WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:O to chodziło temu lekarzowi - ze problem może być cukrem
Ale to nie jest reguła. Mój dotąd był na 50 centylu a mam cukrzycę
Nie martw się tym
Wystarczy ze owulacja się przesunęłaMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek
Na krzywej może być tak że na czczo wyjdzie dobrze a przekroczy się po 1 lub 2 h i juz jest cukrzyca. Ale jeśli masz dobre cukry to wątpię. Przyjmuje się że duży dzidziuś to cukrzycowy. Ale geny tez są istotne. Termin owulacji. A jeśli od początku jest duży to od razu widać ze taki jego urok
nie martw się bo to najwięcej dzieciaczek odczuje
badaj cukry i juz niedługo krzywa
Pamiętaj
ja mam cukrzycę od początku ciąży a Piotruś jest w 50 centylu -
kamciaelcia wrote:Pysiaczek
Na krzywej może być tak że na czczo wyjdzie dobrze a przekroczy się po 1 lub 2 h i juz jest cukrzyca. Ale jeśli masz dobre cukry to wątpię. Przyjmuje się że duży dzidziuś to cukrzycowy. Ale geny tez są istotne. Termin owulacji. A jeśli od początku jest duży to od razu widać ze taki jego urok
nie martw się bo to najwięcej dzieciaczek odczuje
badaj cukry i juz niedługo krzywa
Pamiętaj
ja mam cukrzycę od początku ciąży a Piotruś jest w 50 centylu
Niby Marcel cały czas wyprzedza swoją wagę/wielkość.
A ten lekarz musiał mnie nastraszyć.
A powiedz jeżeli by sie okazało ze mam cukrzyce po tej krzywej, to przechodzę na dietę i musze brać insulinę? A Marcelowi to nie zaszkodzi, ze dopiero od tego momentu bede miała dietę a nie od samego początku?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczku skonsultuj na spokojnie. Ja krzywą robiłam teraz w sobotę bo lekarz mi kazał już więc wydaje mi się, że można wcześniej. Słyszałam, że niby nieleczona cukrzyca zwiększa wagę choć ja syna urodziłam dużego a cukrzycy nie miałam. Może taki urok. Nie martw się na zapas.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek
Ja na czczo mialam 101. Potem krzywa a na niej na czczo 99
insulinę biorę by to na czczo zbić. Teraz na glukometrze mam średnio 85
Twoje 73 to super super wynik
Insulina nie jest z reguły dawana przy cukrzycy. Jest zdecydowanie mniejszością.
Marcelek jest duży od początku i ten fakt jest najważniejszy
Twój lekarz prowadzący o tym wie. A każdy inny patrząc wyrywkowo na jedno usg może takie głupie wnioski wyciągać. Naprawdę się nie martw
Dzidzia jest duża i pewnie będzie dużaa wy ile wazyliscie po urodzeniu?
-
U mnie od pierwszego usg był dzień do przodu później 6 dni a ostatnio 1,5 tygodnia teraz pewnie będzie 2
Cukry na czczo mam 82 krzywą robię za tydzień w 24 tygodniu dokładnie 23 tydzień 1 dzień bo tak kazał lekarz. Mnie prowadzi 2 lekarzy i żaden nie kazał się tym stresować no w końcu Teściowa rodziła 5 kilo!
-
violett wrote:Uf, dopiero wrocilam od lekarza. Okazalo sie, ze wymaz wyszedl zly i musialam pojsc na konsultacje, mam jakies drozdzaki, dostalam globulki i masc. Ponoc nie jest to grozne dla malucha, miala tak ktoras z Was?
Ja jutro odbieram swoje wyniki, ale miały być już w poniedziałek - pani w labo powiedziała że widocznie coś jest nie tak i dlatego muszę dłużej poczekać. Pewnie też będę musiała udać się do lekarza - może jutro albo w piątek coś będę wiedziała. Ale mam nadzieję, że tak jak u Ciebie to nic groźnego. -
nick nieaktualnyAllllleeee sie wyspalam
zasnęłam po 14 jak kamień! Co mnie tak zmogło? Piękna pogoda za oknem a mi sie spać zachciewa
LRF - ja tez jestem niezdarąostatnio wszystko ładuje na moich ciuchach, oczywiście w okolicy brzucha
a za kierownica tez jestem mniej sprawna niż zwykle, a podobno urodziłam sie z nią w ręku patrząc po moim stylu jazdy
Pysiaczek - moja Hania tez wykazywała pomiary większe niż książkowe. Teraz jest większa o prawie tydzień. Lekarz stwierdził, ze absolutnie sie tym nie przejmujemy gdyż na tym etapie juz każde dziecko idzie indywidualnie własnym torem.
Dzierzba - cholera, sory. Co sie mu stało? Przecież jeszcze niedawno taki był za Wami! W szczególności za chłopcami! Z tego co pisałaś wręcz wszystko było sielankowo. Ja pierdziele, aż brak słów.... Przykro mi strasznie. Oby tym razem jednak partner poszed po rozum do głowy.
A ja sie pochwale, ze nasz domek jest juz nasdzis wlasnie po ponad 2 miesiącach starań o kredyt wlasnie go podpisaliśmy
jupiiiiiiiii - w końcu będziemy na swoim!!!! Teraz tylko przeżyć budowę, urządzanie i przeprowadzkę (mamy nadzieje, ze w tym roku)
bbeczka91, Dzierzba, mmargol, haneczka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Pysiaczek
Ja na czczo mialam 101. Potem krzywa a na niej na czczo 99
insulinę biorę by to na czczo zbić. Teraz na glukometrze mam średnio 85
Twoje 73 to super super wynik
Insulina nie jest z reguły dawana przy cukrzycy. Jest zdecydowanie mniejszością.
Marcelek jest duży od początku i ten fakt jest najważniejszy
Twój lekarz prowadzący o tym wie. A każdy inny patrząc wyrywkowo na jedno usg może takie głupie wnioski wyciągać. Naprawdę się nie martw
Dzidzia jest duża i pewnie będzie dużaa wy ile wazyliscie po urodzeniu?
No dlatego tak bardzo sie nie przejęłam jego wnioskiem, ale oczywiscie porozmawiam o tym z moja gin.
I tera pewnie da mi juz skierowanie na ta krzywa.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
pysiaczek, jestem niemal pewna , ze jest wszystko w porzadku, a niemal, poniewaz nie jestem lekarzem by dać 100 %
kochana, prosę cię, nie martw się tyle, bo stracisz cudowne chwile...Sa powody do smutku, ale nie mozemy popadac kazdorazowo w paranoje
pisze ci to matka,która straciła dziecko i moge spokojnie powiedzieć, ze nasz wspólny czas super wykorzystałam, nie było miejsca na duperele, ze dziecko piersi nie chce (bo mm tez dobre) bo mało przybiera, bo za długie, ze bioderko, ze za szybko wstało...ach, zycie nie jest tego warte. Korzystaj ile sie da, bo nigdy ten stan nie wróci do nas. Nawet druga czy trzecia ciąża moga być inne.Ciesz sie każdym kopniaczkiem, bo za tym w pierwszej kolejności zatesknisz po porodzie
wierze, ze Marcelek to duzy zdrowy chłopuś -
kamciaelcia wrote:pysiaczek, jestem niemal pewna , ze jest wszystko w porzadku, a niemal, poniewaz nie jestem lekarzem by dać 100 %
kochana, prosę cię, nie martw się tyle, bo stracisz cudowne chwile...Sa powody do smutku, ale nie mozemy popadac kazdorazowo w paranoje
pisze ci to matka,która straciła dziecko i moge spokojnie powiedzieć, ze nasz wspólny czas super wykorzystałam, nie było miejsca na duperele, ze dziecko piersi nie chce (bo mm tez dobre) bo mało przybiera, bo za długie, ze bioderko, ze za szybko wstało...ach, zycie nie jest tego warte. Korzystaj ile sie da, bo nigdy ten stan nie wróci do nas. Nawet druga czy trzecia ciąża moga być inne.Ciesz sie każdym kopniaczkiem, bo za tym w pierwszej kolejności zatesknisz po porodzie
wierze, ze Marcelek to duzy zdrowy chłopuś
I serio, az tak bardzo sie nie przejęłam jak np ostatnio ta szyjka.
Wiem, ze Marcelek jest duży poprostu i tylea z kopniaczkow to sie ciesze, ale czasami tak mnie skopie
hihi
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Madziuuuula
Lepiej mi jak piszesz ze Twój Maluszek tez wyprzedza o prawie dwa tygodnie wagę itp.
Wlasnie tez dwóch innych lekarzy w tym moja prowadząca nigdy noe zwróciła na to uwagi. Ten dzisiejszy lekarz był młody, moze jeszcze doświadczenia nie nabrał i pamięta, co mu na studiach mówiliMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Violett
Nie znam się na drozdzakach
W pierwszej ciąży na początku miałam grzybicę (co objawiło się swędzeniem)i brałam nystatyne
Tyle mojej wiedzy o grzybicy
Jeśli wiadomo co cie dopadło to lekarz szybko trafi z leczeniem
Ale sama widzisz że nie jestem w stanie Ci pomóc