X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    O to chodziło temu lekarzowi - ze problem może być cukrem
    Ale to nie jest reguła. Mój dotąd był na 50 centylu a mam cukrzycę
    Nie martw się tym
    Wystarczy ze owulacja się przesunęła
    Kamcia Ty sie znasz na tych cukrach. A moze byc tak, ze glukoza wychodzi mi dobrze za każdym razem z krwi na czczo jak mam pobierana krew, a mogę mieć cukrzyce?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Na krzywej może być tak że na czczo wyjdzie dobrze a przekroczy się po 1 lub 2 h i juz jest cukrzyca. Ale jeśli masz dobre cukry to wątpię. Przyjmuje się że duży dzidziuś to cukrzycowy. Ale geny tez są istotne. Termin owulacji. A jeśli od początku jest duży to od razu widać ze taki jego urok
    nie martw się bo to najwięcej dzieciaczek odczuje
    badaj cukry i juz niedługo krzywa
    Pamiętaj
    ja mam cukrzycę od początku ciąży a Piotruś jest w 50 centylu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    Na krzywej może być tak że na czczo wyjdzie dobrze a przekroczy się po 1 lub 2 h i juz jest cukrzyca. Ale jeśli masz dobre cukry to wątpię. Przyjmuje się że duży dzidziuś to cukrzycowy. Ale geny tez są istotne. Termin owulacji. A jeśli od początku jest duży to od razu widać ze taki jego urok
    nie martw się bo to najwięcej dzieciaczek odczuje
    badaj cukry i juz niedługo krzywa
    Pamiętaj
    ja mam cukrzycę od początku ciąży a Piotruś jest w 50 centylu
    Ostatnio miałam badana glukozę 12.04 wiec prawie miesiac i była 73 mg/dl
    Niby Marcel cały czas wyprzedza swoją wagę/wielkość.
    A ten lekarz musiał mnie nastraszyć.
    A powiedz jeżeli by sie okazało ze mam cukrzyce po tej krzywej, to przechodzę na dietę i musze brać insulinę? A Marcelowi to nie zaszkodzi, ze dopiero od tego momentu bede miała dietę a nie od samego początku?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku skonsultuj na spokojnie. Ja krzywą robiłam teraz w sobotę bo lekarz mi kazał już więc wydaje mi się, że można wcześniej. Słyszałam, że niby nieleczona cukrzyca zwiększa wagę choć ja syna urodziłam dużego a cukrzycy nie miałam. Może taki urok. Nie martw się na zapas.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Ja na czczo mialam 101. Potem krzywa a na niej na czczo 99
    insulinę biorę by to na czczo zbić. Teraz na glukometrze mam średnio 85
    Twoje 73 to super super wynik
    Insulina nie jest z reguły dawana przy cukrzycy. Jest zdecydowanie mniejszością.
    Marcelek jest duży od początku i ten fakt jest najważniejszy
    Twój lekarz prowadzący o tym wie. A każdy inny patrząc wyrywkowo na jedno usg może takie głupie wnioski wyciągać. Naprawdę się nie martw
    Dzidzia jest duża i pewnie będzie duża ;) a wy ile wazyliscie po urodzeniu?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od pierwszego usg był dzień do przodu później 6 dni a ostatnio 1,5 tygodnia teraz pewnie będzie 2 :-) Cukry na czczo mam 82 krzywą robię za tydzień w 24 tygodniu dokładnie 23 tydzień 1 dzień bo tak kazał lekarz. Mnie prowadzi 2 lekarzy i żaden nie kazał się tym stresować no w końcu Teściowa rodziła 5 kilo!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Uf, dopiero wrocilam od lekarza. Okazalo sie, ze wymaz wyszedl zly i musialam pojsc na konsultacje, mam jakies drozdzaki, dostalam globulki i masc. Ponoc nie jest to grozne dla malucha, miala tak ktoras z Was?

Ja jutro odbieram swoje wyniki, ale miały być już w poniedziałek - pani w labo powiedziała że widocznie coś jest nie tak i dlatego muszę dłużej poczekać. Pewnie też będę musiała udać się do lekarza - może jutro albo w piątek coś będę wiedziała. Ale mam nadzieję, że tak jak u Ciebie to nic groźnego.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin, mój mąż wazył 5,5 kg :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allllleeee sie wyspalam ;) zasnęłam po 14 jak kamień! Co mnie tak zmogło? Piękna pogoda za oknem a mi sie spać zachciewa ;)
    LRF - ja tez jestem niezdarą ;) ostatnio wszystko ładuje na moich ciuchach, oczywiście w okolicy brzucha ;) a za kierownica tez jestem mniej sprawna niż zwykle, a podobno urodziłam sie z nią w ręku patrząc po moim stylu jazdy ;)
    Pysiaczek - moja Hania tez wykazywała pomiary większe niż książkowe. Teraz jest większa o prawie tydzień. Lekarz stwierdził, ze absolutnie sie tym nie przejmujemy gdyż na tym etapie juz każde dziecko idzie indywidualnie własnym torem.
    Dzierzba - cholera, sory. Co sie mu stało? Przecież jeszcze niedawno taki był za Wami! W szczególności za chłopcami! Z tego co pisałaś wręcz wszystko było sielankowo. Ja pierdziele, aż brak słów.... Przykro mi strasznie. Oby tym razem jednak partner poszed po rozum do głowy.

A ja sie pochwale, ze nasz domek jest juz nas :) dzis wlasnie po ponad 2 miesiącach starań o kredyt wlasnie go podpisaliśmy :):):) jupiiiiiiiii - w końcu będziemy na swoim!!!! Teraz tylko przeżyć budowę, urządzanie i przeprowadzkę (mamy nadzieje, ze w tym roku) ;)

bbeczka91, Dzierzba, mmargol, haneczka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    Ja na czczo mialam 101. Potem krzywa a na niej na czczo 99
    insulinę biorę by to na czczo zbić. Teraz na glukometrze mam średnio 85
    Twoje 73 to super super wynik
    Insulina nie jest z reguły dawana przy cukrzycy. Jest zdecydowanie mniejszością.
    Marcelek jest duży od początku i ten fakt jest najważniejszy
    Twój lekarz prowadzący o tym wie. A każdy inny patrząc wyrywkowo na jedno usg może takie głupie wnioski wyciągać. Naprawdę się nie martw
    Dzidzia jest duża i pewnie będzie duża ;) a wy ile wazyliscie po urodzeniu?
    Ja ważyłam 3550. Wiec chyba normalnie? Nie wiem ile mój Michał?
    No dlatego tak bardzo sie nie przejęłam jego wnioskiem, ale oczywiscie porozmawiam o tym z moja gin.
    I tera pewnie da mi juz skierowanie na ta krzywa.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, jestem niemal pewna , ze jest wszystko w porzadku, a niemal, poniewaz nie jestem lekarzem by dać 100 % :) kochana, prosę cię, nie martw się tyle, bo stracisz cudowne chwile...Sa powody do smutku, ale nie mozemy popadac kazdorazowo w paranoje
    pisze ci to matka,która straciła dziecko i moge spokojnie powiedzieć, ze nasz wspólny czas super wykorzystałam, nie było miejsca na duperele, ze dziecko piersi nie chce (bo mm tez dobre) bo mało przybiera, bo za długie, ze bioderko, ze za szybko wstało...ach, zycie nie jest tego warte. Korzystaj ile sie da, bo nigdy ten stan nie wróci do nas. Nawet druga czy trzecia ciąża moga być inne.Ciesz sie każdym kopniaczkiem, bo za tym w pierwszej kolejności zatesknisz po porodzie ;)
    wierze, ze Marcelek to duzy zdrowy chłopuś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek, jestem niemal pewna , ze jest wszystko w porzadku, a niemal, poniewaz nie jestem lekarzem by dać 100 % :) kochana, prosę cię, nie martw się tyle, bo stracisz cudowne chwile...Sa powody do smutku, ale nie mozemy popadac kazdorazowo w paranoje
    pisze ci to matka,która straciła dziecko i moge spokojnie powiedzieć, ze nasz wspólny czas super wykorzystałam, nie było miejsca na duperele, ze dziecko piersi nie chce (bo mm tez dobre) bo mało przybiera, bo za długie, ze bioderko, ze za szybko wstało...ach, zycie nie jest tego warte. Korzystaj ile sie da, bo nigdy ten stan nie wróci do nas. Nawet druga czy trzecia ciąża moga być inne.Ciesz sie każdym kopniaczkiem, bo za tym w pierwszej kolejności zatesknisz po porodzie ;)
    wierze, ze Marcelek to duzy zdrowy chłopuś :D
    Kamcia jestes kochana :*
    I serio, az tak bardzo sie nie przejęłam jak np ostatnio ta szyjka.
    Wiem, ze Marcelek jest duży poprostu i tyle :) a z kopniaczkow to sie ciesze, ale czasami tak mnie skopie :P hihi

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet szyjka się nie martw pysiaczku
    Korzystaj z tych chwil ile się tylko da :D bo warto

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula
    Lepiej mi jak piszesz ze Twój Maluszek tez wyprzedza o prawie dwa tygodnie wagę itp.
    Wlasnie tez dwóch innych lekarzy w tym moja prowadząca nigdy noe zwróciła na to uwagi. Ten dzisiejszy lekarz był młody, moze jeszcze doświadczenia nie nabrał i pamięta, co mu na studiach mówili :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko sie do Was przebic :p
    Ponawiam pytanie o drozdzaki w ciazy, czy ktoras z Was miala cos takiego??

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po wyniki badań i krzywej... byle nie cukrzyca, bo ja bez słodyczy zdechnę :(

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Nie znam się na drozdzakach
    W pierwszej ciąży na początku miałam grzybicę (co objawiło się swędzeniem)i brałam nystatyne
    Tyle mojej wiedzy o grzybicy
    Jeśli wiadomo co cie dopadło to lekarz szybko trafi z leczeniem
    Ale sama widzisz że nie jestem w stanie Ci pomóc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja jak się czegoś dowiem to dam znać, choć pewnie będę wiedziała niewiele więcej niż Ty.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ