszej wizyty 10t3d 3,65 cm, bo nie podałam tutaj :)
    Bolący brzuch po badaniu to norma. Ja zawsze mam wtedy nockę nie przespaną dopiero po 2 dniach czuje ulgę. Macica jeszcze sie nie naprostowala a badanie zawsze ja trochę naciągnie dlatego boli:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:
    Teraz bede miała prenatalne 03.03 a wizytę 18.03. :3
    w takim razie byle do 3 ! wypoczywaj !

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mnie od mięsa trochę odrzuciło,raz na jakiś czas mogę zjeść,ale nawet wędlin nie jem,wole żółty ser. Planuje wyszukać jakąś dietke :-)
    Ja jem żółty ser hurtowo, naprawdę. Nie nudzi mi się wcale, pewnie to mój pierwszy kompromis Bąbel potrzebuje wapnia, ja lubię ser - to pozwala matce wcinać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Little Ty narobiłaś mi chyba smaka na tą gulaszową - znajdziesz chwilę, żeby podesłać przepis?:)

przepis mam od koleżanki, mam nadzieję że się nie pogniewa:

mięsko kroisz w kostkę (ja pewnie użyję wieprzowego), obtaczasz delikatnie w mące (żeby się później sos zagęścił), podsmażasz na cebulce i wrzucasz do większego garnka, na tej samej patelni podsmażasz paprykę pokrojoną w kostkę, paski jak lubisz i do mięsa, zalewasz wodą, dodajesz przyprawy typu ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe i dusisz pod przykryciem (jeśli zdecydujesz się na wołowe, to paprykę dodajesz później, bo potrzebuje więcej czasu, a żeby nie zrobiła się nadmierna paćka z warzyw), tak sobie myślę że pieczarki też nie byłyby takie złe (choć ona ich nie użyła), pod koniec dodajesz ogórki kiszone, przecier pomidorowy, przyprawę do gulaszu (lub własną mieszankę), sól pieprz do smaku. Na koniec szwabskie kluseczki - przygotowane wg opisu na opakowaniu, można to chwilę jeszcze poddusić, żeby nasiąkły one gulaszem. Co jakiś czas kontrolujesz gęstość i ewentualne dolewasz wody. Ilość produktów uzależniona od osób i własnego uznania.

Jeśli chodzi o szwabskie kluseczki, posłuchałam koleżanki wybrałam się do LIDLa i znalazłam je w lodówkach, tam gdzie są gotowce:

kluski-lane-opakowanie.jpg

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja proponuję, żebyś takiego bloga dla ciężarnych prowadziła- jest nas tu ponad setka więc tak Cię wypromujemy, że masterszefem zostaniesz! A i my na tym skorzystamy bo bedziemy miały pyszne obiadki ;D

gdybym ja jeszcze się odżywiała jak na ciężarną przystało :D

żabka04, claudiuszek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja jem żółty ser hurtowo, naprawdę. Nie nudzi mi się wcale, pewnie to mój pierwszy kompromis Bąbel potrzebuje wapnia, ja lubię ser - to pozwala matce wcinać;)

Ja z córką w ciąży obowiązkowo ser żółty co dziennie,serek wiejski i tony pomidorów hahaha
    A w tej ciąży sos czosnkowy najlepszy z kebaba, kebab,pizza, kiszone ogórki,serki czosnkowe:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina

Dziękuję Kochana :)

Tylko Ty zwróciłaś uwagę na to, że napisałam o mojej pierwszej wizycie.
    Odliczałam dni. A Wy mnie olałyście. Myślałam, że razem ze mną czekacie... widać się myliłam.
    Szczerze mówiąc odechciało mi się tu być... Nie wiem kim jest Blair tak naprawdę, ale zawsze odpisała i zawsze zareagowała i nie czułam się tam niewidzialna!

Jeśli chodzi o zdjęcie usg mojego dziecka, to na pewno nie będę umieszczać w internecie. Nawet jak podpiszesz się pod zdjęciem, to i tak można sobie to uciąć w pierwszym lepszym programie i wtedy każdy może sobie ze zdjęciem robić co chce.

Napisałam co mi leży na sercu... jestem zawiedziona!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja jestem z Lublina. Ty tez może? Każde usg nawet te prenatalne (200zl) robię w Luxmedzie na Koncertowej,to ich najnowsza placówka jest tam baardzo fajna o sympatyczna dr Kondracka, która długo robi usg i robi ładne zdjęcia ;-) i oczywiście rodzinne ogladanko dzidziusia,bo Mamusia za parawanem :-)
    Ooo ale się cieszę, że się odezwałaś:) właśnie m.in Kondracką polecał mi mój gin, bo on nie robi usg. Polecał też Chołubka zapisałam się do niego na pierwsze usg, ale jest beznadziejny wizyta cała 4 minuty, nie zauważył krwiaka. Potem zapisywałam się na szybko i miejsce miał Palacz do niego poszłam i był ekstra. Tylko przyjmuje w innym szpitalu, a ja chce rodzić na Staszica, no i nie bardzo tak zmieniać lekarzy. Na Koncertowej mają lepszy sprzęt? Bo ja zwykle chodzę naa Zwycięską? Kto Cię prowadzi?
    przepraszam, że tak dużo, ale cieszę się, że jest ktoś z mojego miasta:)

alinka lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Może zjadlas cos co nie podpasowalo dzidziusiowi,albo cos ciezkostrawnego, ja wczoraj naciapalam się wszystkiego po trochu,zabrakło mi tylko lodów :-P i tez się meczylam do późna :-(
    Ja miałam to samo niedawno i winowajcą okazała się ostra pizza. Myślałam, że zejdę. 2 nospy dały radę. Może to być po prostu rozciąganie ścięgien i rośnięcie macicy. Nic groźnego, tylko trzeba to rozkurczyć.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia luz!!!!!bo ci nakopiemy:-)
    Kto cię olewa????
    Wszystkie pamiętamy o każdej z osobna.
    Ja też nie raz na poprzednim wątku czułam się oblana i nie robiłam afery.
    Niestety jest nas 100!!!! Jak piszemy posty jednocześnie to się zlewają a czasami cześć z nixh jest na poprzedniej stronie i trzeba się wracać. A jeszcze jak się pisze na jakiś temat przecież odpisujemy zawsze za jakąś chwilę albo od razu.
    Boszzzzz mamy się cieszyć z ciązy a tu jakiś Syfy się robi.
    Wiem za dużo hormonów wali nam na łeb.

Wejście wyluzujcie!!!!!!
    A dziś się cieszyłam że na wątku jest i będzie ok.
    Nie chcę żebyś odchodziła:-(

Pysiaczek89, Gumcia lubią tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale produkujecie ;) u mnie plamienie póki co ustalo, śluz odzyskuje już swój kolor więc chyba to wynik tego badania przez tego Debila. W poniedziałek dzwonię do NFZ gdsie mogę złożyć oficjalna skargę na tego lekarza! :/

Ja zdjęcie mojej dzidzi wstawię po następnym badaniu bo póki co jak byłam to było widać fistaszka i bijące serduszko. Wczoraj na ust 4d widziałam zalążki kończyn nosek i ciemne plamki - oczy :) piękne widoki :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tak samo, teraz mam więcej czasu, to może będę więcej eksperymentować :)
    chciałam kiedyś bloga kulinarnego prowadzić, ale coś czuję, że w internecie będzie tylko dla mnie to wisiało i może dla kilku znajomych, jestem ciekawa jak to niektóre osoby potrafią rozkręcić że z ich przepisów cała Polska gotuje? :P
    Wydaje mi się, że cierpliwością, wytrwałą pracą, a ci mega popularni dobrze opłaconym PR.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

Czytam forum tu tylko jedna osoba zareagowała na bijące serduszko mojego szczęścia. Tak mi się przykro zrobiło, że szok... a naprawdę odliczałam dni do tej wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie pomyslow na obiady, eh zazdroszcze. Ja nic nie moge wymyslic, na nic konkretnego nie mam ochoty, ale co kilka godzin mam napady glodu, przedziwne to jest ;p
    Chyba zrobie ogorkowa, ale z drugim nie mam pojecia. Odrzucilo mnie od ryxu, makaronow, a ziemniakow za czesto nie moge, wiec taki klops.
    Glupie obiady ;p

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:56

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Czytam forum tu tylko jedna osoba zareagowała na bijące serduszko mojego szczęścia. Tak mi się przykro zrobiło, że szok... a naprawdę odliczałam dni do tej wizyty.

Kornelia nie przejmuj sie. To jest internet, forum, anonimowi ludzie, nie wiem ile jest dziewczyn aktywnych na tym forum, ale strzelam, ze pisze wiecej niz 30-40. Nie da sie tego ogarnac.

Jesli Twoi prawdziwi znajomi by nie zareagowali - to bylby problem. Ale w internecie?

Ciesze sie, ze serce bije! To duzy krok, teraz ryzyko ciazy jest juz naprawde niskie. Zdjec jesli nie chcesz - nie wrzucaj. Ale nie przejmuj sie tym co sie tu dzieje :) A jak masz wolna chwile - umow sie ze znajomymi w realu bo to jest prawdziwy swiat.

Dzierzba, żabka04, Justyna_89, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) eh ja po porannych przejściach bo samochód mi się popsuł pod sklepem :/

Kornelia Glowa do góry!!! Ja się bardzo cieszę zwłaszcza ze też odliczam od miesiąca do mojej wizyty ktora jest już w pn:D więc mam nadzieję ze będę mogła się tak samo cieszyć jak ty:) niezależnie od reakcji forum ;) nie martw się dużo moich wpisów przechodzi bokiem ale nie winie nikogo bo tu się tyle dzieje ze samej umyka mi polowa wpisów.

A u reszty widzę kulinarnie od rana:) wole nie czytać bo póki co nie mam mdłości choć na śniadanie był pączek :)))

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ