X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba a ile miał Twój Maksio, gdy zaczęło Cię coś niepokoić? Moja koleżanka z pracy ma 18 mc, u którego jest duże podejrzenie autyzmu :/ ale u nas w mieście specjalistów w tej dziedzinie na nfz 0, prywatnie może z 1. Neurolodzy dziecięcy do bani.

jeśli koleżanka widzi niepokojące obajwy to niech jak najszybciej zgłosi się do specjalisty- i niech nie da sobie wcisnąć kitu, że dziecko jest za małe by postawić diagnozę (!) Bo autyzm diagnozuje się już u 4- miesicznych. Niech poszuka (najlepiej w jakiejś pozycji M. Korendo) typowe zachowania dla poszczególnych miesięcy- jak tylko zauważy jakieś nieprawidłowości to niech walczy o wcesną diagnozę.

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mam stracha jiteo do domu wraca, bo mpj maz mi mowo ze nie chce wiedziec co sie dzieje a domu....racja chyba nie chce...pewnie bedzie birdel jak sie patrzy.... no tak ale w oczach facetow kobiety siedza w domu i nic nie robia, moze jak teraz kilka dni jest sam to doceni moj trud i prace wlozona w domowe plrzadki, sprzatanie, zakupy, pranie itd.... no bo kazdy wie ze my na chorobwym to caly dzien przed tv lezymy ;)

A moj maz odkad tu jestem od 4 dni sie nawet nie ogolil, przez ten czas nie jadl obiadu i nie kupil wedliny do pracy tylko bral chleb z nutella a w lodowce z grubszasa jajka, parowki i jogurty OMG ! Czy tylkomoj maz jest taki mam wrazenie nieporadny?leniwy?zmeczony? Hmmm..

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Az mam stracha jiteo do domu wraca, bo mpj maz mi mowo ze nie chce wiedziec co sie dzieje a domu....racja chyba nie chce...pewnie bedzie birdel jak sie patrzy.... no tak ale w oczach facetow kobiety siedza w domu i nic nie robia, moze jak teraz kilka dni jest sam to doceni moj trud i prace wlozona w domowe plrzadki, sprzatanie, zakupy, pranie itd.... no bo kazdy wie ze my na chorobwym to caly dzien przed tv lezymy ;)

A moj maz odkad tu jestem od 4 dni sie nawet nie ogolil, przez ten czas nie jadl obiadu i nie kupil wedliny do pracy tylko bral chleb z nutella a w lodowce z grubszasa jajka, parowki i jogurty OMG ! Czy tylkomoj maz jest taki mam wrazenie nieporadny?leniwy?zmeczony? Hmmm..

Mój też sobie obiadu nie zrobi jak jest sam nie mówiąc o jakichkolwiek porządkach czasem mnie to załamuje, ale może ogarnie się po porodzie albo będzie jeszcze gorzej póki co to ja ogarniam wszystko w domu on pracuje i ogarnia działkę i garaże czyli wszystko po za domem :)

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj nazwe hurtowni.
    Malutka92 wrote:
    Mycha za minky szer 160cm 28zl/m,a bawełna na druga strone wszystkie wzory,a do groma ich tam bylo za 12zl/m i tez 160cm szer. widzialam,ze na necie maja pp 40zl wzwyż i ocieplina 8zl/m
    Kupilas gdzieś taniej moze?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my mamy 4 letnie dziecko i kurde moj maz jakos sie nie ogarnal, fakt corke umyje ubierze w pizamy, itd polozy ja spac, zajmie sie nia, ale sprzatanie i dbanie o czystosc w domu makabra....

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mysle ze to jest poprostu wina naszych mezow matek, ktore z regult wszysyko za nich robily, podawaly pod nosek i taki czlowiek wkraczajac w dorosle zycie postepuje tak jak nauczono go w domu bo tak mu wygodniej..... ja teraz bede miala syna i nie dam sie zwariowac tylko wychowam go w taki sposob aby byl dobrym czlowiekiem i przede szzysgkim kiedys jak bedzie mial zone to bedzie umial sobie wszystko zrobic i bedzie nie zalezny.... bo mysle ze o to chodzi w roli rodzica zeby dziecko jak najlepiej ptzygotowac do zycia... :)

A my biedne wychowujemy dzieci i nasze duze dzieci czyli naszych mezow ;) pol zartem pol serio ale na dluzsza mete meczy mnie to....

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam okazje korzystac ze spacerowki x-lander i polecam. pasy sie nie rozpinaly, wozek super sie prowadzilo nawet na nierownych drogach. dziecko mialo duzo miejsca, wygody. niewiem skad te zle opinie. jedyna wada wozka, spacerowka po zlozeniu jest duza i nie do kazdego auta wejdzie(jedynie kombi)

żabka04 lubi tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dyskretne pytanie, zaczełam 6 miesiac i czuje bardziej intensywny zapach z okolic intymnych, dbam o higiene kurde. Wkurza mnie to bo nie chce znowu popasc w jakas infekcje. Nie mam zadnych innych objawow nic nie boli nie swedzi nie mam jakis wielkich mega uplawow. Czy wy tez odczowacie taki zapach nawet robilam test gine intima i wyszedl bardzo dobrze nawet zolty na maxa wiec nie czaje w wtorek mam gina i mysle ze do tego czasu nie zeswiruje. Dzisiaj kontrolnie zrobie znowu test gine intima. Dzidiza sie rusza wiec wiem ze z nia ok.

Z innej beczki zrobilam zamowienie w aptece gemini za 300zl i mam dostawe za pobraniem za 5zl. Max duzo mi tego weszlo do koszyka 21 pozycji i kilka po wielokrotnosc sztuk. Ciekawe czy wszystko przyjdzie. Jak zamowilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:56

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fecfa613c3fd.jpg

Mysle zeby to kupic jest swietne, ale 550zl

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Dziewczyny mam dyskretne pytanie, zaczełam 6 miesiac i czuje bardziej intensywny zapach z okolic intymnych, dbam o higiene kurde. Wkurza mnie to bo nie chce znowu popasc w jakas infekcje. Nie mam zadnych innych objawow nic nie boli nie swedzi nie mam jakis wielkich mega uplawow. Czy wy tez odczowacie taki zapach nawet robilam test gine intima i wyszedl bardzo dobrze nawet zolty na maxa wiec nie czaje w wtorek mam gina i mysle ze do tego czasu nie zeswiruje. Dzisiaj kontrolnie zrobie znowu test gine intima. Dzidiza sie rusza wiec wiem ze z nia ok.

Ja zapachów nie czuje żadnych ale kurde upławy to czasem mam takie, że czuje jak się ze mnie leje istny koszmar

Sarcia ja mam 5-letniego syna z poprzedniego małżeństwa a teraz czekam na córkę to tak jakby jego pierwsze dziecko, choć wiem, że kocha Sebe :)

w57vikgnszqgz528.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wlasnie uplawy jakby ustaly i teraz czuje ten zapach :/.
    Ania91 wrote:
    Ja zapachów nie czuje żadnych ale kurde upławy to czasem mam takie, że czuje jak się ze mnie leje istny koszmar

Sarcia ja mam 5-letniego syna z poprzedniego małżeństwa a teraz czekam na córkę to tak jakby jego pierwsze dziecko, choć wiem, że kocha Sebe :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80, ja wlasnie tez zpach mam bardziej intensywny, myje sie i zmieniam wkladki i bielizne kilka razy dziennie i nic nie daje, tez nie mam zadnych infekcji ani nic, nie wiem moze tomod moczu ? Bo ja mam jakies bakterie w moczu jutro beda wyniki posiwwu to dowiem sie co i jak moze to od tego ?

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/099334644e0e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f9815d3135f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8645c86f6691.png

Pochwale sie, takie nosidelko dostalam od kuzynki po jej dzieciakach, podobno mozna w nim nosic juz maluszki, bo maja taka specjalna wkladke, spytam pediatre co o tym sadzi i od kiedy mozna zaczac :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91, 5 letniego slodziaka nie da sie nie kochac, czy swoje czy nie to i tak maly bezbronny slodki dzieciak , co kocha bezgranicznie i szczerze, uwilbiam takie dzieciako kochane :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee super to nosidelko i krzeselko :) warte uwagi nie ma co

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAle ja mocz mam ok, kurde meczy mnie to test dzisiaj robie zobacze. Ty wracaj juz do domku dosc tego szpitalowania :) do cory i do chlopa :)
    sarcia123 wrote:
    Anka80, ja wlasnie tez zpach mam bardziej intensywny, myje sie i zmieniam wkladki i bielizne kilka razy dziennie i nic nie daje, tez nie mam zadnych infekcji ani nic, nie wiem moze tomod moczu ? Bo ja mam jakies bakterie w moczu jutro beda wyniki posiwwu to dowiem sie co i jak moze to od tego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 23:18

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, mam nadzieje ze sie bedzie sprawowalo przy malej :)
    Te krzeselko dlatego bo widzialam w nim ostatnio bobasa i super nie trzeba sie schylac do samej podlogi :)
    sarcia123 wrote:
    Eeeee super to nosidelko i krzeselko :) warte uwagi nie ma co

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Jeśli by Ci się przydało to jasne, ale jest tak pode mnie. Lista raczej rozważna, konsultowana z "rozsądną mamuśką". No i niektóre rzeczy jeszcze do rozwagi, w wersji roboczej. Wyślij mi na priv maila to Ci podeślę.

Madziulla wysłałam zaproszenie. Chciałbym Cię poprosić o przesłanie tej listy :) Zapewne bardzo się przyda bo nie mam pojęcia co i jak ;)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo kochane jutro po 4 dniach w koncu przestane chodzic w pizamie :) i do szpitala wracam dopiero na porod :D

A_n_k_a_80, Malutka92, Ania91, mmargol lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/628d42def441.gif

Moze ktorejs sie przyda :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ