X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie bylam na glukozie a tez mma biegunke :O i tez mysle od czego hmm

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki

kiedy się robi tę glukozę przypomnijcie mi bo lekarka chyba zapomniała mi powiedzieć abym zrobiła na następną wizytę....

poza tym moja mała Gabi waży już 400g na USG połówkowym wszystko wyszło w porządku z serduszkiem i innymi narządami z czego bardzo się cieszę, bo w pierwszej ciąży miałam podejrzenie przecieku międzykomorowego ale na szczęsćie kardiolog dziecięcy robiąc echo serca płodu wykluczył jakiekolwiek wady, ale co się nastresowaliśmy to nasze...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily w 24 tygodniu ciazy sie robi glukoze

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Jak Arturek wyrastał z kolejnych ciuszków to je prałam, prasowałam i pakowałam rozmiarami. Przeszło mi dopiero po kilku miesiącach. :P Więc niewiele mi zostanie do szykowania z wyprawki, chyba, że postanowię znów je prać i prasować, ale czy to nie strata energii skoro leżą szczelnie zamknięte niespełna rok? Jak myślicie?

oj dokładnie nad tym samym się zastanawiam chyba do 8 miesiąca wszystko mam ładnie wyprane i wyprasowane i schowane w podpisanych kartonach, a później to już przestałam prasować i tylko prałam i też się zastanawiam czy jest sens te rzeczy odświeżać i sobie daruje tę dodatkową pracę, zresztą nie mam kiedy się tym zająć przy biegającym, ciekawskim i wszędobylskim synkiem :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że po tej glukozie mam biegunkę? Normalnie juz 3 razy byłam dziś w wc, co zjem skręty jelit masakra jakaś.
    Tez miałam biegunkę po tym badaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno was nadrobić, teraz jak piękna pogoda za oknem to całe dnie na ogródku się spędza:)

Haneczka gratuluję synka, na Martynke jeszcze czas przyjdzie :)

co do grzybków to najważniejsze że są zdiagnozowane oraz wprowadzono leczenie.

Pomiarami się nie ma co martwić bo wszystko zależy od ułożenia dziecka sprzętu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek mój Karol tez wyprzedza swój wiek i dwa tygodnie :)
    Profesor z usg oczywiście mnie postraszyl cukrzycą, ale wczoraj gadam o tym z lekarka. Ja mam wczesna iwulacje, to raz, dwa ze już na pierwszym prenatalnym syn wyprzedził swój wiek o dwa tygodnie co tylko potwierdza to co napisałam. Dodatkowo js mam 180cm, mąż 182cm a nasza 5-latka nosi rozmiar 8-latkow :) i tak jak u Mychy ja też jestem szykowaba na poród 2 tygodnie wcześniej, koło 5.09 :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne sukienki na tej stronce :) a kupowalas jakas typowo ciazowa czy tak na oko? Bo nie wiem jaki rozmiar, teraz niby mam M.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)

Wysłany: 11 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem co mi jest :( łapie mnie co chwilę ból koło prawych żeber na boku.Nie wiem czy to mały naciska? Slawek rozmasuje to ból mija.Ale nie na długo.Najwięcej boli jak dużo chodze i stoję.

Wysłany: 11 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Mój Maluszek upodobał sobie kopać mnie po pęcherzu, szczególnie jak jest pełny:)
    Moj Mały to nie wiem kiedy On śpi.W dzień kopię,w nocy też.Dziś Tatuś miał głowę na brzuchu to został skopany;P chyba za bardzo naciskał

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Sliczne sukienki na tej stronce :) a kupowalas jakas typowo ciazowa czy tak na oko? Bo nie wiem jaki rozmiar, teraz niby mam M.

Kurcze znów miałam problem z wejściem na belly.
    Kupowałam ciuchy oversize wiec była tylko jedna rozmiarówka. Nie wiem jak wypadają typowe rozmiary. Jak znajdziesz taką odcięta nad brzuszkiem to raczej bym brała rozmiar jaki faktycznie nosisz.

violett lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy dziewczyny! Jutro wizyta już doczekać się nie mogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktos jeszcze nie spi, a jest zainteresowany to wlasnie odkrylam ze w 5 10 15 jest noc zakupow dzisiaj i można kupić rzeczy do 60% taniej. Promocja trwa do jutra do 12 rano. :)

Ale u mnie chodzi to w takim tempie, że zamówienie czegoś graniczy z cudem :)

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!Jeszcze nikt nic nie napisał?

Agatia odezwij się, zaczynam się martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Piszę szybciutko do Was, bo nie mam teraz czasu. Mam siostrę to korzystam z czasu z nią :) do tego zakupy, egzamin...
    U lekarza wszystko dobrze na razie wygląda, a wyniki krwi idealne. Dostałam zdjęcie buzi w 3D, ale takie niewyraźne i ruszone, że można się przestraszyc :P
    Dzisiaj jedziemy zobaczyć na wózki ;)
    Mnie od wczoraj coś zaczyna pobolewać gardło, więc muszę je płukać, by nic więcej się nie rozwinęło. A z piersi dzisiaj wyszło mi trochę wody.... to normalnie na tym etapie?

Dzieci kopią coraz bardziej wyraźnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 07:54

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    A ja wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie na ubranka i dzisiaj rano kolejne :) ale teraz idę już w rozmiar 68. Stwierdziłam że ładnej sukienki na święta to ja potem za 30 zł nie kupię. Dobrze ze małżonek nie widzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam złożyć zamówienie, ale za pół godz. u nas znowu prąd wyłączą, a nie chciałabym wrzucać do koszyka co popadnie :P na pewno jeszcze nie jedna promocja się trafi, poza tym polecam od czasu do czasu sprawdzać kodyrabatowe.pl - my tak fotelik samochodowy kupiliśmy o 50-80 zł taniej niż w sklepach stacjonarnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;-)
    Młody ma dziś aktywniejszy dzień. Jego ruchy odczuwam jeszcze nie wyraźnie i muszę dobrze się wsłuchać w brzuszek, żeby je dostrzec, ale tego już nie da się pomylić z niczym innym. zazdroszczę am solidnych kopniakow ;-)
    Miłego dnia :-*

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ