WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysiaczek - odszukałam płytkę z usg mojej pierwszej ciąży. Wtedy termin porodu miałam na 03.10.2008 a urodziłam 29.09.2008. Córa finalnie wazyla 3890 kg i mierzyła 58 cm.
Z Hania termin mam na 28.09.2016 (cesarka ustalona na 15.09).
Teraz usg robiłam w 19 tydz i 6 dniu, a dzidzia jest większa niż jak byłam na prenatalnych z Tosia w 22.05.2008. Sama zobacz:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 17:15
Pysiaczek89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzierzba wrote:Kurde kobitki to ja mam piórka nie dzieci bo na 10 centylu, niektóre parametry nawet poniżej ale co tam... dwa są to się muszą podzielić, ważne, że rosną
bo to dwa piórka, a jak ich wagi dodasz , to biją wszystkie nasze maluszkiżabka04, Dzierzba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Ten lekarz mnie nastraszył. Tzn powiedział, ze musze porozmawiać o tym z moim lekarzem prowadzącym. Myslalam, ze to ze jest większy to lepiej niz jakby był mniejszy. Pytał czy robiłam krzywa cukrowa, bo cukrzyca moze byc związana z tym ze płód tak wyprzedza wagę. Dobrze ze w poniedziałek widze sie ze swoją prowadząca. Zobaczymy co ona na to powie.
Bo chyba jeszcze za szybko na robienie tej krzywej. Robi sie po 25 tygodniu tak?
Robi się standardowo między 24 a 28 tygodniem z tego co wczoraj pytałam. Ale jak ktoś jest w grupie ryzyka to robi się bez względu na tydzień. Lepiej to sprawdź, ale się nie zamartwiaj, a do czasu badania- zdrowa dieta.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:dzwoni domofon, słuszę głos męza który woła poczta, a ja na to nooooo!!!!!
a to naprawde pocztaale sie śmiałam
oczywiście też przeprosiłam
przyszła paczka ciuszków (ciąg dalszy) -
nick nieaktualny
-
violett wrote:Ciezko sie do Was przebic :p
Ponawiam pytanie o drozdzaki w ciazy, czy ktoras z Was miala cos takiego??
Ja przypuszczam, że miałam jakąś grzybicę, bo pimafucin 6 globulek wreszcie pomógł. Nie jest to niebezpieczne. Mój lekarz uważa, że to norma w ciąży i nawet posiewu nie zrobił. -
Dzierzba wrote:To ja dziś sprintem gacie wciągałam bo mnie kurier z gołą dupą zaskoczył.
na takie okazje to na dzrwiach w łazience wisi szlafrok bo ja tez bez gaci po domku
facet tez sie zasmiał, spytał, czy mąż tak czesto żartuje, a ja ze zdarza sie (nie wnikalam juz w szczególy zartów dot romansów z listonoszami)
-
nick nieaktualny
-
Teściowa się ucieszyła, że wreszcie może zająć się moim synkiem.
Zerwała się z konsultacji w szkole i przyleciała mi pomóc. Bo wiecie, ja trochę matka Polka jestem i dopóki mi nie strzeli kręgosłup to staram się radzić sobie ze wszystkim sama.
Haha
No i zrobiła mi na obiad wątróbkę z jabłuszkiem- całkiem smaczna i wzięła Arturka na spacer. A ja mogę na leżąco popracować nad jednym zleceniem, popisać z Wami i może skuszę się na poszukiwania pościeli do kołyski dla Tomcia.Jak miło.
-
nick nieaktualny
-
Wiem, ze juz przynudzam ciuszkami, ale jestem sama w domu i nie mam z kim się nacieszyć
to juz przedostatnia przesyłka (jeszcze dojda 4 sztuki) i ubrankowa wyprawkę do 74 mam niemal gotową
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/767e6b157e6a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad50cfa2b445.jpgMadziuuuula, Anulka01, żabka04, bbeczka91, violett, Strazaczka1990, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHhaa to faktycznie sie usmiac idzie z tych perypetii z listonoszami, mnie tez listknosz zawsze zastaje w potarganych wlosach, koszuli, mysli nie skalanej rozumem o 9 rano i bez biusgonosza :d co nie koja wina ze tak wczesnie przylazi i wyspac sie czlowiekowi nie da haha