X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to ma wagę piórkowa z tego co widzę ale jakoś się nie przejmuje. Ważne że jest przyrost

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Właśnie najważniejszy jest harmonijny przyrost
    Jeśli od początku jest mały to taki jego urok
    z dużymi dzieciaczkami tak samo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to ja poproszę koktajl wymienię na ciepłe kokosanki:)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba a ile miał Twój Maksio, gdy zaczęło Cię coś niepokoić? Moja koleżanka z pracy ma 18 mc, u którego jest duże podejrzenie autyzmu :/ ale u nas w mieście specjalistów w tej dziedzinie na nfz 0, prywatnie może z 1. Neurolodzy dziecięcy do bani.
    Jemu ataki epi zaczęły się jak skończył 5 lat po szczepieniu. Wcześniej ich nie było i tego jestem pewna. Co do aspergera to dowiedzieliśmy się od dobrego psychiatry ze 2 tyg temu, po dwóch latach łażenia po psychologach, poradniach itp w których słyszeliśmy, że jest ok z synem choć wszyscy widzieli, że nie jest, że jest inny (ja, nauczyciele, rodzina). Nie wiem czy się taki urodził, bo ma cechy podwyższonej inteligencji i ja jako, że nie jestem specem mogłam sygnałów wczesnodziecięcych nie widzieć, do tego nie jest to u niego bardzo głębokie i psychiatra mi powiedział, że widzi, że dużo już sami wypracowaliśmy z nim (nieświadomie). Liczę, że wszystko się tak zwaliło lub uwidoczniło właśnie jak miał 5 lat. Teraz czekamy na wizytę w fundacji Jaś i Małgosia w Łodzi która się specjalizuje w autyzmie i pokrewnych, mamy czekać około 10 mies. Na diagnozę w drugiej poradni Naviculum czekamy dwa lata i dupa, bo dzieci do 4 rż mają pierwszeństwo, a że autyzm jest w modzie teraz to mają nawał panikujących mamusiek. Chcieliśmy to ogarnąć prywatnie ale z prywatną pełną diagnozą nic nie zdziałamy, bo darmowe terapie i dodatkowe zajęcia rewalidacyjne dostaniemy tylko z placówek państwowych, a prywatnie mnie na terapię nie stać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poprosze i koktajl i kokosanki jesli jeszcze cos zostalo :D

ja mialam robic na obiad domowa pizze a moj maz wlasnie zadzownil ze w pracy musi dluzej byc i cos sobie tam zje :( pizza na 1 osobe troche slabo, chyba beda zapiekanki

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela 650g to równy 50 centyl, więc luksio :) to moja jest okruszek, ale już wiem z poradni, że jest ledwo poniżej 50 cent, więc idealnie jak na cukrzycę.
    Brawo dla Tysi za odwagę zuch dziewczynka :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję wizyty bo niełatwa aż sie sama poryczalam. Gratuluje maluszka niech rośnie zdrowy.
    Dzierzba tak trzymaj musisz być wsparciem :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela 650g to równy 50 centyl, więc luksio :) to moja jest okruszek, ale już wiem z poradni, że jest ledwo poniżej 50 cent, więc idealnie jak na cukrzycę.
    Brawo dla Tysi za odwagę zuch dziewczynka :)
    Dziękujemy :) czy to 10 czy 50 centyl, najważniejsze aby nie poniżej i żeby im w brzuchu dobrze się mieszkało. A później na świecie wszystko ładnie nadrobia jeżeli waga piórkowa by była.

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba no właśnie koleżanka odbija.się od drzwi, do drzwi. U małego wszyscy widzą, że coś jest nie tak. Ale chodzi tylko prywatnie, bo na nfz nie ma do kogo kompetentnego. Zastanawiam się, czy w Warszawie nie znalazłaby pomocy, w końcu mały ma dopiero 18 mc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie oblicza te centyle? Moj maluch dzis mierzony ma wage 620 g :)

Ehh a ja kolejna nocke nieprzespalam, znow bylam na IP, bo pojawil sie silny bol nerek, tym razem kroplowka i dalej mam sie obserwowac. Moge brac przeciwbolowe, wiec mam nadzieje, ze juz u nich nie zawitam. Ponoc takie uroki ciazy, ze sie ten zastoj zrobil, bo wszystko sie przemieszcza, a macica uciska.
    Za to trafilam na przemila polozna i dostalam dwie reklamowki probek, ulotek, a tam buteleczki, smoczek, pieluszka, itp. Smieszne, ale ucieszylam sie bardzo :D

Kamcia wspolczuje wizyty, ale wazne ze z synkiem wszystko dobrze, a Ty jestes naprawde silna.

Zabka u jakiego lekarza mialas to usg we Wroclawiu?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ja mam wykresy na wyniku usg
    Lub w necie poszukaj np waga płodu centyl

I nie jestem taka silna. ..co będzie jak juz trafię do szpitala na cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:23

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A jak sie oblicza te centyle? Moj maluch dzis mierzony ma wage 620 g :)

Ehh a ja kolejna nocke nieprzespalam, znow bylam na IP, bo pojawil sie silny bol nerek, tym razem kroplowka i dalej mam sie obserwowac. Moge brac przeciwbolowe, wiec mam nadzieje, ze juz u nich nie zawitam. Ponoc takie uroki ciazy, ze sie ten zastoj zrobil, bo wszystko sie przemieszcza, a macica uciska.
    Za to trafilam na przemila polozna i dostalam dwie reklamowki probek, ulotek, a tam buteleczki, smoczek, pieluszka, itp. Smieszne, ale ucieszylam sie bardzo :D

Kamcia wspolczuje wizyty, ale wazne ze z synkiem wszystko dobrze, a Ty jestes naprawde silna.

Zabka u jakiego lekarza mialas to usg we Wroclawiu?

Marek Blitek ul. Krynicka 22/1a

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett masz siatki centylowe płodu w necie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Violett
    Ja mam wykresy na wyniku usg
    Lub w necie poszukaj np waga płodu centyl

I nie jestem taka silna. ..co będzie jak juz trafię do szpitala na cc?
    hihi urodzisz zdrowego Piotrusia (kocham to imię - mąż tak nazywa)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba no właśnie koleżanka odbija.się od drzwi, do drzwi. U małego wszyscy widzą, że coś jest nie tak. Ale chodzi tylko prywatnie, bo na nfz nie ma do kogo kompetentnego. Zastanawiam się, czy w Warszawie nie znalazłaby pomocy, w końcu mały ma dopiero 18 mc.
    Agatia napiszę ci później priv jak chcesz co można zrobić i w ogóle jak zacząć, może sie koleżance rady przydadzą bo wiem jak ciężko jest tak błądzić w ciemnościach i bezradności. Teraz spadam na usg.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huhu mąż dziś wieczorem zabiera swojego wieloryba na randkę- czuje motylki w brzuchu <3 a nie to Kuba kopie hihi

agatia, mmargol, Macioszczyczka, _izunia_, żabka04, Pysiaczek89, Dzierzba lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymam kciuki i będę wdzięczna za info :) bo nie mogee patrzeć, jak.wyciągają od niej kasę "spece".

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    hihi urodzisz zdrowego Piotrusia (kocham to imię - mąż tak nazywa)
    Mój mąż też Piotrek, Piotrki to fajne chłopaki! z chęcią dała bym tak na imię synkowi jakbym kiedyś miała go mieć, no ale cóż, nie chcę ich odróżniać tylko po przydomku junior-senior ;)

Kamcia z siłą bywa różnie, raz jest lepiej a raz gorzej, wiadomo, ale Ty jesteś bardzo dzielna i nie ujmuj sobie. Przeszłaś dużo i każdy ma prawo mieć chwile zwątpienia, aleeee wszystko będzie dobrze i proszę się tu nie martwić na zapas :) Piotruś rośnie zdrowo :)

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, to sprawdze zaraz:)

Dokladnie Kamcia tak jak mmargol pisze, a z lekarzami niestety tak bywa, czesto sa nieczuli i po prostu robia swoje, czasem czlowiek nie ma do nich sil.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śmierci Emilki widziałam jak lekarz z oiomu bardzo płakał. Mnie przepraszał. ..a mój mąż poszedł do niego i podziękował że córkę do końca ratował

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ