WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziezba trzymam kciuki za Ciebie, naprawdę jesteś silną babką! Choć po cichu mam nadzieję, że jednak się mylisz.
Jednak wiem jak faceci potrafią być niedorośli i nieodpowiedzialni....a jak obudzi się taki jeden czy drugi z ręką w nocniku to wtedy do niego dociera, szkoda że czasem jest już za późno...Dzierzba, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Dzierzba trzymaj się kobieto, tak jak piszesz jeszcze dostanie co mu sie należy za jakiś czas! Karma wraca....
Sabinko uważaj na siebie w tym ciągłym pośpiechu :-*
Anka80 doskonale Cie rozumiem, ostatnio przymierzylam chyba 100 ciuchów i nic nie pasuje, ehhh....Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba trzymaj się! Nie ma co się głupolami przejmować.
Ale sama tego się bałam. Na szczęście mój popołudniami siedzi w domu na dupie, a telefon jego mam przed nosem na ławe.
Ostatnio miałam sytuację, że byliśmy w Macu i się obejrzał za jakąś blondyną w miniówce. I pytam "Co podoba Ci się pani?" A on na to: "Patrzyłem na jej twarz, czy skądś ją znam" Zaśmiałam się i powiedziałam: "Jak na twarz, jak szła odwrócona tyłem?" I mąż się zapowietrzył, a ja oczywiście przez hormony wystrzeliłam, że no pewnie, bo po co ma oglądać takiego słonia jak ja.
Dzięki Bogu wieczorem pokazał na co go stać.
Ogólnie to Wam też się zaczynają huśtawki nastrojów? ja od razu bym beczała.Dzierzba lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia serio bym nie powiedziała ze masz 8 z przodu zdjęcie i brzusio super
Ja może w weekend coś strzele i wrzucęKurde unikam zdjęć mam z 3 jak jestem w ciąży bo ze mnie wieloryb.
Dzierzba tak trzymaj!
Ja wczoraj byłam zołza dla mojego jak czytam co wy macie to aż mi głupio bo narzekać nie mogę. Ale czekałam na mojego ponad 30 lat więc dobrze wiedziałam co biorę -
madziula
a hematolog i nefrolog odnośnie folianów w prtzypadku mojej babci mówili co innego-babcia brała zelazo obowiazkowo z kwasem foliowym w dawce 500
fakt, ze niby te witaminki tucza dzieci, ale skoro tak słabo się wchlaniaja, to i za wiele nie zaszkodzą
inna sprawa przy niedoborach-wtedy wazne jest by skupić sie na konkrecie
ja to chyba powoli magnezu potrzebuję bo łydki daja znać
teraz jest słonko więc i wit D mam ciut więcej w naturze
nalezy słuchać swojego lekarza
suplement-i to ten bez recepty-nie bedzie jakims cudem -
Patrzcie co mi kurier przywiózł. Jeżu kolczasty jaka jakość i jakie mięciuchne! Chyba pierworodnemu też zamówię. Brałam takie 70x140 bo te małe z kapturkiem sprawdzały się 3 miesiące, potem za małe były.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f96cb327e1f.jpgżabka04, kamciaelcia, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, Anulka01, bbeczka91, martta, Sabina lubią tę wiadomość
-
madziula, słuchaj tego, którego intuicja ci podpowiada
nie wiem jak to jest z kwasem foliowym, moja babcia go brała przy swoich zdrowotnych problemach( miał pomagac przy wchłanianiu żelaza), na mój rozum kwas foliowy nie służy przeciez tylko do budowy układu nerwowego dzidzi, nie przedawkuje sie go...ja suplementuję. Najbardziej boję sie wit z gr ADEK bo te sa magazynowane w organiźmie. DHA też mi wyjdą na zdrowie.
Dla twojego endo ważny jest jod, on patrzy na ciązy z perspektywy hormonów
Uważam, ze branie witaminek to wg własnego sumienia, ja nie śmiałabym doradzać, czy warto, czy nie. Ja biore teraz prenatal DHA, ale dotychczas dzidzia tez nie rosła ponad 50. centyl -
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:ale którego? własnie nie wiem, którego słuchać.
Jeden do ginekolog, który prowadzi ciążę, drugi to endokrynolog-ginekolog zajmuje się na nfz moją tarczycą.
Czy foliany są nam jeszcze potrzebne na tym etapie??????
Ja się słucham endo a gin tylko pyta i koryguje co mu się nie podoba.
ja biorę tak rano po przebudzeniu euthyroxem.
Za 30min śniadanie po śniadaniu; wit. D 1000, acard, magnez B6, witaminy z dha.
Po kolacji żelazo.
Gin tylko powiedział żeby się wstrzymać z żelazem bo on uważa że morfologia jest ok ale jeżeli już dostalm to moge brać nie zaszkodzi.
Tak hormonów nie łączy się z żadnymi lekami nawet jedzeniem.
Z tąd ta przerwa żeby się lepiej wchłoneło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 11:41
-
Dzierzba wrote:Patrzcie co mi kurier przywiózł. Jeżu kolczasty jaka jakość i jakie mięciuchne! Chyba pierworodnemu też zamówię. Brałam takie 70x140 bo te małe z kapturkiem sprawdzały się 3 miesiące, potem za małe były.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f96cb327e1f.jpg
Dzierzba gdzie taki cudo kupiłaś ja też chce -
nick nieaktualny