X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    Ha dalej rycze. ..
    Taka prawda że ja często sama mowie ze dziecko mi umarło. Albo sami czytają w karcie ciąży. Usg u niego robiłam w 9 tc I pewnie mnie nie zapamiętał (co nie jest dziwne ). Każde inne usg robiłam w poradniach specjalistycznych. Tego od echo zna osobiście (mówił ze Jurek na bank nic nie przeoczył). On nie wylapal na początku jak mówiłam o śmierci dziecka. Dopiero później do niego dotarło. Zwłaszcza że i pielęgniarka się odezwała. Ten ordynator robił mi cc i oby zrobił I teraz. ..jeśli nie dostane skierowania na echo to w 30 tc on tez zrobi mi usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ściskam mocno. Dobrze, że z synkiem ok. Nie stresuj się, już po wszystkim.

Mój młody miał dziś pierwszy raz atak w szkole. Masakra. Pobił dziecko przed tym. Tak bardzo mi go szkoda bo on wie co się dzieje, nie chce się tak zachowywać a organizm działa sam. Chodzi przygnębiony i płacze, mówi, że jest głupi a ja mogę tylko z nim rozmawiać i przy nim być. Tak było już dobrze i znowu to cholerstwo się daje we znaki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba bardzo współczuję Maksowi :/ wiele rzeczy jest od niego niezależnych, ale nie wszyscy dookoła zdają sobie z tego sprawę. To ciężkie szczególnie dla Ciebie, bo serce pęka.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba współczuję sytuacji, łatwo nie masz.. sama nie raz się zastanawiam czy ja bym potrafiła się odnaleźć np. w Twojej sytuacji. Chyba bezradność by mnie zżarła, a trzeba być dzielnym, silnym i być oparciem dla dziecka

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dokładnie... Na szczęście w szkole to rozumieją. Najgorsze jest to, że on cierpi bo chce być normalny i nie może sam w sobie tego zaakceptować, że czasem ma problemy, do tego jeszcze nie do końca rozumie czemu różne rzeczy się z nim dzieją. Strasznie ciężko na to patrzeć i nie móc nic zrobić. Nie jestem terapeutą i niestety nie wiem jak w nim zbudować poczucie własnej wartości choć staram się jak mogę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierba, a jesli mozna wiedziec na co choruje twoj synus? Bo ja nie w temacie jestem i nie wiem jak sie odniesci do tego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu.
    Jestem już po badaniu.
    Lekarz mnie irytowal bo robiąc usg przyglądał się,figury łapal i się nic nie odzywał.
    Więc przerwałam milczenie i pytam co tam?
    Pyta czy płeć znam? No tak nic nie odpadlo? Zaśmiał się mówi że nie i znowu cisza potem coś po medycznemu mówił.
    Potem że junior waży 503g że bardzo ładna waga dziecko też i słuchał serduszka znowu cisza.
    Skończył mówi że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Pytam czy w 30tc mam zawitać ponownie? Mówi że nie bo nie ma takiej potrzeby ale gdyby mój gin (bardzo zachwalal jako specjalistę od usg) coś zaniepokoi to jak najbardziej zaprasza.
    Życzy wszystkiego dobrego.
    Ufffff

Dzierzba serce mi pęka. Wiem że ci ciężko. Twarda z ciebie babka.

Kamcia współczuję dziada nie powinien się tak zachować.
    Ważne że z Piotrusiem jest ok:-)

mmargol, _izunia_, Anulka01, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, małomówny gin ale najważniejsze, że z młodym jest wszystko ok :)

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dzierzba współczuję sytuacji, łatwo nie masz.. sama nie raz się zastanawiam czy ja bym potrafiła się odnaleźć np. w Twojej sytuacji. Chyba bezradność by mnie zżarła, a trzeba być dzielnym, silnym i być oparciem dla dziecka
    Mmargol obyś nie musiała się przekonać nigdy. Ja i tak mam szczęście bo zawsze mogłoby być gorzej, a jest zdecydowanie więcej dobrego niż złego, a asperger potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć i ma się wyjątkowe, błyskotliwe i pełne wrażliwości dziecko, które potrafi wiele nauczyć :). Co innego padaczka, ta suka nic dobrego nie wnosi no ale dostaliśmy w bonusie i trudno. Uwierz mi, że dałabyś radę, trzeba brać to co życie daje tym bardziej jak się nie ma wyboru.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko super wieści :) ale masz wielkoluda :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super, że jest ok :) Duży bąbel :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba tak jak mówisz nigdy nie wiadomo co los przyniesie, jak trzeba to ze wszystkich sił by się próbowało odnaleźć w sytuacji i zrobić co się da by pomóc dziecku, wiadomo każdy chciał by żeby było zdrowe a bywa różnie.. Nie wiem co moja psycha by na to powiedziała.
    Aleeee trza być tylko dobrych myśli :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba a ile miał Twój Maksio, gdy zaczęło Cię coś niepokoić? Moja koleżanka z pracy ma 18 mc, u którego jest duże podejrzenie autyzmu :/ ale u nas w mieście specjalistów w tej dziedzinie na nfz 0, prywatnie może z 1. Neurolodzy dziecięcy do bani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A był taki mały 05.05 ważyl 358g poddaszem go chyba tymi zakazanych slodkosciami hahahah

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko waga idealna ciut poniżej 50 centyla, więc raczej go na szczęście nie pasiesz. A jak łożysko? Oglądał czy skupił się tylko na serduszku? Bo u mnie na szczęście I stopień, oby tak do 30 tc dotrwalo, potem mówił, że już może wchodzić w II :) choć moje cukry.się rozszalały, więc zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki za info Agatia.
    Patrzył tylko na serduszko

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia jak żabka ma wielkoluda to ja mam chyba pretendentkę na olbrzymkę ;) dokładnie w tym samym czasie (21+6) moja miała 557g ;) strach się bać ile będzie miała teraz, już w piątek - byleby jeszcze nie kilo ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol u nas ciut inaczej bo przy cukrzycy tezeba pilnować, żeby dziecko nie było za duże :) bez cukezycy to nie problem :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje z wizytą, Kamcia przytulam bo miałaś ciężka wizytę.

My po szczepieniu uff nie płakała,moja pszczółka wazy 10.5 kg i mierzy 83 cm :) piękny bilans. Teraz trochę spokoju ze szczepieniami.

Zaraz robię koktajl z truskawek ktoś chce :)?

agatia, _izunia_, alinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na dietę cukrzycowa i moje podjadanie czasami słodkości to i tak dobrze warzy :-)
    O kebabach już nie wspomnę czy mc Donaldzie hihi

Mam ochotę na colę :-)

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ