WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:też się martwię ceną Bright Stars, więc szukam używanego w dobrej cenie
łóżeczko też mam już jedno upatrzone, niby 100 zł, materac się dokupi i będzie całkiem przyzwoicie
choć porządnie się zastanawiam czy będzie nam pasować i jak ogarnąć resztę by mieć pod ręką pieluchy, kosmetyki i całą resztę, bo przewijak kupuję nakładany na łóżeczko.
a co do komunii, u nas prawdopodobnie tego problemu nie będzie, bo chrzest (o ile nie wybuchnie wojna domowa) będzie u mnie - w kościele luterańskim (mąż jest katolikiem) i u nas pierwszej komunii w II czy III klasie nie ma. Jak sobie przypomnę jak ja przeżywałam że nie dostanę zegarka jak inne dzieci w mojej klasie...a teraz to smartfony i tablety... porażka
Ale mi sie poszczesciło -
nick nieaktualny
-
Kurczę trochę cierpię po wczorajszym badaniu
pol nocy nie spałam, boli brzuchol w pachwinach jak cholera. I jeszcze na dodatek muszę chodzić powolutku bo inaczej kolka mnie chwyta. Masakra jakaś
Chyba musi mi się wszystko ułożyć...
Dziewczyny wyprawki macie juz konkretne, super. Ja nie mam jakoś zmiru, czekam na lepsze samopoczucie. Oby się nie okazało ze zanim to nastąpi to urodzić zdążęMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Hej dziewczyny
A już miało być wszystko dobrze, to okazuje się, że prawdopodobnie dopada mnie widmo cholestazy ciążowej...Alat prawie 300 Aspat 100 NOSZ! Czekam na wynik kwasów żółciowych... Ostatnio mój ginekolog jak miałam wynik 200 nawet nie chciał dyskutować, bo powiedział, że jak będzie 500 to będzie się można martwić... Ja oczywiście już zdążyłam się obczytać wszystkiego i teraz zastanawiam się co ja tak naprawdę będę jeść jak prawie nic nie wolno
Nie mówię już jak to się różnie dla dzidzi może skończyć...
Może któraś przytuliŻabcia_ lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Materac polecam firmy Hevea (ja decyduje się na latex-kokos)
A co do łóżeczka już chyba kiedyś wstawiałam:
http://www.darland.pl/lozeczko-bukowe-wycinane-serca-wenge.html
Muszę sobie pogadać, bo zaraz dostanę do łba... I tak, że w ogóle udało mi się załatwić żeby dziewczyny mi zrobiły to badanie od ręki bo normalnie czeka się 10 dni!
W ogóle to zamówiliśmy też już wózek, może za wcześnie ale poczekamy na niego sobie 8 tyg... A więc akuratnie będzie w połowie lipca do odbioru...
Mam dylemat jeżeli chodzi o drobne rzeczy dla dziecka tj. szczoteczka, gruszka, obcinacz do pazurków... Kupujecie w zestawie czy osobno?
Zamiast gruszki polecam fridę do noska. A ten materac to kupujesz stacjonarnie czy internet?
-
Żabcia_ wrote:Aaaa i właśnie miałam się Was zapytać wprost... ILE na roczek $$$ od chrzestnego? Bo jestem totalnie nie zorientowana...Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frida jest oki, i mega potrzebna, tak jak inhalator i termometr w domu.
Pierworodki, jeśli ktoś z gości spyta co chcecie, polecam naprawdę by zakupili inhalator. Będziecie mega zadowolone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:02
Anulka01 lubi tę wiadomość
-
Żabcia_ wrote:Co to frida?
Materac przez internet ale dwie znajome mają i są bardzo zadowolone. I kupuję ze sklepu do którego odnośnik jest na stronie producenta, mam 2 lata gwarancji na pokrowiec i 10 lat na wypełnienie.
No ja kupiłam miśka interaktywnego i chciałam kolczyki ale chyba dam pieniążki żeby coś tam dokupili sobie co im potrzeba...Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyBędę nadrabiać wieczorkiem, teraz tylko chciałam zameldować że Kubuś waży 650 gram, szyjkę mam ładną długą ponad 5 cm i co najważniejsze szczelna i zamknięta.Tętno miarowe 138 uderzeń i leży teraz miednicowo
Na następnej wizycie pobieramy posiew kontrolny a 16 czerwca mam usg III trymestru ale u innego lekarza bo mój wyjeżdża na konferencje z jednej strony mnie to smuci ale z drugiej obejrzy Kubę drugi specjalista od usg więc nie jest tak źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 18:07
AISAK, kamciaelcia, Żabcia_, _izunia_, żabka04, martta, Pysiaczek89, bbeczka91, violett, A_n_k_a_80, megg, AniaLewandowska, mmargol lubią tę wiadomość
-
Moj brzunio i kotełek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:00
Anulka01, Żabcia_, kamciaelcia, AISAK, _izunia_, żabka04, Pysiaczek89, bbeczka91, violett, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Sabina lubią tę wiadomość
-
Madziuuuula wrote:ja po wizycie. Maluch wazy 594g. Ale jestem zaniepokojona, bo jest delikatnie obustronnie zaznaczony UMK czyli układ kielichowo - miedniczkowy nerki do 6mm. pani doktor mówiła, że często to obserwuje u chłopców i na razie jest to w normie i często po porodzie to zanika, Mówiła, że gdyby to było coś niepokojącego to pokierowała by mnie dalej do innego lekarza.
Ale ja trochę poczytałam i teraz mam pietra, że mój Maluch będzie miał chore nerki.Z tego co pamietam to do 10 mm jest norma.
-
nick nieaktualny
-
Zabcia
Tule z wątroba. Trzeba mieć nadzieję że to nic takiego. Aspatu nikt mi nie badal
Alat ostatnio miałam 13
A na prezent może łańcuszek plus zawieszka z grawerem? ??za kasa nie jestem (zależy jaki to rodzic i co z kasą zrobi )Żabcia_ lubi tę wiadomość