X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz to tych smietan od cholery maja porobione :D Ja tez chwilami sie zastanawialam jak cos robilam jaka smietane kupowac

Bo slodkie te rzedkie sa 12,18,30 i 36 %
    a kwasne to 12, 18 % jest jeszcze do mizerii 10% tez kwasna.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim zestawiku? Narazie nie kupuje, tylko sie orientuje co, jak, gdzie i za ile :)
    http://www.smyk.com/philips-avent-zestaw-pielegnacyjny-dla-niemowlat.html

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    u mnie dziś naleśniki z kurczakiem z kwestii smaku :)

I o zgrozo! burze mamy :(
    a ja się jej boję, gdy jestem sama...

to na pewno nie moja burza bo w Miedzyrzeczu (czyli pomiędzy nami) sucho :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Co myślicie o takim zestawiku? Narazie nie kupuje, tylko sie orientuje co, jak, gdzie i za ile :)
    Ja jakoś nie jestem za takimi zestawami. Kupiłam zwykłe nożyczki z baby ono takie złote , termometr elektroniczny też z baby ono mogę polecić bo dokładnie mierzy. Miałam go kilka lat, teraz mam brauna i już nie jest taki dokładny i mam też dotykowy/do ucha z lidla i w uchu mierzy dobrze, na czole przekłamuje jakieś 0,5 stopnia. Gruszki nie kupuję bo dla mnie to gunwo. Kupiłam aspirator katarek bo dobrze sobie radził z młodym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 13:34

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:

drogo...
    u mnie szczotka do włosów sie nie przydała-tylko grzebień, a ten z zestawu nie sprawdziłby sie umnie
    termometr mozna kupic za ok 8zł, gruszkę za 6zł, nozyczki z cązkami dużo tańsze, takie moje zdanie

ilona29 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam tortille z warzywami i mozzarella do tego sosik czosnkowy na jogurcie :-) Dodam, że obiad to pomysł mojego M :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja jakoś nie jestem za takimi zestawami. Kupiłam zwykłe nożyczki z baby ono takie złote , termometr elektroniczny też z baby ono mogę polecić bo dokładnie mierzy. Miałam go kilka lat, teraz mam brauna i już nie jest taki dokładny i mam też dotykowy/do ucha z lidla i w uchu mierzy dobrze, na czole przekłamuje jakieś 0,5 stopnia. Gruszki nie kupuję bo dla mnie to gunwo. Kupiłam aspirator katarek bo dobrze sobie radził z młodym.
    Dzięki Dzierzba za opinie, bo ja to zupełnie sie nie znam na tych wszystkich niemowlęcych gadzecikach :D a to mi tak w oko wpadło, bo ładnie wyglada :P Czyli lepiej wszystko osobno kupic :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    drogo...
    u mnie szczotka do włosów sie nie przydała-tylko grzebień, a ten z zestawu nie sprawdziłby sie umnie
    termometr mozna kupic za ok 8zł, gruszkę za 6zł, nozyczki z cązkami dużo tańsze, takie moje zdanie
    No wlasnie cena taka raczej wysoka. No to to juz wiem, ze lepiej kupic wszystko osobno ;)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzięki Dzierzba za opinie, bo ja to zupełnie sie nie znam na tych wszystkich niemowlęcych gadzecikach :D a to mi tak w oko wpadło, bo ładnie wyglada :P Czyli lepiej wszystko osobno kupic :)
    Tak mi się wydaje, bo w zestawach nie wszystko się przydaje i nie wszystko jest dobre. Poza tym cholernie drogo za ten avent a najważniejszy w tym wszystkim termometr który nie wiesz jak będzie działał. ;) zobacz sobie ten termometr. Mi bardzo dokładnie mierzył. http://www.avans.pl/termometry/elektroniczny-termometr-babyono-z-miekka-koncowka-118,id-267113?gclid=Cj0KEQjw9tW5BRDk29KDnqWu4fMBEiQAKj7spyzoF-YFhNE7dHe1VPSlnqbHu3Xw7L4alO1K7ZmV7L0aAjC08P8HAQ&gclsrc=aw.ds sama bym kupiła ale już mam dwa. :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja dziś mam tortille z warzywami i mozzarella do tego sosik czosnkowy na jogurcie :-) Dodam, że obiad to pomysł mojego M :D
    u nas fasolka po bretońsku mniam :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tak mi się wydaje, bo w zestawach nie wszystko się przydaje i nie wszystko jest dobre. Poza tym cholernie drogo za ten avent a najważniejszy w tym wszystkim termometr który nie wiesz jak będzie działał. ;) zobacz sobie ten termometr. Mi bardzo dokładnie mierzył. http://www.avans.pl/termometry/elektroniczny-termometr-babyono-z-miekka-koncowka-118,id-267113?gclid=Cj0KEQjw9tW5BRDk29KDnqWu4fMBEiQAKj7spyzoF-YFhNE7dHe1VPSlnqbHu3Xw7L4alO1K7ZmV7L0aAjC08P8HAQ&gclsrc=aw.ds sama bym kupiła ale już mam dwa. :D
    Oooo i noe jest drogi. Zapisze sobie go na moja listę wyprawkowa

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po dentyście. Niestety kolejne 400zl z portfela. Teraz wizyta 3.06 i znowu dwa zęby, ciekawe czy jeden z nich nie będzie do usunięcia... oby nie... Kurcze trochę się zestresowałam, bo nie czułam małego po tym znieczuleniu ale godzinkę temu już mnie uspokoił. Tak się rozruszał kochany synuś :)

Udało mi się Was nadrobić :)
    Śliczne brzuszki i pięknie ubranka :) Też się zastanawiam nad tymi pojemnikami (organizatorem) na łóżeczko bo i przewijak będzie na łóżeczku. W małym pokoiku będzie tylko łóżeczko, szafa, mała komoda i nasz łóżko (rozkładana sofa). Myślę, że te pojemniki mi się przydadzą.

Żabcia miałaś jakieś wskazania do sprawdzenia parametrów wątroby? Mnie czasem pobolewa ale myślałam, że to bardziej od rozpychania się "wszystkiego" w środku. Może powinnam sobie sprawdzić tym bardziej, że woreczka żółciowego nie mam już od 8 lat...
    Żabka04 też waga mi wskazuje 80kg i też kupiłam dokładnie te malutkie skarpetki w Lidlu.

Dzisiaj imprezka pracownicza :) Ciekawe czy pogoda się utrzyma, czy jednak grilowanie się nie uda. Zastanawiałam się czy iść bo jestem jakaś śpiąca ale pójdę na dwie godzinki. Zobaczę się z ludźmi a nie tylko siedzenie w domu.

Miłego popołudnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termometr kupiłam w aptece za około 8 zł , słuzył mi do dokladnego pomiaru(decydowałam wtedy o lekach), a do pomiaru kontrolnego np w nocy uzywalam ten bezdotykowy
    najlepiej osobno kupować, ja tyez myslałam, ze dla dzieci szczotka, a u nas musiał być grzebień, długo szukałam takiego "normalnego"-dopiero w rossmannie
    nożyczek do paznokci nie uzyłam , cązki miałam dwa rodzaje i tylko jeden sobie upodobałam
    aspiratorka nie miałam , bo Emilka nie zdązyła mieć katarka, ale często były w nosku takie wielkie, twarde, suche gluty i na nie działało tylko wlanie ciut soli fizjologicznej i czekalo sie az dziecko z płaczem czy oddechem wydmucha(na te przypadki sól morska w sprayu była za słaba :) )
    wiele spraw wychodzi na bieżaco

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c5d87455841.jpg

Mieszkanko Krzysia :) 25tc :)

Pysiaczek89, mmargol, martta, żabka04, kamciaelcia, Dzierzba, Miśka***, Anulka01, violett, Sabina, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze sa tyraj doświadczone mamy, które doradzom takim szarakom jak ja :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    sama się zdziwisz jak intuicyjnie wszystko szybko zalapiesz ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek kamcia dobrze gada ;) Do wszystkiego dojdziesz metodą prób i błędów. My jedynie możemy pisać o tym co nam pasuje i się sprawdziło choć tobie nie musi. Gdyby mi tak ktoś w pierwszej ciąży doradzał to masę kasy bym zaoszczędziła...

Kupiłam wiaderko kąpielowe tummy tub. Opinie mnie przekonały. :)

kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    ja się jakos tak wiaderek balam :d
    nie umiem tego wytłumaczyć-chyba najbardziej tego, jak tkie zlożone dzieciatko wyjąć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytając to widzę, że już chyba czas najwyższy zacząć gromadzić rzeczy dla małego. Ubranka narazie odpuszczę jeszcze bo mam jeszcze dostać. Pozostałych gadżetów też jest sporo do zorganizowania, a też nie mam pojęcia ile czego trzeba, bo to moje pierwsze maleństwo bardzo długo wyczekiwane :) Z kasą też trochę krucho więc tak jak mówi Pysiaczek Wasze rady są bezcenne :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    ja się jakos tak wiaderek balam :d
    nie umiem tego wytłumaczyć-chyba najbardziej tego, jak tkie zlożone dzieciatko wyjąć :D
    Ja na miśku potrenuję :D W wanience młodego na ręce kąpałam. Wydaje mi się, że to nie jest skomplikowane i dla kręgosłupa też zapewne bardziej przyjazne. Poza tym jestem w szoku jak te dzieciaczki dobrze się czują w tym wiadrze.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ