X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko! To by sie zgadzalo!:)

Jejcia! Jak dobrze ze was mam <3

Poje za wasze zdrowie smoothie z jarmuzu i szpinaku!:)

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Super haneczka! Jeszcze jeden i bedzie rodzinka.pl :)

Tak rzadko tu bywasz ostatnio, ale rozumiem ze pierworodny daje popalic :)

Juz wpisuje Tomcia do listy :)

Ksosia,
    Dopisz pliz mnie Chłopak 14.09.2016

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia zdrówko!:-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dzierzba gdzie taki cudo kupiłaś ja też chce :-)
    ja zamawiałam na allegro
    http://allegro.pl/recznik-100-bambusowy-kaptur-kot-70x140-szary-i6066873702.html
    http://allegro.pl/recznik-z-kapturkiem100-bambus-70x140-chmurki-i6092754434.html
    a są też tu :)

http://www.bobasnafali.pl/category/pl/damskie

Ksosia a nie odwrotnie? 9 kalendarzowych i 10 księżycowych? ;)
    Gratuluję chłopaków dziewczyny. :)
    Sarcia nie martw się ja już go ogarnę w odpowiednim momencie ;) Teraz tak jak piszesz skupiam się na synu i chłopcach w brzuszku.

AJrin, haneczka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dzierzba trzymaj się kobieto, tak jak piszesz jeszcze dostanie co mu sie należy za jakiś czas! Karma wraca....
    Sabinko uważaj na siebie w tym ciągłym pośpiechu :-*
    Anka80 doskonale Cie rozumiem, ostatnio przymierzylam chyba 100 ciuchów i nic nie pasuje, ehhh....
    Poszlam do pepko kupilam spodenki, koszulke, dwie pary majtek i pajaca dla Amelki za 63zl wszyztko. Wczoraj kupilam spodenki w h&m takie zwykle bawelniane pod brzuchem bede nosila :) narazie mam w czym biegac, ale nie chce mi sie robic porzadku w garderobie wszystko musiala bym zniesc do piwnicy...:(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dlatego zapytałam do kiedy mam obowiązek przekazać zwolnienie, bo tak to bym dziś gnała, a ostatnio jak zawiozłam to kadrowa mi tak podniosła ciśnienie, że myślałam, że wyrwe jej włosy z cebulkami!!!

przeżylam tę wizytę...
    musialam kilka zaległych papierków wypełnić, zgłosilam smierć ojca do PZU i odebrałam zaległe kwitki wypłaty-tak jak podejrzewałam, nikt mi nie dał podwyzki!!!! nie wpłynęłoby to na wysokość zasiłku, ale liczy się fakt, ze nikt mi nie podniósł zasadniczej od czerwca 2014 r.Ba!!!wtedy wręcz odwlekałam zwolnienie w ciąży, zeby podwyżkę dali mi na papierze, zebym teraz, po powrocie do pracy, miała jakis zarobek
    nieprędko mnie w pracy znów zobaczą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ksosia. :) Do rodzinki pl mamy już niedaleko :P A biorąc pod uwagę fakt, że wystraszyłam męża, że robimy Martynkę aż do skutku, może wyjść z nas parę chłopców jeszcze :p haha

No rzadko bywam rzadko. Nie spodziewałam się, ze druga ciąża będzie tak inna od pierwszej. Masa obowiązków domowych, dzieciowych, ogrodowych i służbowych. Ale sama tego chciałam w końcu. :P

Może teraz jak uziemił mnie kręgosłup będę częściej zaglądać. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś z cyklu perfekcyjna pani domu w ciąży: gdy rozlejesz śmietanę, nie sprzątaj od razu, pozwól najpierw pomóc sobie kotu! :D co się ze mną stało, jestem tak niezdarna że co chwila coś takiego się dzieje :P

AJrin, bbeczka91, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    a ja mam kota, który nie ruszy nic innego niz karma :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dlugo mnie nie bylo i ciezko bylo was nadrobic.czujemy sie dobrze, maluch zaczyna wiercic sie coraz czesciej i mocniej. cudowne uczucie <3

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    coś z cyklu perfekcyjna pani domu w ciąży: gdy rozlejesz śmietanę, nie sprzątaj od razu, pozwól najpierw pomóc sobie kotu! :D co się ze mną stało, jestem tak niezdarna że co chwila coś takiego się dzieje :P

Hehe no ja totalna niezdara jestem :-) wszystko mi z rąk leci do tego wiecznie się czymś zapaskudzę! A co do kota jeny zaczynam się martwić, że ją podepcze ciągle mi łazi pod nogami a brzuchol już duży i nie zawsze ją widzę!

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    a ja mam kota, który nie ruszy nic innego niz karma :(
    moja uwielbia wszelki nabiał - śmietanki, jogurty i sery, no i jajka! Jak słyszy tłukące się jajko to mogłaby przybiec z drugiego końca mieszkania. Kiedyś szykując obiad wyszłam na chwilkę z kuchni i jak wróciłam zastałam ją jedzącą oliwki :o ale byłam na nią wtedy zła.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Byłam dzisiaj na usg, zeby sprawdzić szyjkę (był to inny lekarz i inny aparat-nowszy niz poprzedni)
    Moja szyjka ma 38 mm (na poprzednim usg 30) a lekarz powiedział, ze szyjka sie nie wydłuży. Według niego szyjka jest ładna i prawidłowa. Jedyne na co zwrócił uwagę, to to ze Marcel wyprzedza swoj rozwój o dwa tygodnie. Żaden inny lekarz nie zwracał na to uwagi i oczywiscie teraz znowu sie martwię. Kazał porozmawiać na ten temat z lekarzem prowadzącym. Jak nie urok to sraczka.
    Marcel wazy 602 g.
    Czy u którejś z Was tez maluch wyprzedza o dwa tygodnie?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    moja uwielbia wszelki nabiał - śmietanki, jogurty i sery, no i jajka! Jak słyszy tłukące się jajko to mogłaby przybiec z drugiego końca mieszkania. Kiedyś szykując obiad wyszłam na chwilkę z kuchni i jak wróciłam zastałam ją jedzącą oliwki :o ale byłam na nią wtedy zła.

a moja lubi siedzieć na stole-po prostu usiądzie na ławie i sie gapi, zwłaszcza , jak ktoś nowy przyjdzie! ale jedzenie na stole, na blacie nigdy jej nie interesowało :D tak naprawde mam zwierzaka w domu a resztki jedzenia (nawet szynkę) wyrzucam do kosza :) wody z miski nie wypije! musi być tak ciurkiem puszczona z kranu :)
    czasem, ale to bardzo rzadko, przybiega gdy kroję surowe mięso, ale zje max 2 kawałeczki takie 0,5x0,5 cm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej!
    Byłam dzisiaj na usg, żeby sprawdzić szyjkę (był to inny lekarz i inny aparat-nowszy niz poprzedni)
    Moja szyjka ma 38 mm (na poprzednim usg 30) a lekarz powiedział, ze szyjka sie nie wydłuży. Według niego szyjka jest ładna i prawidłowa. Jedyne na co zwrócił uwagę, to to ze Marcel wyprzedza swoj rozwój o dwa tygodnie. Żaden inny lekarz nie zwracał na to uwagi i oczywiście teraz znowu sie martwię. Kazał porozmawiać na ten temat z lekarzem prowadzącym. Jak nie urok to sraczka.
    Marcel wazy 602 g.
    Czy u którejś z Was tez maluch wyprzedza o dwa tygodnie?

U mnie miesiąc temu mały wyprzedzał o 1,5 tygodnia (to byl 18 tydzien) w 12 wyprzedzał o 6 dni. Wiec tendencja rosnąca lekarz powiedział tylko, że duży ale martwić ani nic kontrolować nie kazał.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drodze powrotnej od dentysty zajechałam do Tesco i wychaczyłam na wyprzedaży śliczne świąteczne ciuszki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4671a8be2f1.jpg

Mój kocur dałby się pokroić za wszystko co ma mój mąż na talerzu. Do mnie po jedzenie nie przychodzi, bo wie że nic nie dostanie. No i kocha wodę prosto z kranu, albo taką z odmakającej się patelni/garnka o smaku gotowanych wcześniej potraw/tłuszczu. Teraz leży obok mnie na sofie, bo na balkonie mu za gorąco(jest czarny) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:05

kamciaelcia, AniaLewandowska, haneczka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, dopiero wrocilam od lekarza. Okazalo sie, ze wymaz wyszedl zly i musialam pojsc na konsultacje, mam jakies drozdzaki, dostalam globulki i masc. Ponoc nie jest to grozne dla malucha, miala tak ktoras z Was?

Poza tym gratuluje wizyt i poznania plci!
    Dzierzba, strasznie niefajna sytuacja, dobrze, ze z Ciebie twarda babka, ja to nie dalabym rady byc tak tolerancyjna, ale z drugiej strony masz racje, facet sam musi chciec i do tego dojrzec. Trzymam kciuki, zeby przejrzal na oczy jak najszybciej!

Mi tez puchna stopy i lydki, ciezko mi sie chodzi i jak tylko przejade sie gdzies autobusem to mi slabo.
    Ja mam krzywa cukrowa zrobic w 24 tygodniu i sie zastanawiam czy w zaczetym, czy skonczonym ;) a moze to bez znaczenia?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    U mnie miesiąc temu mały wyprzedzał o 1,5 tygodnia (to byl 18 tydzien) w 12 wyprzedzał o 6 dni. Wiec tendencja rosnąca lekarz powiedział tylko, że duży ale martwić ani nic kontrolować nie kazał.
    Ten lekarz mnie nastraszył. Tzn powiedział, ze musze porozmawiać o tym z moim lekarzem prowadzącym. Myslalam, ze to ze jest większy to lepiej niz jakby był mniejszy. Pytał czy robiłam krzywa cukrowa, bo cukrzyca moze byc związana z tym ze płód tak wyprzedza wagę. Dobrze ze w poniedziałek widze sie ze swoją prowadząca. Zobaczymy co ona na to powie.
    Bo chyba jeszcze za szybko na robienie tej krzywej. Robi sie po 25 tygodniu tak?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka
    Tez mam czarnuszke :)

A ciuszki cudne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ten lekarz mnie nastraszył. Tzn powiedział, ze musze porozmawiać o tym z moim lekarzem prowadzącym. Myslalam, ze to ze jest większy to lepiej niz jakby był mniejszy. Pytał czy robiłam krzywa cukrowa, bo cukrzyca moze byc związana z tym ze płód tak wyprzedza wagę. Dobrze ze w poniedziałek widze sie ze swoją prowadząca. Zobaczymy co ona na to powie.
    Bo chyba jeszcze za szybko na robienie tej krzywej. Robi sie po 25 tygodniu tak?

O to chodziło temu lekarzowi - ze problem może być cukrem
    Ale to nie jest reguła. Mój dotąd był na 50 centylu a mam cukrzycę
    Nie martw się tym
    Wystarczy ze owulacja się przesunęła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ