X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula, ja biorę i będę brała suplement, zawsze coś do dzidzi trafi, mi tez te witaminki potrzebne
    to prawda z ta modą, ale tak naprawde w dzisiejszych czasach wszystko jest gorsze: woda, jedzenie , powietrze, potzreba czasem sie wspomagać. Nie wpadałabym jednak w paranoję, ze suplementem szkodzę. Jesli sa ewidentne braki np jodu czy wit D, to na pewno trzeba to osobno przyjmować. Sa różne preparaty, róznie się wchlaniaja, np żelazo potzrebuje wit C, wit D wymaga tłuszczów...A badań na ciężarnych nikt nie odwazy sie prowadzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kobitki ile mam czasu na dostarczenie zwolnienia do zakładu pracy? Wczoraj dostałam i zapomniałam przekazać mamie.

7 dni, tylko nie wiem czy roboczych , czy 7 dni w ogóle

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO i zaczełam dziś 25 tydz. Wczoraj gin mi powiedziała, że właściwie to już 7 miesiąc, bo ona liczy 10 kalendarzowych zamiast 9 księżycowych.

Ale czas leci... jeszcze 15 tygodni <3
    Tak bardzo chciałabym już Go przytulić :)

Czy któraś z was stosowała żelazo Sorbifer?

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki-niby nic takiego, ale muszę podjechać na chwile do pracy...tak mnie to stresuje, ze nie byłam tam od marca...a naprawde nie chce mi się tych wszystkich gęb ogladać :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    OOO i zaczełam dziś 25 tydz. Wczoraj gin mi powiedziała, że właściwie to już 7 miesiąc, bo ona liczy 10 kalendarzowych zamiast 9 księżycowych.

Ale czas leci... jeszcze 15 tygodni <3
    Tak bardzo chciałabym już Go przytulić :)

Czy któraś z was stosowała żelazo Sorbifer?

sorbifer brała moja babcia, tylko stąd znam to zelazo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, trzymaj sie glowa do gory, chociaz takie dwuznaczne sytuacje sa ciezkie do przelknoecoa, na moje zdanie to chlop wstydu nie ma za grosz!! Ciezarna zona, a mu sie na amory zebralo! Ja sie pytam czy tych facetow juz kompletnie posralo do cholery jasnej ???? Jak czytam o takim postepowaniu to az siekrew we mnie gotuje, plwinien dostac solidn2go kopa w dupe i tone zimnej wody na leb i jaja z ch.. na kokardke to by sie ogarnal! :/ przykro mi, ale badz silna zrob to dla tego szczescia ktore nosisz pod serduszkiem bo to ono bedzie widzialo w tobie najwieksze oparcie i sile!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, w sumie 7 dni masz na zwolnienie w sensie na dostarczenie nie sa to dni robocze tylkp kalendarzowe :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zwolnienie za zeszly miesiac wplynelo 9.05 do zusu....to sobie poczkam jeszcze na kase, zobaczymy jakie zus w Warszawie ma ruchy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam dzis w kolejnym nowym tygodniu, tak ten czas lecize nawe sie nie skapnelam, a maly coraz bardziej dajw osobie znac, cudowne uczucie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    trzymajcie kciuki-niby nic takiego, ale muszę podjechać na chwile do pracy...tak mnie to stresuje, ze nie byłam tam od marca...a naprawde nie chce mi się tych wszystkich gęb ogladać :(
    Dlatego zapytałam do kiedy mam obowiązek przekazać zwolnienie, bo tak to bym dziś gnała, a ostatnio jak zawiozłam to kadrowa mi tak podniosła ciśnienie, że myślałam, że wyrwe jej włosy z cebulkami!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do końca nie rozumiem dlaczego wciąż przelewy dostaje z zakładu pracy, a nie z ZUSu. Na zwolneinie poszłam już w lutym i od tamtej pory ciągle nadawcą jest zakład pracy...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy juz też tak bardzo chcecie żeby był choć sierpień juz:)? Normalnie nie mogę się doczekać maluszka :) pierwszy raz w życiu chce żeby wakacje szybko zleciały :P

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    ja do końca nie rozumiem dlaczego wciąż przelewy dostaje z zakładu pracy, a nie z ZUSu. Na zwolneinie poszłam już w lutym i od tamtej pory ciągle nadawcą jest zakład pracy...

Bo twój zakład pracy zatrudnia pewnie powyżej 20osób i ma uprawnienia do rozliczanie cię 9a nie zus). Pracodawca rozlicza się potem z zus:-0
    Ciesz się bo na prawde sa kłopoty z wyplatami z zus a tak masz na czas.
    Ja też tak mam .
    Pamiętaj tylko (chyba że zaklad pracy masz na miejscu blisko ) żeby l4 było wystawione do ostatniego dnai danego mca tzn np do 31.
    Gdyz czasami l4 idzie dwa dni i kadrowa rozlicza wypłate i nie może ująć np. 31 (ostatniego dnai mca) do wyplaty i dostajesz mniejsza pensje bo krowa nie rozumie ze l4 idzie.
    Mi tak robi problem.
    Teraz jak gin wypisywał to tez nie pomyslalam zeby dal do 31.05 bo bedzie znowu problem i dał do 30.05.16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda niech sie cieszy ten komu zus kasy nie przelewa :) bo moje zwolnienei za poprzedni miesiac do zusu wplynelo 9 maja dopiero, a ja juz kolejne zwolnienie mam zaniesione i ciekawe kiedy dotrze do wspanialego zusu... tez wolala bym co miesiac normalnie dostawac kase a nie czekac az sie zus wysrac bo ci to zawsze 30 dni na wszystko maja smiechu warte... zobaczymy jakie ruchy ma Warszawski Zus

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Czy wy juz też tak bardzo chcecie żeby był choć sierpień juz:)? Normalnie nie mogę się doczekać maluszka :) pierwszy raz w życiu chce żeby wakacje szybko zleciały :P

Ja chcę i nie chcę hihi
    Chcę bo chce synka zobaczyć i boję sie że będę wielka bo już mi sopy zaczynają puchnąć . Ostatnio w tv mówili ze bedzie gorące lato więc przeraża mnie ten skwar.
    Dodatkowo cukrzyca mnie czasami wyprowadza z równowagi wiec chcę już mieć sierpień:-)
    A z drugiej strony nie chcę fajnie mieć taki luz hihihi
    Patrzyć na brzuszek i ogólnie jest super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    wczoraj dostałam ciuszki od siostry- nie jest tego wiele, bo my czekamy na Leona, a ona ma córeczkę, ale coś zawsze ;)
    dostałam więcej rzeczy typu rożki, kombinezony pościele itp, duże wydatki odpadły, jeszcze mam dostać buciki i bujaczek oraz stelaż na wanienkę.

Powiedzcie mi, jakie macie rozmiary kocyków?
    Mama będzie mi szyła kocyki z minky i nie wiem jakie rozmiary. Z kocyków to planuję 2 cienkie minky i gruby (ale już kupuję).

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce i nie chce sierpnia.
    Za jest, że zobaczę i przytulę maluszka ale obaw jest sporo jak sobie damy rade i czy nie będziemy się kłócić z M. Do tego dochodzi to fajne uczucie ciąży i brzuszka wszyscy dbają :-)
    Czas coraz szybciej leci wiec chwila moment i będzie mały z nami!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bym chciala zeby bylo po wakacjach, bo wizja chodzenia 7,8 miesiac akurat w najwieksze upal;y mnie nie urzadza, zwlaszcza ze juz raz to przerabialam bo corcie mam z 29.08 :) A teraz sie zlozylo ze wakacje tez bede sie toczyć haha :D no a wrzesien to juz bedzie loteria wiec w kazdej chwili trzeba na walizkach siedziec, chyba ze pojde na cc to juz insza inszość :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwołali mi wizytę w piątek. Dlatego na usg połówkowym byłam wczoraj. Spieszę do Was z wieścią, że znów będę miała SYNKA! :) To będzie Tomuś. :) Martynka musi jeszcze poczekać. :P

Dzidziuś waży 344 g i wszystkie parametry są prawidłowe. :) Łożysko 0 st. dojrzałości, więc chyba powinnam się cieszyć. :)

A z gorszych wieści, coś mi strzeliło w kręgosłupie krzyżowym i nie mogę chodzić, schylać się, obracać się leżąc. I tak już 3 dni. Cały tydzień jestem od rana do wieczora sama z synkiem (12 kg szczęścia :) ) i nie mam pojęcia jak sobie z nim dać radę. Dzisiaj obiad zje chyba w kojcu.

Ksosia, żabka04, mychakruszyna, _izunia_, kamciaelcia, mmargol, Anulka01, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, bbeczka91, martta, violett, Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super haneczka! Jeszcze jeden i bedzie rodzinka.pl :)

Tak rzadko tu bywasz ostatnio, ale rozumiem ze pierworodny daje popalic :)

Juz wpisuje Tomcia do listy :)

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ