X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki!
    u mnie niestety póki co nawet nie otwiera strony 5-10-15 pewnie przeciążona :)
    Ale nic to jeszcze na pewno będą takie promocje do września hehe.
    Mnie dzisiaj czekają porządki w szafie ubraniowej, zobaczę w co już się nie mieszczę, za tydzień robimy malowanie i przemeblowanie sypialni, wiec dobrze zrobić porządki przed trochę. Trzymajcie kciuki żeby sprawnie poszło i żeby mi coś w tej szafie zostało do ubierania!

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam się w przepiękny słoneczny dzień :-)
    My wczoraj byliśmy w kinie i mały non stop dawał czadu chyba mu za głośno było ;-)
    M stwierdził, że to chyba ostaki kina na co ja nie korzystajmy póki mogę wysiedzieć później przez kilka miesięcy nie będzie jak. Zakładamy, że jak będzie miał 4 miesiące i da rade na ściągniętym pokarmie to się rodzicom zostawi na parę godzin ;-) Ale różnie może być więc trzeba korzystać :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    cześć mamuśki!
    u mnie niestety póki co nawet nie otwiera strony 5-10-15 pewnie przeciążona :)
    Ale nic to jeszcze na pewno będą takie promocje do września hehe.
    Mnie dzisiaj czekają porządki w szafie ubraniowej, zobaczę w co już się nie mieszczę, za tydzień robimy malowanie i przemeblowanie sypialni, wiec dobrze zrobić porządki przed trochę. Trzymajcie kciuki żeby sprawnie poszło i żeby mi coś w tej szafie zostało do ubierania!

W minionym tygodniu zrobiłam takie porządki. Szafa świeci pustkami. Zastanawiałam się czy nie sprzedać części ciuchów, bo niektóre są praktycznie nowe. A nie wiadomo, kiedy po porodzie znów w nie wejdę...

• martta Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    W minionym tygodniu zrobiłam takie porządki. Szafa świeci pustkami. Zastanawiałam się czy nie sprzedać części ciuchów, bo niektóre są praktycznie nowe. A nie wiadomo, kiedy po porodzie znów w nie wejdę...

No ciekawe jakie u mnie będą wnioski końcowe po tych porządkach :) póki co śniadanie, żeby nabrać sił... no myślę, że zwłaszcza jak nie ma gdzie tego składować to można spróbować sprzedać, przynajmniej trochę kasy może przybędzie

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam już porządki. Teraz mam dwa wielkie worki ubrań w sypialni na wydanie i nie wiem co z nimi zrobić. Wyrzucać bym nie chciała, a w sprzedawanie mi się nie chce bawić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzień dobry po śniadanku. Biore się za sprzątanie i zobaczymy co dzień przyniesie. Dziś mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia :P
    Ale jeszcze w 38 tygodniu będę musiała przyjść na nauke oddychania i parcia, także nie jest źle! :)

Pogodnego dnia, Mamuśki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    Zaprowadziłam córkę do przedszkola , byłam w biedronce, zrobiłam pranie, marysia (zmywarka)myje garnki a ja mam chwile żeby was nadrobić i uzupełnić braki hihi
    Wczoraj nie byłam na kolacji bo mój mąż przecie nie lubi MC Donaldów i strzelił focha że znowu coś wymyślam i buntuję córkę (też chciała iść) więc ja też focha walłam wygarnęłam na koniec co myślę noooooo a co!!!!
    Na kolację dzisiejsza zrobię zapiekanki zobaczymy czy będzie ok z cukrami zagryzę pomidorami w śmietanie z octem bo takie pomidory mi obniżają cukry więc może pojem chociaż co innego.

Oto ja na dzień dzisiejszy z wagą 80kg (na mojej wadze domowej):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6628c7b920d9.jpg

Oto mój juniorek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8956589b5b1f.jpg

To gazetka z biedronki od 16.05.16 jeszcze nie oglądałam ale możecie z neta obejrzeć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e52d3b0ad4f.jpg

To dostałam od koleżanki na razie bo było na wierzchu potem będzie więcej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a60b5355ede.jpg

A to moje zakupy do wyprawki dojechały wczoraj późnym wieczorem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9434e92c505.jpg

Wyprawka prawie skończona bo zostało mi kupić Linomag w ilośći hurtowej oraz zachaczyć aptekę aaaaaaaaaaaaaaaa i wózek:-)

A to kiedyś kupiłam:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb8b9f9b5f98.jpg

A teraz wracam was nadrobić:-)
    Miłego dnia i udanych wizyt:-)

kamciaelcia, martta, Strazaczka1990, nick nieaktualny, AJrin, bbeczka91, nick nieaktualny, Anulka01, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hejka witam się w przepiękny słoneczny dzień :-)
    My wczoraj byliśmy w kinie i mały non stop dawał czadu chyba mu za głośno było ;-)
    M stwierdził, że to chyba ostaki kina na co ja nie korzystajmy póki mogę wysiedzieć później przez kilka miesięcy nie będzie jak. Zakładamy, że jak będzie miał 4 miesiące i da rade na ściągniętym pokarmie to się rodzicom zostawi na parę godzin ;-) Ale różnie może być więc trzeba korzystać :D
    Korzystaj póki możesz. Ja w kinie nie byłam od porodu. To znaczy byłam, na wszystkich dostępnych projekcjach 0+. Jestem na bieżąco w najnowszych produkcjach dla najmłodszych.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin my byliśmy w sobotę na kurczaku Maniek tylko właczyli reklamy i mały zaczął w brzuchu wariować na pewno za głośno.
    Oczywiście korzystaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooooooooooooooooooooooooo zaczełam 22 tc !!!!!!
    yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Ale ten czas leci z wami tu na forum hihi

Strazaczka1990, bbeczka91, nick nieaktualny, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja z rana:) pogoda piękna ale na weekend ma się popsuć a akurat chcieliśmy do zakopca jechać no ale nic zobaczymy:) ja też dziś zamierzam robić porządki w szafie, ogólnie trochę posprzątać potem jakiś spacer ale to popołduniu bo wyszłam teraz na balkon i już tak gorąco, że masakra.

Miłego dnia udanych wizyt, ja następną mam dopiero 14.06, ale ten czas leci.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:10

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis jade do BOK Enea osobiscie wyjasniac sprawę mojej reklamacji, bo moja cierpliwość juz się skończyła
    35km w jedna strone do miasta którego nawet nie znam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 22tygodniu :)

b8uu74.jpg
    U mnie brzuch jak sadło wygląda .Koleżanki pytają gdzie ja mam brzuch ? Na plecach odpowiadam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:02

nick nieaktualny, bbeczka91, nick nieaktualny, Anulka01, Pysiaczek89, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 35km to jak rzut kamieniem a przynajmniej wyjaśnisz wszystko :)

Witamy się :) moj maly przez 2 dni szalal w brzuchu co 3godz a wczoraj chyba po glukozie śpiączkę miał bo tylko pod wieczór 2 muśnięcia poczułam. Dziś do pewności detektora użyłam ale serducho bije:)
    Póki nie mam wyników krzywej skusilam się na slodkie sniadanie-kakao, bulka z twarogiem i dżemem żurawinowym :P
    Lecę na podwórku poleżeć póki jeszcze słońce świeci :)

PS. Dziewczyny które muszą leżeć - do jakich czynności się ograniczanie? Bo lekarz kazał dużo leżeć i nie wiem na ile mogę sobie pozwolić...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kolejnym USG wszystko wskazuje na pannę w brzuchu. Będę zatem miała parkę.

nick nieaktualny, mychakruszyna, martta, Strazaczka1990, nick nieaktualny, bbeczka91, Pysiaczek89, nick nieaktualny, Anulka01, staraczka_85, esmi, A_n_k_a_80, _izunia_, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kamcia 35km to jak rzut kamieniem a przynajmniej wyjaśnisz wszystko :)

Witamy się :) moj maly przez 2 dni szalal w brzuchu co 3godz a wczoraj chyba po glukozie śpiączkę miał bo tylko pod wieczór 2 muśnięcia poczułam. Dziś do pewności detektora użyłam ale serducho bije:)
    Póki nie mam wyników krzywej skusilam się na slodkie sniadanie-kakao, bulka z twarogiem i dżemem żurawinowym :P
    Lecę na podwórku poleżeć póki jeszcze słońce świeci :)

PS. Dziewczyny które muszą leżeć - do jakich czynności się ograniczanie? Bo lekarz kazał dużo leżeć i nie wiem na ile mogę sobie pozwolić...

ale jestem bojowo nastawiona
    chcę tez zmienić umowę ( zmieniam tzw nocna taryfę na całodniowa) , postrasze prawnikiem(mnóstwo moich praw jako odbiorcy złamali), nagram rozmowę, spytam, kto mi odda za paliwo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:40

_izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciu trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.
    Warcz tam jak będzie trzeba hihi

Strazaczka przeszły ci te bóle już?

mychakruszyna ja leżałam , zero dźwigania, sama posiłki przygotowywałam , spacer jeden dziennie i bardzo blisko np. wokół bloku.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ