WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi endokrynolog powiedział ze jak tsh więcej niż 2,5 to mam sie do niego zgłosić jeśli poniżej dopiero po porodzie.
-
Eh normalnie mam dola z tego powodu
wiem że endo mnie czeka ale miałam nadzieje że mnie to nie dopadnie. Może to jest powód ze tak tyje teraz...? Normalnie się poryczę chyba...i to jeszcze niedoczynność...ja ktora ma fioła na punkcie idealnej wagi:( a czy jest możliwość ze tylko na czas ciąży mi to skoczyło? Czy juz mi to zostanie? Dodam ze u mnie rodzice i brat właśnie maja niedoczynność...
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Jak najbardzie ze na czas ciąży mam kolezanke która w czasie ciąży szalaly jej wyniki i miala niedoczynność po ciąży poszly w 2 stronę podczas karmienia w nadczynność i zapalenie tarczycy a rok po porodzie wszystko wróciło do normy.
Bez endo sie nie obędzie ale głowa do góry dzidziuś ma już własną tarczyce i mu nic nie grozi.
-
nick nieaktualnyMycha idź do endo, bierzesz teraz euthyrox? Jeśli nie dostaniesz pewnie, a w ciąży tsh rośnie, ja im więcej ważę tym większą mam dawkę. A jeśli chodzi o zależność wagi do niedoczynności to spokojnie ja mam, a generalnie chudzina ze mnie 50 kg dopiero w ciąży przekroczyłam, bez żadnych diet, także nie martw się na zapas. Ale z wizytą u endo nie zwlekaj, bo to bardzo ważne.
-
mychakruszyna wrote:Dziewczyny mam pytanie jaka jest norma TSH w ciąży ? Normalnie załamka jeszcze w listopadzie wynik był 2,2 teraz mam 6.3...
I czy możliwe ze glukoza po 60 min jest taka sama jak po 120? Bo mam 6.2mmol/l
TSH 0,799
Ft4 0,87
Anty-TPO 0,20
I czekam jeszcze na wyniki tyreoglobuliny i P/ciała przeciw receptorów TSH. Te wszystkie badania kosztowały mnie "tylko" 327 zł i na te dwa ostatnie czeka sie do 30 dni
A biore euthyrox 50.
Pójdziesz do endo i zapewne przepisze Ci jakichś euthyrox. Nie przejmuj siemychakruszyna lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Mój malec od rana jakiś spokojny był za to teraz nadrabia jeny jak mi brzuch chodzi! Szkoda ze M nie ma musiał zginąć na treningu wrrr. Kurde łzy mi do oczu napłynęły ze szczęścia, że tam moja kruszynka rośnie
Do tej pory ani na usg ani pierwsze kopniaki mnie tak nie rozczulily zaczyna do mnie docierać chyba
-
Witam po dłuższej przerwie;)
Korzystam bo jesteśmy na urlopie w górach, mąż że starszą pojechał fo aquaparku a.młodsza koło mnie spi;)
Jestem wykończona po.porannej wyprawie w dolinę. Koscieliska:)
Dziś zaczynam swój 6mc:) na suwaku jest dzień mniej ale podalam ginowi bledna datę ost miesiaczki właśnie o jeden dzień.później;)
Robiłam ostatnio krzywa cukrowa i Tsh i.mam yo samo.co. Mycha- podwyższone! I też mi waga poszła w górę. Ale ja mam niewiele przekroczone i biorę euthyrox 25 tylko.
Przy dwóch ciazach problemu z tarczyca.nie było a tu proszę.
U mnie bezimienny syn raczył zacząć okładać swoją matkę.regularnie dopiero w 20tc! 3 ciąża :p ale to.przez łożysko które jest na przedniej ścianie podobno.
Widzę że wyprawki pełną parą ida:)
U mnie kosmetyki i rzeczy apteczne czekają. Teraz zaopatrze się w chusteczki i pieluszki i.mogę powiedzieć że mam wszystko:) no oprócz ciuchow :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 18:41
-
mychakruszyna wrote:Eh normalnie mam dola z tego powodu
wiem że endo mnie czeka ale miałam nadzieje że mnie to nie dopadnie. Może to jest powód ze tak tyje teraz...? Normalnie się poryczę chyba...i to jeszcze niedoczynność...ja ktora ma fioła na punkcie idealnej wagi:( a czy jest możliwość ze tylko na czas ciąży mi to skoczyło? Czy juz mi to zostanie? Dodam ze u mnie rodzice i brat właśnie maja niedoczynność...
Kochana mój wynik na początku ciazy podskoczył do 12,4 Biorę.euthyrox 125.Mam niedoczynnosc .A ja chudne przez to.
W ciąży TSH podskakuje i nie raz nawet do 6.Przynajmniej tak słyszałam.
Witam się.
U Nas leje.Ja dziś zaslablam w restauracji .Ciemno przed oczami mi się zrobiło.A głową mi pęka jak oszalała.Leże i kwicze.Ale bez paracetamolu się nie obeszloWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 18:59
-
Strażaczka dzięki za pocieszenie
chyba będę musiała umówić się na prywatną wizytę do Endo bo w trybie pilnym czas oczekiwania to 30dni...normalnie 90. Zobaczę co gin mi powie w pn.
A ty uważaj na siebie! Mi też często słabo się robi i ogólnie duszno mi wszędzie.Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Strażaczka dzięki za pocieszenie
chyba będę musiała umówić się na prywatną wizytę do Endo bo w trybie pilnym czas oczekiwania to 30dni...normalnie 90. Zobaczę co gin mi powie w pn.
A ty uważaj na siebie! Mi też często słabo się robi i ogólnie duszno mi wszędzie.będziesz musiała koniecznie iść do endo by ten wiedział jaka dawkę Ci przepisać.Bo gin raczej tego nie będzie wiedział Kochana
Wiem,wiem Kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:25
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Strażaczka dzięki za pocieszenie
A ty uważaj na siebie! Mi też często słabo się robi i ogólnie duszno mi wszędzie.
Witam się po długiej nieobecności ale regularnym podczytywaniu. Melduję, że nasz Leo wczoraj ważył 500g, jedną plamkę ma dalej na serduszku ale lekarz kazał się nie przejmować.
Wczoraj wzięłam l4 jednak do pracy będę jeszcze chodzić z tym, że sama będę decydować czy jest taka potrzeba (moja zmienniczka nie wszystko niestety jeszcze ogarnia). Czasem mam wrażenie, że trzeba będzie prosić ludzi żeby przyszli łaskawie pracować za niemałe pieniądze, eh..
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich przecudne brzusie
-
Dobrze pamietam ze jestes ze Slazka, moge Ci polecic prywatnego endo za 100zl za wjzyte.mychakruszyna wrote:Strażaczka dzięki za pocieszenie
A ty uważaj na siebie! Mi też często słabo się robi i ogólnie duszno mi wszędzie.mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Mychakruszyna moje tsh też szaleje w ciąży, przez te ponad 5 miesięcy mialam już poniżej 1 i prawie 5.
Dawkę wciąż mam modyfikowaną. U mnie na nfz w związku z tym, że jestem w ciąży czekałam na wizytę 2 tygodnie.
Może się zapytaj czy nie mogą Cię wcześniej zapisać ze względu an Twój stan.
Tsh nie jest aż tak bardzo istotne, bo przez łożysko przenika ft4 i Maluch niego korzysta dlatego tsh w ciąży może szaleć. Najlepiej do endo zrobić od razu tsh, ft4 i ft3.mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny