X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ta sama maz mi kupil na urodziny ale w standardowej cenie :) jest super wygodna :).
    mysza0406 wrote:
    Cześć dziewczyny,ja z przerażeniem stwierdziłam wczoraj ze na te upały mam bagatela 2 pary spodenek alladynek na gumce i z 2 sukienki. Poza tym z ciążowych to tylko długie legginsy i 3 koszulki. Z takich poza ciążowych może z 2 się znajdą które trochę tylek zaslonia w legginsach a reszta krótkie,za chwilę brzuch będzie za duży:-/ plus stopy puchna i baleriny przestają być wygodne po chwili...ruszyłam do Galerii ale tylko japonki na grubszej podeszwie kupiłam i się załamałam. To co ciążowe na ogół nie dość ze drogie to brzydkie a normalne kiecki z gumka są za krótkie bo zostają na brzuchu...tunik tam brak. Ale wieczorem mama mnie wyciągnęła jeszcze raz i kupiłam 2 sukienki teraz można mieć rabat w h&m na 20% trzeba tylko nowe konto założyć i pobrać kupon przy kasie bo jest tylko 15 min aktywny. I za sukienkę na wesele i taka letnia prosta zapłaciłam 175 zł a sama ciążowa na wesele w necie ok 200 z przesyłka. Później wam wyślę zdjęcie. Kupiłam granatowa w motylki nie jest taka typowo weselna ale spokojnie latem ja jeszcze założę. Obcas do tego i żakiet i myślę że ujdzie. Szkoda mi było kupić sukienkę na jeden raz bo jest jeszcze innych wydatków pełno plus kasa na prezent na ślub...
    Ona jest na stronie h&m tylko wzór trzeba zmienić. Nie wiem jak wkleić link na tel...http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0282305003.html
    Chyba się udało co myślicie?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula na początek wszystko co zapina się z boku szyi czyli na ramieniu i wszystko co zapina się z przodu i boku oraz wkładane przez głowę.
    Nie kupuj zapinanego czego kol wiek z tyłu.
    Dziecku jest nie wygodnie i uciska i ty też nie chcesz pewnie machac tym dzieckiem

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej rozmyślam nad wózkiem nowy czy używany.
    Przed wczoraj zniknęły z wózka który stał w klatce na dole sąsiadce zakupy .
    Najlepsze jest to że tylko wybrane np. kawa rozpuszczalna czy pól siatki jogurtów!!!!
    Zakupy czekały 1h na męża a ona poszłam z małą i częścią zakupów na 4p. do domu.
    Ręce opadają kiedyś jej dmuchnęli pampersy i chusteczki mokre!
    I piwnice jej okradli.
    Mój mąż mówi że musi mieć sąsiada który jej nie lubi ale z drugiej strony po co mu pampersy??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już godzinę siedzimy w kolejce w Enea! !!masakra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f426ebb08fb1.jpg

Ja z holterem w spodenkach z pepko za cale 24zl :) plus Amelia w brzuchu.

violett, Pysiaczek89, żabka04, Malutka92, Anulka01, mysza0406, bbeczka91, kamciaelcia, _izunia_, Strazaczka1990, AniaLewandowska, mmargol, Sabina, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12-14.05 w smyk jest darmowa dostawa :) dodatkowo w sklepie stacj. jest -20% na wszystko :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:02

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam :)
    Tez sie pochwale jaka jestem duuuuuza z Marcelkiem ❤️❤️❤️
    0gdircgyv793_t.jpg

żabka04, Malutka92, violett, Anulka01, martta, AJrin, bbeczka91, esmi, kamciaelcia, Lusia_M, _izunia_, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Macioszczyczka, A_n_k_a_80, mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:10

żabka04, Anulka01, bbeczka91, _izunia_, AniaLewandowska, violett, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja wczoraj mierzyłam tę sukienkę w motyle ale niestety rozmiar L i wyglądałam nie fajnie większa niż jestem a szkoda fajna na lato.
    Za to kupiłam spodenki i spodnie granatowe oczywiście rozmiar 46 co by w lato się zmieścić teraz są luźne. Za to dziś poszalałam kupiłam 2 pary butów plus marynarkę i koszule biała o 2 rozmiary większe nie ciążowe będzie w czym chodzić do pracy.

mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś chodzę jakby mi ktoś w łeb dał czymś ciężkim... Fajne ciuszki kupiłyście. Ja potrzebuję sandałków, spodenek i sukienki na lato ale nic sensownego nie znalazłam jeszcze. Jeżu stopy mi płoną a tu jeszcze do centrum muszę się tłuc z młodym na eeg na 18.30.

Żabka to co tak u was kradną? Ja moją limuzynę będę parkować w garażu u teściów, żeby po kilku schodach nie targać :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też jakaś taka nieprzytomna, jeszcze czeka mnie dziś wizyta u dentysty :/
    oglądam i szukam łóżeczka dla Młodego, dodatkowo poluję na bujaczek z Bright Starts w rozsądnej cenie. Jutro widzę się z Mamą to pewnie wybierzemy się razem na zakupy ;) muszę kupić jakieś cichobiegi, które nie będą wymagały schylania się ;D

do apteki poszłam, ale jak zobaczyłam te stadko starych bab, które się o wszystko wypytują, czy mogą te leki przy cukrzycy brać, a to że opakowanie ostatnio inne było i tego nie chcą, a to wyciągną listę nr 2, bo widzą ze w portfelu jeszcze trochę pieniążków zostało to wystarczy na wszystko... to mi się odechciało i odwróciłam się i wyszłam, wieczorem podejście drugie, może już do domów dotrą ;D

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja dziś też jakaś taka nieprzytomna, jeszcze czeka mnie dziś wizyta u dentysty :/
    oglądam i szukam łóżeczka dla Młodego, dodatkowo poluję na bujaczek z Bright Starts w rozsądnej cenie. Jutro widzę się z Mamą to pewnie wybierzemy się razem na zakupy ;) muszę kupić jakieś cichobiegi, które nie będą wymagały schylania się ;D

do apteki poszłam, ale jak zobaczyłam te stadko starych bab, które się o wszystko wypytują, czy mogą te leki przy cukrzycy brać, a to że opakowanie ostatnio inne było i tego nie chcą, a to wyciągną listę nr 2, bo widzą ze w portfelu jeszcze trochę pieniążków zostało to wystarczy na wszystko... to mi się odechciało i odwróciłam się i wyszłam, wieczorem podejście drugie, może już do domów dotrą ;D
    Ja się zastanawiam nad takimi bujaczkami dla chłopców http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i5687665340.html znajoma mai mówi, że fajny.
    Wieczorem beretowe niewiasty będą w domach bo prawdziwe kłamstwa czy jakoś tak lecą w TV. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, zapomniałyśmy o wieczornych mszach na 18:00 :P
    ten Twój bujaczek też ładny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 14:57

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba, zapomniałyśmy o wieczornych mszach na 18:00 :P
    ten Twój bujaczek też ładny ;)
    Hahah no w mszach to się nie orientuję akurat. W ogóle to jaja są bo dzieciaki z młodego klasy muszą obowiązkowo co niedzielę śmigać do kościoła i zbierać podpisy, że były, teraz mają 7 modlitw do wrycia na pamięć. Cześć z nich ma duże problemy z mową, rozumieniem prostych zdań a co dopiero archaizmów. Dziwne to trochę bo komunię mają dopiero w III klasie. Mamusie psioczą i trochę racji w tym mają. Z drugiej strony nikt im nie każe dzieci na religię posyłać.
    No właśnie myślę intensywnie nad tym bujakiem bo bright sporo kosztuje a tu mam w sumie dwa w cenie jednego.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się martwię ceną Bright Stars, więc szukam używanego w dobrej cenie ;) łóżeczko też mam już jedno upatrzone, niby 100 zł, materac się dokupi i będzie całkiem przyzwoicie ;) choć porządnie się zastanawiam czy będzie nam pasować i jak ogarnąć resztę by mieć pod ręką pieluchy, kosmetyki i całą resztę, bo przewijak kupuję nakładany na łóżeczko.

a co do komunii, u nas prawdopodobnie tego problemu nie będzie, bo chrzest (o ile nie wybuchnie wojna domowa) będzie u mnie - w kościele luterańskim (mąż jest katolikiem) i u nas pierwszej komunii w II czy III klasie nie ma. Jak sobie przypomnę jak ja przeżywałam że nie dostanę zegarka jak inne dzieci w mojej klasie... :D a teraz to smartfony i tablety... porażka :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pojemniki z ikea na łóżeczko?
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    albo coś tego typu?
    http://allegro.pl/kerstin-przybornik-5-kieszeni-wzory-producent-i6047168147.html

My ateiści więc sprawa chrzcin, komunii odpada. Też jestem ciekawa reakcji rodzinki ale mam to w nosie. Moje dzieci i po mojemu będą chowane. Jak nie pasuje zawsze mogą sobie zrobić swoje.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o takich pojemnikach myślę, ale to jedno łóżeczko, które oglądałam ma zaokrąglone krótsze boki, na których planowałam przyczepić organizery... więc szukam idealnego łóżeczka lub idealnego rozwiązania ;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem
    Godzina czekania w kolejce w ENEA
    Cała godzina siedzenia w okienku - tyle trwała nasza obsługa
    Ogólnie dobrze , ze pojechalismy, bo wyszły takie jaja, ze nie wiadomo, kiedy ktoś by to ogarnął. Nie dostaliśmy Faktury za prąd od lutego 2015 do lutego 2016 oraz kwitów do zapłaty, ponieważ ...nikt od lutego nie spisał stanu naszego licznika!!!!Kobietę chyba też zatkało!!!!Przy zgłaszaniu drugiej reklamacji zostałam wprowadzonaw błąd, ze ktoś licznik spisał, bo w sysytemie widnieje 5 lutego 2015r!!!Baba naprawdę nie wiedziała, co nam powiedzieć. Maja jakąś firmę do tego i nie wiadomo, czemu nas pominięto. A facet, który zajmuje się nasza reklamacją właśnie jest na urlopie. Zmienilismy umowe-zrezygnowaliśmy z taryfy nocnej na rzecz jednej, całodobowej. Tki plus, ze za około 2 tyg wymienią nam licznik, więc na bank spiszą wówczas jego stan. Ale taka prawda, ze teraz otrzymamy fakturę za prąd od 5.02.2015 do końca maja 2016 . Powiedziałam wprowst, będe negocjować rekompensate, bo oni złamali moje prawa konsumenckie, rozłożenie na raty toza malo, a niech odważą się wystawić jeden rachunek z terminem płatności 14 dni!!!oj biada im wtedy. Całą rozmowę nagralismy na telefon.
    Potem pojechalismy do innej miejscowości, gdzie mam "ulubione" tesco wyprzedazowe dla dzieci. za duzo akurat nie było :( kupiłam 2 bluzy z kapturem (17 i 20zł) oraz czapki zimowe (7 i 10 zł) , malutkie skarpeteczki - stopki, będa akurat na cieply koniec sierpnia, nawet dla siebie kupiłam bialą bluzkę na lato z zapasem materiału na brzuchu :D tyle mojego pocieszenia

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się do kosmetyczki na regulację brwi zapisałam, dwa miesiące wyglądały dobrze, aż zaczęły zarastać, to i tak długo. Nóg nie goliłam od miesiąca i są gładkie - mogłoby tak zostać na zawsze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się do kosmetyczki na regulację brwi zapisałam, dwa miesiące wyglądały dobrze, aż zaczęły zarastać, to i tak długo. Nóg nie goliłam od miesiąca i są gładkie - mogłoby tak zostać na zawsze ;D

Hahahha
    Reszta też Little :-)

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ