X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol ja sama kupiłam sporo różowych, bi niestety wielkiego wyboru dla dziewczynek nie ma :/ jakose będę musiała to przelknac ;)
    obydwie to przełkniemy ;)

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Może podzielisz się z nami tą listą? Ja na przykład jeszcze jej nie robiłam i chętnie bym skorzystała jeśli zechcesz ją udostępnić :)
    Jeśli by Ci się przydało to jasne, ale jest tak pode mnie. Lista raczej rozważna, konsultowana z "rozsądną mamuśką". No i niektóre rzeczy jeszcze do rozwagi, w wersji roboczej. Wyślij mi na priv maila to Ci podeślę.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jeśli by Ci się przydało to jasne, ale jest tak pode mnie. Lista raczej rozważna, konsultowana z "rozsądną mamuśką". No i niektóre rzeczy jeszcze do rozwagi, w wersji roboczej. Wyślij mi na priv maila to Ci podeślę.
    tak tak, wiem że pod siebie zrobiłaś, ale zawsze łatwiej poznając kogoś opinie/plany zakupowe :) wysłałam zaproszenie, jak akceptujesz to podeślę adres e-mail :) dziękuję :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie chciałam wózka x lander ale znalazłam ofertę w której spacerówka mi się podoba, dziecko miałoby dużo miejsca
    http://olx.pl/oferta/sprzedam-wozek-firmy-x-lender-2w1-plus-spiwor-parasolka-i-moskitiera-CID88-IDfDpfj.html

Malutka92 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Beciki to chyba takie grube poduchy do wiązania ala rożek. A rożek to po prostu rożek zapięcie kopertowe do szpicu gora...tak mi się wydaje. Teraz na rozki gadają beciki :)

Moj maly w 22+6 waga 665g...troszkę duży jak patrzę na wasze wagi.
    Zjadłam właśnie lody carte dore czy jak tam- jagodowo śmietankowe pyszne:)

Kluseczek;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa! Poszłam na usg, mówię lekarzowi o co chodzi a ten rzucił skierowanie i mówi,że się nie podejmie usg bliźniaków i poszedł w cholerę. Potem przyszedł i powiedział, że jak pilne i bliźniaki to żebym do szpitala jechała bo jestem niepoważna. Szlak mnie trafił! Ja rozumiem, że może się nie znać i tez wolę by taki lekarz minie robił usg ale jak tak jest to nie powinien się zgadzać na przejęcie mnie z enel med. Pojechałam do manufaktury do enel med i pytam się o co chodzi. Oni oczy jak pięć złotych bo pierwszy raz się zdarzyło. Telefon do centrali, awantura, dyrektor oddziału. Cyrk na kółkach. Pytają czemu pilne to mówię, że bliźnięta, podejrzenie wielowodzia i tyle bo co mam im opowiadać całą historię o TTTS i innych powikłaniach w jednokosmówkowej jak to dla nich czarna magia. No nic, może mi się uda zrobić usg w tym tyg, jak nie to jutro umawiam prywatnie gdzieś bo muszę zrobić kontrolę czy ten TTTS jest czy go nie ma i chłopcy się ładnie dzielą jedzonkiem. Tylko się zjeździłam jak głupia.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek to zaakceptuj to ci tam napiszę, żeby tu dziewczynom nie paskudzić o poradniach :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna a jaki to model xlabdera? Bo warto się dowiedzieć, czy spacerówka jest montowana przodem i tyłem i kierunku jazdy. Chyba, że dla Ciebie to nie istotne :)

Dzierzba kur... cyrk... współczuję :/ ręce opadają :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    No to ten lekarz pobił juz wszelkie rekordy. ..brak słów
    A awantura to chyba jeszcze za mała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 16 byl maz, tescie, i corcia, poszli 10 minut temu :) a tak mi ciezko sie tu lezy jak mam swiadomosc ze jutro do domu ide....az lezka mi sie zakrecila jak moja corcia szla do domu :(

Wysłany: 18 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka w jakiej cenie kupiłaś materiały? Bo dzis na allegro zamawialam

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 18 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i jakie wypełnienie rożka?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 18 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky 29zl, w hurtowni w Rybniku byly po 30 ale tylko kilka kolorów. A materiał też po 12 na allegro i w hurtowni po 12 więc zdecydowałam się na allegro bo wysylka 4zl a dużo większy wybór. Wypełnienia jeszcze nie kupiłam bo nie wiedziałam czego szukać :P póki co kupiłam materiał na pościel ochraniacz i przybornik ewentualnie resztki na literki i proporczyki wykorzystam nad łóżeczko :) wzięłam materiał biały w czarne romby, szare trójkąty, bialy w miętowe groszki i cały miętowy.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to sa w ogole te minky :)

Wysłany: 18 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A co to sa w ogole te minky :)

Materiał polarowy jakby z tloczonymi kropeczkami, jak np te sowy na zdjęciach :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9c15f4cf977.jpg

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam za zestaw z poduszką niecałe 44zł ale duży wybór jakby ktoś nie widział daje jeszcze raz linka:
    http://www.dreamland-sklep.pl/produkt/5,zestaw-do-wozka-kolyski
    ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam z cyrku z córką.
    A wcześniej za nim wyjechałem do Wrocka znalazłam ogłoszenie wózka x Landera tyle że xa bardzo zadbany i praktycznie używany w domu.
    Faktycznie zadbany bo poprosilam o kilka fotek babka chce 850zł.
    I co wlazlam na opinie x Lander xa i ludzie piszą że do doopy!!!!!
    Przed wszystkim spacerówka bo dziecko zjeżdża, bo szelki za nisko, bo dziecko kopnieciem otwiera pasy,pasy za nisko przyszyte itd!!!!!!!

Czy któraś słyszała od znajomej która uzyskuje ten wózek że jest do doopy????
    Kurcze aż nie wierzę że tak opinie się o nim popsuły.
    Nie ukrywam że wolę inny wózek ale tu jest akurat okazja i nawet jak go ukradna to nie będzie mi szkoda.
    Będę Wdzięczna za opinie wózka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna,mi mama będzie szyć. Dokładnie te same ceny materiałów znalazłam ;-)
    A ja po Wizycie ;-) nie ważył dziecka... Ale... To mój 100% synek, tak się pokazał, że nie ma już szans na pomyłkę ;-) wszytko gra, badania zleci za 3 tyg.
    Ale mi lżej ;-)

sarcia123, żabka04, violett, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/becik-niemowlecy-rozek-ekskluzywny-bubbles-minky-i5623723654.html
    http://allegro.pl/edisa-rozek-bawelniany-100-minky-becik-polecam-i5970644870.html

Ladneeee one sa, serio ;) sama szyc nie umiem, ale kupie chetnie ;)

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Miska
    Pamiętam jak pisałaś o tym a to jeszcze się nie wyjaśniło :(
    Wiesz co dzień sprawdzam pocztę i czuję się jak bym miała dostać wyrok albo coś takiego jak eksmisja.
    Napisałam prośbę o przywrócenie chorobowego ale jakoś nie bardzo wierzę w to że mi pójdą na rękę. Czasami mam wrażenie że wszystko się buntuje przeciwko mnie.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ